Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Borultam egy elég tisztességeset. :( Elsõ kerék megcsúszott egy alig látható sárcsíkon, majd nekivágódott a patkának, utána repülés (95 kilóval), kormányszarvnak csapódás, végül szalagkorlát és kikerülés-irányjelzõ tábla közötti igen fájdalmas landolás. Szerencsére kisebb borda zúzódás, kézsérülés, sipcsontbeverés a bennem keletkezett amortizáció. A bringa hátsókerekében 8-as kb. 1-1 cm jobbra-balra. Elég szerény centírozási tudományommal annyit sikerült elérnem, hogy hazajussak.
Ma a szervízben azt mondták, hogy valószinû cserélni kell a felnit (SunRims Mach IV 36 L), mert olyan mértékû feszültség keletkez(het)ett benne, ami indokolttá teszi a cserét.
Kérdésem a következõ: ez egy brutálabb felnivel is elõfordulhat, vagy sikerült megint egy nem túl minõségi darabot vennem. Ti. 200 km. van a kerekekben, egy hónapja fûzettem õket.

köszönettel, egy "hadirokkant" :)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

könnyebb, kb 40g-mal
550g elvileg
a singletrack meg 590g, de úgyemléxem valójában kb 610g:)
de este lemérem a rínót, ha fontos grammra pontosan

OK, köszönöm.

A sebesség mindent megold.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
könnyebb, kb 40g-mal
550g elvileg
a singletrack meg 590g, de úgyemléxem valójában kb 610g:)
de este lemérem a rínót, ha fontos grammra pontosan
Autist Team:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sima Rhyno lite-ról tudna nekem valaki egy pontos(ne gyárit) súly adatot mondani. Nekem az van csak nincs kedvem kifûzni:) . Kiváncsi lennék, hogy könnyebb-e mint a single track?

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mert így nem 5 hszben írod le azt, amit egy hszbe is le lehet. jobb alul a postolás után 15 percig van egy kis módosit gomb, na azt kell megnyomni, ha 15 percen belül eszedbejut még valami. de majd zorg vagy valamelyik modi kioktat, ha nem így csinálod;)

a lényegi különbség az 200-210 gramm kerekenként, és jópár ember használja megelégedéssel, nyolcasmentesen sokkal durvább célokra is a singletracket, mint túrázás és hobby XC...ezen kívül olcsó, és van belõle terepmintás:D

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
[quote name='DaveRider']az az ex 325 nem tûnik rossznak, de szerintem inkább single track.[QUOTE]

Miért favorizálod a single-tracket?

Tapasztalat?

Van lényeges külömbség?

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Miért módosít?

Laser disc lite van elöl.........egyébként

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Kerekenként max 30 rugó

Inkább legyenek jó kerekeim, mint mindíg bajlódni velük...

az az ex 325 nem tûnik rossznak, de szerintem inkább single track. a két novatec agy +2 single track össz 26k ebikeról, és akkor még vehetsz esetleg jobb agyat is, még akko is bõven benenvagy a kerekenként 30kban..

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Módosít gomb.

Komplett kerék esetleg mondjuk WTB?

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég

az ár mondjuk tényleg egy fontos dolog, itt egy kevésbé drága összeállítás:

novatec vagy b+ tárcsás agy + sun single track felni, az relatíve könnyû is és erõs is+ olcsó is. sztem nyugodtan mehet a 32-32 2.0-s küllõ elõre-hátra, 3 kereszttel, de a nehezebb ridereknek való cuccokhoz tigris jobban ért. esetleg ha több pénzt szánsz rá, akkor felninek mehet mondjuk a mavic ex 819 (asszem ez a száma:S).

A Mavic EX 325-höz mit szóltok?

