Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kona

- - - - -

• Please log in to reply
4204 replies to this topic

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

lehet félreértetted de pont azt mondtam hogy ez már talán kissé nagy ehhez a bringához mivel nem erre lett kitalálva...
de felõlem használd egészséggel ahogy jólesik...

Szia Ras!

Jó, köszi használom egészséggel és nem lesz rendszeres az ugralgatás. Inkább városban mindenhol... és János hegyen terepezni és ha van egy 80-100 centis ugrató akkor nem megállni. :)
Köszi!

VDaNi

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
lehet félreértetted de pont azt mondtam hogy ez már talán kissé nagy ehhez a bringához mivel nem erre lett kitalálva...
de felõlem használd egészséggel ahogy jólesik...

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

Egyáltalán nem recseg ugratásnál se (90-100 centi)

szerintem ennyit ezzel a vázzal nem kéne vállalnod... nem szégyen letolni...
viszont egy törött vázzal vagy telóval már sokmindent nem tudsz kezdeni hiába szép is meg jó is most...

nem is beszélve a gipszben sínben titáncsavarokban töltött idõrõl :-\

Szia RAS!

Hmmm.
Tudom, hogy nem szégyen tolni de én nem 2-3-4 méteres ugratásokról beszélek inkább csak 1 körül. Amik János hegyen vannak! Arra jó.
Városra, túrára meg plána.
De nagyot nem fogok vele ugratni, nyugi...
És vigyázok!

Szia

VDaNi

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

Egyáltalán nem recseg ugratásnál se (90-100 centi)

szerintem ennyit ezzel a vázzal nem kéne vállalnod... nem szégyen letolni...
viszont egy törött vázzal vagy telóval már sokmindent nem tudsz kezdeni hiába szép is meg jó is most...

nem is beszélve a gipszben sínben titáncsavarokban töltött idõrõl :-\

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég

vdani;nagyon szép a bringád,nagyon vigyázz rá!Nekem leginkább a markolat tetszik,mert én is olyat rakok fel a kormányra,ha +lesz a váltókar :)Milyen kereke van?Mert az pont nem láttam a képekrõl,pedig yoo lenne tudni.Akarok Faktorban venni Kona kereket,ha megjöttek az új gépek következõ héten,de még nem is tudom,milyenek... ::)Ez is SÁNDICSVICS?

Szia Kalaius!

Köszönöm a dícséretet Nekem is nagyon tetszik a gípecske! A markolat nekem is tetszik de kifejezetten megsértõdtem mikor anyukám azt mondta, hogy csillagok vannak rajta. Mondom Neki, hogy ezek nem csillagok hanem a KONA jel! :)
Mavic X139 felnim van és Tioga Terrafirma gumi van rajta! Ha érdekel csinálhatok róla képeket. Meg vagyok vele nagyon elégedve .
Stinky jött ezen a héten másról nem tudok, hogy jönne. na mindegy. Ha jobb idõ lesz akkor megyek már rendesen biciklizni nem csak itt a házba... :)
Nem gondoltam, hogy ilyen kis részlet tetszik majd valakinek mint a markolat.. :)

Szia

VDaNi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
vdani;nagyon szép a bringád,nagyon vigyázz rá!Nekem leginkább a markolat tetszik,mert én is olyat rakok fel a kormányra,ha +lesz a váltókar :)Milyen kereke van?Mert az pont nem láttam a képekrõl,pedig yoo lenne tudni.Akarok Faktorban venni Kona kereket,ha megjöttek az új gépek következõ héten,de még nem is tudom,milyenek... ::)Ez is SÁNDICSVICS?

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Sziasztok!

Örülök a válaszotoknak!

BomrideR :-> Alulra nem fogok gumibelsõt rakni mert szerintem az nem szép. Hátul a láncnál pedig van védõ! egy kissebb vékony de arra jó, hogy nem vágódik rá a lánc a vázra ha ugratok egyet. De elég veszes a lánc meg a váltó... tehát szerintem nem is fog odaérni. Nem lesz lerobbanva a váz mert szerintem az nem lerobbanás ha ahova az elsõ kerék néha néha felver követ ott egy picit le van kopva a festék.

Zyl :-> Valószínû jobban jártál volna mert nagyon tuti gép... Mmmm..

