Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

akkor sorry nem szóltam, bocsánat :)

szerintem eloszor illene megismerni a szitut, mielott eszt oszt az ember :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor sorry nem szóltam, bocsánat :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
V-fekes, es konnyu, az egy dolog, en is konnyu vagyok, de megiscsak mavic, meg
megiscsak 9ropi/db. Haveromnak 8 evet birt a 217es mavic felni, es tavaly adta meg magat, mert elkopott a fekezofelulet es kirepedt, de egy darab felutes sem volt rajta, es meg mindig kor alaku... Ezek utan asszem 5 ropiert veszek vmi sun felnit osztjonapot, mavic meg bekaphatja

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a gumiméret a probléma (abból csak a felhasználásra következtettünk, oldalfalvédelem, de tévedtünk). Xm719-cel van valakinek tapasztalata?

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
magellan ne mondj hülyeséget.
valószínûleg azért gyártanak egyre több 2,3-2,4-es könnyû cc/maraton gumit /racing ralph, fast fred, nobby nic, conti mountain king, speckók túlméretezésérõl valóban nem is beszélve/ hogy széles dh felniken használd igaz.

317-esböl ha v fékes az elég gyatra kis darab ne csodálkozz

a disces ha újabb az elég erõs de nem is annyira könnyû /450g/ a régebbiek ami nekem is volt az könnyû /400g/ de nekem ilyen gondom nem volt vele ,csak 2 év után elrepedt, de szvsz az jogos volt, ugye könnyû se vagyok meg kapott is rendesen......

. Amugy is szerintem egy rossz beidegzodes,

hogy cc-re csak virsligumit lehet hasznalni.

ezzel meg teljesen egyetértek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

de pl ha megnézed a súlyát, mely pl a v-fékes verzióben 440g, ha valaki ezt használja dh-ra, vagy bármi durvulósdologra az vessen magára ha szétverõdik, mert a felni fala ilyen súlyban ugye elég vékony és nem biztos hogy szereti az alacsony nyomáson lejtõzést példának okáért

es ki mondta, hogy dh-ra hasznalom? Merevfaru cc bringaban van, turazasra hasznalom, es a wtb weirwolf 2.3as kb ugyanolyan ballonos mint egy speci fast track 2.0as. Azert a "büdösk..vaéletert" hasznalok nagyobb gumit mert kenyelmesebb, mint az 1.95os kulsok, jobban tart az uton, lehet kicsit alacsonyabb nyomason hasznalni, es nem utolso sorban boszme oldalfala van, ami vedi a felnit, ennyi, de te biztos jobban tudod. Amugy is szerintem egy rossz beidegzodes,
hogy cc-re csak virsligumit lehet hasznalni.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

de pl ha megnézed a súlyát, mely pl a v-fékes verzióben 440g, ha valaki ezt használja dh-ra, vagy bármi durvulósdologra az vessen magára ha szétverõdik, mert a felni fala ilyen súlyban ugye elég vékony és nem biztos hogy szereti az alacsony nyomáson lejtõzést példának okáért

oké, a felhasználás mondjuk nem volt említve. azt csak az ileltõ tudja, hogy mit kapott az adott kerék..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

egy 400akárhány grammos felnire mi a büdösk..vaéletnek kell 2.3-as gumi (jók ok addig ajánlott), de cc felnire ?

mondjuk annyi eszed lehetne, hogy nem hülyeségbõl vannak különbözõ katégóriák

de azért ez nem indokolja hogy szétverõdjön, nem? tehát ha 2.3-asig javallják a gumit, akkor a felninek azt kutyakötelessége elviselni, arról nem is beszélve, hogy a szélesebb gumma inkább kisebb terhelést jelent a felninek, mert szerintem annak inkább a nyomás számít. de javítsatok ki, ha tévedek.
rengetegen használnak tudtommal keskeny felnit DH-ra is... (feltételezem, hogy az ajánlottnál nagyobb gumival)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
egy 400akárhány grammos felnire mi a büdösk..vaéletnek kell 2.3-as gumi (jók ok addig ajánlott), de cc felnire ?

mondjuk annyi eszed lehetne, hogy nem hülyeségbõl vannak különbözõ katégóriák

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nem ide vag, de nagy csalodas a mavic 317-es felni, 1 ev alatt tojas van benne, sok helyen romma szetutodott, raadasul 2.3as ballonos oldalfalvedelmes gumival, elozo noname felnim birta 2 evig.....

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
pont aktuális nekem is a kérdés: egy haverom országútijának szabadonfutója hülyéskedik, ezek szerint mindenképpen az agy alapján keressünk hozzá kazettatestet? /öööö... ugye jól gondolom, hogy a szabadonfutó abban van? :confused: /
Shimano FH-A416, ha jól olvasom a matricát.
netboltokban nincs valami nagy választék (érthetõ), de ilyet mondjuk pont kézbentapizás után szeretek megvenni...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
shimano agyakhoz lehet kapni kazettatestet. de az ara kb 70%-a a komplett agynak.

minden agynak megvan a sajat kazettaja, nem nagyon lehet oket csereberelni. A rolf kerekemre is csak nagynehezen talaltam egyet. MEg pl a bontrager agyak se mind egyforma kazival jon. szal esszel vasaroljal

es a hope agyak hasznalati utasitasaban le is van irva, hogy alu kazettatesthez csakis tartobakos fogaskereksort illik hasznalni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
deee õõõõ egy alutartóbakos...az nagyon sok pénz!!! :(
legalja 10ezer...annyi nekem nem létezik....amugy lehet hogy már megvariált agyam van...és cseréltek rajta kazettát könnyitésnek..nem tudom..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Alu kazettás agyhoz tartóbakos fogaskoszorút ajánlott használni, különben garantált a berágódás. Biztos, hogy trance agyad van? Mert annak elvileg acél kazettája van vagy neked egyedi van. Próbálkozhatsz boltokban, szervizekben, de nem biztos, hogy kapsz. Használtat lehet tudsz szerezni.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
lehet kapni, nem egy nagy cucc egy kazettatest!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás

Biztos, hogy belemart (nem csak a felületkezelés kopott le)? Mert, ha jól tudom acélból van. Nehéz lesz hozzá szerezni.

sajnos nem, egy barázdát alkotott a fogaskoszorú a kazetta bordájának terhelést viselõ oldalán..nomeg tutiezerszázalék hogy aluból van...mert gépész vagyok :D
igazábol nem akkora gond mert "mûködik"...csak a fogaskoszorút amikor le akarnám szedni akkor nem tudom :D merthát beleragad oda a fogaskerék...

állítolag alkatrészben kapható valahol ilyen kazetta..."bármelyik boltban"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

hajtas oldalt muszaj keresztezni, mert amugy elcsavarodik. Azert ez nem Mavic aero alu kullo...

szoval masik oldalt lesz a radial. Mavic X517 felni, RX100 hatso agy (tengely cserelve 135-osre), full ezust, kek alu kulloanyaval. mmm :)

rx100 hátsóagy pereme nem ajánlott radiális fûzéshez, mert nincs meg a 3mm a küllõfurat és az agyperem széle közt. csak azok a shimanok fûzhetõek radiálisan, amik már megvannak 3 mm "magasak" a küllõfurat felett.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, hogy belemart (nem csak a felületkezelés kopott le)? Mert, ha jól tudom acélból van. Nehéz lesz hozzá szerezni.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
hallóó!!

igazából nem tudom hol rakhatnám fel ezt a kérdést :)
az a nagy helyezt hogy a fogaskoszorú a csúcsminõségi kazetta bordáiba belemart egy kis mélyedést és igy...elég fos..
esetleg új kazettát merre lehet gond nélkül beszerezni lehetõleg jobbat ha van?
abban van csapágy vagy venni kell azt is újjat külön ?
az agy egy 4csapágyas bike trance és ennek a kazettája olyan jóó

aki rutinosabb ebben, tájékoztasson segítõ szavakal kérem szépen!!

üdvözlééés!!!