Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Tényleg puhábbak az alu küllõanyák, dt-t érdemes venni, az nem annyira vészes, de normális küllõkulccsal nem gond (csak van olyan bolt amelyik azt gondolja hogy nem érdemes mondjuk 10 ezret rááldozni egy kulcsra, jó az 100 ft-os is), nekem is alu anyák vannak.

Más: Ha nem tárcsás, mehet bátran revolution-al

Megint más: Igen, szétcsaptam eddig 3 Sun felnit (MachIV) de fél évig jó, és olcsó is úgyhogy tökmind1
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

H0sT|s

H0sT|s

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Halihó!
Azon gondolkozom hogy szeretnék 1 kereket piros alu anyákkal füzetni... Mikor ezt közöltem a bicikli boltossal azt mondta ,hogy azek nem jók mert nem lehet õket centírozni ,mert elkopnak az anyák a küllõkulcs hatására. Kérlek írjátok meg milyen tapasztalaitok vannak ezzel kapcsolatban (alu küllõanyák). Elõre is köszönöm

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Gondolkodom egy DT Revolutionnal fûzött keréken, de hallottam olyat, hogy hátsó kerék hajtás oldalon nem igazán kívánatos. Ez igaz?

nekem volt Revoval fûzött hátsókerekem, 3 év alatt semmi baja nem volt (persze, lehet mert <60kg vagyok, de szerintem nyugodtan fûzd azzal)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Gondolkodom egy DT Revolutionnal fûzött keréken, de hallottam olyat, hogy hátsó kerék hajtás oldalon nem igazán kívánatos. Ez igaz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A hegesztett tényleg dh felni és bírja, az illesztett (kb 610g) meg enduro és arra nem rossz, régi konstrukció és bevállt azért van még rajta v-fék felület.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

most penz hijan kenytelen leszek atmeneti megoldaskent venni vmi olcsobb felnit, aztan kesobb esetleg egy 717, hatha az tobbet bir. Amugy a sun rhyno lite elvileg mire valo, sulya es profilja alapjan nekem AM felninek tunik. A sun szar anyagbol gyartja ezeket? Mibol gondolod, neked szetutodott?

súlya és profilja alapján az már rég nem am felni, az alapján inkább enduro/fr de ahhoz meg gyenge

gyári ajánlás szerint az illesztett az xc felni ami elég vicces, a hegesztett meg dh amin szintén vicces a v-fék felület

ez inkább ilyen múlt századból itt maradt cucc lehet, amikor még 6 centis telóval, merevfarú v-fékes géppel dh-ztak

nekem volt mert mikor kezdtem akkor jó erõs legyen bírja a súlyomat alapon, de egy megváltás volt lecserélni 517-es mavicra....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Ha drága helyen vetted és nem néztél körül máshol, az nem a Mavic hibája. Szerintem.
Amugy meg a Sun az ritka gagyi anyagból hozza össze a felniket, mondom annak ellenére, hogy nekem is van Sun felnim, mivel a pénz nagy úr. De nem említhetõ 1 lapon a Mavic-al...

most penz hijan kenytelen leszek atmeneti megoldaskent venni vmi olcsobb felnit, aztan kesobb esetleg egy 717, hatha az tobbet bir. Amugy a sun rhyno lite elvileg mire valo, sulya es profilja alapjan nekem AM felninek tunik. A sun szar anyagbol gyartja ezeket? Mibol gondolod, neked szetutodott?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ha drága helyen vetted és nem néztél körül máshol, az nem a Mavic hibája. Szerintem.
Amugy meg a Sun az ritka gagyi anyagból hozza össze a felniket, mondom annak ellenére, hogy nekem is van Sun felnim, mivel a pénz nagy úr. De nem említhetõ 1 lapon a Mavic-al...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
az országútis topicban feltettem egy kérdést, ha valaki tud rá választ, ide is szívesen fogadom!
(#2871)
köszi!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
hmmm, akkor lehet, hogy 8penzert vettem tavaly, vegulis mindegy, draga es gyenge

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

hat igen...nekem a "kilencropis hobbikategória" ami bassza a csoromet, mert 9 ropiert mar nem egy hobbikategorias gyenge felnit szeretnek. Mas gyartok (most pl a sun rims-et nezegetem) 5-6 ropiert tudnak olyan felnit csinalni, ami nem papirbol van, akkor a mavic 9penzert miert nem( ha a kulonbozetet be is tudhatjuk a nev megfizetesenek)? Amugy a 317 disc verzio kicsit szelesebb profilu nem?

