Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1873 hozzászólás a témában

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Maximális tisztelet minden résztvevõnek !!
A rövidgatyás indulókat viszont fel nem fogom agyilag ! Legalább egy lábmelegítõ beférne a hátizsákba, nem ???? http://www.decathlon...77972-12836649/
A semminél az is jobb. ( 1 kicsivel) Aki az Alpokba, Kárpátokba megy, nyáron is KELL vinni meleg ruhát, de esõkabát, meleg nadrág a minimum. Mi Júniusban voltunk a Dolomitokban tekerni és volt nálunk téli cipõ is. Ilyen nagy hegyekben sokszor van nyáron is ilyen idõ.
Még egyszer, gratula a résztvevõknek !
Marci

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Mi is hazaértünk. Az idõjárási iszonyokat mérlegelve nem indultunk neki az 53-as távnak. Ezért Zeezoltanotól megkaptuk a megtisztelõ vitrin bringás címet.:) Viszont ma reggel kárpótoltuk magunkat egy kellemes túrával, amivel érintettünk olyan részeket is ahova a 100-as távosok el sem jutottak!
Na? Ki a CSÁSZÁR? :) És ezt élvezettel teljesítettük!
Jövõre okosabban, újra meg kellene próbálni megfelelõ ruházattal.
Az elindult bringások mind nagyon kemények. Vagy így, vagy úgy.
Le a kalappal az elszántságuk elõtt!
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mivel én bringáztam és hegyet másztam, elég pontos meteorológiai adataink voltak, s mindenki tudta már a hét elején, hogy hétvégére jön a szívás. Már péntek késõ délutánra vártuk, de egy picit késett.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

szia:
nem akarok kötözködni de a rendezõség tökéletes döntést hozott, és nem feladta hanem megóvat a versenyzõket a nagyobb bajtól,ami 65 után jött volna.Én is elmentem ameddig lehetett, talán még fel is mehettünk volna,de a lefelé jövete...
széjjel és átfagyott kezek,lábak,én is csak "ököllel " tudtam váltani...
komoly élmény jövõre visszamegyünk

Ha ezt nekem címezted, akkor a "feladta" az idézõjelben lett volna. A havat és fõleg a feljebb lévõ vízátfolyásokat nézve nem biztos, hogy mindenki testi épségéért tudták volna vállalni a felelõsséget.
A tájékoztatással volt egy kis gondom, -unk. Nem mindegyik segítõ(amúgy maximális respect nekik!), bíró volt a helyzete magaslatán. Mindegyik mást mondott, az egyik visszafordította a versenyzõket, a másik közölte, hogy Hallstatt-ban van a cél... A tó partján, majdhogynem ugyanannyian jöttek szembe, mint a rendes irányban. A verseny elõtt már 2-3 nappal lehetett tudni, sejteni, hogy valami lesz a levegõben. Egy "B" tervet simán be lehetett volna iktatni...

garan1

garan1

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
szia:
nem akarok kötözködni de a rendezõség tökéletes döntést hozott, és nem feladta hanem megóvat a versenyzõket a nagyobb bajtól,ami 65 után jött volna.Én is elmentem ameddig lehetett, talán még fel is mehettünk volna,de a lefelé jövete...
széjjel és átfagyott kezek,lábak,én is csak "ököllel " tudtam váltani...
komoly élmény jövõre visszamegyünk

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
No, én is hazaértem. 53 km-en indultam, a rajtnál sokat vacilláltam, hogy elinduljak-e, de nem bántam meg. Sikerült végigmenni. A felénél volt egy kisebb holtpontom, hogy úristen, még egyszer ennyi hátra van, ki fogom-e bírni, de nem volt gond, sõt mire a célba értem teljesen jól voltam, nem fáztam (mondjuk ott kánikulai 9-10 fok volt már :)) A patakátkelések, ill. a patakká változott út sztem marha jó volt, 2x annyi vízátfolyás, mint normál idõben :)

Havat mi (53-asok) nem láttunk, de a B távosokra rendesen rászakadt, le is fújták a versenyüket, mondjuk a beszámolóik szerint ezt senki sem bánta.
A 200-asok közül majdnem minden magyar feladta, bár az õ versenyük is lefújták és visszafordítottak mindenkit 130 km körül...

Én is rövidgatyában voltam csak, felülre vettem mindent, esõkabátot is, egyedül a lábaim, a kezeim és a fejem akart lefagyni (szakadó esõben és 2 fokban egy sapka jól jött volna :)).

