Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kona

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4204 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A szín nem izgat - bár lenne egy-két ötletem - DeLux v. Supreme talán, már csak a tag miatt is - csere lehetõség pozitívum! TALAS-t meg oem-ben Factoron kívül kinél érdemes megnézni?
Elvileg németországban is van éveleji leárazás, még megnézem ott is. (Bár hülyén néz ki egy ekkora teló kézipoggyászként!) ;)

probike és speed way , de Balázséknál ólcsóbb szok lenni, de az ideik úgy tudom elfogytak, jövö évi nm tudom mikor jön, viszont az olcsóbb kell majd legyen mert a dobozos RLC (az oem csak RL) 170 a faktornál. és még lehet hogy van is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A szín nem izgat - bár lenne egy-két ötletem - DeLux v. Supreme talán, már csak a tag miatt is - csere lehetõség pozitívum! TALAS-t meg oem-ben Factoron kívül kinél érdemes megnézni?
Elvileg németországban is van éveleji leárazás, még megnézem ott is. (Bár hülyén néz ki egy ekkora teló kézipoggyászként!) ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Akkor a gyári setup ejtve, marad az egyedi. Csak kell egy FOX TALAS teló az orrába. Na meg a 2008-as FOX DHX AIR tag. A többi cuccom megvan hozzá. Mennyi is ez így? Fél milla + egy kicsi?! Spórolás jön...

attól függ milyen színû vázat szeretnél
ha itthon veszed
dawg 260, ebbõl lejön 60-80 a rugóstagra (rp2)meg amit tudsz alkudni
delux és supreme 300 elvileg az a tag (rp23) 90K ami azokban van illetve sztem szõrén cserélhetõ dhx-air-re, mert az is annyi . kintrõl se olcsóbb sztem
talast nem nagyon lehet 150 alatt csak az apróból /most van is 2/ illetve lesz jövöre is oem /nem a faktornál/ az van ekörül .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Akkor a gyári setup ejtve, marad az egyedi. Csak kell egy FOX TALAS teló az orrába. Na meg a 2008-as FOX DHX AIR tag. A többi cuccom megvan hozzá. Mennyi is ez így? Fél milla + egy kicsi?! Spórolás jön...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Gabe84: szerintem meg nem biztos h kicsi a 49 es neked! sõt! 169 cm hez sztem be tudod majd állítani ideálisra. montiból mekkora vázad van? 17"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A 2008-as Dawg is ilyen "mostohagyerek"?

az már szkandiumból van és ugye az új vázformával - hajlított felsõcsõ- az átlépõ magasság jóval alcsonyabb, a súly az én méretemben 2900 g körül van, jó 200-250 g mínusz a mostanihoz képest, igazából a geóban az egyetlen amit szokni kell az a magas középcsapágy. -de ez ebben a kategóriábian azért majdnem minden fulli dsajátja- és jövõ évi fox dhx air tag kell bele, mert a többivel reménytelenül pogozik, viszont a gyári 200/50 es tag helyett elviseli a 200/57-est is - nem ver bele a linkplate a nyergvázcsõbe- kb egy centivel nõ a rugóút. ja és állítható utas teló, mert lehet ugyan 140-es telóval is mászni, de azért alacsonyuabbal egyszerûbb. -javaslom az én setupomhoz hasonlót -12,8 kg a régi vázzal , pedál nélkül, súlycsoportunkban biztonséggal csökkenthetõ még negyed kilóval szal az új vázzal -fél kiló, de az a könnyités sztem ésszerûtlenül sokba kerül.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A 2008-as Dawg is ilyen "mostohagyerek"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

2600-nál már az sem 85 lenne szerintem.

oldják meg a mérnökök azért vannak....ésszel, ne erõbõl :)

ha a canyon ki tudja hozni tajvani bili aluból 2760 grammból akkor meg lehet oldani. és kb a canyon nerve ES az egyetlen ami partiban szokott lenni a régi dawg-al.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

meg az erõsséget és a rugóutat

dawg váz 5"- t mozog Tied 4-et

a fritzek által mért merevség pedig a dawgnál vmi 85 Nm/fok a Tiednél 62 vagy 63

mindig tanul az ember:) kösz az infót.

De hát a Dawg nemhiába brutálisan túlépített, és ez némiképp a súlyán is megmutatkozik nemde?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
2600-nál már az sem 85 lenne szerintem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger !

asszem ezek az én gépem paraméterei:)

a középcsapágymagasságot kivéve

meg az erõsséget és a rugóutat

dawg váz 5"- t mozog Tied 4-et

a fritzek által mért merevség pedig a dawgnál vmi 85 Nm/fok a Tiednél 62 vagy 63

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

ha így lenne akkor a dawg váz, ugyanilyen erõsség mellett 2600 g lenne rugóstag nélkül, csapágyazott horst linkes megoldással, és a középcsapágy magassága 320 mm lenne. meg ilyenek :)

Tigger !

asszem ezek az én gépem paraméterei:)

a középcsapágymagasságot kivéve

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tigger!
Itt a fórumon szerényen osztod nekünk az észt, de ÉN TUDOM, hogy szabad idõdben meg a KONA fõkonstruktõre vagy! ;)

ha így lenne akkor a dawg váz, ugyanilyen erõsség mellett 2600 g lenne rugóstag nélkül, csapágyazott horst linkes megoldással, és a középcsapágy magassága 320 mm lenne. meg ilyenek :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tigger!
Itt a fórumon szerényen osztod nekünk az észt, de ÉN TUDOM, hogy szabad idõdben meg a KONA fõkonstruktõre vagy! ;)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tutira kicsi a 49.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Csütörtökön tudok próbálni egy 48-as meridát, de a csaj, aki használja kb. 3 centivel kisebb nálam, szóval szerintem jó lesz az a 49-es. Nah meg amilyen komoly a tapasztalatom az országútikkal fel nem tûnne, ha kicsi a váz :)
Ha sikerülne a vétel, akkor kora tavasszal kapna egy használt 105-ös felszerelést pár tiagrával olcsósítva.
Nem lenne rossz 2 kona a pincében :)

Köszönöm a segítséget!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
speciel ez megegyezik geoban a pasissal, még a színe is ugyanaz, mint a zing-é,legfeljebb gyárilag komplettként a stucni rövidebb meg a nyeregcsövön van az a kis helyes csajos matrica

de a 49-es elég kicsike sztem

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Szerintem kafa! (Legfeljebb fura alakok szólítanak majd le tekerés közben! :D)
Én spec. lesz.rom, hogy milyena színe, ha a célnak megfelelõ a gép! De vigyi! A nõi bicó mibenléte nem csak a színben merül ki, hanem a vázgeometria eltérésében is! Inkább erre figyelj, a többi okés! ;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nemcsak a színe probál nõi lenni, de elvileg a Geoja is...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Kona Lisa RD 2007, csajos kerékpárnak írják. Véleményem szerint ez nem feltétlenül csajos szín...várom a helyeslést :). Vázszettként juthatnék hozzá.
Újonnan is egész baráti az ára 90ezer, carbon villával, én használtan, de gyakorlatilag új állapotban jutnék hozzá. 49-es méretben, ami kicsinek tûnik (169 cm vagyok), de a vázméret kalkulátor is ilyen méretet ajánl.

http://kerekpar.hu/t.../orszaguti/4872

Egy szó, mint száz: srácok, ti tekernétek ilyen nõi bicajjal ? (igencsak megtetszett).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"