Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

küllöszámításhoz kéne nekem segitség. hol lehet utánajárni h pontosan mekkora küllö kell majdani kerekemhez? (novatec agy, mavic felni....)

A DT Swiss oldalán is találsz progit,nekem bevált.
GT-Atee

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Bikertigger kössz szépen ez jo lesz nekem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

hello.Városi szaladgálós gépbe kellene hátra egy felni és egy agy(v fékes).mit ajánlottok?lehetõleg olcsó legyen, és könnyü.

nézz a cseke honlapján komplett kerekeket, pár ezer ft-ért kapsz - városra nincs értelme fûzetni kereket.
esetleg használtan is nézhetsz filléres darabokat, tökéletesen meg fogják tenni!

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
hello.Városi szaladgálós gépbe kellene hátra egy felni és egy agy(v fékes).mit ajánlottok?lehetõleg olcsó legyen, és könnyü.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
úúúú köszíí ezt má énis leszedem akkor:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

küllöszámításhoz kéne nekem segitség. hol lehet utánajárni h pontosan mekkora küllö kell majdani kerekemhez? (novatec agy, mavic felni....)

biker honlap --- letöltések, a legutolsó egy ilyen cucc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

ha szolnoki vagy akkor goo marathon ha nem akkor meg bármelyik normálisabb boltban van küllõhossz számító progi

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor mehet nyugodtan elöl hátul a 3 kereszt.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
CC/AM, 75-80kg. Vagy az hogy alu kevésbé strapabíró ha jó kerék van úgyis keveset kell centírozni?
2-es küllõket akarok végig, mert olykor nem túl finoman megyek, és inkább erõs legyen mint hogy járkáljak centíroztatni...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

"felni Sun DS2-XC 2db 10K.
B+ Travel disc elsõ agy 32L 8K BikePositive'06 Travel Disc disc/tárcsás hátsóagy (16retesz 2csap.32L) 9,5K
DT Küllõk x K+réz küllõ anyák"
Így akkor korrekt lesz a kerék? Fûzést hogy javasoljátok 32L-ra?

küllõanyát dobjál már rá valami alut!
nem olyan vészes az ára. kb 300 Ft a két kerékre...

az eseményeket nem követem, így nem tudom a súlyod és a felhasználási területet sem. sztem a legegyszerûbb a 3 keresztes fûzés lesz, elöl hátul.
esetleg elöl fûzheted félradiálisan (tárcsa oldalán 3x, másikon radiál), de ennek csak grammánia esetén van értelme, vagyis akkor meg húzott küllõk illenének, meg könnyebb agy, felni...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
"felni Sun DS2-XC 2db 10K.
B+ Travel disc elsõ agy 32L 8K BikePositive'06 Travel Disc disc/tárcsás hátsóagy (16retesz 2csap.32L) 9,5K
DT Küllõk x K+réz küllõ anyák"
Így akkor korrekt lesz a kerék? Fûzést hogy javasoljátok 32L-ra?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Õõõõ, hátul vmi gagyi van nekem, nem tárcsás, nem iparis, elöl van csak Travelem.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Szerintem a B+ Defense fölösleges elöre, a travel bövel elég neked (nekem van mind2, a defense Double trackben a tracne meg disc bullban és köszönik szépen jol vannak) hátul meg olyan novatecem van mint neked, nem volt vele semmi bajom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem, inkább végig kettesre szavaznék, néha kibújik belõlem a kisördög és olyankor ... hehe szal szeretek hasítani egyenesben/lefeléken nem mindig ésszerû sebességgel :D.

Nekem Travel DIsc van elöl pár hónapja az is jól van :D. Akkor nova/olcsóbb B+ ra alszok még ha addig még vmi infót nemkapok, most megépítem az álom gépem, és ha most az a különbség hogy 3K-val drágább, de gyönyörködhetek anekem tetszõ agyakban (ésnem rosszabb mitn a másik és ugyanúgy tudok abban is simán csapágyat cserélni) akkor inkább Travel. Most is nagyon tetszik, és mikor az elsõ gyorszár után a hátsóhoz jutok... szal az sokkal csúnyább... és kellenek néha olyan apró örmök az életben mint hogy gyönyörködhessek is :).

Mondjuk hogy 230gr az iparisoknál mennyire kõnehéz vagy nem azt nem tudom :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
gyalogkakukk, a felniszalag nem játszhat be?

