Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Salzkammergut Trophy | Bad Goisern

- - - - -

• Please log in to reply
1873 replies to this topic

dani85

dani85

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Képeket merre lehet még találni a Sportograf-on kívül?

72-es pályáról tényleg hiányoztak a technikás részek, ami volt benne (Gosau-tól lefelé a rövid, köves szakasz) a DM után sétagalopp volt. Cserében a shotteres lejtõkön be lehetett lendülni és könnyen el lehetett szállni féktávon. Aki itthon középtávot nyomja gondolkodás nélkül indulhat rajta, nem fog jobban elfáradni. Ez volt az elsõ Salzkammergut-om, érzésem szerint sok idõt hagytam a pályában, fõleg mert a komfort zónás rajtom miatt Én is beneveztem a hallstatti hegyikerékpáros toló versenyre. Pedig csütörtökön elsõ próbálkozásra sikerült kitekerni a 11 szintbõl 10et, egyszer pörgött ki a kerék, mert visszaváltottam. A ponyvás szakasz után volt még egy tolásom, utána a 35%os részt leszámítva ment az a part. Szombaton ezzel szemben örültem, hogy a 35%-os rész után már nem kellett többet tolni a kerékpárt és kerülgetni az elsõ part aljáig kemény vagyok, a közepére lepény vagyok felfogásban versenyzõket. Jobban elfáradtam a 3-4km tolásban, mint amikor feltekertem :D.

Utolsó 5ösben kellett egy jobbost fordulni és becsatlakozni a D távosok közé. Nem értem miért nekem kellett (volna) megállni és elengedni a rövidebb távosokat, amikor pillanatok alatt mind az 5 versenyzõt visszaelõztem, akit elengedtem....

A táj nagyon szép volt, a szervezésre, frissítõ pontokra nem volt gond. Akármerre jártunk mindenhol taps, dob, kereplõ, kolomp, kinél mi volt.

Jövõre csakis a B-n indulok, mire hátba csapom a C távosokat talán már könnyebb lesz haladni, a táv és szintemelkedés is kellemesebb lesz ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Így kell ezt! - Salzkammergut Trophy 2010 - xlsport.hu

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

...
Akik korábban az 54-et tolták és most átmentek a 70-re, érdekelne, hogy mennyivel volt keményebb.

Hazaértünk, beszámoló:
Szervezés ok, pálya ok.
Idáig 54en mentem, gondoltam idén tolunk valami keményebbet. Elõzõ nap a sóbányánál lévõ felfelét gyalog teljesítettük, így sejtettem mire számítsak (szinttérképen kb függõleges vonal).
Nekem nem tetszett a 72. Párszor mivel a lábam jelezte hogy görcs közeleg, inkább lazára fogtam a tempót (csatlakoztam 2 honfitárshoz, 6:51) így a több szint és a hosszabb táv ne készített ki jobban mint az 54 szokott (még pont 'kellemes' volt).
Viszont amíg az 54 útvonala sokszor vezet erdõben, itt aszfalt-sotter-sotter-aszfalt-sotter-sotter-sotter-aszfalt. Volt vagy 1 km köves erdei út, és ennyi :(. A lefelék így (nekem) elég unalmasak voltak, felfele meg tûzõ napon tekertünk. Hja, persze a végén meg megáztunk, elõbb a cél elõtt, majd a célban.

1 probléma adódott csak (szerencsére): Eltört a kulacstartóm 9km-nél! (Igen, a facebookos képes nem gyengén meredek aszfaltos emelkedõnél.)
Sose tudtam minek cipelek magammal egy csomó kábelkötegelõt (rajtszámot sose azzal rakom fel); hát most jó hasznát vettem! Sajnos innentõl kb 60 km-ig csak két kézzel tudtam a kulacsot visszarakni, azaz minden ivás után meg kellett állni. Igaz, ez a kisebbik rossz, ha abban a hõségben elhagyom a kulacsom... ott halok meg a pályán :)

Irtó lelkesek voltak a frissítõnél, pláne a gosauinál a kicsik, és persze szokás szerint a lakosság is! Tetszett hogy a második nagy mászás után a rendezõk jöttek fel és pumpás permetezõvel frissítettek minket :).

Jövõre ugyanitt!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Lipi

Lipi

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
  • LocationWillersdorf (AT)
Részemrõl is nyugodjék békében.

