Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

24 órás verseny | Zánka

- - - - -

• Please log in to reply
3842 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nálunk az elsõ váltásnál kiderült, hogy Zsizsi lábát nem éri körül a szalag. :)
A kezére tettük, onnan is jól mûködött.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én is írok egy kicsit akkor már :)

Életem elsõ 24h-sa (rögtön duóban) és a második éjszakai tekerése.
Rendkívül tetszett, minden nyûgével együtt!
A szervezés szerintem remek volt, a pálya is tetszett, volt benne minden.

A kajajegyet nem is láttam azóta, hogy odaadták a rajtcsomagot. Hoztam megfelelõ kaját magammal, nem számítottam másra. Az mondjuk tényleg vicc, ha a hagyma felár...

Az elõzésekrõl picit: tudtam, hogy vannak "úthengerek" a pályán, ahol tudtam, segítettem az elõrejutásukat. Ez nem azt takarja, hogy félreálltam és megvártam, amíg elmennek. Lehet ezt okosan is: tervezni kell. Tudod, mert hallod, hogy jön mögötted jóval gyorsabb, akkor lehet azzal számolni, hogy kb hol fog beérni. Engem így csak egyszer koccolt le egy srác, de akkor mindketten ludasok voltunk: Õ, mert túl közel jött, én, mert kóvájogtam akkor már :D.
Viszont a köves felfelén mentem a bal oldalon és a srác balról akart elõzni, el is esett a susnyásban. Kérdeztem, miért nem jobbról ment.

Szóval gratula a szervezõknek és azoknak akik végignyomták!

Bíró Ádámra meg mindig szükség van :)

Váltás: Egyes csapatok semmibe vették a sportszerûséget, és nem áttették egy más bokájára a chip-et, hanem Staféta módjára egymás kezébe, mezzsebébe tették azt. Ha mindenki tudott rendesen váltani, miért kell ilyen piszlicsáré dolgokkal lehúzni a verseny szinvonalát. (Magyar mentalitás, folyamatos kiskapu keresés.)

PL mi. A chip tépõzára leszakadt.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Thyb

Thyb

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
és ha a köv körben rárántom az elsõ kerekemet, (miután sikerült talpra állnom) mert elõtte belökött a susnyásba és elmegy a gépe váltóstól meg ride-ostól a jó francba akkor magára vessen ....
és akkor simán átnevezzük az egészet 24h-s disznóvágásnak, ahol a böllérszerep körrõl körre változik. Olyan lesz mint a roncsderbi, az gyõz aki 24h mulva életben maradt.
Biztos igy is lehetne. Mint mondtam a legtöbb hozzám hasonló amatõr elengedte a gyorsabbakat, amikor csak tehette. Sokszor azon az áron is, hogy le kellett lépnie mert leszállt volna a pályáról, de a profinak is érdeke, hogy vigyázzon magára meg a csapattársakra, mert a legtöbb esetben mez alapján lehet valakit beazonositani. Szal ahoz hogy a szponzor maradjon tudni kell a versenyt befejezni. Mielõtt valaki bosszut áll.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Már megint kezdjük a tavalyi vitát. De neked most nincs igazad. Ugyanis igenis lassítson le a Cubos gyerek, vagy bárki más aki idejön egy 24 órás HOBBISTA versenyre, ahol a végén úgyse lehet benne biztos senki, hogy azért állnak-e a csapatok a dobogón, mert olyan jól tekernek, vagy mert olyan jól csaltak az éjjel.

Szóval lassítson le, mert attól még, hogy egy CUBE felirat van a hátán és (szerinte) marha jól teker és joga van a többieket letolni a pályáról,

Hamár vélemények...
Hamár szponzoráció. Ha hobbista verseny, akkor ne legyen elit kategória! Akkor mindenki tudja mire készül!Azért kapják a cuccot, hogy elsõ helyeket hozzanak el. Hogy õk legyenek az elsõk! Ha valaki azért nem engedi el a gyorsabbat, mert szarik rá, és egyéb verziói, akkor így járt...ha nincsen hely, akkor az más téma. Nekik az eredményeket kell hozni, hogy a szponzor elégedett legyen, és egy ilyen komolyságú versenyen! nem babusgatás megy...mint ahogy máshol sem. Próbálna valaki egy nemzetközi maratonon a Sauserékkel rajtolni...:D
Szerintem...

