Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Please log in to reply
1873 replies to this topic

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

...
Proha:Köszi, okosabbak lettünk, de miért ne lehetne összehasonlítani a két ország rendezvényét?

Kedves Röfike!

Természetesen össze lehet hasonlítani bármit mármivel, csak akkor minden oldalát hasonlítsunk össze.
Össze lehet hasonlítani az Opera bált egy helyi baráti batyus bállal is, csak nem célszerû, pedig lehet, hogy azok akik a batyus bálon vesznek részt jobban érzik magukat mint az Opera bál résztvevõi. (a példák mindíg sántítanak)

Nem sportszerû úgy összehasonlítani, hogy itt meg ott külföldön mit adnak a résztvevõnek, nálunk meg esetleg szegényesebb az ajándékok sora, hanem meg kell nevezni, hogy ott mennyibe kerül a nevezési díj + a mez + minden más és az itthoni nevezési díjakkal azt is összevetni. Úgy már reálisabb, hitelesebb képet kap az ember.

Engem is ez a mindatod inspirált válaszra: Azé ez nem akármilyen gesztus, mikor lesz itthon ilyen??? Ez aztán az elimerés!

Pedig a legtöbb helyen van nálunk is póló, csak abba gondolj bele, hogy a három féle pólót (teljesítõknek, nem teljesítõknek, technika okból kiállóknak) elõre hogyan számolod ki, hogy melyikbõl mennyi kell és milyen méretû. Kis költségvetés mellett erre nem lehet felkészülni.

Ehhez kell a 65 € nevezési díj, hogy mindegyik pólóból, mindegyik méretbõl többet tudjanak rendelni. A 3.000 - 5.000,- Ft-os nevezési díjak mellett ne várjatok "ilyen" elismerést, örüljenek a résztvevõk, hogy a rendezõk - már ahol adnak pólót - ki tudják hozni a költségvetésbõl. Nálunk még senki (kiv. talán BSI) nem gazdagodott meg a rendezvényekbõl.

Üdv:

Prohi

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Találtam hosszútávú elõrejelzést Bad Goisernre.

http://de.beta.wette...e/?id=ATAT30054

Remélem a szokásos 1-2hetes esõs õszi idõjárás véget ér a versenyig. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Tavaly fent volt a póló terve a honlapon már tavasszal. ;)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Tavaly sem említettek pólót, csak mezt, amit meg lehetett venni, szerintem idén is autómatikusan lesz. Én is 100-on megyek.
Proha:Köszi, okosabbak lettünk, de miért ne lehetne összehasonlítani a két ország rendezvényét?

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
Bad Goisern
Austria

Google Maps:

http://href.hu/x/624p
Tanácsok városi bringásoknak http://bringalakat.hu/

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Lehet, hogy GY.P.-s kérdés :) de valaki mondja el nekem, legyen olyan szíves, hogy pontosan milyen nevû településrõl indul a topik címében található verseny (a webalpon nem leltem, bár ma agyilag zokni vagyok). A közeli szállásfoglalás végett kérdezem.

Köszönöm
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
peace : )

lehet ugy hatott mintha beszoltam volna ,de nem : )
szép izmos lett a hsz,köszi az ismertetést : )
szép napot!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Tavaly és tavaly elõtt a póló (nem mez) is járt a nevezési díjért. Idén nem tudom, hogy mi okból kifolyólag van csak pénzes mez.

Szerintem a póló az az idén is jár(-hat), csak a fordítás zavaros egy kissé, mert a honalpot végigböngészve a kerékpáros mez ára a 49 € -amit külön lehet megrendelni, és külön nincsen szó másféle pólóról amit külön ki kellene fizetni.
A pólót akkor kaphatja meg valaki, ha leadja az idõmérõ chipet (az idén már ott sincs kaució, mint ahogy nálunk sem volt). A leadásért kap egy póló bónt (nem kerékpáros mez) és azzal vehetik át a résztvevõk egy bizonyos idõintervallumon belül. A chipek leadásánál (több helyszínen a rajtszám alapján) nem hiszem, hogy tudják azt ellenõrizni, hogy vki rendelt-e pólót soksok pénzért vagy nem. Ezért szerintem mindenki a nagyobb távokon kap pólót (nem mezt).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Tavaly és tavaly elõtt a póló (nem mez) is járt a nevezési díjért. Idén nem tudom, hogy mi okból kifolyólag van csak pénzes mez.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Kedves Franci!

