Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Van itt valakinek új típusú csavaros tengellyel szerelt Tune hátsó agya?
Ha igen akkor legyen szíves mérje le nekem a papucsokba becsúszó tengelyvéget átméröjét! Köszi!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Lehet, csal a mérleged kicsit? :) Gondolom nem kalibrált...
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Akkor szerencséd van, hogy a tied könnyebb vagy extrémen rövid küllõid vannak.

A sebesség mindent megold.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
a felni és az agy le lett mérve, plusz a komplett kerék is, így nem marad más csak a küllõk+küllõanyák :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
De te ezt nem mérted csak számoltad? Mert, ha igen akkor valamid 16g-mal könnyebb.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Egy kerékre való (2-1,5-2) küllõ (32db) réz anyával 171 gramm.

tuti ez? (bár gondolom lemérted :) ) Nekem 125gr jött ki 32db-ra. DT Revo (2-1.5). Plusz 10gr az alu anya.

edit: most nézem weightweenies-t, azon is annyi van, mint Hozé írt... akkor mit mértem én? Ha levonom a kerékbõl az agy és a felni súlyát, akkor meg csak 125+10gr "marad". :)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
A segítségetekre lenne szükségem!
Bighit Sport hagyományos papucsos vázba kellene nekem hátsó, kazettás, tárcsás Novatec agy! De nem igazodom ki rajtuk! Kinek melyik vált be? Vagy melyiket ajánljátok?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Küllõk:
Sapim
DT
Még több
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Egy kerékre való (2-1,5-2) küllõ (32db) réz anyával 171 gramm.

Ha nem húzott, akkor 280g-re saccolom.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hmm... megfontolandó :) Kösz
Amúgy milyen súlyban van a 32 db küllõ ? Mert Xt agy és felni kb. tömeget tudok. E.agy: 180 gr. h.agy 430 gr. (nem 2007-esek, úgyhogy változhatott), Mavic XC 717 disc 2*395 gr.
Aki tud kb. küllõsúlyt mondani, annak megköszönöm :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

32 lyukas XT agyak + Mavic 717 disc felnik
vs.
Mavic Crossride disc ?
Árban nagyjából mindkettõ 50e. körül van. Ki melyiket javasolja, esetleg indoklás.
Elõre is kösz a segítséget.

szvsz elsõ....
súlyban is jobb lesz, meg a crossride elég alap cucc
717+xt+jó küllök elég tartós darabok tudnak lenni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
32 lyukas XT agyak + Mavic 717 disc felnik
vs.
Mavic Crossride disc ?
Árban nagyjából mindkettõ 50e. körül van. Ki melyiket javasolja, esetleg indoklás.
Elõre is kösz a segítséget.

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Köszi akkor valszeg maradok a 26''-os felninél!

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Nézd, nem azt mondom, hogy az elsõ körben törni fog a váz, de vmilyen szinten elcseszi a geometriát, ha csak a hátsót cseréled. És hosszú távon leheletnyit jobban terheli a vázat/villát...bár a mai fogyasztó-központú társadalomban valszeg hamarabb cseréled majd a vázat és villát, minthogy ilyen problémák jelentkeznének! ;)

Mondjuk szerintem 4x-ra nem ajánlott a 24" semmilyen formában. Ott kulcsfontosságú szerepet játszik a gyorsíthatóság és, hogy ne akadjon ki a kerék, ami 24"-al könnyebben elõfordul...:(

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Ez 100%-ék h nem tesz jót a villa nyakának meg a fejcsõnek? Egy 2005-ös pm-em van. Meg lehet megpróbálkozom majd 1-2 4X versenyen is oda meg nem túl célszerû az elöl 26''-os hátul meg 24''-os felni vagy nemlényeg? Thx!

• vendég

És arról mi a véleményetek h hátra egy 24''-os felnit vennék? Kicsit olyan csopperes lenne a gép ami nekem bejön! Elõnyök, hátrányok a 24''-os felnivel kapcs.?

Elõnyök: nehezebben és kevesebb felni-deformáció (8-as, tojás és társai), nagyobb stabilitás, több sárférõhely, leheletnyit könnyebbek a forgásos trükkök, vaddisznó kinézet...

Hátrány: terepen könyebben fennakadhatsz a kisebb átmérõ miatt, lassabb (ez mind1, mert gondolom nem mászni akarsz vele, hanem ugrani :D). Ennyi!

Eltérõek a vélemények, kinek bejön, kinek nem. Célterülettõl is függ. Dirt/street részlegen lassan már természetes, de DH/FR-nál nem annyira célszerû...bárrrr....:chin:

Sztem érdemes elõl-hátul egyszerre váltani 24-re, mert a csopperesítés HOSSZÚ TÁVON nem tesz jót se a villa nyakának, se a váz fejcsövének...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem tudja veletlenul valaki, hogy a rolf satelite kerekrol hogy jon le a kazettatest?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
És arról mi a véleményetek h hátra egy 24''-os felnit vennék? Kicsit olyan csopperes lenne a gép ami nekem bejön! Elõnyök, hátrányok a 24''-os felnivel kapcs.?

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
De az mtx-re is gondoltam lehet az lesz elõre meg majd késõbb single oda bõven elég!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem is mtx, a double track felesleges.