Thyb

Thyb

vendég

• fórumtag
  • 63 posts

Mert ki kell hogy mondjam, hogy otthon sajnos SOK A PARASZT A PALYAN!

Van kint is, de itt az alapvetõ közlekedési kultura hiánya ugyanugy kihat egyeseknek a pályán történõ viselkedésére, mint kint az utcán.
Azért mondtam, hogy selejtezõ lenne az össznépi, mert akkor a legjobb 5 mehetne ki két hét mulva. Legyen az elit vagy nem, nem érdekes, csak a korcsoport és az összetétel lenne meghatározó.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Na, csak hogy lerántsam a leplet Dante és Edit viszonyáról:

http://img2.tar.hu/n...e2/32775662.jpg

Dante és Pite, egyébként még egyszer gratulálok, nagyon jól nyomtátok!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Dante, pedig direkt hozzátettem, hogy most nem a Cubosokra értem amit írok, mert a lány nem is látta, hogy ki lökte föl. Az lehetett akárki. És nekem se volt gondom se velük, se mással, mert csodálatos módon velem mindenki rendes volt, de én meg szintén rendes voltam és ahogy hallottam, hogy jön valaki, akkor már jóelõre húzódtam le és szóltam neki. Csak egyszer történt olyan, hogy nem vettem észre és hirtelen ott volt valaki rajtam. De akkor meg õ szólt, hogy elmenne, bár abban a pillanatban - emlékszem - elbizanytalanodtam és még inogtam is egy kicsit, hogy most merre is van az a balra. Szóval tévedni emberi dolog. De leszarni a másikat az nem.

És teljesen igazad van, azokat is kiállítatnám vagy körbüntetést szabnék rá, aki nem enged téged el, mert az már tényleg nevetséges, amit te leírtál, hogy szinte könyörögnöd kellett azért, hogy elengedjen. Ez is súlyos. Ebbõl is támadhat zûr, mert ha egy agresszívabbat tart fel, akkor az lehet, hogy direkt neki fog menni elõzéskor, vagy a következõt fogja fellökni. Ez egy ilyen láncreakció.

De ha a versenyzõk nem tudják maguktól megoldani az ilyen konfliktusokat, valahogy valakinek mégiscsak kéne errõl gondoskodnia, hogy ne szabaduljon el a pokol! Csak azért, mert valaki elsõre nem ért meg valamit, azt direkt fellökjük, csak hogy meglakoljunk bûneiért? Akkor már egyszerûbb lenne, ha mindenkinél lenne egy pisztoly és aki valamiért nem tetszik, egyszerûen csak lelõjük.

A másik, amit valahogy igazán megoldhatnának a szervezõk, az a CSALÁS! Lehetne mérni részidõket és még 2 érzékelõ beépítése a pályán csak nem olyan költséges? Vagy igen?

Egyébként a 24 órás 7 éves történelmében szerintem ez volt a legjobb szervezés (én eddig hat 24 órást csináltam végig). Szervezõk! Csapatom, a Száguldó Virágok nevében még egyszer nagyon köszönjük nektek ezt az élményt (már a Harangnak mondtuk egyszer a végén, de nektek nem).

A pálya szinte végig tetszett (kedvenc rész az elején a jó kis küldõs-száguldozós-emelt kanyaros lefelé), a versenyközpont most nagyon jó volt, végre lehetett jó sátorhelyeket is találni. Tehát nem volt kötelezõ az "ordibáló" Ádám mellett aludni, ami még füldugóval is nehéz feladat, hanem bizony aki akart, az elvonulhatott valóban pihenni.
A kaja, hát az nem jött be, de mi gondoltunk magunkra és fel voltunk készülve mindenre. Még az áramkimaradásra is.

A hibák egyre csökkennek és egyre flottabbul megy a verseny. Gratulálok nektek!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Na ne viccelj.
Szerinted hány "valódi profi" indult itt?