Te most azt gondolod, hogy hú de jól beolvastam az országútisoknak - ugye? - de megnyugtatlak, hogy csak tájékozatlan vagy...

Csak annyit talán hogy ne hasonlitsunk egy MTB versenyt országutihoz. Mig egy MTB-nél, lejattolsz egy csomo pénzt a természetvédelmi terület "üzembentartojának" , ezen felül a motorok, terepjárok amivel kijelölöd a pályát,majd verseny után lebontod azt..stb,stb. A sok pályabiro a rengeteg erdei keresztezödésben, és a rengeteg menö, szintén terepjárokkal.

Ellenben egy országuti versenyen lejattolod a yardoknak a felvezetést 200km-re, azt kalap.....

off-roaddal sokkalsokkal több a macera, drágább szervezni, ezért ne hasonlitgassunk MTB-t, országitival.

Senki nem hasonlította a Montit az outival, csak én éppen outit rendezek és errõl tudok nyilatkozni.

Míg én szóba sem hoztam egy MTB verseny rendezési nehézségeit, különbözõségeit, csak egy külföldi rendezvény (ami ennyibõl outi is lehetett volna, csak éppen itt jelent meg az a pár sor amire én reagáltam) nevezési díjáról és a hazai rendezvények nevezési díjáról beszéltem + arról, hogy annyi pénzbõl idehaza is hihetetlen jó rendezvényeket lehetne csinálni - amiben szerintem teljesen igazam van, addig Te teljesen másról írsz és az országúti rendezvényeket mintegy "gyerekjátékot" próbálsz meg feltüntetni.

Én tisztában vagyok MTB és országút versenyek rendezésének feltételeivel, tudom, hogy terepen sem gyerekjáték összehozni és megfelelõen biztosítani a rendezvényeket, de neked - ebbõl látszik, hogy fogalmad sincs egy országúti rendezvény biztosításáról és költségvetésérõl!

Csak megjegyzem, hogy a yardot - már ahogy Te nevezed - az idén 5 rendõrjárõr képviselte és a szerinted lejattolás az nekünk kb.: 500.000,- Ft-ba kerül (még nem kaptuk meg a számlát), amit a Magyar Államkincstárnak fizetünk be. Akkor nem beszélek a 20 fõs motoros rendezõ gárdáról és az összes távra 10 felvezetõ gépkocsiról, a 2 mentõrõl és az egy motoros mentõrõl, záróbuszról, ami összeszedi a kísérõ nélküli résztvevõket, akik bármilyen okból feladták, nem beszélünk a 4 frissítõállomás kitelepítésérõl 4 kisteherrel körbe a Balaton körül (hûtõk, kaja, pia, nõk :)) és arról a közel 100 fõ rendezõrõl, akik kb. ugyanolyan feladatokat látnak el egy MTB és outi rendezvényen egyaránt..., nem beszélünk arról, hogy a Balaton körüli fõútra mintegy 400 keresztezõdéssel csatlakoznak utak, a magánbejárókat nem is említve. Nem beszélünk arról, hogy szembejövõ gépjármûforgalomban rendezünk - ami nem mondható el egy MTB versenyen - tele körforgalommal, ahol a körforgalomban lévõnek van elsõbbsége, nem beszélve a forgalomirányító lámpákról, amelyeket az illetékes megyei Közúti Kht.-k központjai technikai okok miatt nem tudtak kikapcsolni a TdP idején, ezrét azoknak a keresztezõdéseknek a biztosítását nekünk kellett megoldani. Nem beszélek arról, hogy a befutó elõtt 2,5 km-re lévõ vasúti átjáró elõtt a vonatot is megállíttatjuk, hogy a versenyzõk szabad utat kapjanak és ne legyen irreális a versenyzés az utolsó 3 km-en. És ez még részletezés nélküli apró felsorolás volt egy outi rendezvény szervezésébõl, rendezésébõl. És ez nem azt jelent, hogy a montinál nincs munka, hanem csak rávilágítok neked, hogy legalább annyi teendõ van minden rendezvénynél, ha azt valaki tisztességgel és a résztvevõk biztonsága érdekében teszi.

