Többek között itt olvasgattam a témában, itt említik a DT ellenérzéseit is: https://www.bikerada...-road-tubeless
Az az érzésem, hogy ez az egész problémafelvetés a lefordulás lehetőségével kapcsolatban csak az országúti gumiméreteknél gondolkodtat el mindenkit, az MTB méreteknél egyértelmű, hogy nem gond a perem hiánya. (nekem is van olyan barátom aki perem nélküli karbonfelnivel MTB-zik, és soha semmilyen negatívum nem érte vele). De vajon az 50mm hova tartozik? Mert az se nem vékony, se nem MTB...
@Kisherceg, azt nem teljesen értem, hogy " tubeless külsőt (tehát tubeless ready nem jó)" ez mit jelent? Azt hittem, hogy ez a kettő ugyan az. Minden belső nélkül használható gumimon az van hogy TR montitól gravelon át az országútiig, pedig van köztük Maxxis, Continental és Schwalbe is. Az UST (amit annó a Mavic talált ki) azt értem, hogy más, 20 éve ilyennel kezdtem a belső nélküli létet, de ott még tejet sem kellett használni a jó működéshez, cserébe nehéz volt azért az extra légzáró gumiréteg miatt.
Az, hogy nem TR gumit nem lehet vagy nem ajánlott használni a peremnélküli felnin az nekem irreleváns, mert peremesen sem csinálok ilyet. Régen próbálkoztunk a sima nem TR gumikat felönteni tejjel, mondván jó van az, hát nem volt jó. Mondjuk működött, de nem volt túl megbízható.