Amikor arra tekertem, már ott voltak a hegyimentõk és akkor jött a helikopter is.

Epic!

Kezed, hogy van? Remélem semmi komoly.

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Szerencsétlen, nyugodjék békében.
Valaki le tudná fordítani németrõl a cikket?

Google Translate ... többnyire érthetõ a fordítás...
röviden... emelkedõn, elõzés közben ütközhetett - csúszhatott meg, magával rántva egy másik versenyzõt is akinek zuhanás közben sikerült egy bokorban megkapaszkodnia... (nem sokkal azelõtt történhetett amikor ott haladtam el, néhányan néztek le a szakadékba és egy motoros telefonált. Az emelkedõ átlagos volt, a nyomvonal széles, nem értem miért a szakadék felõl próbált elõzni)

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 posts

Sziasztok, részemrõl a D táv ment le 3:50 alatt.
Megint egy tökéletes szervezést láttunk 4500(!) résztvevõvel.
A startcsomagról, a pólóról, meg az itatópontokról nem kezdek ömlengeni, de kb olyan volt mint ahogy a DM fórumban megírta valaki, hogy milyen lenne az ideális verseny.
Az idõvel nagy mázlink volt porzott a pálya, nagyon gyors volt.
Akik korábban az 54-et tolták és most átmentek a 70-re, érdekelne, hogy mennyivel volt keményebb.

3 x csináltam a korábbi C távot ( 54 ) már "unalmas" volt a 110 km-es távot a szint miatt sokaltam. Végre kitaláltak egy közbensõ megoldást igy erre neveztem. Hogy mennyire volt kemény ? Nézd meg lentrõl a Hallstatti sóbányához vezetõ hegyet a faluból . Oda kellet illetve még feljebb menni pontosabban 544m szintkülönbség kb 4 km- en. A szerpentin ami gyalogosoknak készült 11 szer váltott irányt még felértél a felvonó felsõ végállomásáig. A sóbánya bejáratától kezdõdött az interneten is látható 30% os emelkedõ természetesn nem 100m hosszon . Többi ehez képest "sétegalopp" volt. Nekem tetszett igazi kihívás volt.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szerencsétlen, nyugodjék békében.
Valaki le tudná fordítani németrõl a cikket?

apapp

apapp

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Remek volt a verseny! Eredmények(PDF):
Salzkammergut Trophy 2010
Sajnos volt egy halálos baleset is a D távon, egy 38 éves bécsi srác lezuhant egy 80m-es szakadékba, cikk:
Mountainbiker bei Salzkammergut Mountainbike Trophy t

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Tökéletes szervezés, tökéletes idõ du. fél 5ig, aztán leszakadt az ég... Sajnos minden próbálkozásom ellenére teljesen kihûltem. Hétfõre mondták a lehülést, nem szombatra, az idõjósok "zápor-zivatart" ígértek, nem 15fokot és órákon át tartó felhõszakadást. :D Vinni kellett volna vízálló felsõt, más hibát nem követtem el a verseny alatt. A gosaui utolsó 4-500m-es mászás elõtt ahogy lefordult a pálya terepre az aszfaltról, kiálltam.
Ha marad a jóidõ, akkor 14,5óra alatt megvan, ami számomra azért megnyugtató. :)

koszto

koszto

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok, részemrõl a D táv ment le 3:50 alatt.
Megint egy tökéletes szervezést láttunk 4500(!) résztvevõvel.
A startcsomagról, a pólóról, meg az itatópontokról nem kezdek ömlengeni, de kb olyan volt mint ahogy a DM fórumban megírta valaki, hogy milyen lenne az ideális verseny.
Az idõvel nagy mázlink volt porzott a pálya, nagyon gyors volt.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

A verseny lezajlott, részemrõl minden ok. Némi lábgörcs az edzés hiánya miatt, így az 54 km 5.5 óra alatt ment le. Gyengeeee vagyok. Köszönet Epicnek az együtt tekert távért, és elismerésem a duplavállas villáért.

