Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Megfogod jó erõsen, majd jó messzire eldobod, s veszel egy normális felnit, s veszel egy normális vázat, nomeg veszel egy pumpát, amivel normális nyomásra felfújod legközelebb a kereket...

Ez befelé hajlott, nem lehet kikalapálni...:(
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Na, itt az áldozat, a kép Dante munkája...
felütés: http://heartofwinter...akamerevajo.jpg

Ezzel kellene valamit kezdeni.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

nekünk is vót mán hasonló, megfelelõ méretû deszka a két perem közé, meg gumikalapács

Egy másik V-fékes felnimmel már volt ilyen esetem, ott az állítható kulcsos megoldás mûködött, de ezt nem szívesen kalapálom, mert az nem egyenletes erejû behatás, ez a felni meg nem 550g hanem 400 körüli, szóval mindenhol vékonyabb.

Azért mások véleményére is kiváncsi lennék mielõtt hozzányúlok. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekünk is vót mán hasonló, megfelelõ méretû deszka a két perem közé, meg gumikalapács

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Sikerült felütnöm a szépséges bordó Mavic X317 Disc felnimet úgy, hogy 4 helyen elég korrektül behajlott a felniperem. 8as 1-2mm benne, ezt simán kiszedem, a behajlásokkal nemtom mit csináljak. Állítható kulccsal szépen megfogom és egy határozott, de nem hirtelen mozdulattal hajlítsam vissza? Félek hogy rideg az anyaga és letörik. :confused:

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Kérdés:
Szerintetek akkor most mitcsináljak?
Vegyek hátra is egy mavic729et(és akkor párban lessz)
vagy pedig beújítsak egy DT6,1et?:scratchhe
A fehér színû kerekeket egyelõre hanyagolom...
Ha már nemlessz annyira divat, majd akkor :P (thx Thez) :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a hope-ok jok. feket nem vennek toluk, de agyat gondolkodas nelkul. headlley-rol nincs tapasztalatom
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
a hope vagy a headly átütõ hátsó agyai a "jobbak"
ilyen problémával küzdök :)

pro-kontra érdekelne

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Keréképítõs projektbe kezdek, és már az elején megakadtam.
Lett egy agyam párban (flip-flop), amiben Campa tengely van kónusszal, hibátlan állapotban télleg(!) csak a tengely - mivel nem az eredeti - túl rövid az anyás megoldáshoz.
Egy 130mm-es vázhoz kellene olyan tengely, ami elég hosszú, hogy anyával rögzítsem a vázban.

Milyen minõségû tengelyek kaphatók külön. (Remélem nem csak a párszáz forintos szar, ami hajlik, mint a jegenye)
Tud errõl valaki valami bõvebbet?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Hegesztett felnik jók, de azért emiatt nem kell lenézni az illesztetteket.
Nem mindenhatóak :)
Ha pedig egy felni törik, akkor lényegében mind1 hogy hogy volt eldolgozva a vége.

Spank: a Berrecloth família egyik tagja is ezt hajtja.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hegesztett felnik mind jók :) legyen mavic, sun vagy dt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csak akkora összeggel számolj, ami a CRC árlistáján van. Én mindig 150£ felett rendelek, és akkor nincs postaköltség. Mivel rájönne még a te felnid is, bõven 150 felett leszünk.
Mellesleg én is inkább a 6.1d-t ajánlom. 5 vagy 6 £-al drágább csak és örök élet +1 nap.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
150 font fölött ingyen van a posta Mo-ra...gondolom, ha VV-vel társulsz, akkor bõven meg lesz. Ha meg nem, akkor be kell venni még valakit...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Jah csak mostvette mészrte hogy van 6,1es is..
Nagyon kíváncsilennék mit bírnak.
kb16rajön ki a fogy áruk úgylátom...
Postaköltséggel, mert gondolom em ingyen küldenék, az én részemr e biztosan lene vagy 20e ft, még ha közösben rendelnénk is.
Én is szívesen építenék am. 32küllõs kereket, de mostnincs kedvem áron alul eladni a hátsóagyamat, mert nagyon jó, és nemfizetnék meg, úgy ahogy én szeretném.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
CRC= www.chainreactioncycles.com ,
dt fr6.1d lehet van a malinak, mert a katalógusban benne van.

A sebesség mindent megold.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
www.chainreactioncycles.com

Én mondjuk tuti az fr6.1-et venném, mert a másik csak 28mm széles, ami már elég csirke. Igaz, én 85 kg-val terhelném.

Egyszer volt egy hasonlóan keskeny enduró felnim, ami két hetet bírt a hegyen. Legalább 15 kis apró felütést számoltunk meg rajta. Én 600g, és 30mm alá soha nem mennék.

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
A CRC gondolom valami külföldi netes áruház nem?
Akkor 15,5ért tudnál onnan hozatni?
Egyéb ráépülõ költség van? Posta stb?
Leet érdekelne ha addig nemtudom megoldani...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Lehet, h buta a kérdés...
Miért jobb a 32es felni??
Nem értem h miért vannak olyan gyártók, akik csak 32eseket csinálnak. :chin:

1.Könnyebb, mivel kevesebb küllõ kell a kerékbe, normál felhasználásnál meg nem csökken jelentõsen az erõsség.

2.Nemtom, szerintem is mindenkinek meg kéne adni a lehetõséget hogy nehéz kereket építsen...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A te stílusodat szerintem nem bírná az a felni (enduro felhasználásra készült), inkább próbálkozz a dt fr6.1 -el.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Akkor szerintetek nehezen meoldható az hogy MO-n Dt felnit szerezzek?
Mindenképpen érdemes felvennni a kpcsolatot valaki olyasvalakivel, aki külföldrõl tud hozatni, vagy hozni?
Itthon mindenesetre biztosan drágábban adják mint pl Angliában nem?:confused:

Ha nem sürgõs, és tudsz várni egy-másfél hónapot, akkor a CRC-tõl meg tudom szereznii, mert akkor fogok rendelni tõlük.