Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12576 replies to this topic

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

nem jelenik meg a kép nekem, de ez a "vastag " gyorsszáras cucc ?

Igenis. Én sem tudnám szebben körülírni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

http://www.dtswiss.c...ikedetail&id=39

Létezik olyan ember, aki ilyet használ? Lehet, hogy én értem nagyon félre, de ez "rendes" elsõvillába (nem 20mm-es átütõs) való dolog, ugye?
Jó ez, vagy csak drága?

nem jelenik meg a kép nekem, de ez a "vastag " gyorsszáras cucc ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

hát sztem a DT240 az azért egy elég jo agy :)
azt oversize is az átütös szvsz ott van 6 csavaros sima meg center lockos sima is...

Bizony nem is a 240-es agy jóságát merészeltem megkérdõjelezni :), igazából a kerékrögzítési rendszer "létjogosultsága" érdekelne.
Kihalófélben lévõ állatfaj ez is ?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
aha értem. thx az infot

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A quando agyak kilincsei szar anyagból vannak és ráadásul nem egyszerre reteszelnek, ha erõs vagy, könnyen ki lehet nyírni õket.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát sztem a DT240 az azért egy elég jo agy :)
azt oversize is az átütös szvsz ott van 6 csavaros sima meg center lockos sima is...

Mjani: engem is felvilágositanál? mi a baj a sun ringlé hátsoagyakkal? csak kiváncsi vagyok. (mert kinézetre azért elég szépek...)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
http://www.dtswiss.c...ikedetail&id=39

Létezik olyan ember, aki ilyet használ? Lehet, hogy én értem nagyon félre, de ez "rendes" elsõvillába (nem 20mm-es átütõs) való dolog, ugye?
Jó ez, vagy csak drága?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azok is, hátsót csak akkor használnék, ha ingyen adnák, nekem csak az átütõs elsõ agy kell (jó a súlya), azon nem nagyon lehet valamit is elb@szni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Végre!

Te Jani a múltkor még azt mondtad szarok a quando agyak :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Végre!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Kaphatóak a Ringlé agyak
http://neuzer.hu/hir...letes.php?id=30
Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Szerintem senki nem beszélt a radiális fûzés elõnyeirõl.
De példának okáért a Shimanó is fûz hajtásoldalt radiális kereket.
A mavic is.
Én is.
Ennyit a "szokták"-ról kedves Misu. :)
Azért mert ott van értelme.:)
Írtam már itt is. Szalad néhány ilyen kerekem errefelé. Kkrisz már többet is hajt pedig a srár 94kg és 120kilóval szériázik fekvenyomásnál tehát nem gyenge a fiú.
A feleségemnek hajtásoldalt van 8 radiális küllõ a másik oldalt 3X már két éves a kerék de nem volt még centírozva.
Nekem Hajtásoldalt 3X :D a másik oldalon 9 radiális küllõ. De SS!
Azért mert ott van értelme.:)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Úgyis télen fûzetem a kereket addig van idõm utánajárni.

Cs Rider

Cs Rider

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Ha alátéttel kihézagolom mire fekszik fel a papucs?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem is baromság a hátsó kereket radiálfûzni. Semmi értelme. Nem lesz merevebb sem, mivel a radiálfûzésnek csak mindkét-oldalon-radiál felépítéssel jön ki az elõnye - mármint, hogy laterálisan merevebb és a radiálerõk kiegyenlítik az esetleges hibát (értsd - kitörik egy küllõ, a full radiál keréknek elvileg semmi baja = nincs benne 8as).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Nem mondod, hogy már szétküldted, az enyémek még be sem rezegtek... Vagy másik gépre kell?

Máténak kellene, és most ha nem muszáj nem rendelnék külföldrõl, mert nincs sok cucc.

A hátsó kerék radiális fûzése mellett semmilyen mûszaki érvet nem tudok mondani.
Ellene viszont...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
énmeg befûztem életem elsõ kerekét, valami olcsó alexrims felni ami itthon volt, sima 2es dt küllõk, b+ réz anya, meg valami legolcsóbb shimano agy. (nagy része itthon gyûjtögetett régebbi használt alkatrész, kivéve a küllõanyákat), 3 kereszt. a fûzés maga nagyon egyszerû, gyakorlatilag elsõre 25 perc alatt befûztem, hibamentesen. (bár azon kicsit filózam ,hogy hol is kel átbújtatni a keresztnél a küllõt, de aztán rájöttem). a leírásért thx to sheldon brown.:)

még ki kell centríroznom, de sajnos csavarhúzóval ezt elég nehéz, most kb. hangra lõttem be, van benne 1 tojás meg 2 nyolcas. holnap veszek rendes küllõkulcsot (mifélét ajánlatok?), aztán nekiállok valamelyik este. ez a húzósabb része igazából a dolognak...

ezt a hajtásoldali radiált én se értem, úgy tudom, hogy a hajtásoldalt kell erõsebbre fûzni, bár a gyári mavic kerekeken mintha a hajtásoldali lenne a radiál :chin:

-Misu-

-Misu-

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Én inkább hajtásoldalt tenném a radiált igaz a súlyodhoz csak sima 2mm-est
másik oldalt rakhatsz 1.5-öst 3keresztre. Szerintem.

Nem akarok belepofázni, de sajnos én már csak ilyen vagyok. Gondolom, ha már 0keresztes fûzésrõl van szó, akkor nem tárcsafékkel lesz használva a kerék. (Ugye?!) Mindig a hajtás felõli oldal szokott erõsebb lenni a küllõzés, tehát jobb oldalon 3X, bal oldalt radiál. Esetleg mindkét oldalon 2kereszttel is lehetne fûzni.

Egyszer egy ismerõsömnek (50-54kg) fûztem 2X/3X tárcsás hátsó kereket (Hadley, 317Disc, Wheelsmith 2-1.5-2) és - habár tárcsafékkel használta, de - sajnos hamar sikerült belefabrikálnia pár 8ast. Persze õ XC versenyzõ és mivel versenyzõ, sokat tekert vele, de mivel XC-s, ezért ész nélkül erõbõl, mindenen keresztül...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tittyman, még a szerelõvel, aki fûzni fogja, is beszélek majd, hogy õ mit ajánl, de valószínû, hogy maradok annál, amit te mondtál (itthon sajnos elég kevesen járatosak a 3keresztõl eltérõ fûzésben).

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

Igazából a küllõk miatt csak hátul aggódom, hogy kinyúlnak a hajtástól, elõl csak az ütéseket kell elviselniük.
Errõl jut eszembe, az xt agyak bírják a radiál fûzést?

Ha jól emléxem 2004 óta igen.De lesz itt olyan aki utánna is néz :)
Én inkább hajtásoldalt tenném a radiált igaz a súlyodhoz csak sima 2mm-est
másik oldalt rakhatsz 1.5-öst 3keresztre. Szerintem.
Én most csináltam magamnak 28küllõs elsõt radiál,1.5,piros alu küllõanya.
Zsírkirály!(most eladó az X-elsõm 18küllõvel hibátlan.. :) )
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers: