Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
miért ne lenne benne csapágy?
nem értem teljesen ez milyen logika alapján történt.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás

keresek enduro/all mountain/XC felnit lehetõ legolcsóbban.
ki mit ajánl lehetõleg olyan 5-6 ezerig de inkább öt.
60kg alá kellene. elsõ körben mach1 210-re gondoltam de az erõsen CC felni vmi erõsebb kellene.
egy az valószínûleg tárcsás,iparis Zoggie.
küllõk DT vagy ami lesz a boltban.

hopp meg van!
Sun DS2-XC

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás

SKF, 1 csapágy 1500 ft.
4 darab az már 6000, és még midnig nem biztos hogy szabvány.
egy új agy számtalan esetben jobban megéri, hisz ha már a csapágy elengedte magát, a küllõperem sem tündököl valószinüleg régi fényében...

ez azt jelenti h novatec agyba nincs csapágy?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
SKF, 1 csapágy 1500 ft.
4 darab az már 6000, és még midnig nem biztos hogy szabvány.
egy új agy számtalan esetben jobban megéri, hisz ha már a csapágy elengedte magát, a küllõperem sem tündököl valószinüleg régi fényében...

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás

nem kónuszos az agy, szal csere.

és mennyibe kerül 4 csapágy miet érdemes venni?

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
keresek enduro/all mountain/XC felnit lehetõ legolcsóbban.
ki mit ajánl lehetõleg olyan 5-6 ezerig de inkább öt.
60kg alá kellene. elsõ körben mach1 210-re gondoltam de az erõsen CC felni vmi erõsebb kellene.
egy az valószínûleg tárcsás,iparis Zoggie.
küllõk DT vagy ami lesz a boltban.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
nem kónuszos az agy, szal csere.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
Van egy iparis novatec agyam /hátsó/ és nagyon minimálisan kotyog ezzel érdemes foglalkozni? vagy megérett a csapágycserére?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem nova + single track. a rhino lite se sokkl könnyebb. valami 20-30 grammal ha számit akkor azt, ha nem akkor single track mert erõsebb. bár az én 70 kilómmal a rhino lite is bírja a dh-t 8" tárcsával elöl.
ja a rigidákról nem hallottam sok jót, mes a single track olcsóbb is, és sokan használják, szal biztos nem szar

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Segítség kellene. Nem tudtam komplett WTB elsõkereket szerezni, így kénytelen leszek összeválogatni egyet hasonló árban. Laza freeride-ra, túrákra, mindenre lesz használva 8"os tárcsával.

Szeretném tudni mi a véleményetek a következõ alkatrészekrõl/összeállításról.

Acor csapágyas elsõagy 6162 Ft http://ebike.hu/term...-elso/disc/2978

vagy Nova Tec csapágyas elsõagy 5592 Ft http://ebike.hu/term...y-elso/disc/177

Sun Single Track 5000 Ft

Rigida Disc Bull 6000 Ft

Esetleg Sun Rhyno Lite 4400 Ft

Köszi!

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Köszi szépen! Nova Tec agyakkal szépen fog peregni alattunk :]

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
XC717 megabrutál...anno merevvázzal egy elbénázott bunnynál iszonyat odavertem egy sziklaperemnek a hátsót. Kicsit meghajlottak az oldalfalak, de simán javítható volt, még tojás se ment bele és a mai napig bírja a strapát.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az XC 717 NAGYON erõs a súlyához képest (maxtal aluból van). Én 80kg-val használom és adok neki rendesen a lefeléken. Nyolcasnak nyoma sincs. (36 küllõs verzió)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
De, számít, picit félreérthetted. Szóval akkor egyelõre maradok a 717-es elképzelésemnél, 32 lukacskával,
immáron Mach küllõkkel (most is azokkal zúzom szegény szerencsétlen gépem). Kösz Bikertigger, megnyugtattál! :]

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Említetted hogy a súly nem számít. Ezzel a felnivel egy szuperkönnyû kereket lehet fûzni, viszont értelemszerûen nem annyira erõs mintha egy nehezebb társát választanád.
Egyébként nekem is van 2 ilyen felnivel fûzött kerekem, lassan egy éve. Olyan 50 Km-ert tekertem vele, mert annyira féltem hogy csak "a nagy kiruccanásokra" akarom használni! :)---> kár hogy nincs kockaalakú smile! :P
Viszont jó szolgálatot tesz itt bent a szobámban...
a 36 küllõs az erõsebb mintha 32 küllõvel lenne fûzve. Ez függ még a küllõ vastagságától és minõségétõl...
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Noh, csak hogy lássam végre egyetlenegyszer helyesen leírva a sokezer fórumhozzászólás közt az egyébként idõközben kedvencemmé avanzsálódott, immáron második bringába is beépülõ agyakat: Nova Tec

Mivel az ominózus második gép még kerekek nélkül leledzik, a Mavic XC717 felnik elképzelése még mindig megerõsítésre vár (még egy egészen kis mértékben). Felhasználási köre: leginkább aszfaltrepesztés, kevés tereppel, V-fékkel, mindez 85 kilós motorral. :] Néha én (105 kg) is ráülnék és - még ha értelemszerûen kímélem is - jó lenne, ha nem hajszálon függne az épsége.. A súlya számít, mert még egészen könnyû bringa lehet összességében! :] Az ár talán kevésbé, hisz a 717-esekért így is fel kell mennem 12 roppanósig.

Kérdéses még, hogy mennyiben számíthat a lukszám (32/36)? DT küllõket nemigen lehet mostanság kapni.. Mit tudtok helyette ajánlatni? Esetleg valami feketét.. azzal mondjuk tisztában vagyok, hogy ebbõl a jó minõségû elérheti a 120 HUF/db árat is :/

én 32 lukas 517-est /könnyebb és gyengébb mint a 717/ 2-1,8 as küllõkkel használtam terepen 90+ kg-val....jól van köszöni szépen, asszony használja.....

ha füzetnék kereket csakis 717 es lenne pedig most sem vagyok könnyû.....

küllõ meg valami sapim ? esetltg mach1
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Más.. a következõ külsõt bátran ajánlom aszfaltra: Schwalbe Hurricane! Rendkívül gyors (mondjuk úgy 4-5 bár között), kellemes kanyarodás, stabilabb, hangtalanabb a szokásos félterepes megoldásoknál. A keményebb / vizes talajokkal is egészen szépen megküzd. Pár hónapi futárkodás után még mindig nem érett meg a cserére, így a darabonkénti 3ezret najonis megéri!

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 hozzászólás
Noh, csak hogy lássam végre egyetlenegyszer helyesen leírva a sokezer fórumhozzászólás közt az egyébként idõközben kedvencemmé avanzsálódott, immáron második bringába is beépülõ agyakat: Nova Tec

Mivel az ominózus második gép még kerekek nélkül leledzik, a Mavic XC717 felnik elképzelése még mindig megerõsítésre vár (még egy egészen kis mértékben). Felhasználási köre: leginkább aszfaltrepesztés, kevés tereppel, V-fékkel, mindez 85 kilós motorral. :] Néha én (105 kg) is ráülnék és - még ha értelemszerûen kímélem is - jó lenne, ha nem hajszálon függne az épsége.. A súlya számít, mert még egészen könnyû bringa lehet összességében! :] Az ár talán kevésbé, hisz a 717-esekért így is fel kell mennem 12 roppanósig.

Kérdéses még, hogy mennyiben számíthat a lukszám (32/36)? DT küllõket nemigen lehet mostanság kapni.. Mit tudtok helyette ajánlatni? Esetleg valami feketét.. azzal mondjuk tisztában vagyok, hogy ebbõl a jó minõségû elérheti a 120 HUF/db árat is :/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a "vastagtengelyes" novatec az egyik legjobb agy szvsz.

Ezzel csak egyetérteni tudok.

A sebesség mindent megold.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Bike+, nem tárcsás, kónuszos agy, és zero felni, de akkor azt hiszem inkább elviszem azt berakatok egy küllõt, nem kockáztatok, talán gyorsabb is, minthogy szétkapjam az egészet.