Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A 2008as xt agy felépítésérõl lehet tudni valamit, vastag alutengelyes (mint az xtr) vagy a szokásos 10mm-s acél? Véletlenül nincs valakinek súly adata róla?

A sebesség mindent megold.

geelee

geelee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hát akkor megtartom az agyat. Max gyakrabban fogom tisztítgatni.
Tegnap este amikor szereltem még szidtam az egészet, hogy nem bírja ki a sarat, meghogy ki fogom cserélni az fix egy xt-s agyra, az egész el van cseszve... De én csak egy városi bicis voltam eddig, és nem tudtam, hogy az agyat néha (gyakran) tisztítani is kell.
Majd gyûjtöm a pénz egy xt-s agyra. Mert hosszabb utakra nem mernék elindúlni vele, még ha nem is megyek sárba.
Igazából nem tudom miért volt ilyen rossz hangja?
Szemcsés zsíros-sarat nem láttam az agy belselyében.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Ha megvoltak benne normálisan a golyók, és nem cseszõdött szét az egész, akkor tartsd meg. Max. gyakrabban kell pucolni mintha valami drágát vennél.

geelee

geelee

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Teljesen új montival bementem egy nagyon sáros terepbe, be is ragadt a kerék. Ezután kezdett el az elsõ agy zörögni.
Iszonyú hangosan zörgött, mint egy 100éves tanyabikenak a tengelye. Tisztára azt hittem szétment benne egy csapágygolyó.
Valami gyári nem simanó ,noname ez az agy. Szétszedtem, bezsíroztam, most úgy jó.
Szerintetek ez normális?
Cseréljem ki az agyat?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
szérián kívüli (Alivio...Deore szintû lehet) elsõagyam volt (van), azzal annyi csak a bajom, hogy tömítése nuku, egy egyszerû fémkupak a porvédelem. a Deorékon tudommal gumiharangos izé van, a képeken is kicsit meggyõzõbbnek tûnik.
mindenesetre köszi a hozzászólásokat!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nincs semmi baj a deore agyakkal, ha nem tóban tartod õket és nem vagy 100kg izompacsirta 30as lábforgással.

én 94-el nyúztam.. az áttétel közel sem olyan durva, de a nagynyomásútis kapta...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Elöl meg fõleg bármi bírni fogja. De hátul is.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem is tökéletes a hátsó deore agy...nemrég slagoltam le az egész bicajt nagyobb nyomással(nem gõzborotva meg ilyesmi csak slag)és lehet jutott oda is de meg se szólal!és szerintem nem is néz ki rosszul...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nincs semmi baj a deore agyakkal, ha nem tóban tartod õket és nem vagy 100kg izompacsirta 30as lábforgással.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
jajj ne máár másfél évig haználtam Deore agyakat minden dzsuvában és semmi DE semmi bajuk sem volt.. egyszer sem kellett hozzájuk nyúlni!!!!!!
Könyörgöm ne a hallomások alapján!!!

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
köszi! a Deorénak aszittem jobb híre-hamva van.... :)
ráadásul az elsõ röhej árú, ezek szerint értéke is? :S

Persze, mach4, csak kevertem a gyártóval :)

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Zolkow! A B+ Travel elsõ és hátsóagyat ajánlom kedves figyelmedbe.
e-bike-os ára csak 348ft-al több az élettartam pedig... :D
(elõre sugárra ,hátul+3x a csajosnak.vagy racsni felõl radiál másik 3x mintha tárcsást fõznél..)
Üdv :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem sun mach4-re gondoltál? 430-440g körül van.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
deore agyakat én nem ajánlom. nem birják sokáig.
habár ha hugod könnyü meg nem fogja zuzni akkor alatta lehet h birni fogja....
de lehet h van vmi könnyebb olcsobb bike+ agy is. nézz szét.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
Hi!

Huginak kéne bringa, ahhoz meg két kerék. namost én arra gondoltam, hogy vennék két Sun Mach1 felnit (ezeknek a súlya mennyire 405 g?), bele deore agyakat, és így kijönne 20 körül, fûzéssel. (nem számoltam ki pontosan, de mondjuk olcsóbb küllõvel, tudom, nem illik ilyenen spórolni, de õ nem az a túlságosan vad kerekes :) ...meg DT-vel sem sokkal több.)

másik alternatíva: veszek készen kb. 16-17ért gagyibb szettet, Rodi felnivel láttam ma, ismeretlen aggyal... :-S már meg is gyõztem magam.

a kérdésem az, hogy tudtok más nem drága, de könnyû V-fékes agyat? sõt, örülnék ha könnyebb lenne.. néztem elõre országútis agyat is, de ott a tömítés tûnt gyengének, hátra meg úgyis monti agy kell...

/úgy tûnik, új projektet kezdek, amiben az olcsónak, de méginkább a könnyûnek kell elõtérben lennie../

edit: ja, és nem én spórolok ennyire a hugin, hanem õ fizeti :)

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás

a bikemarketen rendelt egy haverom egy mach 1 xc-type felnit(asszem ez a neve)és a képen a szürkének meg a feketének máshogy voltak elrendezve a küllõlyukjai.õ a feketét rendelte, és olyan, mintha ritkaküllõs lenne.nyugtassatok meg ez csak képi hiba ugye?neki 36-os kéne...

az nem nem képi hiba, máshogy vannak elrendezve a furatok és ebbõl adodóan a küllök.de aggodalomra semmi ok. ha 36 lyukast rendelt akkor olyat küldenek.
ez az én meglátásom :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a bikemarketen rendelt egy haverom egy mach 1 xc-type felnit(asszem ez a neve)és a képen a szürkének meg a feketének máshogy voltak elrendezve a küllõlyukjai.õ a feketét rendelte, és olyan, mintha ritkaküllõs lenne.nyugtassatok meg ez csak képi hiba ugye?neki 36-os kéne...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
a dabomb agyak jók, ilyet használ valaki ?
lásd headspinner több variánsa..

üdv
csá

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2mm-s (sima) dt vagy sapim 3 keresztre fûzve.

csiak

csiak

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás

igen, a mach1 mx király, vagy esetleg rigida taurus

Nekem V-fékhez kellene, de látom van mx v-fékes változat is. A bikemarketen láttam 3400HUF-ér darabját, de szerintem ott még nincs küllõzve. Azt mennyiért lehet még megcsináltatni, vagy milyet érdemes fûzetni bele?