Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Rémhörcsög!
Sztem az XTR agyaknál nem kell jobb!!! Én azt a variációt javasolnám!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hi!
Érdekes kérdéseim lesznek és a probléma is összetett, de remélem valaki lereagálja ;)
2 lehetõség van: 1. XTR agyak /45 ezer/ dt revo küllõ /64*180/ Sun ds1-xc felni VAGY vegyek másfajta agyat és másfajta tárcsát?, mert a tárcsa adott hogy centerlockos és nemtom hogy megéri-e más (nem CL)agyat venni
Javaslatokat várom szeretettel, amúgy XC kerék lenne
Ja és ne horrorár, szóval a dt 240 agyak kiestek :(
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Érdekes koncepció...
http://apro.bikemag....t_MX_20_7_1.JPG

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pite: jó lesz a könnyitett novatec.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Tuti hogy a két kerék annyi!

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Mondjátok meg léccci, a Motex Xram kerék, amely disces, létezik, hogy 1 db több mint 2 Kg? Esetleg a párra értik a súlyt?

http://www.atombike....zka.php&uid=753

Ha valaki használt ilyet, kérnék róla véleményt!

Kössz!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem csak maraton,korábban említettem volt agresszíbbre is veszem néha a formát... szal alkatrész strpabíróságban inkább AM van közelebb. 60%CC, 25% AM 10% hosszú túra, 5% FR.

Tudom, a 3 szolglatásból mindig csak kettõt válaszhatok... :mad:
Egyébként ez a 9mm-es átütõtengel hogy is van? :chin:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Novatec DO41SB disces elsõ agy iparis 6K + Novatec DO42SB iparis tárcsás 10K?

Szerintem. Nekem is ez van, csak nem tárcsafékesbe. Olcsó, megbízható, jó tömítéssel, és egy atomtámadás után is használható. Ha csapágy kell (nem fog kelleni) olcsón megkapod, és a szervizelése sem bonyolult. Ja! és kis ellenállással gördül. Nem tudom, hogy ennek mi a magyarázata, de az enyim ilyen. Szvsz inkább nova, mint B+. Tapasztalat. És a hátsó 480g gyorszárral. Én szívesen cipelem azt a +100g-t, ami egy dt340 tõl elválassza ennyi pénzért. (persze a többi elõnyrõl most nem beszélve. Mégmielõtt...)
Vastag tengelyesre meg szerintem maratonra semmi szükség.

STRAPABÍRÓ de nem kõnehéz és nem túl drága agynak

Tudod! Könnyû, erõs, és olcsó. Csak kettõ megy egyszerre.

És a többibõl vegyél egy pár jó gumit...:)
Sp

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Igen, kicsit mintha kotyogna...

Koca, honnan tudom hogy ott bibi? Tengelyt rángatom a kerékben; gondolom ugyanaz lesz az eredmény... szerk: úgy látom nem feltétlen... Akkor gariztathatom ahogy elnézem... suxx.

Szal úgy nézem ez az agy inkább kiesett a sorból.
STRAPABÍRÓ de nem kõnehéz és nem túl drága agynak akor mit? 20 (max 25K) takarhatná elsõ-hátsó agyat... iparis&disces.

Novatec DO41SB disces elsõ agy iparis 6K + Novatec DO42SB iparis tárcsás 10K? És az új kikönnyített novák?

Vmit nem értek pontosan... mintha most 9mm-es lenne nekem az agy/tengely, nem? mert http://ebike.hu/term...-elso/disc/3382 -ez is 9es és átütõtengelyt ír. Én tudom rosszul vagy ez csak masszívabb 9es vagy hogy van? :chin: Van ahol ezt írják:tengely: 9 mm gyorszáras, vagy 20 mm átütõs (átalakítható), ez alapján úgy tûnik nekem hogy az átütõs az 20as...

Vagy DT Onyx és az 125û5 hogy fasza? http://ebike.hu/term...y-elso/disc/875 Bár a hátsó belõle [link] q..a drága! :(

Novából a sima (ebike szerint) 6+10K lenne, 9mmes vastagtengelyes 9,5+14 (ez még árban is épp belefér). DT 35 , azta******. :(

Ha Reconba jó a nova erõsebbik agya, akkor azok lesznek...

Posted Image
Novatec D361SB vastag tengelyes
Felhasználás: all-mountain, FR, dirt Csapágyazás: 2 db ipari Tengely: 9 mm átütõs (gyorszáras tengely) Küllõszám: 32, 36 Tárcsarögzítés: 6 csavaros
Tömeg: 235 g

Posted Image
Novatec D362SB vastag tengelyes
Felhasználás: DH, FR, 4X, dirt OLD: 100 / 110 mm csapágyazás: 2 db ipari
tengely: 9 mm gyorszáras, vagy 20 mm átütõs (átalakítható) küllõszám: 32, 36 tömeg: 293 g

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
sztem nem a csapágyakkal van a baj
nekem is ilyen agyam van, és elöl nekem is kb ennyi km után kezdett el "lötyögni", mintha állítani kéne a kónuszon. ez v-fékkel kimondottan zavaró volt, mert 20km/h felett beremegett a kormány. a lényeg, hogy a villában lögyögött, de ha kivettem nem! egyszerûen nem lehetett érezni, a tengelyt cibálva, hogy bármit is elmozdult volna. Én a porfogóra gyanakodtam, ha így hívják azt a fekete hülyeséget, amit simán lehúzol a tengelyrõl és alatta ott a csapágy.
kicsierélték az agyat garanciálisan, de ez az új megint kezdi:-/ most már nekem is tárcsafékkel. még nemtom mit csináljak vele...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
figyelj vedd ki a kereket és ha tényleg az agynál van a hiba, vagyis a csapágynál akkor vegyél vmi erösebb agyat vagy cserélj csapágyat ha lehet egyáltalán külön kapni hozzá. szerintem baj lenne ha a BB7 szétcibálna egy ilyen agyat. (persze az agy baja!) :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A mozgás alatt a kotyogást érted? Ha igen akkor csapágycsere.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Iparis... írtam nemrég meg azért írtam megint a típusát...
Mármint a tárcsafék egyoldalú terhelése nem zavarja õket? (vagy a BB7et nézted -helytelenül- gyengének?)
Posted Image

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nem ismerem annyira ezeket a b+ agyakat, de ha a tied nem iparis akkor val szinü h a konusz-al könnyedén visszaállithatod h ne kotyogjon. BB7et meg lazán birnia kéne.... sztem

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Öhm... ha mozgatom a kerekem oldalra (elsõt) kicsit mozog... kb 5-700km lehet az elsõ agyban, BB7 van rajta ,B+ Travel Disc... mi nem bírná? Agy/tengely vagy mi? Mert akkor nem rakom össze az új gépet ezzel ha ez ilyen :(.
Jah, nagyobb tárcsa tengelyt is jobban stresszeli vagy nincs köze hozzá az egyoldalú rángatásnak?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ami itthon van, abból
AM/Enduro - 362
Freeride/DH - 662

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Melyiket érdemes megvenni a két Novatec agy közül? A D362SB-t vagy a D662SB-t?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jo ok progim már van- leendö uj elsö agyam meg felnim is holnap jön meg. agy méreteit tudom, de a felni méreteit nem találom a mavic.com on se sehol...na majd max akkor holnap lemérem... ja és a swiss es számolo pont nem ismeri ezt, csak a 321 est.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Idõnként kissé kilazul az elsõ kerekem, BB7 160mm, RS J2, B+ Travel Disc agy... nem lenn elég combosan meghúzva a gyorszár? Azt mondták hog ynagyon nagyon szorosra nem lehet mert úgy könyebben eltörhet... de így is elég nehéz benyomni, szal passz hogy mitõl lehet... tipp?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jo ok progim már van- leendö uj elsö agyam meg felnim is holnap jön meg. agy méreteit tudom, de a felni méreteit nem találom a mavic.com on se sehol...na majd max akkor holnap lemérem...
vagy tudja vki az EX 325 ös szükséges méreteit? :)