Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sajnos nem ismerem annak az agynak a felépítését, de ha menetes tengelye van, próbálkozhatsz shimano tengellyel (hone) ha egyezik a menet, egyéb esetben lehet csináltatni.

A sebesség mindent megold.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

Grim, milyen agy?

hat a dualduty gyarilag fuzott kerek. szal WTB agy. Semmi problemam nincs vele, 1 eve hasznalom, csak a valto csattog a racsnin :(

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Fut néhány olyan kerekem ami hajtásoldalt radiális.
Nincs velük semmi gond, pedig a user van vagy 90 kiló.:)
A feleségemnek meg hajtásoldalon 8 radiális küllõ van a másik oldal pedig 3cross
16 küllõ mindennapos használat télen is immár 2 éve No problem.
Természetesen ez a te kereked te döntesz. :)

Hoppá most látom RX100 Akkor mindenképp a hajtásoldal x
Üdv!

arra gondoltam esetleg, hogy hajtas oldal 2x, baloldal radial. Csak nemtom lesz-e ilyen kullom. Az ilyen 16 es tarsai [egy luk kimarad] megoldasoknak nem vagyok hive. Lehet, hogy mukodik, de en olyat nem akarok :) sajna 36 luku lesz mindket kerek, de annyira amugy se lett volna konnyu, szal nagyjabol tokmindegy :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Grim, milyen agy?

A sebesség mindent megold.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts

Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy sima gyorsszaras hatsoagyba lehet e csak tengelyt cserelni, valami hoszabbra, hogy ne gyorsszarral tudjam rogziteni.
Vagy a gyorsszaras vazhoz valahogy be lehetne tenni egy olyan tegnelyt amire a valto is rogzul? Kicsit zavar hogy folyamatosan csattog a valto a racsnihoz :(

bocsi a kis OFFert :)

Láncrövidítés esetleg?
(Bár ez nem válasz a kérdésre, de legalább egyfajta megoldás lehet a zajra.)
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Fut néhány olyan kerekem ami hajtásoldalt radiális.
Nincs velük semmi gond, pedig a user van vagy 90 kiló.:)
A feleségemnek meg hajtásoldalon 8 radiális küllõ van a másik oldal pedig 3cross
16 küllõ mindennapos használat télen is immár 2 éve No problem.
Természetesen ez a te kereked te döntesz. :)

Hoppá most látom RX100 Akkor mindenképp a hajtásoldal x
Üdv!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hajtas oldalt muszaj keresztezni, mert amugy elcsavarodik. Azert ez nem Mavic aero alu kullo...

szoval masik oldalt lesz a radial. Mavic X517 felni, RX100 hatso agy (tengely cserelve 135-osre), full ezust, kek alu kulloanyaval. mmm :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy sima gyorsszaras hatsoagyba lehet e csak tengelyt cserelni, valami hoszabbra, hogy ne gyorsszarral tudjam rogziteni.
Vagy a gyorsszaras vazhoz valahogy be lehetne tenni egy olyan tegnelyt amire a valto is rogzul? Kicsit zavar hogy folyamatosan csattog a valto a racsnihoz :(

bocsi a kis OFFert :)

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

ha két 32 lyukas XT agyat veszek akkor összesen 64 küllõ kell vagy lehet kevesebbel is fûzetni? ÉS érdemes e? Küllõbõl milyet ajánlanátok? (tárcsához kellene) és milyen nipliket érdemes venni? megéri-e a többletköltséget? Felni egy 717-es Mavic lenne.. van olyan strapabíró, mint egy 317-es? 92-3 kg kg vagyok-

Nekem ez a szett fut a gépemben, amit szeretnél. XT CL agy, Mavic 717 Disc. Számomra tökéletes, bár Én 66 kiló vagyok :-)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
zsírt rá! különben összerohad. Lötyögõs küllõkulcsal meg meg ne húzD!%

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ha alu küllõanyát használok, kell a menetet valamilyen spéci anyaggal elõkészíteni? És lehet-e valahol kapni olyan küllõ kulcsot, ami négy oldalról fogja az anyát?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Tamáska!

Én a helyedben a szabadonfutó felõl rakatnám a radiális küllõket,
de csak akkor ha az agy nem a vékonyított régi Shimano v egyéb hátsó agy.
Hajrá!! :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

természetsen csak találj megfelelõ hosszú küllõt

semmiféleképpen ne legyen kevesebb mint 64 ;) azért nem vagy 60 kiló

küllõbõl szintén sapim, mach1 2mm (dt-t ne). esetleg alu küllõanya. már ha tartósat szeretnél. Felni jó választás

talaltam 2-1.7-2 es kullot, 252mm hosszu. Elso kereket mar ossze is tettem, ezer eves, de sose hasznalt Mavic X222 es egy shimano RX100-as agy. Mind ezust, csak a kulloanyak kekek :) nagyon zsivany.

holnap csinalom a hatsot remelem

RAUH-Welt
B E G R I F F

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts

Szerintem, ha ugrálni kell az agy, ne vegyél Shimanót.
A Novatec jobb lesz.
Üdv és szép napot nektek! :)

miért nem jó a shimanóó ugrálni ? nekem xt-m van...elöl meg sok embernek hátul is...
soksokféle szempont van ami miatt megfelelõ, illetve nem megfelelõ.szerintem.
engem csak az érdekel hogy mely féle aspektusod mondattja ezt véled.

ûddvv páápápáá

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts

miért nem single tracket veszel, ha az van elöl is és azon biztos jó a gumi? könnyebb is, és legalább a nyolcast ki lehet belõle szedni, ha esetleg kerülne bele (amihez eléggé oda kell csapni, valljuk be).

azért mert...soksok rosszat halottam róla > és jót is..viszont az 6000ezer és van egy double track ami 4000..tehát most jelenpillanatban a csórósági ráta a döntõ és az hogy bicklizni akarok!! majd ha nagyon szar..lecserélem...a nehézségre meg tojok...legalább megerõsösdöm.. haha :D
de nem értem mi a baj a double trackel....? :)

üdv páá

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

küllõbõl szintén sapim, mach1 2mm (dt-t ne). esetleg alu küllõanya. már ha tartósat szeretnél. Felni jó választás

dt-vel mi baj ?

mach 1 elég nehéz a húzott is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

köszi.. még annyi lenne , hogy 2*1,8*2 mm akkor okés?
ill. kerékagyból XT megfelelõ, mert írtak néhányan nem túl bíztató tapasztalatokat..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

kezzel erezheto ha el van kopva. altalaban a gumi alatt erezni hogy szelesebb az anyag

kerdesem

Giznt TCX ciklokrossz bringaban ugy van fuzve a hatso kerek, hogy jobb oldalt 3 kereszt, bal oldalt radialis. fuzhetek igy en akarmilyen felni/agy kombinaciot?

ha két 32 lyukas XT agyat veszek akkor összesen 64 küllõ kell vagy lehet kevesebbel is fûzetni? ÉS érdemes e? Küllõbõl milyet ajánlanátok? (tárcsához kellene) és milyen nipliket érdemes venni? megéri-e a többletköltséget? Felni egy 717-es Mavic lenne.. van olyan strapabíró, mint egy 317-es? 92-3 kg kg vagyok-

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kezzel erezheto ha el van kopva. altalaban a gumi alatt erezni hogy szelesebb az anyag

kerdesem

Giznt TCX ciklokrossz bringaban ugy van fuzve a hatso kerek, hogy jobb oldalt 3 kereszt, bal oldalt radialis. fuzhetek igy en akarmilyen felni/agy kombinaciot?

RAUH-Welt
B E G R I F F