Összességében - megint - nagy élmény volt, kiváncsi vagyok a képekre.

Statler

Statler

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Azóta is azon gondolkodom, hogy milyen lábbeli, ruha kell egy ilyen versenyre?! A 110-esen indultam, felfelé a patakban nem tudtunk tekerni, muszáj volt tolni, de mivel helyenként bokáig ért a jéghideg víz, a neoprén kamásli kevés lett volna, úgyis belement volna a víz, ha máshol nem, a talp felõl. Vagy egy teljesen zárt, vízhatlan téli cipõ?! Csak az. Én lefagytam teljesen, így 38 kilométert mentem, Bad Goisernben bementem a célba, és leadtam a rajtszámot. A hátsó fékpofáim fémig koptak. Zuhanyzáskor vettem észre, hogy a lábaimon hatalmas lila foltok éktelenkednek a hidegtõl... Az ujjaimat nem éreztem. Reszkettem, mint a nyárfalevél.

Zoltikov

Zoltikov

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Hazaértünk, sz@ptunk rendesen, de nem adtuk fel a 110-et. A rendezõség adta fel, Hallstadt fölött a sóbányánál fordítottak bennünket vissza. Rajtnál 8C° volt és szakadt az esõ, 1000m-en 3-4fok, 1200 fölött havazás és +1C°. Az átlaghõmérséklet 6C° lett.
Bõvebben majd késõbb..

zeezoltano: képeket, ha csináltatok, átküldenéd?
Köszi, és örülök, hogy összefutottunk:-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mindenképpen respekt, hogy egyáltalán elindultál. Az ilyen körülmények közötti verseny nagy technikai felkészülést igényel. "Gratula" a rövidnadrágért, nem dicsérlek meg érte. Ilyenkor alap a vastagon felkent gépzsír az ember izmaira és a melegítõ tasakok (mésszel töltött), amik ugye 1-2 óráig meleget adnak. A téli cipõ is alap. Sok múlik azon is, hogy van-e, aki tud segíteni, például egy szett váltóruhával. 2-3 fokotok volt, mint Szilváson, szóval annyira azért nem extrém, hogy egy ellenpéldát is mondjak, Dolomiti 2005. 20 centi hó volt a pályán, s az egészet lefújták. Amúgy meg kérdezzétek meg az idei Kitzalpon indulókat, tudnának mesélni ezt azt. :) Remélem mindenki megtanulta, hogy alpesi versenyre a legbrutálisabb téli cuccot is ki kell vinni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

penczbike

penczbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Én fel is adtam a 110 km-t, hihetetlen hideg volt, rövid bringásgatya, teljesen átázott mez és dzseki, zokni, és cipõ, az ujjaim úgy lefagytak, hogy alig tudtam mozgatni, fékezni, ha megálltam, akkor azért fagytam meg, menni meg kínszenvedés volt lefelé... A hó már csak hab volt a tortán, de azért meglepett...:) Alig vártam már egy frissítõ állomást, és onnan levittek kocsival többedmagammal, a bringákat fent hagytuk, érdekesség, hogy délután átvehettem a központban, és KARCMENTESEN lehozták! Azt hittem, felhajigálják õket egy kisteherautóra (láttam ilyet is), ahogy esik, úgy puffan, de mégsem!
Minden tiszteletem azoknak, akik végig mentek, és még élvezték is... Talán valami szörfös vagy búvár ruhában élveztem vola egy darabig. Extrém volt, az biztos! Szerencsére elõtte való napokon jókat bringáztunk, körbementünk a Halstattsee-n, meg a Gosausee-t a pálya legmesszebbi pontjánál, nagyon király volt... Havat már ott is láttunk:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Gratula, hogy lenyomtátok, mi a környéken tekertünk egy hetet elõtte, s pont pénteken mentünk egy 9 órás kört :D, akkor éppenséggel 2400on is 25 fok volt és napsütés. Úgy éreztem, hogy pont a legjobbkor indulunk haza.

Mi is csak most jöttünk haza, erre a hétre. Én nem bírom a tömeget.
Holnap már megyünk is vissza.
Hallstatt felé szoktatok járni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Gratula, hogy lenyomtátok, mi a környéken tekertünk egy hetet elõtte, s pont pénteken mentünk egy 9 órás kört :D, akkor éppenséggel 2400on is 25 fok volt és napsütés. Úgy éreztem, hogy pont a legjobbkor indulunk haza.