És még valami, amit ezek szerint nem tudsz a közúton folyó kerékpáros rendezvény az nem rendeltetéscélú használatnak minõsül és díjköteles. A törvények szerint a fõutak ára 24 órára számolva (ez a legkisebb idõegység) 2.500-5.000,- Ft/m2. Számolj utána a 8 m széles úton a 200 km-nek! Mi a GKM-tõl (akkor még az volt) kaptunk felmentést a díjfizetés alól, de a kisebb (rövidebb és alsóbrendû utakon folyó) rendezvények már nem mind kapnak. Akkor hivatalosan mi a drágább?? Mi egyezkedünk a díjfizetés elkerülése végett, miért nem teszik ezt a Montisok is? (költõi kérdés volt ne válaszolj) - biztos õk is próbálkoznak, csak eddig nem jártak sikerrel.

Szóval el kell rendesen olvasni azt amit ír valaki és arra reagálni, de úgy hogy elõtte tájékozódsz arról amire célzol a mondataiddal, nem pedig az egyébként is -sajnos- meglévõ MTB outi ellentéteket szítani hasonló át nem gondolt írásokkal. Vannak olyanok akiknek tényleg fogalmuk nincs egy rendezvény - legyen az MTB vagy Outi - rendezési nehézségeirõl, arról, hogy mi-mibe kerül csak azokra véleményeket látja, "hallja" amit én v. Te v. bárki más itt leír és ha az nem takarja a valóságot - ugye, akkor félre is vezeti az adott témában tájékozatlan olvasót.

Kedevs McGywer! Én csak a Salz honlapjáról vettem az adatokat, ott az számomra nemderült ki, hogy a nevezõ kap is egy ilyen kezdõcsomagot. Biztos igazad van, akkor abból a 31.500-33.000,- Ft-nyi összegbõl vonjunk le kb. 3.000,- Ft-ot. Ettõl függetlenül én most is tartom azt, hogy itthon MTB v. outi rendezvényt 30.000,- Ft körüli nevezési díjak mellett nem tudnánk megrendezni, mert nem lenne résztvevõnk, de ha mégis, akkor nem volna gond sokkal magasabb színvonalon rendezni. Egyébként már nem nagyon maradunk el a külföldiektõl a rendezés színvonalában, csak a résztvevõi létszámban.

Franci

Franci

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Nálunk (Tour de Pelso, országúti rendezvény)

Csak annyit talán hogy ne hasonlitsunk egy MTB versenyt országutihoz. Mig egy MTB-nél, lejattolsz egy csomo pénzt a természetvédelmi terület "üzembentartojának" , ezen felül a motorok, terepjárok amivel kijelölöd a pályát,majd verseny után lebontod azt..stb,stb. A sok pályabiro a rengeteg erdei keresztezödésben, és a rengeteg menö, szintén terepjárokkal.

Ellenben egy országuti versenyen lejattolod a yardoknak a felvezetést 200km-re, azt kalap.....

off-roaddal sokkalsokkal több a macera, drágább szervezni, ezért ne hasonlitgassunk MTB-t, országitival.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Az indulócsomagért nem kell fizetni, az ára benne van a nevezési díjban. A kedvezményes csomag a az alap indulócsomagon felül van. Ha valaki kajás és dupla adag kell neki, akkor a második csomagot kedvezményes áron kapja.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Kezdem azzal, hogy senkit nem szeretnék, nem is akarok lebeszélni sem errõl a rendezvényrõl, sem más külföldirõl, mert óriási élmény. A teljesítményrõl nem is beszélve amit (sajnos csak ott) teljesíthet a résztvevõ, ha igazi hegyeket akar "megmászni". Igaz én országútizom, de hasonló rendezvényeken voltam és még fogok is menni, de....

http://www.salzkamme...rophyn-dber5329 Azé ez nem akármilyen gesztus, mikor lesz itthon ilyen??? Ez aztán az elimerés!

A válasz jó és igaz..., gondolom az itthoni elõnevezési díjakra gondolt Enté

Ha az elõnevezés 10.000 Ft-ról indul akkor lesz. Egyébként itthon mindenki kap pólót.

Nálunk (Tour de Pelso, országúti rendezvény) az elõnevezési díj (2008-ban április 4-éig) kerékpáros mezzel, + pólóval (egyéb kedvezmények nélkül) 10.000,- Ft volt, mégis sokan "kizsákmányolásnak" tartják. Kedves Röfike meg megkérdi mikor fogunk mi, hazai rendezõk ilyet biztosítani a résztvevõknek.

