Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hol van mostanában jó áron fekete 717-es V-fékes felni?

Nem mondod, hogy már szétküldted, az enyémek még be sem rezegtek... Vagy másik gépre kell?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
értelmetlennek tartom ennyire összehuzni a vázat! alátéttel hézagold ki a tengelyt ennyi az egész!

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Helló,

Szerintetek árt egy alu mtb váznak ha 130 mm-es hátsóagy kerül bele?
Fél centit összehúzza a vázat.
Kösz

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
azáltalad linkelt starbike-on 10/db +száll. az ezüst 9/db + száll.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

....elõl radiál, hátul hajtás oldalon 3 kereszt másik oldalon radiál

és ennek mi értelme van ha szabad tudnom? akkor már miért nem az egész hátsó kerék 3x? :)

hozé: bike-components.de - n olcsobb mint itthon viszont szállítással lehet h már nem éri meg...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igazából a küllõk miatt csak hátul aggódom, hogy kinyúlnak a hajtástól, elõl csak az ütéseket kell elviselniük.
Errõl jut eszembe, az xt agyak bírják a radiál fûzést?

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hol van mostanában jó áron fekete 717-es V-fékes felni?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Azt hiszem összeállt fejben, hogy milyen kerekeim lesznek jövõre (tél végefelé lesz összerakva): xt'08 ezüst agyak+ dt 2-1,5-2 küllõk elõl radiál, hátul hajtás oldalon 3 kereszt másik oldalon radiál+ xc717 felni(v-fékes), ha 90kg alatt leszek, ha nem akkor b+ 2-1,7-2 küllõk és xm719 felni.

717-est bõven bevállalhatod 90 fölött is, inkább a küllõk amikkel valóban óvataskodni érdemes...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt hiszem összeállt fejben, hogy milyen kerekeim lesznek jövõre (tél végefelé lesz összerakva): xt'08 ezüst agyak+ dt 2-1,5-2 küllõk elõl radiál, hátul hajtás oldalon 3 kereszt másik oldalon radiál+ xc717 felni(v-fékes), ha 90kg alatt leszek, ha nem akkor b+ 2-1,7-2 küllõk és xm719 felni.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

új hátsó kereket tervezek építeni, sztetek rigida disc bull felni elég erõs ahhoz h bírja a durvulást?
szimpi benne h olcsó és értelmes súlyba van.
vagy inkább gyûjtsek még picit és mtx?
esetleg vmi más hasonló árú cucc?
vagy egyikse erõsebb lényegesen a mostani dual duty fr-nél?

a hegesztett mtx tutira erõsebb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Heló!!

A formula agyak mennyire jó "minõségûek"?

gondolom gyárt "jó" agyat is..de az itt mo-n nincs..csakhát a formula honlapon elég látványosan néztek ki :D (tudom parasztvakítás :D )

köszi

én azt a fajta formula agyat használtam amit anno az rst tárcsafékhez adtak
meglepõen jó minõségüek, súlyban nem alegjobbak
a kónusz megoldása a legszebb amit eddig láttam.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
új hátsó kereket tervezek építeni, sztetek rigida disc bull felni elég erõs ahhoz h bírja a durvulást?
szimpi benne h olcsó és értelmes súlyba van.
vagy inkább gyûjtsek még picit és mtx?
esetleg vmi más hasonló árú cucc?
vagy egyikse erõsebb lényegesen a mostani dual duty fr-nél?

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Heló!!

A formula agyak mennyire jó "minõségûek"?

gondolom gyárt "jó" agyat is..de az itt mo-n nincs..csakhát a formula honlapon elég látványosan néztek ki :D (tudom parasztvakítás :D )

köszi

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

nna, elkeszult az elso kerek is:
Feltöltött kép Feltöltött kép

Rabbit: Balazs fuzte, azt mondta, ez a shimano ajanlas tácsafékhez

Hát lehet, hogy csak nekem de kajakra fordítva van az egész... :(
Ez a B+ vagy Remerx Jumbo felni nekem nagyon sokáig jó volt szerettem :)
Tovább bírták mint az agyak...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Azért mert nincs különbség az agyak közöt a 8 és 9 ugyan az az agy.
135mm a vázpapucsok belsõ távolsága, és a tengely teljes szélessége 145mm.
A 7-es agyra nem lehet 8as lánckeréksort felrakni.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

elvileg a 8-as és 9-es fogsor ugyanolyan széles... nekem is bazi kicsi hely van, de elfér a lánc gond nélkül (mondjuk az 8/9-es agy)

a helyedben megnézném amit említettem, a kónuszanyáknál lehet hogy alapban is van alátét, ha meg nincs, akkor kéne betenni max 1mm-t jobb oldalra... a tengely beállítható úgy, hogy középen legyen, csak az agyat kéne eltolni picit balra. de ez csak ötlet, nem biztos hogy kivitelezhetõ - és figyelj azért a biztonságra...