716 gr

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Kerekenként max 30 rugó

Inkább legyenek jó kerekeim, mint mindíg bajlódni velük...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az ár mondjuk tényleg egy fontos dolog, itt egy kevésbé drága összeállítás:

novatec vagy b+ tárcsás agy + sun single track felni, az relatíve könnyû is és erõs is+ olcsó is. sztem nyugodtan mehet a 32-32 2.0-s küllõ elõre-hátra, 3 kereszttel, de a nehezebb ridereknek való cuccokhoz tigris jobban ért. esetleg ha több pénzt szánsz rá, akkor felninek mehet mondjuk a mavic ex 819 (asszem ez a száma:S).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nem sok ez így elsõre?

Jah és mennyit szánsz rá?

nem sok, vegulis ennyi dolgot kell tudnia.

viszont nekunk meg a masodik kerdes a fontosabb, addig erosen passz kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

...Tippeket várok tárcsás agyakra, küllõre felnikre, fûzési módra, lyukszám stb.

Nem sok ez így elsõre?

Jah és mennyit szánsz rá?

vendég_Zsoltti_*

vendég_Zsoltti_*
  • vendég
Sziasztok,

A helyzet az, hogy nem vagyok egy könnyû eset, most 95 kg körül vagyok, de sztem 90-nél nem is leszek kevesebb:):):)

Új kerekeket fûzetnék, túrára hobby XC-re kellenének, elsõ hátsó tárcsás.

A mostani kerekeimet úgy ahogy van eladom, úgyhogy Tippeket várok tárcsás agyakra, küllõre felnikre, fûzési módra, lyukszám stb.

Elõre is köszi mindenki aki ír.

Üdv mindenki

Z

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás
Hellosztok!
a probléma megoldódott vettem uj küllöt és igaz haverok segitségével de beletettem/tük.... most már jó... a régin a menet se volt már a legjobb meg a szerszám is el-el fordult rajta de végre jó és igy a hétvége se ment kárba
kösszi a sok választ és a gyors segitséget...
jah és mostmár tudok küllöt cserélni:D

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Huhhh erõt vettem magamon és lemásztam megnézni:
szval ha akarom huzni az egyik küllöm akkor egy ideig csinálja is aztán kattan és ugyanott tartok mintha hoozzá se nyultam volna gondolom ez van ha kiakarom lazitani akkor is... a szerszám tutti nem forog el rajta azt külön néztem ezek után mi lehhet a baja és mivel lehhet orvosolni?

elõre is köszi:
vitya

Ez így nagyon úgy hangzik, hogy megszakadt a menet. Külsõ, belsõ leszed, küllõanya leteker, meneteket szemrevételez. Ha a gyanú beigazolódik, küllõvel boltba elballag, azonos hosszban új küllõt vesz, beépít.

Mondjuk 40 Ft egy küllõ, úgyhogy különösebb nyomozás nélkül csuklóból kicserélheted. Ha ez az egész kínai, akkor vidd ele egy boltba és megcsinálják öccázé.

A hétvégi bringázást nem feltétlen veszélyezteti a téma. Egy félábocon levõ küllõvel azért lehet menni, ha úgy alakul.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
be van gyogyulva a kulloanyaba a kullo menete. Sztem kicsit osszekorrodaltak. fujkald vegig az anyakat valami TF2-vel, es akkor majd lehet megindulnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mondjuk. tessék szépen megtanulni, hogy igy kell irni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vitya_95

vitya_95

vendég

• fórumtag
  • 220 hozzászólás

telefonos gyógyítás nincs:) ha nem tudod belõni mi a hiba, vagy legalább átnézni, úgy pontos orvosságot sem lehet rá mondani..
egy szervízben viszont kiszúrják, és megmondják mi a gond - hisz látják a pacienst.

Huhhh erõt vettem magamon és lemásztam megnézni:
szval ha akarom huzni az egyik küllöm akkor egy ideig csinálja is aztán kattan és ugyanott tartok mintha hoozzá se nyultam volna gondolom ez van ha kiakarom lazitani akkor is... a szerszám tutti nem forog el rajta azt külön néztem ezek után mi lehhet a baja és mivel lehhet orvosolni?

elõre is köszi:
vitya