Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Akkor a kula deluxe lesz sima alu, a supreme meg scandium marad ?
Megunták az eastont, vagy túl drága ? ennyi gyártási év után, gondolom nem technikai problémák miatt hagyják abba a használatát.

nem, a kula a 7005-ös alu, a deluxe és a supreme szkandium, csak színben térnrk el

szerintem vagy a fastrax adja olcsóbban a szkandium csövet, vagy más beszállítótl veszik és nyilván olcsóbb mint az easton, nagyon sok szkandium vázuk lesz jövöre
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Akkor a kula deluxe lesz sima alu, a supreme meg scandium marad ?
Megunták az eastont, vagy túl drága ? ennyi gyártási év után, gondolom nem technikai problémák miatt hagyják abba a használatát.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát-hát, ebayen láttam egy '07-es supreme-t, tetszik a színe :)
A 2008-as annyira nem nyerte el a tetszésem, ha jól emlékszem piros, halványabb piros felirattal. Jövõre nem lesz Kula Primo ? Megtartom még 10 évig, aztán mint retro kult eladom jó áron :)
Személyes üzenetként elmondhatod mi a cserealap..

Nem sok merev cc vázat tudnék sorolni, amire elcserélném a mostanit: ellsworth sub22, klein attitude, kona kula supreme, rocky mountain vertex team, rotwild rcc01...meg talán gary fisher big sur, no saint lucifer. Nagyjából a sorrend is megfelel a kívánalomnak.

1általán nem lesznek primók, és easton csöves vázak sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát-hát, ebayen láttam egy '07-es supreme-t, tetszik a színe :)
A 2008-as annyira nem nyerte el a tetszésem, ha jól emlékszem piros, halványabb piros felirattal. Jövõre nem lesz Kula Primo ? Megtartom még 10 évig, aztán mint retro kult eladom jó áron :)
Személyes üzenetként elmondhatod mi a cserealap..

Nem sok merev cc vázat tudnék sorolni, amire elcserélném a mostanit: ellsworth sub22, klein attitude, kona kula supreme, rocky mountain vertex team, rotwild rcc01...meg talán gary fisher big sur, no saint lucifer. Nagyjából a sorrend is megfelel a kívánalomnak.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Konás a Fox nagyszervíz elõtt vagy után annyi amennyi?
amúgy maradsz a márkánál?:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
1. titok.
2. fehéret szeretnék :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
András, cseréled 2008-as modellre a supreme-t ? Látom a fox-ot is hirdeted, valami gond van vele, vagy csak a fehér jobban tetszik ? :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ok, kosz, majd tolom a kepeket, ha osszeallt a gep :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

naja, csak magamat ismerve nem kene varnom, mert most van meg a penz ra, es csak elb@sznam :) amugy mikor jonnenek az uj konak, 2008 tavasza? Akkor szerintem scrap lesz belole. Meg annyi a kerdesem, hogya vaz nem lesz tulterhelve lejtozesnel, mikor kihuzom a villat 140 mm-re?

nem, azt még egy kona cc-váz is kibírja.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

tekerhetõség és teló szempontjából kb ugyanaz, mind2, 68 fok körüli fejcsõszõggel bír 100-as telóval /eleve a hoss is marzo Dj-vel volt szerelve/ viszont a 16-os hoss effektív felsõcspõve 21,9" az M-es 15,5-es scrap 23,3" tehát ilyen szempontból tán jobb is. az lenne az igazi ha a hossból lenne 17-es, dehát nincs.
vagy vársz egy kicsit ,mig ideér az elsõ adag five0 váz, az direkt ilyen merevseggû enduro gyárilag 140-es telóval. bár abból is csak 16" vagy 18" van, hosshoz hasonló geó.

naja, csak magamat ismerve nem kene varnom, mert most van meg a penz ra, es csak elb@sznam :) amugy mikor jonnenek az uj konak, 2008 tavasza? Akkor szerintem scrap lesz belole. Meg annyi a kerdesem, hogya vaz nem lesz tulterhelve lejtozesnel, mikor kihuzom a villat 140 mm-re?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

itx: irtam volt hogy 3 lanctanyerral hasznalnam elol, most vettem XT hajtokart, azon 44es a nagytanyer, szoval lehetne porgetni :)

trigger: vegulis egy nagyobb scrap, vagy egy kisebb hoss kozott vacilalok, probikeban raadasul most van egy 16os hoss vaz 40 penzert (ez vajon meretben jo nekem?), ami nem rossz, de a scrap vaz sokkal jobban tetszik. Amugy a hoss-ban nem allna szarul a pike? marmint nem tul nagy? A patentpedal meg a pike tokeletes lesz, mert az ugralast nem gondolom tul komolyan, inkabb amlyan kis letoresugras, sok lejtozes, stb, semmikeppen sem dirt.... viszont a tekerhetoseg nagyon fontos mert en mostanaig merev cc bringaval tolom, es ahhoz vagyok szokva, hogy mindenhol feltekerek. ha az uj bringaval kicsit lassabban is de fel szeretnek jutni az emelkedokon. scrap teljesen alkalmatlan lenne erre? szivem szerint azt vennem

tekerhetõség és teló szempontjából kb ugyanaz, mind2, 68 fok körüli fejcsõszõggel bír 100-as telóval /eleve a hoss is marzo Dj-vel volt szerelve/ viszont a 16-os hoss effektív felsõcspõve 21,9" az M-es 15,5-es scrap 23,3" tehát ilyen szempontból tán jobb is. az lenne az igazi ha a hossból lenne 17-es, dehát nincs.
vagy vársz egy kicsit ,mig ideér az elsõ adag five0 váz, az direkt ilyen merevseggû enduro gyárilag 140-es telóval. bár abból is csak 16" vagy 18" van, hosshoz hasonló geó.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

17" es lenne a jó szerintem.
a 16"os túl pici.

marmint a hoss-bol?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
17" es lenne a jó szerintem.
a 16"os túl pici.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
itx: irtam volt hogy 3 lanctanyerral hasznalnam elol, most vettem XT hajtokart, azon 44es a nagytanyer, szoval lehetne porgetni :)

trigger: vegulis egy nagyobb scrap, vagy egy kisebb hoss kozott vacilalok, probikeban raadasul most van egy 16os hoss vaz 40 penzert (ez vajon meretben jo nekem?), ami nem rossz, de a scrap vaz sokkal jobban tetszik. Amugy a hoss-ban nem allna szarul a pike? marmint nem tul nagy? A patentpedal meg a pike tokeletes lesz, mert az ugralast nem gondolom tul komolyan, inkabb amlyan kis letoresugras, sok lejtozes, stb, semmikeppen sem dirt.... viszont a tekerhetoseg nagyon fontos mert en mostanaig merev cc bringaval tolom, es ahhoz vagyok szokva, hogy mindenhol feltekerek. ha az uj bringaval kicsit lassabban is de fel szeretnek jutni az emelkedokon. scrap teljesen alkalmatlan lenne erre? szivem szerint azt vennem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na, kérném a hozzaertok velemenyet:
a hetekben szeretnek egy uj bicót összedobni, eredetileg fullyt akartam, de sajnos cash hiany miatt csak merev lesz belole, egy amolyan mindenest szeretnek osszerakni, amivel ugralni is lehet meg turazni is. Egy 2006os kona scrap vazra gondoltam, allithato rugoutas pike menne bele, elol 3 lanctanyer, jol kihuzhato nyeregcso, keretes patentpedal, ilyesmik. Szerintetek ez mukodo koncepcio, illetve tekerhetõ lesz-e? Nem tudom, hogy a 171 centimhez az M-es vagy az L-es vaz lenne jobb, hogy haladni is tudjak vele. Azt hiszem par eve a bikemagban valaki epitett egy hasonlo gepet erre a vazra, akkori mx comppal.

max M-es, 80/90-as stucnival, elég hosszú vázak.

esetleg hoss vázon nem gondolkodtál,? ugyanaz a csõszett mint az ugrálosók csak cc-sebb geo, igaz nincs belõle 17-es.
meg a patentpedál ugrálni nem tudom mennyire jó, illetve a pike-al is csak módjával, legalábbis hibázni nem kell sokat.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
a scrap dirt bringa/vaz, turazni fura lenne a 36-os elso lanctanyerral, mert kiporgetned az agyad sik terepen (viszont nekem is baromira tetszik a geoja :))

sztem nincs olyan, h. tura is meg ugralas is, ha inkabb turazol akkor enduro/all mountain bicot nezz, ha inkabb ugralsz, akkor jo a scrap.
valahol mindenkeppen kompromisszum kell.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
Na, kérném a hozzaertok velemenyet:
a hetekben szeretnek egy uj bicót összedobni, eredetileg fullyt akartam, de sajnos cash hiany miatt csak merev lesz belole, egy amolyan mindenest szeretnek osszerakni, amivel ugralni is lehet meg turazni is. Egy 2006os kona scrap vazra gondoltam, allithato rugoutas pike menne bele, elol 3 lanctanyer, jol kihuzhato nyeregcso, keretes patentpedal, ilyesmik. Szerintetek ez mukodo koncepcio, illetve tekerhetõ lesz-e? Nem tudom, hogy a 171 centimhez az M-es vagy az L-es vaz lenne jobb, hogy haladni is tudjak vele. Azt hiszem par eve a bikemagban valaki epitett egy hasonlo gepet erre a vazra, akkori mx comppal.

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Szia Bikertigger!

Köszönöm a segítséget Én is hasonlóan gondolkodtam de nem voltam benne biztos. Akkor ezek szerint az új matricás alap kula már eltér a cinder cone-tól.

Köszi a választ

Laci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok lenne egy kérdésem a tisztelt Kona gurukhoz!

A Cinder cone és az alap Kula váz között van valami különbség( váz anyaga stb..)?? vagy csak a festés (emiatt szeretném lecserélni)? Ezt csak azért kérdezem mert nekem van egy Cinder cone szürke bicóm és a Kulák színe sokkal jobb, az enyémen minden fekete úgy néz ki mint egy halottas bicó.Tudom hogy sokak szerint a szín mindegy de ez egy kicsit hervaszt.

köszi Laci

van

2 éve tulképp az alap kula lépett a cinder cone/blast / caldera vázak helyébe, mikor azok "all mountain bézbóbollütõ forma" csõszettet kaptak a 2006-os csak színben tért el a régi cindercone, caldera, etc szériától, de az idei meg a jövõ évi viszont jobb anyagból is van, igényesebb a kidolgozás, megkapta az easton csöves kulák papucsait és azonos mértben jó 200 grammal könyebb mint a régiek voltak.

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok lenne egy kérdésem a tisztelt Kona gurukhoz!

A Cinder cone és az alap Kula váz között van valami különbség( váz anyaga stb..)?? vagy csak a festés (emiatt szeretném lecserélni)? Ezt csak azért kérdezem mert nekem van egy Cinder cone szürke bicóm és a Kulák színe sokkal jobb, az enyémen minden fekete úgy néz ki mint egy halottas bicó.Tudom hogy sokak szerint a szín mindegy de ez egy kicsit hervaszt.

köszi Laci