Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
2 mm-es dt küllõ 444 g a 64 db (asszem 264 mm-es). Alu Dt anya 0,3 g/db.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
A DT húzószilárdsága sokkal jobb mint a BTS (nem kell utána állítani a küllõknek) tapasztalat

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Sziasztok,

csináltam egy elõkalkulációt MTB kerékre. Könnyû legyen,reális áron,megbízható, s nem lesz nagy strapának kitéve.
(ebike árak)

-Syncros FL23 disc, 8400/db (fekete)
-Shimano XT elsõ agy 8000/db (fekete)
-Shimano XT hátsó agy 11700/db (fekete)
-BTS piros küllõanya 68/db
-BTS fehér küllõk 150/db

32-es az agy,meg a felni is.

Tudja vki hogy a 64db küllõanya és küllõ milyen tömegû lehet?
Ti esetleg változtatnátok a konfigon?
Szerelve ez a szett 54500Ft.

Köszi.
;) breeze :mad:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha a lehetõ legkevesebb küllõvel radiálban összedobom úgy hogy hozza a szerkezet kerék megkívánt paramétereit (centrikusság, központosság) akkor méregetek, és közlöm a végeredményt!:D
(A negyven lyukas agy a 32 lyukas felnivel simán összejött a 32-höz szükséges küllõhosszal.)

A 40esnél már más a minta, szerintem azért jött össze.

A sebesség mindent megold.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Ha a lehetõ legkevesebb küllõvel radiálban összedobom úgy hogy hozza a szerkezet kerék megkívánt paramétereit (centrikusság, központosság) akkor méregetek, és közlöm a végeredményt!:D
(A negyven lyukas agy a 32 lyukas felnivel simán összejött a 32-höz szükséges küllõhosszal.)

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ne veszõdj vele, úgyis pang a szervíz, ha összejön az agy meg a felni kombó (nem az én kerekem lesz) majd elmatekolok vele, rám fér valami agymunka!

Azért kiszámoltam, mert érdekelt. :) A levezetést nem írom le, mert annyira nem egyszerû (gondolkodtam rajta egy kicsit :) ).
Számold ki hogy az adott felni és agy esetén 36 küllõhöz milyen hosszú küllõk kellenek, ebbõl kell 4 darab (oldalanként), legyen ez az alapméret a többit ehhez viszonyítom, aztán kell 4 darab 1mm-rel rövidebb, 4 darab 4mm-rel hosszabb és 4 darab 8mm-rel hosszabb küllõ.
Remélem nem rontottam el semmit a számolás közben. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

szétszed, tengely racsni felöli oldalát összekontráz izomból
kipucol
megtöm zsirral, esetleg kónuszt cserél
összerak
örül

Köszi a tanácsokat, ez bíztató és megnyugtató, azt hittem már, kukaérett lett. Sokat használtam vacak körülmények közt (sár+hó) az elmúlt 2 hónapban, augusztus végén volt utoljára újrazsírozva, vagyis elég rég már (félévente szoktam).
Off.
Bringavarázs: Budai-hegyek konkrétan ma egy Normafa - Szépjuhászné - Hûvösvölgy - Határ-nyereg - Virágos-nyereg - Guckler Károly út - HHH tetõ, majd dirt/DH-pályán még mindig szûz (!) hóban le:-> - és innen visszafelé a felsorolt úton, egészen Normafáig. Jó volt és pokoli hideg, fõleg lefelé.
On.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
elõre 3/16", hátra 1/4". jellemzõen.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

...ha kónuszt cserél,cseréljen már golyót is...
Az itt a budai hegyekben az közelebbrõl mi?:)

Mennyire modellfüggõk a golyók? Egy adott golyótípus lefed több agymodellt vagy esetleg az összes Shimano agyban ugyanazok a golyók vannak?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...ha kónuszt cserél,cseréljen már golyót is...
Az itt a budai hegyekben az közelebbrõl mi?:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szétszed, tengely racsni felöli oldalát összekontráz izomból
kipucol
megtöm zsirral, esetleg kónuszt cserél
összerak
örül

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Adott egy 2008-as, kb. 7000 km-t futott XT hátsó agy. Az mennyire rossz (elõ?)jel, hogy reggel a fejre állított bicaj hátsó kerekét megmozgatva éreztem, enyhén mintha valami szorulna az agyban? Aztán mentem egy 37 km-es havas kört itt a Budai-hegyekben, és mire hazaértem, nos, konkrétan szorul az egész... Próbáltam a gyorszárat kioldani és lazítani a kónuszt is szorító csavaron, de semmi. Szorul, és ilyen darabosan, ütemesen teszi ezt, saccra kb. 30-40 fokos fordulásonként... :-<

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Ne veszõdj vele, úgyis pang a szervíz, ha összejön az agy meg a felni kombó (nem az én kerekem lesz) majd elmatekolok vele, rám fér valami agymunka!

Karesz: fûztem már crow's footot is, az is nagyon állat.... annyi a más az oldalon levõ képhez képest, hogy a radiált belül kell vinni, a keresztes párt meg kívül.

A varjúháj/hollóláb:D minta is szóba jött (meg B. Tibinél is láttam már), de összképben itt a csoportok jobban elkülönülnek, így ránézésre jobban tetszik.
Majd sorra kerül az is...;)

You can never have "enough" bikes.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Az általános küllõszámító képletbe kell "csak" átírni a szögeket. Vagy fel kell rajzolni és megnézni, hogy melyik küllõ milyen szöget zár be, aztán onnantól már nem annyira bonyolult.
Ha annyira nem sürgõs akkor holnap reggelre csinálok rá egy képletet (mindenképpen írok egyet, mert érdekel :) ) és ha megadod az adatokat akkor ki is számolom.

Karesz: fûztem már crow's footot is, az is nagyon állat.... annyi a más az oldalon levõ képhez képest, hogy a radiált belül kell vinni, a keresztes párt meg kívül.

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

a "3leading 3 trainling" teljesen használható akár keresztezve, akár nem, Barátosnõm fixi kereke egy éve fut keresztezve a leggagyibb küllõkkel, kapja rendesen, ugyanis bikepolo kapus...egy sem tört eddig belõle, néha ugrálunk a bicajával (mert kissebb mint a mienk...:D) de se 8-as, se tojás.

Igen-igen, ott láttam elõször tényleg, egy videóban, csak azóta már más extrém minta is (az általad linkelt oldalról) a fejembe fészkelte magát és így elfelejtettem, hogy téged kérdezzelek. De mindenképpem köszi, így már biztos, hogy megcsinálom.

(B.Ú.É.K.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Radiál fûzésnél még igen, de a végeredmény 2 vagy 3 kereszt kell majd, hogy legyen.
Vagy van valami képlet amivel összehozható?

Az általános küllõszámító képletbe kell "csak" átírni a szögeket. Vagy fel kell rajzolni és megnézni, hogy melyik küllõ milyen szöget zár be, aztán onnantól már nem annyira bonyolult.
Ha annyira nem sürgõs akkor holnap reggelre csinálok rá egy képletet (mindenképpen írok egyet, mert érdekel :) ) és ha megadod az adatokat akkor ki is számolom.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Radiál fûzésnél még igen, de a végeredmény 2 vagy 3 kereszt kell majd, hogy legyen.
Vagy van valami képlet amivel összehozható?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Más: 36 lyukas agyat szeretnék összehozni 32 lyukas felnivel. Tisztában vagyok vele hogy kb 4 küllõméret kell hozzá, azt kérdezném, a kezdeti mérésekhez elég összedobni a kereket radiálban oldalanként 2 db küllõvel? kb úgy sejtem, annyitól már megáll a kerék addig, amíg méricskélek.

Ki tudod számolni elõre is, nem kell befûzni hozzá.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Hi,

fehér DT küllõket lehet vhol kapni/rendelni?
Kb. mennyiért fûznek át egy kereket?

Köszi.

A fehér dt olyan 600 körül van darabonként ha jól emlékszem...azzal magyarázzák, hogy a rozsdamentes küllõt nehéz tartós festékbevonattal ellátni. Szóval javallom inkább a bts-t, vagy a szintereztetést, az kicsivel kifizetõdõbb..

Más: 36 lyukas agyat szeretnék összehozni 32 lyukas felnivel. Tisztában vagyok vele hogy kb 4 küllõméret kell hozzá, azt kérdezném, a kezdeti mérésekhez elég összedobni a kereket radiálban oldalanként 2 db küllõvel? kb úgy sejtem, annyitól már megáll a kerék addig, amíg méricskélek.

a "3leading 3 trainling" teljesen használható akár keresztezve, akár nem, Barátosnõm fixi kereke egy éve fut keresztezve a leggagyibb küllõkkel, kapja rendesen, ugyanis bikepolo kapus...egy sem tört eddig belõle, néha ugrálunk a bicajával (mert kissebb mint a mienk...:D) de se 8-as, se tojás.

szerk: fehér dt. jól emlékeztem...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás
Köszi.

Nem látom okát, hogy miért ne. A küllõ meg az agy között van szög bõven.
(Én a küllõk "fûzését" sem erõltetném, attól hogy görbe egy küllõ, nem lesz erõsebb.)

Bár ez a csalán meg a másé tipikus esete. :)

Igen, én sem akarom keresztezni, aláfûzni. Attól lenne rugalmasabb a kerék, így meg merevebb lesz elvileg.

Nem is.
Utcsó küllõt nem szoktam keresztezni.
Már közel 20 kereket fûztem ilyen módon,ugrálgatós srácoknál jobba is bírja.

Jaja, a fixim kerekeit is így fûztem, ez volt az elsõ, eddig jól megy, és elég merev is.

Elméletben a centrírozás is ugyanolyan lesz, bár a küllõ-felni szög egyenetlenebbül oszlik el, mint mondjuk egy 3x-es fûzésnél, esetleg ez okozhat nehézséget...