Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
da bomb helyett:
Feltöltött kép~12e
Feltöltött kép~15e

és akkor máris egyenesben vagy, ráadásul az atomlab gizda :), ja és bemp.hu

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Köszi; akkor tehát inkább ABT. A Mach4-et a pontatlan illesztés miatt kérdeztem...

X

Az én machIV-em nem volt szépen illesztve , nem tudom hogy ez álltalálnos e vagy csak én kaptam ilyet

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Nem a súlycsökkentés a lényeg, nem õrültem meg, nem kell lebeszélni. :]
Eddig is imbuszost használtam, mert így a városban nem kapják ki
olyan gyorsan, mellesleg sokkal szimpatikusabb. B+ nálam teljesen
kizárva, talán még Da Bomb lehetne, ha jobb a Novánál(?).
Szóval szerintetek létezik erõsített imbuszos tengely?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
elvileg az imbuszos tengelynek a súly az egyetlen elõnye a hagyományossal szemben. viszont neked akkor vastag gyorszáras agyat szeretnének adni (9/10 mm) ami alapból nem a könnyítést szolgálja, inkább a merevséget. ergo az esélyed erõsen konvergál a 0-hoz. ha neked mindenképp az imbuszos gyorszár a vágyad akkor keress inkább másik agyat pl. b+ is hasonló kategória.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
(Remélem jó helyre írok az agyakkal kapcsolatban..)

Kona Hoss masinámba veszek Novatec agyakat, de mivel a gyorszáras elfogyott, erõsített gyorszáras kerül bele.
Azt mondják belefér. Ehez viszont nem találtam imbuszos tengelyt.. létezik szerintetek?
Ha igen, hol-merre? Kösz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

BBB?? az biztos valami nagy gyártó matricás termékei lesznek...
na majd megérdeklõdöm a pacifictõl

nem mondod ? én azt hittem saját gyáruk van :)

ne lepjen meg hogy a nagyokat leszámítva (sh, dt, ck, etc) az agyak kb 80%-a, 2 gyárban készül, sokféle matricával)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi; akkor tehát inkább ABT. A Mach4-et a pontatlan illesztés miatt kérdeztem...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

PP: ez a jelenség a Mach IV-re általában jellemzõ? Ezen, vagy a CR18-on agyalok én is mostanság. CR18-ban L7, vagy ABT? Van nagy különbség?

(Agynál nálam a Deore CL a befutó egyelõre; 460g gyorszárral, 6505 HUF)

X

L7-es oldalfal az a megmunkált oldalfalú a machIV csak ezzel van, a cr18-nál pedig opcionális , nekem nagyon nem jött be és van 1 olyan tippem , hogy attól rezonált a kerekem gyenge fékezésnél az ABT oldalfalú felni az lényegében sima .
Igazából , ha megnézed a 2 felnit a bikemarketen van rólluk keresztmetszeti fotó , amúgy meg a machIV 405g ami elég takarékos súly a cr18 440g ( ezeket itthon mértem), árban 800 ft különbség van köztük . Igazából a te súlyodtól függ , hogy melyik lesz a jó választás.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ja, épp tegnap járt náluk a boltos ismerõsöm...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ha minden jó minõségû és kinyírhatatlan lenne, akkor nemlenne szükség ár és típuskategóriákra
BBB?? az biztos valami nagy gyártó matricás termékei lesznek...
szeretem a bbb-t mint márkát, rengeteg kiegészítõm van és elég tartósak/olcsók, de az agyaikban nem bíznák:)
na majd megérdeklõdöm a pacifictõl

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Vesd fel a problémát a nagy S-nek, lehet számíthatsz egy szaktanácsadói pozícióra. :)

Amúgy köszi, lehet átpártolok az LX-re, vagy az XT-re. Nézegettem más agyakat is, de amiket leltem azoknak vagy nagyon szór a minõségük, vagy nehezebbek, vagy rohadt drágák. Viszont egy boltos ismerõsöm azt mondta a BBB HU most kapott BBB agyakat, és kerekeket. Talán megérné megvárni míg frissítik a honlapot...

X

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ha terepen mész akkor jobb drágábbat venni. (meg amúgyis jobb is az lx,xt) személyes tapasztalatom hogy a deore jó lenne hogyha módosítanák a racsni felöli tömitéseket,(a másik oldali jó) és kapna egy rendes szabadonfutót

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hm. Megfontolandó amit írtok, köszi. Nem gondoltam volna. Már csak azért sem, mert pl. az egyik ismerõs Kona Kula-ját (369k volt anno) is Deore agyakkal adták ki. LX, XT kazettatestet tekintve is jobb?

X

Ja, és kapna terepet nálam is bõven.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
2007 febuár óta használok kónuszos deore-t elöl-hátul
nálam az 530-as kónuszai kb 2200-at mentek (fõként országúton) a kazettatest normális xc használattal 1800 km alatt észrevehetõen beteges lett, terhelésnél ugrik. de még használható, csak figyelni kell fõként hogyha megállsz egy zebránál hogy átengedd a gimis csajokat:) na ilyenkor lassan kell elindulni és akkor nem ugrik

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
agyból ha teheted akkor én kicsit jobbat ajánlanék. racsnijuk nem vmi tartós. legalábbis már 2 deore agyat láttam ami kb 1,5-2 év használat után nagyon nem akarta az igazat.
ja de ezek persze rendes montiba voltak használva kaptak terepet is.
egy aszfaltos városiba elég lehet simán.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
PP: ez a jelenség a Mach IV-re általában jellemzõ? Ezen, vagy a CR18-on agyalok én is mostanság. CR18-ban L7, vagy ABT? Van nagy különbség?

(Agynál nálam a Deore CL a befutó egyelõre; 460g gyorszárral, 6505 HUF)

X

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Na a sok agyalásból végülis a pénzszava döntött!

Vettem novatec nem tárcsás iparis agyakat !
Kicsit meglepõdtem , hogy a hátsó agy gyorsszárral 500g , mert ügye álltalában a megadott súlyok a nélkül értendõek ( csak persze én erre nem gondoltam).
Felnibõl nem akartam venni sun mach IV felnit mert eddig is az volt nekem , most sun cr18-at vettem . Szinte ugyan az csak ez nem 405g hanem 440g.
Hozzátartozik hogy már most jobban tetszik , mivel a sun machIV felninél a végtelenítõ illesztések nem voltak pontosak ( majdhogynem reszelték kívülrõl az ujjamat) a cr 18 -nál viszont nagyon szépen megcsinálták.
Megkapja majd a 2mm-es dt küllõket aztán reménykedem , hogy tovább bírja , mint a B+ iparis agyas kerekem.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ez a bicikli építés topikba illett volna jobban de az valamiért nem mûködik.
De hiszen ez a bringa szinte önmaga egy nagy kerék! Érdemes megnézni.
http://www.indavideo.hu/video/Bicikliszorny

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
okés... igaz :)

azért köszi a gyors infót :P
:)
...olvasgatom serényen

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Hali
Ilyen alap kérdéseim lennének, amivel nem nagyon vagyok tisztában...
1.) Mi a radiális és a sima keresztre fûzött kerék között? (miben jobb, rosszab, másabb, mi az értelme :P ) illetve a képen látható fûzés - http://univega.hu/2007/terreno_200.jpg - az minek felel meg? (és szintén miért jobb, rosszab, mikor, hol, miért használják?)
2.) U.e.: 32es 36os agyak esetén, melyik mikor, miért használatos?

Tudom, hogy nagyon bugyuta és alap kérédsek, de nem vagyok képben, és megköszönném ha tudnátok segíteni.
- ha van lap ahol szépen leírják minezeket az is kiváló volna!

Köszi

na talán tudok segiteni :)
1. radiális értelme: egyrészt h pár grammal könnyebb kereket lehet ilymodon kreálni. radiális terhelést jól bírja. oldalirányút már nem annyira.
keresztre füzés: 3x a legelterjedtebb. erös. nincs vele gond.
amit linkeltél az ilyen furcsa füzés, amolyan vegyessaláta:D de kereszt is van benne...

2. 32 vs 36 felhasználás, súly függvénye. általánosságban cécóra túrázásra nem zsíragyúaknak elég a 32.

egyébként meg tényleg olvass vissza ha teheted...