Pite, ha nem vagy éppen pehelysúlyú és mondjuk nincs olyan kifinomult technikád (gy.k. majdnem mindenhez hozzábaszod a bringád:D) vagy egyszerûen csak szeretsz lefele csapatni, akkor szerintem a végig kettes küllõ jó választás lehet. meg ahogy tamaska mondta pár topikkal, mindegy, hogy 200 gramm vagy 150 a küllõ+anya, ha a kerékagyad kõnehéz darab... az biztos, hogy nem kell majd annyit centírozni...a mostani kerekeim eleve végig kettessel vannak fûzve (használtan vettem, könnyût, erõet, jó áron;)), kicsit húztam a szám, de az eladó (F. gyuri) mondta, hogy súlyban nincs akkora küönbség, a végig 2est könnyebb pótolni (nem kell keresgélni, hogy na hol kapok én 2-1.5/2-1.8 fekete küllõt megfelelõ hosszban), és õ mindig a végig 2essel való fûzést ajánlja (kivéve országút..) a vevõnek, mert rengeteget szív azzal, hogy húzott küllõs kereket kell centíroznia és a küllõ nyúlik meg miegyéb...de ha úgy gondolod, akkor az esetedben talán a 2-1.8 bevállalható...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
nekem ez a Travel disc van hátul pár hónapja. eddig köszöni jól van. semmi extra de az jól.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szal akkor az olcsóbbat ha jól értettem...
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Adatokat nem néztem, de könyebbnek tûnik a B+.
Bár a többiek még nem foglaltak állást, de azt mondod te hogy az erõsebb B+ agyaknak sincs CC/AM felhasználásra létjogosultságuk jelen esetben? (fölösen nem akarok pénzt kidobni, sõt...)

Érdekes hogy házon belül a B+ Deffense 22gral könyebb a B+ Travel discnél, eltérést a tengelyben találtam:
Deffense: M25×100 Travel: M9×100×108 Igen, jól látszik hogy nem vágom hogy most ez hogy is van? :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hope agy a nyero :)

komolyra forditva: nekem olyan novatec-ek voltak, es szerintem az orok elet +2 nap kategoriaba tartoznak. szabvany csapagy bele kerul vagy 2 ezer forintba [az osszes elol-hatul] nem kimondottan konnyu, de igenyesen van megmunkalva, olcso... kell ennel tobb? ha igen, akkor visszatertunk az elso mondatomhoz :)

persz lehet [sot, tobb mint valoszinu] hogy a B+ tudja ugyanezt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!

Kereket raknék össze, pár oldalig eljutottam visszafele, sokkal okosabb még nem vagyok :).

Szal van tippem felnire; 2×3 van agyra, semmi küllõre és nemtomhoyg réz/anya küllõanyákat érdemes hozzá keríteni. (Gumit meg majd megint a saját helyén.)

75-80kg, CC,AM,Maraton felhasználásra lenne.

Sun DS2-XC, _fekete_ küllõk, nemtudom hogy érdemes-e vegyesen használni, nekem szmppibbnek/strapabíróbbnak tûnik a végig kettes, de ti tudjátok jobban. Márka passz, van-e matt magint passz, de ha van matt sztem jobban nézne ki - de ahogy elnézem nem nagyon van kínálat feketébõl mostanában... agytól függ a darabszám és hossz.

agy
1, B+ Travel disc elsõ agy 32L 8K
2, Novatec DO41SB disces elsõ agy iparis 6K
3, BikePositive '06 Defense 36L 9,5K

1, B+ Trance iparis tárcsás hátsó agy (32reteszes 4 csapágyas 36L) 15K
2, Novatec DO42SB iparis tárcsás 10K
3, BikePositive'06 Travel Disc disc/tárcsás hátsóagy (16retesz 2csap.32L) 9,5K

Travel könnyített(másik B+hoz képest legalábbis) és szép :D...(most is az van elöl) mind iparis elvileg... és kb ennyit tudok. Nem tudom érdemes-e 4 csapágyas hátra vagy fölös, ill a 32 retesz poén-e 16hoz képest - ha halkabb akkor igen, amúgy amit pedálútban spórolnék az nem izgat. Kerete már túlléptem, tehát drágbb megoldások semmiképp nem jöhetnek szóba, olcsóbbak&jobbak igen :D.
Jah igen, vidéken lenne összerakva, szal minél populárisabb alkatrészek megjelölése nem lenne hátrány, ha nagoynmuszi és nagyonnem tudnak vmit beszerezni akokr felmegyek érte/lerendelem vhonnan.
Ha lehet mindkettõ akkor gondolom 32lukas konfig lesz, másnem ajánlott fûzést feljegyzem ha mondtok azt is. :prosze: