Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Meg szerintem nem erdemes shimano agyat venni, es atalakitoval sima tarcsat ratenni, akkor mar egy sima 6 csavaros agy, es talan jobbak is, mint a shimano.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:) amúgy ja, olyan agyat/tárcsát veszek, amilyen agyam/fékem van, ez alap...

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Monjuk mar az is elore lepes, ha 6 csavaros tarcsat akarsz, akkor ugyis olyan agyat veszel.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

zoogie vonalon talán érdemes nézelõdni, a saját cl-es agyaikhoz láttam már ilyen átalakítót, talán a biker 1.0, 2.0, 3.0 katalógus valamelyikében.
Most megnéztem a biker honlapját, na ott semmit nem láttam, még az agyakról sem.
Esetleg dt, de kétlem, hogy a forgalmazó hozna ilyet az országba.

már lefutottam a kört, az csak a zoggie saját agyaihoz való, MIUTÁN leszedted a CL adaptert róla, felmehet rá a 6csavaros...
szóval nem a CL-re tehetõ rá, hanem a CL helyére.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Ha jol emlekszem, akkor disodbikeban lattam clrol 6 csavarosra atalakitot, ha esetleg erdekelvalakit.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem se fognak hozni egyhamar :(
na de ha lessz! akkor szerintem sokan fogják venni. többek közt én is :)

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

itthon sajnos nem kapható ilyen cl --> 6 csavar adapter.

zoogie vonalon talán érdemes nézelõdni, a saját cl-es agyaikhoz láttam már ilyen átalakítót, talán a biker 1.0, 2.0, 3.0 katalógus valamelyikében.
Most megnéztem a biker honlapját, na ott semmit nem láttam, még az agyakról sem.
Esetleg dt, de kétlem, hogy a forgalmazó hozna ilyet az országba.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azért az ex729 meg a d321 nem ugyanaz: a 321-esen tökéletesen el volt dolgozva a hegesztés, ellenben a 729-essel, ami renesen igénytelenül néz ki.
ráadásul nem is egyforma szinûek, a 729-es sötétebb.
mondjuk erõsségre szvsz ugyanaz, súlyra pedig biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
itthon sajnos nem kapható ilyen cl --> 6 csavar adapter.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
azt az adaptert magyarországon is lehet kapni? cl-6 csavar
igaz h átütõsben nem sok variáció van, és a novák tényleg elég jók, és relatív olcsók is. itt igazából a felni számit, meg a gumi (na meg a belsõ), gyorsithatóság, ill fékezhetõség szempontjából ha nem tévedek.
a saint agyaknál ugyebár a hátsóagy tengelyére rögzited a váltót. mivel én váltásban sram mániás vagyok, hogy lehet megoldani az agy jobb oldalának rögzitését? gondolom "shimano menetes csavaranyával". mert a tengely esztergálás során kiderült h mindenki más-más menetemelkedést használ, és nem is 10-es vastagságút, hanem 9,xx eset, szal még véletlenül se kapni rá normális anyát, csak ha lötyög... ez öreg hiba.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de van helyette EX729 ami teljesen tokugyanaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lassan 2 éve nem így hívják... szal sajna nem lehet.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
átütõsböl vegyél b+ v novát
igazábol nem lehet mit variálni egy ilyen agyon,ha szabvány a casapágy bene akkor meg örülsz is h cserélhetõ

jaja lesz átütõs xtr érdekes lessz a S paletta az tuti

tam,ez most elkeserít,már megörültem hogy megvan a felnim,de mégsem
d321et lehet egyáltalán kapni még?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
cc-ben engemis zavarna...:)
PV: nemtudom lejjebb mi lesz, érdeklõdj utána, már publikus minden információ úgytudom!
de az agyak és a fék élõben gyönyörû, az biztos:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Engem fél mm nyolcas már zavar, igaz hogy csak az állványon látom 2 centirõl, de akkor is:D

Engem is, de rettenetesen. :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Lehet, hogy rosszul, de én úgy tudom debrecenben nincs egy bolotban sem
küllõfeszesség mérõ!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tamaska, ne hasnlitsuk mar az 525 -os Shimano agyat a Hope -hoz. Kurvara nem egy kategoria.

olvasd ujra mit irtam Pocok ;) koran keltel? :D

jo az a kullofeszesseg mero, de en szemre is eleg jo kereket fuzok mar. csak eleget kell csinalni, es akkor nem kell mas csak egy kullokulcs meg az alvany.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Egy újonnan fûzött kerék még deformálódhat egy darabig (egy keményebb rájd után beáll), utána érdemes újra belõni, ha tutira akarsz menni akkor a küllõk feszességét is lecsekkolod, a DT-nek (is) van erre szerszáma,normális bótba kell hogy legyen.
A mértékegység nemtom mi, de a DT mérõóráján nekem 1.8-2.1 körüli érték szokott lenni, ideális ha minden küllõ közel azonos.

Engem fél mm nyolcas már zavar, igaz hogy csak az állványon látom 2 centirõl, de akkor is:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Van egy B+ agyam, egy Mavic XC717 felnim és DT 2 mm-es küllõm. Minden rendben van és remek, de egy picuri, icike-picike, nyolcasnak még jóakarattal sem nevezhetõ "kitérés" van benne. Namost, kell-e egy nemrég fûzött kerék küllõit újra meghúzni egy bizonyos idõ után, hogy még jobb legyen?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

és lesz átütõs xtr! ez naccerû.
úgyis könnyebb kerekeket akartam :D szerintetek mennyi lessz egy elsõ agy? csak az a kár h csak cl-es van én az olyat meg nem tolerálom, mert maradi vagyok. (ja meg hope floating rotort is szeretnék majd eccer. és emiatt nem cserélnék agyat).
tudnátok mondani valami átütõs durvulós agyat? ami relatív könnyû is és nem veri az ára az eget.
ha az xtr is iparis lessz akkor gondolom a saint is. és nem csak az elsõ agyak. (lehet h lemondok a hope tárcsákról?)

lehet kapni adaptort centerlockról 6 csavarosra. Ha átütõs agyak játszanak, akkor gondolom az a pár gram úgysem számít.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.