Sziasztok! Az elejen Epic-kel egyutt indultunk (en is a D-t probaltam meg); orulok, hogy sikeresen tul vagytok rajta! Az a duplavallas telo, na az nem semmi! Lefele sok helyen nem kellett leszallnia, szerintem:) (Hacsak nem egy csomo ember mar leszallt es nem volt hely kikerulni oket)
Szoval, jo verseny volt, bar az esot lehet, hogy nem mindenki uszta meg, plane az A es B tavosok kozul. Esest szerencsere egyet sem lattam (egy enyhe elcsuszast csak, de leugrott idoben a bicajrol es labon maradt az illeto), defektet viszont annal inkabb. Szinte minden komolyabb koves, sziklas szakasznal.

Lipi

Lipi

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
A verseny lezajlott, részemrõl minden ok. Némi lábgörcs az edzés hiánya miatt, így az 54 km 5.5 óra alatt ment le. Gyengeeee vagyok. Köszönet Epicnek az együtt tekert távért, és elismerésem a duplavállas villáért.

Lipi

Lipi

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 posts
Ma délután mi is indulunk, éjjel nálunk is dörgött villámlott rendesen. Lehet tõlünk ment felétek, kell neki a 6 óra út.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tavalyi érzésem van reggel pont ugyan így szakadt az esõ csak ép nem dörgöt az ég :) még szerencse hogy egyelõre csak a kocsival indulunk:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Max 2 fõ (bringával) még velem tarthat ki a starthoz (vagy én csatlakozok máshoz, mindegy). Ha érdekel privi/telefon.

Openmapsnál jobb térképet nem tudtok akkor garminra?!

Ezt már egyszer írtam neked :
Az Openmapson nincsenek ausztriai turistautak egyenlõre, a TopoAustrián vannak az egész használható (ámbár a te feketefehér vistádat lehet hogy kinyirja 450 Mb az egész ország van rajta grafikus árnyalás gondolom emiatt ilyen nagy)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ha nem licenszelt versenyzõként indulok (nem) akkor hobbi,és csak túra, okés így. Viszont bringára 80-125-200 ezret lehet kapni, ill mintha mûszaki cuccok is mehetnének 80ig.

Viccelsz, mindig az apróbetûst olvasom, hisz ott a lényeg, a kivéve...

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Köszi!

(Idén is ettõl kapok agyvérzést... biztosítások... alkusz oldalon és a biztosítóén szokás szerint más infók mindnél...
...
EUB-nél tudtok jobbat? (assistance-os meg másutt persze)

Nem igazán... :( Apróbetûs részt olvastátok? Itt is van kiskapu. Miért ne lenne, ugye... Idézem innen:
"(4) Nívó, Top vagy Top Extra termékre vonatkozóan a mindenkori díj 50 %-ának megfelelô “Sport Extra” pótdíj megfizetése esetén a Biztosító nem alkalmazza az I. Általános Feltételek 7.(2)© bekezdése szerinti kizárást az alábbiakban felsorolt veszélyes sportokra vonatkozóan, és az adott tevékenységek hobbi sportolóként való (nem versenyszerû) folytatása során is kockázatot visel:
I.) a biztosító kizárólag a földrajzi Európa területén – a Szovjetunió utódállamainak kivételével – vállalja a kockázatviselést:
(a) sziklamászás, hegymászás, mesterséges fal-mászás,
(B) rafting, hórafting, vadvízi evezés,
© canyoning, hydrospeed,
(d) mountain-bike (kivéve downhill), mountain-board, triál- és BMX-kerékpár használata,"
Ezek szerint, ha valamelyikünkkel történik valami a versenyen (ami lazán minõsülhet versenyszerû körülmények közt végzett tevékenységnek, vagy egyenesen az is, inkább), akkor a biztosító jóindulatán múlik, segít-e vagy sem!?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Na, mi holnap hajnalban startolunk kifele. Aki kemény az jön szombat hajnalban pacsizni. :D

Bocsi, de max a nappal vagyok hajlandó együtt kelni , de ha start elõtt felhozod Gosauba a kávém egye fene pacsizhatunk:) sok sikert, isten szent örültje;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Na, mi holnap hajnalban startolunk kifele. Aki kemény az jön szombat hajnalban pacsizni. :D

Bocsi, de én alapvetõen bagoly típus vagyok!;) A mi szállásunk Au falu részben van ott megy el a pálya a ház elõtt, majd figyelek reggel és pacsizunk ha még lesz kedved! :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Mi csütörtökön:) Csak keményen:D:D