(A magyar viszonyokat figyelembe véve a Cube azért eléggé élvonal...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

SzabcsiPro

SzabcsiPro

törzsvendég

• fórumtag
  • 317 posts

Lehet, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy legyen kint 2 hétvégén maraton (vagy 2 hét eltolódással). Az egyik lenne egy amolyan selejtezõ, majd a másikon a valódi profik tudnák összemnérni magukat ugy, hogy mi AMATÕRÖK nem zavarnánk õket a pályán. Igy a pálya is be lenne már járódva a selejtezõn, ott pedig valóban összemérhetnék az erejüket már kemény pályaismerettel. Az lenne a kemény futam.

Hat...
Ki szamit otthon profinak?
Mert akik azoknak mondjak magukat, szama vegtelen... es akik valoban is azok, azoknak elenyeszo...
Meg lehet nezni, azok kozul az emberek kozul, akik tullihegik sajat magukat, hany rakott le valamit az asztalra, mind kulfoldon, mind itthon.
Akik pedig ernek el szep eredmenyeket nem nagyon verik magukat.. (tudnak most erre nagyon sok peldat mondani innen a tavoli angliabol is.. sokmindent hallok otthonrol..)

En ebben az evben ketto 12 ora versenyen voltam itt a nagy britanniaban. Mind a kettot soloban nyomtam. Meg kell jegyezzem, a 1,5 eves kintletem alatt a kovetkezo konzekvenciat vontam le: IGAZI NAGY PARASZTOK A BRITTEK! a pardon csak a konyvekben es a mesekben letezik, DE erdekes modon egyik versenyen sem talalkoztam negativ tapasztalattal! Egyszer nem tolt le senki, egyszer nem lokott fel senki! SOT, ami nagyon jol esett iszonyu sok biztatast is kaptam a PROFI versenyzoktol, annak ellenere, hogy a kutya nem tudta ki vagyok, sot meg a nevemet sem birtak kimondani...

Szerintem sok embernek be kellene ulnik egy csendes sarokba es melyen magaba nezni , elgondolkozni a dolgain....kicsi meghuzkodni a sajat pajeszat... Mert ki kell hogy mondjam, hogy otthon sajnos SOK A PARASZT A PALYAN!
Kétféle ember létezik: az egyik mindig megmondja,mit gondol, a másiknak vannak barátai.

http://soloszabi.blogspot.com

happyzso

happyzso

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
mi duóban ss bringával toltuk végig (hazudok mert volt 3 óra, amikor nem voltunk jelen, és azt hittük vissza sem megyünk reggel, de aztán mégis...).

a pálya: nekem rettenetesen tetszett, változatos igazi terep pálya volt.
huplik: azt hiszem a 18. óra után fele ekkora huplik is fájdalmasak lettek volna
világszinvonal: le a kalappal Harangék elõtt
- csodás versenyközpont
- kivetítõ
- a mozi rész retetnetesen jó ötlet volt, csak hangulatosabb lett volna több mozizó nézõ elõtt elsuhanni este- de ez nem a Harangékon múlt

kajajegy: nem is néztem meg, mindennel készültünk 24 órázni csak így lehet
Ádám: része a hazai MTB világnak, nélküle nem lenne teljes, olyan része õ a mi kis "családunknak", mint a por vagy a sár, meg a hegyek.....

összességében nagyon jól éreztem magam 3 óra kihagyással duóban ss-el megtettünk 77 kört, amivel nem vallottunk szégyent.
és biztos, hogy jövõre is ott leszek valamilyen formában, és tökéletesen elégedett leszek, ha ugyanilyen körülményekkel találkozok, mint idén minden szempontból.

ui.:
érdekes volt a hotel alagsorában lévõ zuhany. 1 csap a forró víznek addig maradj alatta, amíg nem éget :))) egyébként mennyeien esett....

Happyzso

Happy Bike SSe :))) 310b

Thyb

Thyb

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Na jó, akkor fogalmazzunk ugy, hogy profibbak. Igy már megfelelõ? :)
De teszem az kategóriánként 5 csapat indulhatna.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Na ne viccelj.
Szerinted hány "valódi profi" indult itt?

Thyb

Thyb

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Lehet, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy legyen kint 2 hétvégén maraton (vagy 2 hét eltolódással). Az egyik lenne egy amolyan selejtezõ, majd a másikon a valódi profik tudnák összemnérni magukat ugy, hogy mi AMATÕRÖK nem zavarnánk õket a pályán. Igy a pálya is be lenne már járódva a selejtezõn, ott pedig valóban összemérhetnék az erejüket már kemény pályaismerettel. Az lenne a kemény futam.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ja; a ló nyalja meg a meztelen szemét azoknak a m*****s s****t g**i b**i r*****k tetveknek a akik üvegcserepekkel/szilánkokkal látták el a pályát; ami eljétõl ott volt az sem hiányzott, de amit frissen kiszórtak reggel 4 helyre arra kicsit bepöccentem :mad:
szerk: A másiket fellökõ és rá sem hederítõk szemét is. Legalább ha õ löki fel akkor minimum kérdezze meg hogy hogy van a **** ****t. :(

Mi élvezet van ebben? Száradna le a kezük mikor megfogják, vagy horpadna be a homlokuk (akár rásegítéssel) mikor eszükbe jut :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Ugyanis igenis lassítson le a Cubos gyerek...

Azért ne teremtsünk démonokat. Volt vagy 16 Cube-os a pályán, s a többség teljesen korrekt volt. Tudom, hogy nem általánosságban értetted, de nem akarom, hogy más ebbõl flame-et csináljon.

Juhász Kriszti is Cube-bal tolta, ráadásul szegény el is defektelt, ráadásul duóban.

De kötelezõ úgy elõznöd, hogy semmilyen körülmények között ne veszélyeztesd a másik testi épségét - de ugyanúgy kötelezõ elengedned a gyorsabbat, még akkor is, ha a saját magaddal vívott küzdelemben kemény versenyben vagy. (és ezért félre kell álnod, neadjisten lehúzódni) Szerintem erre kellenének pályabírók, oszt etikai vétséggel kizárni a sporszerûtlenül viselkedõket, s akár az egész jövõ éves versenyzéstõl eltiltani õket. Azért jönnek ki itt egyébként ezek a problémák, mert a versenyeken általában az erõsek az élre törnek az elsõ 5 percben, így nem konfrontálódnak állandóan a kezdõkkel. Itt meg a verseny jellegébõl adódóan, erre gyakorlatilag körönként sor kerül.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Félre.
:D

Tibi Bácsi!
Lehet egy kivánságom?

A lányok részére tessék egyszerûbben fogalmazni!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

.
...kedves Gyerekek az utolsó szó jogán én DÉVÉNYITIBIBÁCSI ...MTB versenyen többet nem szerepelhetek...mert kõõõõõ a pénz...jövõre Grillus Vilmossal találkozhattok a cvókerekes versenyeken...annyit mondok:

KÖSZÖNÖM

...nekem bejött...s TI vagytok a családom...

...meg a Bóbita meg a Kókusz...

Ádám, én könnyesre röhögtem magam, nem semmi egy alak vagy te, és hidd el, hogy ez a nagy montis család igenis szeret téged és nagyon nagy szükség lenne rád továbbra is! Te vagy a fény az éjszakában, te tartod bennünk az erõt, amikor az már rég szebb mezõk felé szárnyalna, te fûszerezed meg a montis versenyeket egy olyan hangulattal, amitõl mindenkinek kicsit jobban görbül a szája fölfele. De ezt most komolyan mondod, hogy jövõre nem jössz semmilyen mtb versenyre, vagy csak félreértettem valamit??????

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dantekomájé?:D

:rofl: Nagyon vicces.

Kakukk, köszi, ti is jól mentetek. A drótperemes gumit azért kaptátok, hogy jövõre lassuljatok. ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

1. ez montenbájk, arra van h huplis uton menj. ha sima uton akarsz menni akkor válts országútira.

2. gondolkozz el magadon, teljesen igaza volt cube-osnak, akadályoztad a versenyében. az hogy igy reagált háát, nyélen ment, mégsem mondhatta azt h "mélységesen felháborit a sportszerûtlen magatartásod kedves sporttárs, a jövõben nem szeretnék erre példát látni ugy tõled mint csapattársaidtól, kérlek figyelmeztesd erre õket is, köszönöm és további jó versenyzést"

egyébként gratulálok a 83ers csapatnak,neked is, pont megvertetek minket(SzMK team)

Már megint kezdjük a tavalyi vitát. De neked most nincs igazad. Ugyanis igenis lassítson le a Cubos gyerek, vagy bárki más aki idejön egy 24 órás HOBBISTA versenyre, ahol a végén úgyse lehet benne biztos senki, hogy azért állnak-e a csapatok a dobogón, mert olyan jól tekernek, vagy mert olyan jól csaltak az éjjel.

Szóval lassítson le, mert attól még, hogy egy CUBE felirat van a hátán és (szerinte) marha jól teker és joga van a többieket letolni a pályáról, ha a másik gyengébb vagy lassúbb felfogású nála, mert ahhoz egyáltalán nincs joga, hogy más emberek fellökjön és éjszaka ott hagyja õket vérben heverni.

Tele van már a ...om is az ilyen nagyzolós hülyékkel, az ilyen köcsög felfuvalkodott baromállatokkal, akik senkit és semmit se tisztelnek. Itt most persze nem a Cubosokra gondolok, hanem általában az olyanra, aki erre képes. Történt ugyanis, hogy éjszaka folyamán fellöktek egy lányt, aki nem béna és nem kezdõ bringás. Hátulról ment bele a szemét, a lány meg az arcára esett. Sajnos volt ott néhány kõ. Amikor láttam a lányt, olyan állapotban volt az arca, hogy majdnem sokkot kaptam: a jobb arcán ömlött a vér, a szeme alatt fel volt nyílva a bõr. Fél óra múlva már féltenyérni volt a dagadás. A mentõsök elvitték a legközelebbi kórházba összevarratni.

Nos, szerintem nem az a silány zacskós leves a gáz, nem a huplik a pályán, hanem hogy az ilyen kis köcsögök nem kapják meg a méltó büntetésüket. Ha páran olvassátok azok közül, akik így viselkedtek a pályán, akkor tudjátok meg, hogy nagyon alávaló emberek vagytok és nem érdemlitek meg azt, hogy bármilyen versenyen elinduljatok. Még arra sincs emberi méltóságotok, hogy visszamenjetek és megkérdezzétek, hogy nem-e esett baja annak az embernek, akibe ti nemtörõdöm módon belehajtotok. Nektek teljesen mindegy, hogy felkel, felõletek akár meg is halhatna.

Tavaly egy hasonló eset történt, csak épp a mi csapattagunkkal, haza is ment szegény lány, mert nem bírta idegekkel a dolgot. Azt hitte ugyanis szegény, hogy egy ilyen versenyen csupa kedves ember lesz,aki odafigyel másokra.

Az a lány, akit 2 napja löktek fel, egész életében fogja hordani a heget a szeme alatt, csak mert egy köcsög nem tudott várni 5 másodpercet!

Spiltyu

Spiltyu

vendég

• fórumtag
  • 217 posts
[quote name='Thyb']...aztán volt ahol gyerekek bóklásztak bent a pályán és mûanyag palackokat dobáltak be...QUOTE]

Ilyen élményem nekem is volt. A hosszú emelkedõ után az erdõben, a "huplis részen" raktam nyélen, amikor az egyik kanyarba berongyolva két kisgyereket látok az ösvény szélén. Szerencsére a bokros mellett álltak, de ha az úton lettek volna, tuti nekik rongyolok mert már nem tudtam volna megállni. Akkor annyira nem foglalkoztatott a dolog, de így utólag... hát nem lett volna jó véletlenül elütni valamelyiket. Nemtom a szüleik hol lehettek mert felnõttet nem láttam sehol.
...innentõl nyélen!