9-ért XC 717 van..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hat igen...nekem a "kilencropis hobbikategória" ami bassza a csoromet, mert 9 ropiert mar nem egy hobbikategorias gyenge felnit szeretnek. Mas gyartok (most pl a sun rims-et nezegetem) 5-6 ropiert tudnak olyan felnit csinalni, ami nem papirbol van, akkor a mavic 9penzert miert nem( ha a kulonbozetet be is tudhatjuk a nev megfizetesenek)? Amugy a 317 disc verzio kicsit szelesebb profilu nem?

egyébként drágán vetted, legútóbb mikor néztem 6 k körül mérték a vfékes 317-et......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Nem titkolom, mavicpárti vagyok.
Az "evolúció", remélem jól emlékszem: 217 - X517 - XC717 (V fékesek, ugye)
Ha olyan felnit szeretnél, mint a haverodnak volt nyolc évig, vastagabban kell befizetned (olyan 12-13 ropi körül)
A 217-es a legbrutálabb CC felni volt a palettán a maga idejében, nem "kilencropis hobbikategória".
De vegyél más márkát, ha gondolod....nyilván olcsóbb lesz.:)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

V-fekes, es konnyu, az egy dolog, en is konnyu vagyok, de megiscsak mavic, meg
megiscsak 9ropi/db. Haveromnak 8 evet birt a 217es mavic felni, es tavaly adta meg magat, mert elkopott a fekezofelulet es kirepedt, de egy darab felutes sem volt rajta, es meg mindig kor alaku... Ezek utan asszem 5 ropiert veszek vmi sun felnit osztjonapot, mavic meg bekaphatja

Nem titkolom, mavicpárti vagyok.
Az "evolúció", remélem jól emlékszem: 217 - X517 - XC717 (V fékesek, ugye)
Ha olyan felnit szeretnél, mint a haverodnak volt nyolc évig, vastagabban kell befizetned (olyan 12-13 ropi körül)
A 217-es a legbrutálabb CC felni volt a palettán a maga idejében, nem "kilencropis hobbikategória".
De vegyél más márkát, ha gondolod....nyilván olcsóbb lesz.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Úgy 480g körül mozog, a 717esnél biztos erõsebb, most rhyno lite-okat használok és a hátsóba néha sikerül 8ast rakni, de már a 3. szezonja.
A v-fékes felnik azonos súly mellett gyengébbek, de általában nehezebbek, mint a tárcsásak és így ugyanolyan erõsek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

szerintem eloszor illene megismerni a szitut, mielott eszt oszt az ember :)

elnézést mégegyszer:) te viszont beírhatnád hamarabb mire használtad :P
majd legközelebb jobban csináljuk :D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
általánosságban igaz, hogy a V fékes verzió kicsit gyenguszabb ugyanabból a felnibõl? azt láttam, hogy könnyebb szokott lenni (persze túl nagy mintaszámról nem beszélhetünk a nézelõdéseim során).
ha ez igaz, akkor inkább diszkeset veszek, a fékfelület úgyis csak "tartalék" lett volna..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Egy merevvillás v-fékes gépbe menne 95kg alá (alám), szóval jó lenne, ha nehezen lehetne 8ast rakni bele.

hát v fékesrõl semmi

mindensetre jobb anyagból van mint a 317, meg hegesztett szal valamivel különb mint az

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Egy merevvillás v-fékes gépbe menne 95kg alá (alám), szóval jó lenne, ha nehezen lehetne 8ast rakni bele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem a gumiméret a probléma (abból csak a felhasználásra következtettünk, oldalfalvédelem, de tévedtünk). Xm719-cel van valakinek tapasztalata?

csak közvetett, amennyiben a 719 valóban a cmax xl rokona.....mindenesetre az brutál erõs...

de 04-ben a jobb dawgokat azzal szerelte a kona szal vszínû gyenge nem lehet.....