Bagi :-> Nem ugrálgatok vele viszont ha van egy ugrató nem állok meg és tolom le. Amúgy városban bringázok+ Jancsi hegy! :) Nekem is nagyon tetszik és egy kinézetre is szép!

Ha van még bármi kérdésetek részletekrõl nyugodtan kérdezzétek meg, mert itt pihen mellettem a bicó tehát 1 pillanat alatt megnézem! :)

Sziasztok

VDaNi

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Vdani szép a géped!
Szép kis nuni... ;D ;D
De jól láttam amit írtál,hogy ugrálgatsz vele?
Szerintem (persze lhet,hogy hülyeség) ne ugrálgasd szét,mert ez egy filigrán kis gyöngyszem xc-gép.
Arra csodálatos lehet amire való...

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Dani, én a helyedben még pár dolgot megcsinálnék a nunun. Ha ugrálni szeretnél vele, egy lyukas belsõt vágj szét, és egy részét tedd be egy kábelkötegelõ segítségével a váltó és a váz közé. Így nem fog csörömpölni leérkezés után (a kábelkötegelõvel a vázat, és a belsõdarabot fogd át egyszerre), és mivel nincs még láncvezetõ a bicódon, egy láncvillavésõt is szerezz be szerintem, de ezt is meg lehet oldani egy belsõvel (mondjuk annak a maradékával, amit a váltóra használtál), ha körbetekered vele a láncvillát. A végére pedig megint kábelkötegelõ kerül. Ezek annak érdekében kellenek, hogy a késõbbiekben egy megkímélt vázat tudjál eladni, ne pedig egy lenyúzottat (márha el akarod majd egyátalán adni...)

zylexy

zylexy

törzsvendég

• fórumtag
  • 523 posts
dani: Lehet, hogy én is jobban jártam volna egy Nunu-val, anno amikor biciklit vásároltam... Ahogy így leírod, tényleg fantasztikus lehet.
A nyeregcsõvel kapcsolatban próbáld meg, hogy a kulacstartó felfogatócsavarjait kicsavarod, mert lehet, hogy az akadályozza, hogy teljesen lemennyen a nyeregcsõ.
Ja és ha gondolod beruházhatsz egy sípcsontvédõre.
Igazán nem nagy pénz, és megéri. Szarabb ha egy szegecset kell kioperálni a lábadból. ;)

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
vdani: ami meg erdekes lehet: hogy mihez viszonyitva irod ezeket...
Az olajos telok tenyleg maskepp jarnak -xx fokban... ez normalis. Mashogy szurcsog hidegben... :)

a nycso a nyeregcsovon levo kulacstarto szem miatt nem megy be...
Nezd meg hogy ha teok ki van huzva hol all, attol visszaszamol va kb 10 cm meg legyen a nyeregcsobol de min annyi amennyi az ajanlott max kihuzasi tavolsag /ra van irva/ es nyugodtan allj neki femfureszzel.

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
Szia BombrideR és Mindenki!

Igaza van TOMnak elég sok kép található a kep.tar.hu/vdani honlapon a KONA NUNU 2003 albumban alul! A biciklin kívül Stilos képek vannak de az alsó album csak KONA...
Tapasztalatok: Nekem nagyon tetszik. :)
Bõvebben:
A tárcsafék szerintem nagyon jó pláne ezekkel az AVID tartozékokkal. Jól fékezõdik és ma már nem is csikorgott egyáltalán. A teleszkóp jó és jól is rugózik. Mivel már használtam ezért a saját súlyomtól (65 kiló) körülbelül 4 centitt rugózik be! Nagyon szépen rugózik de hidegben kicsit lassabban nyomódik vissza mint a házban. De ez nem zavaró és szerintem minden nyílt olajfürdõs telón így van. A hajtómû könnyen jár és szépen vált. Lazán lehet egyszerre 6-8-t is felfele váltani és nem recseg. A vázzal nincs semmi bajom. Egyáltalán nem recseg ugratásnál se (90-100 centi) és nagyon könnyû ezért sokkal könnyebben fel tudom rántani mint a régit. A képek sok mindent elmondanak!
A nyereg kényelmes de érdekes, hogy 5 cenitit kilóg a nyeregcsõ, nem lehet teljesen leengedni! Mindegy! Ha zavar majd levágom az nyeregcsõ alját. :)
Azt vettem észre, hogy a gumi nagyon tapad. Lehet, hogy hamar is kopik de hóban is nehéz kipörgetni.
A felni jó azon kívül, hogy jól néz ki még nem tudok róla semmit se elmondani! A fékezés közben ahogy nõ a fékerõ nagyon szépen megy be a teleszkóp!
A pedálról még soha nem csúszott le a lában de néha nem valami kellemes mikor a sípcsontombe belemegy a fémpedál. A bicikli nagyon könnyû ez nagyon tecccccik... A kormány kényelmes és rohadt könnyen járnak a fokozatok a váltónál. A fékkar tapintása rohadt jó! Mmmm.
A neve kicsit vicces: KONA NUNU! :)
Összességében egy nagyon jó bicikli és tudom ajánlani mindenkinek!
160 ezerért nem hinném, hogy kaptok jobbat.
Ráadásul ez KONA! :) :) :)
Megyek is bikeolni!

Sziasztok

VDaNi

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
kep.tar.hu/vdani.....

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
persze hogy erdekel , legaprobb reszletekig ..es a fenykepet sem felejtsd el..

vendég_vdani_*

vendég_vdani_*
  • vendég
A NUNUn is ugyanaz az agy van mint a Stinky-n!
Jól mondtátok nem beég hanem bekopik a fék!
Ha valakit érdekel bõvebb tapasztalat a biciklirõl akkor nekiveselkedek megírni! :)

VDaNi

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
en 'vilag eletemben' 32 elsovel nyomultam, de no porblem pedig ugralgatok is!!!
xt agy???? haha akkor mar vegyel vmi agyat nem???
hamar inygyom-bingyom kona ize!!!!

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
en a hatso tagot cserelnem le valami jobbra..!!

Andix

Andix

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Szerintem meg mindegy, hogy 32es, vagy 36os... Nekem elöl 32es Mavic D321 van, és nincs vele gond. Sokkal többet számít a jó agy, felni, küllõtípus, fûzés, mint az, hogy 32 vagy 36. Persze a 36os erõsebb azért nyílván.

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Hát ja. Én is le fogom cserélni, de én a komplett kereket (azért mégis röhely ilyen bringába 32-es kerék...). 321-es felnik, és XT agyak 8)...természetesen 36-osak!

CinderCone

CinderCone

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Szevasssztok!
Na, hazajöttem a 2. rideolásomból is. A VADIÚJ STINKYmmel!
Mik vannak a gépen? Itt mindent megtalálsz.: http://www.konaworld...k3/2k3bikes.cfm
Full ugyanaz a szett van a gépemen is. Ja, meg Cane Creek kormánycsapágy és azenyémen az ülésnél is gyorszár van...
1. Elsõ váltó: simán be tudtam úgy állítani a váltót (még a boltban elintéztem a sráccal az állványon), hogy ne lehessen továbbhúzni. Vagy ez olyan nagy feladat... ???
2. Teló: vajon miért kéne ezt kicserélni??? ??? ??? ??? Nem értem. 20 méterekrõl nem fogok leugrálni, és tökéletesen mûködött még ilyen hidegben is. Remélem egy ideig nem fog kirecsegõsödni. :-\
3. Fék: természetesen be fog kopni. Nekem súrlódik egy kicsit a pofához elöl is és hátul is, de remélem ez csak addig van, amíg be nem koptatom. Furcsa, hogy nincs a karon állítóka. Megszoktam a HS33-nál. Azt hiányoltam.
4. Rugóstag: sajna nincs igazán tapasztalatom e téren, :-[ de nekem ez is nagyon bejön. Késõbb viszont tuti hogy le fogom cserélni valami jobbra.
Ma 7-es lépcsõket urgáltam vele, és iszonyatosan jó érzés volt
a merevfarú után.
Mi az ami mégsem tetszik a bikeban?
(Hiszen mindenben van valami... ;))
A kerékagyak... Azok lesznek az elsõk, amiket lecserélek...
Meg az, hogy a fék súrlódik...
Amúgy minden tuti KIRÁLY, vagyis nekem tökéletes!!!!
Hamarosan lesznek képek is, valószínû a jövõ hét elején már tudok felpakolni nektek.
Addig is JÓ ZÚZÁST mindenkinek!!!!!
8) 8)