Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
jelentem tisztelettel, nekem Revo 2-1,5-2 küllõim vannak tárcsafékes szetápban, és nem panaszkodnak. 70kg vagyok

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

nem igazán egy kategórai a 717-el sem súlyban sem minõségben sem tartósságban....ha belefér a 717-es annál jobbat keveset tudnál mondani...

tudom. ezért veszek 717-et én is ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sun meg 2-1.8-2?
dh kereket építetek?
nekem 2-1.8-2 van, meg spank felni... 600g körül, és vérbeli dh keréknek szánom... :o

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Gabe84
american classiot hanyagold szeritnem is. hiába könnyû, de nagyon szar...
majd sopronban megmutatom, ha gondolod :)

Sun DS2 felni nem játszik? nekem az van, 2-1,8-2 -es mach1 küllõkkel.

nem igazán egy kategórai a 717-el sem súlyban sem minõségben sem tartósságban....ha belefér a 717-es annál jobbat keveset tudnál mondani...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Gabe84
american classiot hanyagold szeritnem is. hiába könnyû, de nagyon szar...
majd sopronban megmutatom, ha gondolod :)

Sun DS2 felni nem játszik? nekem az van, 2-1,8-2 -es mach1 küllõkkel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ennyiért abszolút ez a legjobb

de tfékhez 2/1,8-as küllõ alá ne menj

AC agyat amúgy is hanyagold, elég sokan szívtak vele....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
cc felhasználás? 32 lyukasban xt agy, mavic xc 717 felni, dt 2-1.5 vagy 2-1.8 küllõk (tárcsa miatt talán az utóbbi) 3 kereszttel, ez kb. pont 25 ezer forint (xt agy 7-8, xc717 10-12, küllõk max. 3), fûzéssel egy kicsit több. ennyiért ez a legjobb kombó, amit venni tudsz.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Elsõ kerék csere elõtt állok, nagyon úgy tûnik, hogy elferdült a régiben a tengely...ha felrakom a kereket van, hogy hozzáér a tárcsához, de ha forgatom kb 45 fokot és úgy rakom fel, akkor már nem ér hozzá, szóval szakik azt mondják, hogy a tengely lehet ferde, én meg már a Fox teló miatt aggódtam :)

A lényeg 32 v. 36 lyukas, 6 csavaros tárcsafelfogatású agyat gondoltam. 25ezer ft-t szánnék a teljes kerékre. Milyen arányban kellene megoszlania a felni/agy árnak ?
Azért kérdezem, mert ha azt mondjátok jó a 6-7ezer ft-s felni, akkor bevállalok egy american classic agyat 15ezer ft-ért. (Vagyok vagy 55 kg, szóval nem lesz agyon terhelve). Vagy maradjak egy xt agynál 10ezer ft körül.
Milyen felnit ajánlotok 6-10ezer ft körül, valamint a dt küllõk választására is szívesen venném a tanácsokat. Mavic xc 717 vagy 317 (van jelentõs különbség?).

Elõre is köszönöm a segítséget, Gábor

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A vuelta tényleg jó, 80 kg-s haverom alatt is jól bírja, és megfelel a nulladik szempontnak is, olcsó.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

na de hogy komolyak maradjunk: városi rohangálós SS-be hátra milyen felnit érdemes venni?

vuelta airline van az országútiban, kapja a padkát rendesen, de semmi baja!
szomszéd srác - kb 80 kiló - ilyennel ugrált - mtb-vel
ajánlom!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
vegyél neki sima fekete küllõket, meg rá ilyen küllõbogyókat (egy nagy csomag a tescoban ~500 forint), aztán a küllõbogyókból válassz ki pár szép színt, vegyél még pár csomag küllõbogyót, ha nem elég abból a színbõl, aztán a bogyókat ragaszgas rá a küllõk felni felõli végére. a többi bogyót meg add el a szomszéd kisgyereknek pár sörért/fagyiért...(megjegyzés.: ehhez a verzióhoz már egy píkácsúúúússss csengõ is dukál. :D)

Feltöltött kép

na de hogy komolyak maradjunk: városi rohangálós SS-be hátra milyen felnit érdemes venni? szempontok fontossági sorrendben: 0. olcsó 1. tartós 2. igénytelen, 3. nem feltûnõ és 4. lehetõleg nem kõnehéz. B+, rigida? agynak a B+ flipflop (talán denver a becses neve) lesz.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
OFF:dehogy mutatom meg neki!!!nem akarok én megõszülni!mire ezeket lefesteném..
dávid majd beszélünk msn-n...benne vlt a nagybátyád a danubiusba!!tegnap este!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

wcs festés az a világbajnoki festés,ilyen ni:

Az a világbajnoki festést hivatalosan UCI csíkoknak hívják. ;)
Aero felnin még el is férne ez a minta.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off

CJ,
nagyon ledöbbentem, amikor elolvastam azt, hogy neked van barátnõd:D..de õ ugye nem akar fórumozni?;)

on

van ilyen aeroszolos festék direkt fémre, nálunk 700 forint egy flakon festékboltban, de van jobb minõségû olyan 1200ért is...

wcs festés az a világbajnoki festés,ilyen ni:

Feltöltött kép

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
jah télleg ahogy számolom az annyi:)
milyen aza wcs festés?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem 72-t kell narancsra festened, csak 36-ot, ha a fele fekete. Mutass a barátnõdnek wcs festést, hátha megtetszik neki és olyan küllõket akar...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

hmm, hát akkor így jártam.
de a szinterezésnél hogy takarjam el a menetet?vagyis mivel?festeni én is akartam küllõt de macerás lett volna 72db-ot mártogatni;)
és szinterezés elõtt semmi csiszolás vagy ilyesmi nem kell neki?tudtommal 40 ft-os rozsdaálló küllõi vannak.

Szigetelõszalaggal letakarhatod, de talán még jobb lenne niplivel. Csak szólni kell hogy figyeljenek, nehogy eltekergesse valami balfék.
Viszont ez a fajta festék elég vastag, lehet h nagyon zûrös lenne befûzni az agyba, talán kis darabok le is pattognának az agyperemnél.

1ébként ilyen flakonos aeroszolos festékkel sztem nem lenne extrém nagy macera lefújni, csak lehet h tartós se.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
hmm, hát akkor így jártam.
de a szinterezésnél hogy takarjam el a menetet?vagyis mivel?festeni én is akartam küllõt de macerás lett volna 72db-ot mártogatni;)
és szinterezés elõtt semmi csiszolás vagy ilyesmi nem kell neki?tudtommal 40 ft-os rozsdaálló küllõi vannak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Részemrõl az utolsó post ez ügyben:
Tényleg elbeszélünk egymás mellett, az a valaki én voltam :D. A kérdés leegyszerûsítve arra irányült, hogy KÖNNYÛ épített kerék 400 euró vs. KÖNNYÛ gyári kerék 700-800 euró (hasonló súlyúak kicsit nehezebbek is talán). De a választ megkaptam tõled-mindenkitõl, és ez a lényeg thx.

uccsó....
azért a crossmax st 1650 grammal annyira nem nehéz, viszont brutál erõs, ehhez képest 600 euro alatt + lehet venni....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
vagy szinterezés, hogy tartós is legyen....

de a bike katalogban van egy Irin FIst Bikes nevû cég, nekik van narancs színû küllõjük....40db van egy pakkban az 20 euro

egyelõre neten ennyit tudnak :
http://www.ironfistbikes.com/