Többen is igy jöttek, de amig az elõtted lévõ nem huzódott le, te addig nem indultál neki elõzni mint az emlitett arcok. Csakhogy Õ bevágódott melléd jobbról/balról még akkor is ha te épp arra az oldalra huzódtál le.Én pl sosem mondom, hogy "jobbról" vagy "balról". Általában egy "kérlek engedj el" hangzik el, s az értelmesebbje mondja is, hogy "gyere el jobbról/balról". Õ látja, honnan tud elengedni. Volt, aki megkérdezte, kb ebben a stílusban "mégis, honnan baszod?". Mondtam, hogy még akár választhat is, nekem mindegy.
Jelentkezz be Regisztrálj
24 órás verseny | Zánka
Írta 2007. szeptember 17. - 15:35
Írta 2007. szeptember 17. - 15:35
"-Balról jönnék"
(kimegy balra)
(megelõzöm jobbról)
"Mindegy, így is jó."
"Ó, bocs már fáradok."
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. szeptember 17. - 15:34
Na ja, ezek alapján sajna legközelebb se foglak megismerni, úgyhogy most nálad a labda! És most már tényleg szeretnék találkozni veled, annyit dumálunk itt a fórumon, akkor életben se kerüljük el egymást. Ha így közelítenénk meg a fórumos ismerettségeket, akkor a Száguldó Virágok sose lennének azok, akik most vagyunk.
most is kettõ sátorra voltatok egymástól
Írta 2007. szeptember 17. - 15:26
Én pl sosem mondom, hogy "jobbról" vagy "balról". Általában egy "kérlek engedj el" hangzik el, s az értelmesebbje mondja is, hogy "gyere el jobbról/balról". Õ látja, honnan tud elengedni. Volt, aki megkérdezte, kb ebben a stílusban "mégis, honnan baszod?". Mondtam, hogy még akár választhat is, nekem mindegy.
Engem meg biztos hülyének néztek egy csomóan, mert mindig mondtam, hogy "menj csak", meg "szívesen", söt volt olyan, aki megelözött és mondtam, neki, hogy "hajrá". És amikor én elöztem nagy ritkán, akkor megnyugtattam az illetöt, hogy "köszi, ilyen se gyakran van"
Írta 2007. szeptember 17. - 15:20
Hihi, abban nekem sem! A váltó gombjait nem tudtam már a végén megnyomni.Ráadásul a kezemben nemigen volt erö...
Ilyen volt kint is, jött mögöttem õrült módra kiabálva, de hogy melyik oldalon akar elmenni ami neki is jó lenne azt nem tudta kinyögni, csak vonyitott mint a sakál. Aztán amikor a szerinte rossz oldalra huzódtam le akkor; "bazz, mondom hogy pálya, mi van süket vagy?"
Erre nem tudok mit mondani. :wallbange
Én pl sosem mondom, hogy "jobbról" vagy "balról". Általában egy "kérlek engedj el" hangzik el, s az értelmesebbje mondja is, hogy "gyere el jobbról/balról". Õ látja, honnan tud elengedni. Volt, aki megkérdezte, kb ebben a stílusban "mégis, honnan baszod?". Mondtam, hogy még akár választhat is, nekem mindegy.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. szeptember 17. - 15:12
Húú, nagyon sok igazság van abban, amit mondasz, de ha nincs fizikai bajod (értsd - nem ömlik a fejedbõl a vér), én attól tartok, hogy most nem álltam volna meg. Egyrészt, mert erõm sem volt már, másrészt meg - verseny - mindenki magáért felel. A lehetõségek szerint meg szoktam állni segíteni, vagy ledobok szerszámot, pumpát, belsõt, de pont itt, ezen a versenyen, hááát, nem tudom, mit vártál. Ha mondjuk nyilvánvaló volt, hogy estél, akkor megálltam volna, ez egyértelmû, de technikai K.O miatt nem tudom. Én az egyik eldefektelt duós csajnak álltam meg hajnali 2kor (Wild girls 86 !!! kör), de mondta, hogy megoldja, s "elzavart".
OFF A gyorszár nem lazul csak úgy ki. Rosszul volt összerakva, ez kábé 99 %.
Ezért mondtam, hogy azt hiszem, valamibe elötte tuti beleütöttem, bár az tényleg az én hibám, hogy közben nem vettem észre, igaz, a bajra semmi jel nem mutatott.
Egyébként az általad leírt eset miatt nem szabad pont általánosítani. A másik lánynál megálltál, és elhajtott, de ez nem azt jelenti, hogy más esetben, ha látsz valakit az út szélén, akkor ö is ezt tenné, ugye
Nem piszkállak, csak mondom
Ennek ellenére a sztorihoz még annyit, hogy attól még, hogy nem fetrengtem a földön, nem voltam jól Forgott minden, elsöre visszais csücsültem, amikor fel akartam állni. OK, a fejem nem vérzett, nem hevert 3 méterrel arrébb a lábam, és a karom sem tört el nyílt töréssel, de nem voltam jól és tényleg kellett hogy vki helyrevágja a bringámat, én ugyanis annyira nem értek hozzá, de ezt nem szégyellem. Ráadásul a kezemben nemigen volt erö...
Egyébként utólag, a sztorimat hallva vki mesélte, hogy volt olyan gyorszárja, ami szintén elengedte a kereket egy idö után.
Írta 2007. szeptember 17. - 15:06
depóban jelenet:
"Pálya-pááálya-pááálya-bazdmeg-páááááááááálya"
Ilyen volt kint is, jött mögöttem õrült módra kiabálva, de hogy melyik oldalon akar elmenni ami neki is jó lenne azt nem tudta kinyögni, csak vonyitott mint a sakál. Aztán amikor a szerinte rossz oldalra huzódtam le akkor; "bazz, mondom hogy pálya, mi van süket vagy?"
Erre nem tudok mit mondani. :wallbange
Írta 2007. szeptember 17. - 15:05
És mindenkit kértem, aki elhaladt mellettem, hogy "ne haragudj tudnál segíteni?" És vagy 10-15 ember ment el mellettem, holott nem arról volt szó, hogy nem tudtam volna kicserélni egy defektet, hanem hátul kissé tropára ment a bringa és férfieröre volt szükségem
Húú, nagyon sok igazság van abban, amit mondasz, de ha nincs fizikai bajod (értsd - nem ömlik a fejedbõl a vér), én attól tartok, hogy most nem álltam volna meg. Egyrészt, mert erõm sem volt már, másrészt meg - verseny - mindenki magáért felel. A lehetõségek szerint meg szoktam állni segíteni, vagy ledobok szerszámot, pumpát, belsõt, de pont itt, ezen a versenyen, hááát, nem tudom, mit vártál. Ha mondjuk nyilvánvaló volt, hogy estél, akkor megálltam volna, ez egyértelmû, de technikai K.O miatt nem tudom. Én az egyik eldefektelt duós csajnak álltam meg hajnali 2kor (Wild girls 86 !!! kör), de mondta, hogy megoldja, s "elzavart".
OFF A gyorszár nem lazul csak úgy ki. Rosszul volt összerakva, ez kábé 99 %.
Írta 2007. szeptember 17. - 15:03
Írta 2007. szeptember 17. - 14:55
Akkor neked kell megtenned az elsõ lépést, hacsak nem akarod minden évben ezt megírni nekem! Én odamennék köszönni, de sajna most nem ismerlek fel (bár tutira találkoztam veled többször is). Szóval legközelebb rajta, gyere és dumcsizzunk egy kicsit. Így legközelebb már nem kell azt írni, hogy "mivel nem ismertsz, nem mentem oda".
