Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Csak 80 (télen 85) :). De elsõ sem állt a helyzet magaslatán agycsere elött, hátul cxserélni is kellett nyáron (jó, használtan vettem), de megint lassan csereérett lesz a hátsó és azóta kb 800km-t mentem...

Én max. 75 kg vagyok. Az elõzõ sima LX- agyaimba (ami ugye nem átütõs) beletekertem -többnyire terepen- kb. 10000 km-t, és kutya bajuk.
Nem nagyon kíméltem soha, lefelé is mendegéltem vele rendesen.
Nem értem én ezt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
egyszer egy kidõlt fenyõ felett nem tudtam teljesen átemelni, akkor tojásosodott picit, meg egyszer kapott úgy 30-35-tel egy éles, 5 centis padkát. hát ezt nem köszönte meg, de egy 10 centis horpadással meghálálta :D
szóval balfaszságomon múlt

Dave: okés. bár Vp-ben nem sokáig leszek már, mert május végétõl vizsgaidõszak és ha nem muszáj nem rohadok a koleszban...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

rendben köszi, akkor ~"nehéz" kerék lesz )

én mavic 719 disc-el próbálkoznlk esetleg......de az meg drága ha egyáltalán vagyon itthon....

na kiváncsi voltam az enyémre
elsõ : 1810 (mavic crossmax xl, hayes 6"-os tárcsa, 2,25-ös nobby nic, 160g-os belsõ, mavic gyorszszár)
hátsó : 2160- ugyanez plusz sram x0 sor
hja és mázsa + a dawgban van, ami nem terkking gép :)

ja és a most érkezõ cucc vagy 200 grammal könyebb lesz.....és az is bírni fogja
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
MC banyek! Ez a kerék setup nehéz, mint a dög. Ezzel akarsz maratonozni? Jól ki fogsz combosodni tõle.
A 36 küllõs felni, "8-s pizza, 2,2-s gumi, és így alig 300 gr-al több a DH-s edzõkerekem. Elsõnél meg nincs 150 gr a difi.:chin:

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
rendben köszi, akkor ~"nehéz" kerék lesz )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

úgy megy itt a grammozás, hogy elgondolkodtam kell e nekem singletrack :)

ds2-xc mennyire masszív felni? aki ismer tudja nem vagyok egy nehéz gyerek, protektorokkal, 2l vizzel max 60kiló ) amolyan am, enduro gépbe kellene. fõleg a talajon lenne a bringa mint a levegõben, de azért néha tán befigyelne pár ugrás ívbe, akár NSrõl, vagy nyáron semmering.
bírná ezt 1-2 szezonon keresztül?

singletrack úgy gondolom ezer%, hogy igen, de ha nem muszáj akkor nem cipelem felfele feleslegesen.

edit:

mesélj :)

semennyire......erre a célra felejtsd el....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

de addig tutira megromlik :(

akkor szerintem valamikor tekerhetnénk is akár egyet, veszprémi indulással. (Veszprémben elég sokat vagyok, meg Balatonalmádiban, ami meg csak egy laza 20as..). természetesen Alsóörs/Csopak/Füred/Tihany is megfelel, mint indulási célpont, vagy a másik irányba Fûzfõ/Kenese...majd szólok, amikor Veszprémben vagy Almádiban leszek.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

És ilyen erõs és ennyiért? :) (Azért felni se egyenge, átütõtengelybõl végre remélem nem fogok 700-800Kmenként elfogyasztani egyet, ill a ketted DTknek is illik bírniuk a kiképzést. Viszont szerintem 2,4kg a hátsó kerékre sorral gumikkal tárcsával akkor sem rossz; nem?

ha nem vagy grammániás - mint én - akkor jó lesz :)
árban mindenképp versz! viszont a felni erõsségében nem vagyok annyira biztos, hogy egy DS2 annyival sokkal erõsebb lenne, mint egy 717...
hajtogattam már meg talán 2 DS2-t is :D

ilyen leszen asszem:
136+148+10+405= 699 (gyorszár nélkül)
258+148+10+405= 821
1520

ooo, nehéz lesz :(

még a szürke küllõkkel tudtam volna spórolni, hogy 1,8-1,5 legyen, de régóta egy full fekete kereket akarok már :)

Dave:
anyagi okokra hivatkozva nem vagyok hajlandó átlépni a dunát a bükk marcin kívül más maratonért :)
de addig tutira megromlik :(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
úgy megy itt a grammozás, hogy elgondolkodtam kell e nekem singletrack :)

ds2-xc mennyire masszív felni? aki ismer tudja nem vagyok egy nehéz gyerek, protektorokkal, 2l vizzel max 60kiló ) amolyan am, enduro gépbe kellene. fõleg a talajon lenne a bringa mint a levegõben, de azért néha tán befigyelne pár ugrás ívbe, akár NSrõl, vagy nyáron semmering.
bírná ezt 1-2 szezonon keresztül?