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Gratulálok mindenkinek aki a saját távját lenyomta ilyen körülmények közt sztem nem gyenge fõleg hosszab távokon. 53km mentem de az is épp elég volt, gyakorlatilag fél óra múlva minden csuron víz jég hideg esõtõl meg az úton hömpölygõ patak szerû víztõl, volt olyan hogy térdig bele kellett menni a hegyrõl lefolyó patakba. Xt váltón csak tenyeres váltás ujjak teljes halál gélt mindig vki más vette ki hátulról, mert nem tudtam megfogni szóval kemény volt. De a látványért megérte ennyi vízesést nem igen láttam ekkora távon.
Rendelt vki dvdt, mert egy másolt példányra vevõ lennék?
MKSE
:kissmyass

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Rövid élményveszámoló:
Katasztrófálisan hideg volt (július közepéhez viszonyítva), völgyben 6 hegyen 2 fok. A leesett hó mennyisége hálisten csekély volt, az esõé viszont...

Grat a teljesítményhez!Gondoltam rátok,hogy egyáltalán elrajtolt e ebben az idõben a verseny.
Itt is brutális idõ volt.Laciklonnak hogy ment?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Rövid élményveszámoló:
Katasztrófálisan hideg volt (július közepéhez viszonyítva), völgyben 6 hegyen 2 fok. A leesett hó mennyisége hálisten csekély volt, az esõé viszont...
Gyakorlatilag folyóvá alakult a hegy, mindenhol vízesések, zuhatagok alakultak ki. A múlt hétvégi gázlón problémáztunk, hogy vizes lesz a cipõnk a hidegben, itt gyakorlatilag nem maradt szárazon semmink...
Összességében pozitív volt az élmény, én ilyen viszonyok között még életemben nem tekertem. Lefelé zúzni hömpölygõ patakmederben, gyakorlatilag kanyoning kerékpárral :)
A sáros gyökeres lefeléket baromira élveztem, nem is értem miért szállt le mindenki.
Azt hiszem ezt még ismételni kell...
(Pedig elõször gondolkoztam, hogy egyáltalán induljak-e)
Végül egyébként maxis swampting 2,1-es gumival mentem, mondhatni tökéletes választás volt. 3 barral felütésmentesen, sehol nem csúszott meg.
Egyébként jól mutatja helyzetet:
http://index.hu/bulv...ulet_lett_graz/
www.magicteam.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Alakul a pálya...
http://www.wetteronl...dar/eurodOS.htm

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Tapasztalt rókák mit javasoltok, 1.95-ös sárgumi vagy maradhat a ballonos 2,4-es komfortos "traktorgumi"? Mert esõ az már tuti, hogy lesz.
Ja, rövidtávon mennék. Esõben mennyire dagonyásodik?

Ne a saras részekre válassz gumit, a gyökerekes köves folyós saras meredek részeken sárgumival sem mész le... ;) Igazából néhol gyalog is necces. :D
Hátra valami gurulósat, elõre bütykösebbet, 2,2"es szélesség simán vállalható.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tapasztalt rókák mit javasoltok, 1.95-ös sárgumi vagy maradhat a ballonos 2,4-es komfortos "traktorgumi"? Mert esõ az már tuti, hogy lesz.
Ja, rövidtávon mennék. Esõben mennyire dagonyásodik?

Gyakorlatilag négy saras rész van a rövid távon, az elsõ frissítõ pont ellõt, de nem vészes a Loseri sípálya után az taknyos sár szok lenni, de nem hosszú, aztán a csúcspont után be szoktak vinni a murvás úttal párhuzamosan az erdõbe, ott mindegy, mert mindenki viszi a bicajt, illetve húzza-vonja-tolja,azután az Örök fal elõtti széles ösvény, az meg megint lefelé, ott inkább az úton maradni nehéz.Feltöltött kép Nekem a 2.1 es gumik bejöttek, Tavaly Noby, nagyon bírja a murvát, tavaly elõtt Fast Track a murvát ez is a sarat kevésbé.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na majd röfike és varacskos disznó (ÉN) túrhatják a sarat persze csak ha túléljük.:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Dénes: Nem tudom honnan érdemes, még eddig mindig 110-en mentem, ott meg nem nagyon arcoskodnak a népek. Mindenki próbálja beosztani az erejét.