Idézet a honlapjukról:

Nevezési díj június 30-ig történõ átutalással
A táv 208,7 km: Euro 65,- (HUF 17.000,-)
B táv 109,7 km: Euro 45,- (HUF 11.900,-)
C táv 53,1 km: Euro 40,- (HUF 10.500,-)
D táv 26,6 km: Euro 30,- (HUF 7.900,-)

Nevezési díj július 1. és július 8. közötti befizetéssel
A táv 208,7 km: Euro 75,- (HUF 19.700,-)
B táv 109,7 km: Euro 55,- (HUF 14.600,-)
C táv 53,1 km: Euro 50,- (HUF 13.200,-)
D táv 26,6 km: Euro 40,- (HUF 10.600,-)

A választott táv kötelez. Új táv választása esetén 10,- Euro-s átjelentkezési díjat számítunk fel.

Pólók a résztvevõk számára
Kérjük, a jelentkezési íven töltse ki a 'rendelés' mezõt, és a rajtdíjjal együtt utaljon át 49 Eurot.
- a póló az ebben az esetben a kerékpáros mezt jelenti.

Ja, és a helyszíni nevezés az + 10 € és a "kezdõcsomagnak nevezett frissítõ csomag is pénzbe kerül (igaz kedvezményes), a 200-as távnak 12 € - ezeket is
a honlapon olvastam. Ráadásul itthonról Ft-ban befizetett összeg 261 Ft-os €urót takar, míg most 250 alatt is hozzá lehet jutni.

Szóval, ha ezeket az összegeket összeadom, elõnevezõként kifizetek mindent (nevezési díj, mez, kezdõ csomag), akkor az 126 €, azaz (akármennyivel is számolva) 31,500 - 33.000,- Ft. Na ha én ennyit elkérnék (akarom mondani el mernék kérni), akkor bármit meg tudnék valósítani idehaza is, sõt még annál is többet, pláne, ha "csak" egy pólót adnék és nem kerékpáros mezt + pólót.

...és mondok néhány szót arról is, hogy nálunk is van 25 - 40 km-es - igaz közös kirándulás, de gyerekeknek 500, felnõtteknek 750,- Ft-ért. Kaptak ajándékcsomagot, frissítõt, ebédet és sorsjegyet, amivel 2 millió Ft összértékû ajándékok közül nyerhettek. Hányan jöttek el 68-an. A Salzkammergut-on a 27 km-es táv elõnevezése is 30 € + a póló díja + stb...

Szóval ne hasonlítgassuk össze a 65 €-ról induló nevezési díjas külföldi rendezvényeket a hazai 3-5.000,- Ft-ossal.

Nem sportszerû...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Mindenki kap salzon is pólót, de a 200on a szintidõn belül teljesítõk kaptak egy fekete pólót. Aki nem teljesítette a limitidõket, vagy a végén túllépte a 16órás menetidõt, az nem kapott "finisher" pólót.

Más:
Végül a 110km-re neveztem, a cél görcsök és napszúrás nélkül 7óra alatt lenyomni a távot, ami tavalyhoz képest bõ 1órás javulást jelentene.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
a többi távon egyáltalán nem is osztanak polót?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

http://www.salzkamme...rophyn-dber5329 Azé ez nem akármilyen gesztus, mikor lesz itthon ilyen??? Ez aztán az elimerés!

Ha az elõnevezés 10.000 Ft-ról indul akkor lesz. Egyébként itthon mindenki kap pólót.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nem mindegy, hogy valaki elindul hajnalban vagy 10 körül. Azért az tényleg extrém kihívás. Én sem indulok már hosszún, de aki ott megy, megérdemli, még akkor is büszkén viselheti, ha óra van rajta (nem ért be szintidõn).

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Elõször legyen salzkammer szintû verseny, a DNF póló a legkevesebb, és kint is csak a 200as távon elvérzõk kapják, ha valaki itthon meghal egy maraton középtávon az talán ne akarjok 2pólót versenyenként.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
kicsit off: Ha köttök utazásra biztosítást figyeljetek, mert a poggyász része alól a kerékpár szinte mindenütt kivétel! (Meg mûszaki cucc, sporteszköz is, de részeltkérdés...) Találtam olyat ahol a gépet is lehet biztosítani, és hobby sport közben bekövetkezett balesere is vállalnak biztit, és nem is drágán(4,5-6K az 5 napra).

Más kérdés hogy autós extrát ha bepipáljuk akkor már 17K az 5 napra, ami marha sok; így ha többen megyünk egyikünk az autóban jó, másikunk a bicikliben jót köti meg; ez is valami és felébe kerül csak.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám