Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Írta 2008. december 06. - 14:22

téli idõszakra egy 40-es cross külsõ, tavasztól késõ õszig meg 28-as vittoria zafiro
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. december 06. - 14:06

viszont a 100kilod lehet hogy kicsit tul sok lesz neki. mar ha durvulni is akarsz. aszfalton nem. XT agyak jo valasztas. meg valami DT vagy Sapim huzott kullo.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 06. - 13:52

tanácsot szeretnék kérni
kezdõ bringásként (fél éve tekerek) van nekem egy trekking bringám (trek 7100) és az alap matrix 750es felnivel meg valami nóném aggyal szerelt kerekek helyett szeretnék újat (majd tavasszal, egy váltó-upgrade keretében).
az igények: alapvetõen munkábajárós-edzõs-mindenes bringa, jellemzõen városban ideoda mászkálós és országúton tekerõs célokra, de néha valami lájtosabb terepezés is várható (nem hegyoldalon kövek között ezerrel lezúzós durvulós, maximum gázló jellegû dolgokat szeretnék kipróbálni de csak módjával).
ehhez szeretnék egy kerékszettet és nem igazán tudom hogy építtessek vagy inkább gyárit vegyek. a rászánt keret max 50k huf. esetleg picit több

alapvetõen a városban elõforduló padkázásokat gond nélkül ki kéne bírnia (akkor is ha lockolva van az elsõ teló) de szeretném ha finomabban/könnyebben forogna a kerék. ehhez még hozzájön hogy 100 kiló vagyok (szig. mon. csökken

namost nézegettem én mindenféle felniket meg agyakat (meg persze kaptam okos tanácsokat is

a mavic felnijei eléggé szimpatikusak (pl: cxp 33 ) meg az xt agyakról is jókat hallottam, nemtom mennyire baromság ez a párosítás mondjuk aero küllõkkel...
bármilyen értelmes megoldásra kapható vagyok, nemtom mennyire illenek össze... inkább legyen az agy valamennyire túlméretezett hogy bírja a strapát, a felni meg legyen könnyû de erõs (meglepõ igény

szóval e téren kellene nekem tanács, már ha ezek egyáltalán összeegyeztethetõ igények

elõre is köszi
Írta 2008. december 05. - 21:23

köszi, reméltem, hogy valami ilyen info lesz:Dsztem hoz a Balázs is ha szólsz.
Írta 2008. december 05. - 21:18

sztem hoz a Balázs is ha szólsz.végül is ringlé dirty flea hátul, abbah sos elõl, en521 felnivel fûzve.
bp-en kitõl lehet szerezni piros küllõanyát?
Írta 2008. december 05. - 21:13

bp-en kitõl lehet szerezni piros küllõanyát?
Írta 2008. december 05. - 20:08

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 05. - 14:42

Írta 2008. december 05. - 13:08

A segítségeteket szeretném kérni! Cross kerékpárra (Cube Cross) keresek erõsebb felnit, mint a gyári (Alex EN24). A küllõket nemtalálom külön, hogy milyenek, agyak Deore XT-k...
Alex EN24- vel rosszak a tapasztalataim, valszeg 100kg-os súlyom miatt. ;-) Szal ez biztosan cserélném, a kérdés az, hogy mire? Nem szeretném ha állandóan centíroztatnom kellene. Nem vagyok grammániás, de normáis súlyú felnit szeretnék. A két felnire max 35000ft-ot szánnék...
Elõre is köszike a véleményeket/javaslatokat!
Írta 2008. november 29. - 14:43

jaja, megváltam. de végtére is ugyanolyan a mostani hügi is, amit lehet venni, szóval..fu tenyleg, most megvaltal az ezer eves Hugitol?
venned kell neked is roval kereket az a tuti
a speci kerékszett meg épp a duplája még nekem is, mint ez. (pedig még könyebb lenne)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. november 29. - 14:32

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. november 29. - 12:37

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. november 29. - 08:56

vedd meg VV crossmax sx-ét ....AM/enduro használatra milyen kereket ajánlotok? költséghatékonyság nem hátrány...
elõl 20mm-es, hátul normáltengelyes kerék kell.
keret fûzéssel együtt durván 70. tehát agyak-felnik 60-ért?
elõre is köszi.
deetracks-et feleslegesnek érzem:D (meg q nehéznek)
amúgy novatek , vagy xt, mavik xm 719 diszk, 2,0 es küllõk, és még pénzed is marad. ha meg még erõsebb felnit akarsz (bár nem hiszem hogy a 719 Neked kevés lenne) akkor mavic EN 521.
vagy 819 és akkor UST-d van.
Írta 2008. november 29. - 01:09

elõl 20mm-es, hátul normáltengelyes kerék kell.
keret fûzéssel együtt durván 70. tehát agyak-felnik 60-ért?
elõre is köszi.
deetracks-et feleslegesnek érzem:D (meg q nehéznek)
Írta 2008. november 29. - 00:05

az agyakat simán bevállalnám ha használnék füzõtt kereket, a felnihez meg volt szerencsém élõben ..na az nem gyõzõtt megmivel életében nem fog 5000 km-t menni alattam, igy erre a kérdésre tõlem soha nem fogsz választ kapni
a felni amugy hegesztett, az elsõ és a hátsó agyban is 12-es alutengelyek vannak. nem olyan csirke, mint aminek tûnik. sokat a kerámia csapágy meg az alu rotor lendít az ügyön.

Írta 2008. november 29. - 00:00

-60g a gyári adathoz képest??? érdekes... bárcsak minden gyártó ezt csinálná

Írta 2008. november 28. - 23:45

mivel életében nem fog 5000 km-t menni alattam, igy erre a kérdésre tõlem soha nem fogsz választ kapniazért kiváncsi lennék 5000 km után hogy néznek ki.

a felni amugy hegesztett, az elsõ és a hátsó agyban is 12-es alutengelyek vannak. nem olyan csirke, mint aminek tûnik. sokat a kerámia csapágy meg az alu rotor lendít az ügyön.
Írta 2008. november 28. - 23:44

Élõben jól néz ki, nem kevéssé

Írta 2008. november 28. - 23:43

azért kiváncsi lennék 5000 km után hogy néznek ki.megérkezett a specibe az új kerékszett.
sun black flag c disc. (c mint ceramic)
elsõ 648 hátsó 797 gramm. (összesen 60 grammal könyebb, mint a gyári súlyadat)
ringlé dirty flea agyak, 28 db 2-1.5-2 küllõ, alu niplik, sun equalizer 21 felnik. félelmetesen jól néznek ki
Írta 2008. november 28. - 23:42

sun black flag c disc. (c mint ceramic)

elsõ 648 hátsó 797 gramm. (összesen 60 grammal könyebb, mint a gyári súlyadat)
ringlé dirty flea agyak, 28 db 2-1.5-2 küllõ, alu niplik, sun equalizer 21 felnik. félelmetesen jól néznek ki