Hát, az 1mm szerintem még nagyon kevés lenne, de megpróbálom, mennyire tudom az agyat balra tolni a tengelyen.

hopp: most látom, ez egy régebbi váz lesz, igaz? azzal a fajta váltótartó füllel, ami becsúszik a ferde csúszópapucsba? nem kellett feszegetni a hátsó villát, hogy beférjen a kerék? no mindegy, szerintem itt a váltótartó fület nem készítetteék fel rá, hogy ilyen kicsi fogaskerék is lesz ott, ezért ha tényleg az a bûnös, nekimennék köszörûvel a felsõ sarkának.

Igen, jól látod, ez a legelsõ szériás Cygnus váz:) A kerék pontosan befér a villák közé. A váltótartó fület külön vettem hozzá, amikor elkoptattam a 7 sebis váltót, amivel anno gyárilag szerelték. A köszörülés is jó ötlet, mert ha nem muszáj, nem vennék 9 fokozatos agyat azért a néhány mm miatt. Köszi szépen az ötleteket és a segítséget!

Azért ha valaki tudja ezeket a tengely távolság közti méreteket, leírhatná, mert én mindenhol csak azt olvastam eddig, hogy 135x145 mm, amibõl nem derül ki a kazettatest pozíciója.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Bocs, a kép beszúrás nem jött össze... talán így:

http://img404.images...=pdr1153kl4.jpg

elvileg a 8-as és 9-es fogsor ugyanolyan széles... nekem is bazi kicsi hely van, de elfér a lánc gond nélkül (mondjuk az 8/9-es agy)

a helyedben megnézném amit említettem, a kónuszanyáknál lehet hogy alapban is van alátét, ha meg nincs, akkor kéne betenni max 1mm-t jobb oldalra... a tengely beállítható úgy, hogy középen legyen, csak az agyat kéne eltolni picit balra. de ez csak ötlet, nem biztos hogy kivitelezhetõ - és figyelj azért a biztonságra...

hopp: most látom, ez egy régebbi váz lesz, igaz? azzal a fajta váltótartó füllel, ami becsúszik a ferde csúszópapucsba? nem kellett feszegetni a hátsó villát, hogy beférjen a kerék? no mindegy, szerintem itt a váltótartó fület nem készítetteék fel rá, hogy ilyen kicsi fogaskerék is lesz ott, ezért ha tényleg az a bûnös, nekimennék köszörûvel a felsõ sarkának.

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Bocs, a kép beszúrás nem jött össze... talán így:

http://img404.images...=pdr1153kl4.jpg

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

hüha... nem lehet alátátezni, hogy balrább tolódjon egy millcsit mondjuk? vagy nem hiányzik eleve valami alátét a kónuszanyáknál?

http://img404.images...=pdr1153kl4.jpghttp://img404.images...=pdr1153kl4.jpg
Valahogy így néz ki a helyzet. Minden alkatrész megvan, de ez egy 7/8-as fogsorhoz tervezett agy és most egy HG50-es Deore sor van rajta. A képen lehet látni, hogy a váltópapucs majdnem hozzáér a legkisebb fogaskerékhez, szóval, ezért lenne jó tudni, hogy egy 9-es agynál a tengely bal oldalához közelebb kezdõdik-e a kazettatest vagy nem. Szerintem kb.5mm-el igen, csak nem vagyok biztos benne. Szerinted?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy mekkora a tengely és kazettatest méretek közti különbség 7/8 és 8/9 sebességes hátsó V-fékes agyak között? Van egy 7/8 sebis agyam, amire ugyan szépen ráment egy 9-es fogsor, de ha leváltok vele a legkisebb fogaskerékre, akkor a lánc súrolja a vázat. Elõre is kösz mindenkinek!

hüha... nem lehet alátátezni, hogy balrább tolódjon egy millcsit mondjuk? vagy nem hiányzik eleve valami alátét a kónuszanyáknál?