És jobbulást az esés után. Még szerencse, hogy ennyivel megúsztad.(+: azért mindig akad 1-2 jótékony lélek a pályán, aki nem hagy ott)
Rendben, legközelebb bemutatkozom
Egyébként legtöbbször mellettetek váltottunk, a Vuelta csapat mellett. GGX-szel voltam egy csapatban és narancssárga kis Kona Lavadome-om van. Jó kis személyleírás, mi?
Írta 2007. szeptember 17. - 14:51
Lensver téged is láttalak, de mivel te nem ismersz, nem mentem oda
Akkor neked kell megtenned az elsõ lépést, hacsak nem akarod minden évben ezt megírni nekem! Én odamennék köszönni, de sajna most nem ismerlek fel (bár tutira találkoztam veled többször is). Szóval legközelebb rajta, gyere és dumcsizzunk egy kicsit. Így legközelebb már nem kell azt írni, hogy "mivel nem ismertsz, nem mentem oda".
És jobbulást az esés után. Még szerencse, hogy ennyivel megúsztad.(+: azért mindig akad 1-2 jótékony lélek a pályán, aki nem hagy ott)
Írta 2007. szeptember 17. - 14:45
Szerintem az év legklasszabb versenye volt ez a 24 órás.
Nagyon jó volt ennyi régi ismerõst újra látni és nagyon tetszett, hogy a csapatok hogy küzdöttek egymásért és a pálya szerintem az eddigiek közül a legjobb volt, bár alattomosan kiszívta az erõmet, és nagyon örültem, amikor végre leváltottak a lányok. Meg rettenetesen nem volt kedvem neki indulni a kétszer 3 körömre. De amikor kint voltam a pályán az hatalmas élvezet volt. Azok a csiki-csuki kanyarok, meg gurulások... A kerítés utáni DH az idén biztonságosabban ment, (vagy mert össztelósom lett tavaj óta, vagy mert nem pörögtek annyira a kövek). Az utolsó váltásomnál már csak arra ügyeltem, hogy tolás nélkül feljussak azon a hosszú mászáson és hogy a két rámpa után a letörésen nehogy fejre álljak.
A versenyzõ kollégák nagyon udvariasak voltak tapasztalatom szerint, mikor elõztek.
ÉS EZER KÖSZÖNET A BUZDÍTÁSÉRT, ami a virágoknak szólt, de külön köszönet, azért, amikor engem bíztattatok. Éjszaka külön vártam, mikor érek oda hozzátok.
Remek verseny volt.
Nagyon jól táboroztunk, remek szomszédokkal.
Ádám, úgy látom, még mindig pörögsz. (Éjjel valami b.zi végig ordibálta a kempinget. Tudsz róla?.
Egyszerûen imádtam ezen a versenyen ott lenni.
Száguldó Virágok! Köszi azt a lelkesedést, kitartást, segítséget, amit nekem is adtatok.
Írta 2007. szeptember 17. - 14:44
Ugyanis igenis lassítson le a Cubos gyerek, vagy bárki más aki idejön egy 24 órás HOBBISTA versenyre, ahol a végén úgyse lehet benne biztos senki, hogy azért állnak-e a csapatok a dobogón, mert olyan jól tekernek, vagy mert olyan jól csaltak az éjjel.
Nos, szerintem nem az a silány zacskós leves a gáz, nem a huplik a pályán, hanem hogy az ilyen kis köcsögök nem kapják meg a méltó büntetésüket. Ha páran olvassátok azok közül, akik így viselkedtek a pályán, akkor tudjátok meg, hogy nagyon alávaló emberek vagytok és nem érdemlitek meg azt, hogy bármilyen versenyen elinduljatok. Még arra sincs emberi méltóságotok, hogy visszamenjetek és megkérdezzétek, hogy nem-e esett baja annak az embernek, akibe ti nemtörõdöm módon belehajtotok. Nektek teljesen mindegy, hogy felkel, felõletek akár meg is halhatna.
Bocs, hogy újra felhozom, de ebben sok igazság van és bár a Cube-osok elég durván nyomták, nekem nem velük volt bajom. Mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, fel van pörögve és arra figyel, hogy minél gyorsabban nyomja le a kört. Ez OK. Van olyan, aki profi és ahol én mondjuk 15-tel megyek, ö 30-cal. Persze, hogy nem várom el, hogy beálljon mögém a végtelenségig, hanem elengedem. Én mindenkit elengedtem, lehúzódtam, ha kellett és általában meg is köszönték, ami azért nagyon jól esett. Ez is rendben van. De profizmus, ide-vagy oda (és nem feltétlenül az elitre gondolok csak, hanem olyanokra is, akik mindenhol ezerrel mentek és nem egyszer agresszívan minden jelzés nélkül szabályosan letaszítottak az útról) az adrenalintól elvakulva is tényleg figyelni kell egymásra, ez a legfontosabb.
Én estem egy elég nagyot, nekem urott ki a hátsó kerekem, valószínüleg azért, mert beleütödött valamibe a gyorszár és szépen lassan kilazult a rázós talajon. Szóval én megértem, hogy sokan percekre hajtanak, bár én sosem lennék ilyen, de tényleg ott álltam az út szélén és nagyon kellett a segítség. És mindenkit kértem, aki elhaladt mellettem, hogy "ne haragudj tudnál segíteni?" És vagy 10-15 ember ment el mellettem, holott nem arról volt szó, hogy nem tudtam volna kicserélni egy defektet, hanem hátul kissé tropára ment a bringa és férfieröre volt szükségem Végül egy fiú megállt, nagyon kedves volt és idöt nem sajnálva mindent megnézett, visszatette a kerekemet és olyan állapotba hozta a bringámat, hogy legalább hátsó fék nélkül, de menni tudtam vele. És bár megkérdeztem a nevét, sajnos nme emlékszem rá, amit a fejem beütésének tudok be De ezúton nagyon köszönöm neki, végtelenül hálás vagyok. Ja és hozzáteszem, hogy ahogy elnézem, ö is eléggé nyomta mielött megállt, tehát nem kirándulásnak, hanem versenynek fogta fel a dolgot, mégis segített. És bár nem tört el semmim, a legdurvább az, hogy amekkorát estem, még az is belefért volna, és a többiek akkor is elhaladtak volna mellettem.
Viszont pozitívum, hogy nagyon sok kedves emberrel találkoztam és imserkedtem meg. Pl. az Alattomos izomláz egyik tagjával és a Szegedi Sakálokkal, akiknek beletört a kocsikulcs az autójukba, benne az összes cuccukkal, bringákkal, mindennel. Késöbb a pályán tájékoztattak, hogy megoldódott a dolog
Szóval mindenhol vannak kedves emberek és ez az amiért nekem feledhetetlen élmény volt.
Lensver téged is láttalak, de mivel te nem ismersz, nem mentem oda
Írta 2007. szeptember 17. - 14:41
esetleg olyan, aki nagy versenyzõnek képzeli magát de még nem teker túl régóta
Én ezt a kategórát tartom veszélyesnek, s velük is konfrontálódok, ha konfrontálódok. A "turbóhobbista" nevet adtam nekik.
depóban jelenet:
"Pálya-pááálya-pááálya-bazdmeg-páááááááááálya"
(rombol be a srác a tömegbe, majd kipördítve a bringát, egy satu-hátsófékkel befarol, hatalmas porfelhõt kavarva, majd egy "kurvaélet" felkiáltással a kordonhoz vágja a biciklit)
Írta 2007. szeptember 17. - 14:31
Pl. a "Hobby III" 5. hely köreivel "Elit III" 3. helyet lehetett volna nyerni.
Edit:
Tavaly le lehetett tölteni a köridõket valahonnan.
Lesz ilyen lehetõség az idén?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2007. szeptember 17. - 14:31
A másik, amit valahogy igazán megoldhatnának a szervezõk, az a CSALÁS! Lehetne mérni részidõket és még 2 érzékelõ beépítése a pályán csak nem olyan költséges? Vagy igen?
Ezzel csak egyetérteni tudok. Egy kis csalásról tudok, amibe egy körben majdnem én is belementem - nem sokkal a mozikivetítõ után, mielõtt az aszfaltra kirobbantunk vola, volt egy kis extra S-kanyar az erdõben - na annak az elsõ fele hajnali 2kor le volt szaggatva - hálistennek ezt 1 kör után visszatették. Mondjuk ezzel "csak" kb 10 méter rázatós csiki-csukit lehetett levágni.
Írta 2007. szeptember 17. - 14:26
Nekik az eredményeket kell hozni, hogy a szponzor elégedett legyen, és egy ilyen komolyságú versenyen! nem babusgatás megy...mint ahogy máshol sem. Próbálna valaki egy nemzetközi maratonon a Sauserékkel rajtolni...
Szerintem...
Részben igazad van, csakhogy ez nem egy nemzetközi maraton. Itt nem fogsz Sauser mellõl indulni (bár valszeg erre akkor se lenne esélyed, ha kint indulnál egy ilyen marcin). És még idehaza sincs semmilyen jelentõsége, hogy nyersz-e csapatban a 24 óráson vagy sem. Nem számít be sehova, ég és föld egy itt elért 1.helyezés és egy XCO-n elért elsõ hely. És ezt a szponzorok tudják, mert legtöbbjük tájékozott. Tehát én is azt szorgalmaznám, hogy ne legyen elit, de mivel úgyis egy csomó olyan is indul, akinek van versenyzõi engedélye, ezért született külön nekik egy elit kategória.
Egyébként meg az se biztos, hogy elit versenyzõ lökte föl a lányt, tehát akár lehetett egy gondatlan hobbista is, esetleg olyan, aki nagy versenyzõnek képzeli magát de még nem teker túl régóta. Ezt már sose fogjuk megtudni, mert az ilyen hugyagyúaknak ahhoz már nem elég nagy az arcuk, hogy odaálljanak és elnézést kérjenek tettükért!
Írta 2007. szeptember 17. - 14:25
nekün 2x is szétszakad, de nem voltunk restek és elmentünk kérni, az utolsót már megtûzettük tûzõgéppel a varrás mellett, ez végig kitartott.Nekünk reggel jött le a tépõzár 1ik fele. utánna kicseréltük.
nem indultunk túl jól, az elsõ váltás elsõ körében durrdefektet kaptam, majd bementem kicserélni, de már akkor elszakad a chip tartója is, úgyhogy köv körben újra be, hogy kicseréljék, addig zokniba tûrve volt..
Írta 2007. szeptember 17. - 14:13
Nálunk az elsõ váltásnál kiderült, hogy Zsizsi lábát nem éri körül a szalag.
A kezére tettük, onnan is jól mûködött.
Nekünk reggel jött le a tépõzár 1ik fele. utánna kicseréltük.
Írta 2007. szeptember 17. - 14:13
Köszi NatNa, csak hogy lerántsam a leplet Dante és Edit viszonyáról:
http://img2.tar.hu/n...e2/32775662.jpg
Dante és Pite, egyébként még egyszer gratulálok, nagyon jól nyomtátok!
Egyébként a megoldás : A kezemben látható tárgy egy zippzár!
Péntek éjszaka a farkasordító hidegben próbáltam visszabújni hálózsákomba egy sürgetõ séta után, de ezt a félúton beakadt zippzár megakadályozta.
Elõször finoman majd dermedt állapotommal egyenes arányban egyre agresszívabban próbáltam kiszabadítani a beakadt zsákanyagot a zippzárból aminek következtében az természetesen a kezemben maradt.
Megsúgom, akkor nem voltam ilyen nyugodt
www.szaguldoviragok.hu