singletrack úgy gondolom ezer%, hogy igen, de ha nem muszáj akkor nem cipelem felfele feleslegesen.

edit:

hajtogattam már meg talán 2 DS2-t is :D

mesélj :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na hétvégén már tényleg veszek egy mérleget, aztán jól lemérem, hogy zusammen gumistul gyorszárastúl fogassorostúl mennyi is az annyi. (DT240s agyak-XC717/32L felni+ DT 2 mm küllõk + conti explorer kevlárosban + sram 3.0 + schwalbe felniszalag + michelin belsõ, nem a legkönnyebb verzióban) csak a kerekekre tippelek olyan 1300-1400-at, a gumik még olyan 900-1000 + fogassor. szerintem nekem az egész V-fékes kerékszettem ~annyi, mint Pitének a hátsó:D és nem kímélem, és még lehetne hova könnyíteni...(nobby nic/racing ralph, 2-1.8-2, valami jobbfajta fogassor PG970 vagy XT, latexes vagy ultralight belsõ..). mondjuk én csak 60 kg vagyok, de azért adok neki rendesen...

konás: B.lellére nem tudok sajnos elmenni. túrórudi ráér, szilváson dunán bükkön és mátrán biztos ott leszek (kivéve ha 40 centis jégdarabok potyognak:D), majd összefutunk...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

B.sszus, hány kiló vagy Mc?

Csak 80 (télen 85) :). De elsõ sem állt a helyzet magaslatán agycsere elött, hátul cxserélni is kellett nyáron (jó, használtan vettem), de megint lassan csereérett lesz a hátsó és azóta kb 800km-t mentem...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

....remélem nem fogok 700-800Kmenként elfogyasztani egyet...

B.sszus, hány kiló vagy Mc?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

vazz, nekem a kerékszett lesz olyan 1400-1500 gramm :D:D

És ilyen erõs és ennyiért? :) (Azért felni se egyenge, átütõtengelybõl végre remélem nem fogok 700-800Kmenként elfogyasztani egyet, ill a ketted DTknek is illik bírniuk a kiképzést. Viszont szerintem 2,4kg a hátsó kerékre sorral gumikkal tárcsával akkor sem rossz; nem?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
1382 gramm lett a tárcsás kerékszett :D, képeket hamarosan mellékelek.... Remélem még ma este...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Na, ihun vannak a kerekek:
DS2-XC, 2.0 DT küllõk alu niplikkel meg a Nova D361SB/D362SB gyorszáras 9/10mm-es átütõtengellyes
1 ill 1,3 kg, ami ~AM keréknek nem is rossz :)

vazz, nekem a kerékszett lesz olyan 1400-1500 gramm :D:D

konás:
nem volt feka, csak ezüst 32 lyukas xc717 disc, átlagnak 408 gramm jött ki (2 mérés, 405/413 gramm)...gondolom a fekete sem nehezebb...

köszönöm!
majd még probike-ba nézek be méregetni, aztán kiválasztom a legkönnyebbeket :)

TúróRudit postázzam? vagy versenyen találkozunk valahol?
(most vasárnap B.lelle, Pannon maraton sorozat minden versenye, bükk, kislõd, dynamo...)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jaham, én 405g ös felnivel számoltam. akkor kb 600g az átütõs nova. maradok szerintem a 'simánál' :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
perzse, csak a kerék.

Dabomb agy, 2-1.8-2mm-es Mach küllõk, Spank Subrosa felni, 32L.
elsõ persze.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Thez, azt hogy sikerült össze hozni?

Vagy gumi/belsö/tárcsa nélkül érted ugye? még ugyis elég jo suly...

A double track + B+ defense és 2,3as küllökel én labdába se rugok...és erre jön 203as tárcsa, 1350g külsö és 300 belsö...igaz felüthetetlen, de tekerhetetlen is :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ennek a novatechnek is tetszett a szerelõknek (és nekem is :D ) a hangja, reméljük fincsi lesz :)
Hátsó kerék kész, gumikkal, tárcsával és sorral ('átütõtengellyel')
:
Posted Image

Tárcsa nélkül 2286gr.

Matt: Segítenek levonni a nipliket meg a küllõket meg a felnit és megtudod, nem tudom :) A felnim 466gr papíron.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
köszi Pite! :)
~650g lenne az a nova hátsóagy tengellyel? :o