Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok,

a hátsó kereket szeretném "kifüzni". Ezt nem tudom megtenni anélkül, hogy a kazettát le ne szerelném? Mert ahhoz sajna nincsenek szerszámaim. :( Ha a kicsvart küllöket a jobb helykihasználás végett elvágom az nagyon ciki??

Köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
srácok! az ajánlatom industry nine ügyben csak az öcsémnek él, sorry.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szervusztok!

Lehet butaság, de jobb félni, mint megijedni.
Nemrég lett kész új hátsókerekem, és olyan, mintha kopogna a lánc rajta. Mintha feszülne vmelyik irányba a lánc, de csak "hangilag". Megnéztem, a váltó szépen egyvonalban van a fogsorokkal, az a vicces, h kb 10 perc tekerés után eltûnik a hang. Lehet, h a hideg csapja meg kicsit aztán megszokja?
Elõre is köszi!
Amen

(Ha meghajtás topik, szóljatok és itt sem vok:D)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Vagy ha nagyon nem veszed ki a kereket, akkor imbuszos BBB gyorsszár esetleg.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

tudok szerezni industry nince-t ha érdekel, szólhattál volna.
(rendes áron horror ofcourse, de ha tudod, kit kell ismerni, akkor bezony sporttársi áron lehet hozzájutni :D)

Banyek, ha ezt elöbb tudom...:D

Tam!
DT 440-s agy (elöl 20-s, hátul 10mm-s RWS Thru bolt), Mavic 823-s felni, elöl DT Competition, hátul DT Champion küllõk

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

neked vegül mi lett?

industry nine az nagyon horror arban van?

tudok szerezni industry nince-t ha érdekel, szólhattál volna.
(rendes áron horror ofcourse, de ha tudod, kit kell ismerni, akkor bezony sporttársi áron lehet hozzájutni :D)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

tudnátok esetleg ajánlani 1 ilyen gyzárat(konkrét típus)? vagy a shimano ilyeneket gyárt alapból?

Igen, a Shimano alapból belsõ mechanikásat gyárt, de vegyél mondjuk Deore-t vagy jobbat, azok már jól is néznek ki :)
Hasonló volt a probléma egy bringán is, csúszópapucsos volt és a tulaj mindig keresztbefordította a kereket egy-egy nagyobb megindulásnál. Lecseréltük a külsõ mechanikásat egy shimanóra és hip-hop, megszûnt a probléma. Azért mondtam hogy ez rajtad is biztosan segít.

Szerintem is Mavic ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
neked vegül mi lett?

industry nine az nagyon horror arban van?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Azt nem mondom, hogy megbántam, de most is sajnálom, hogy nem ilyet vettem.:(
Panaszként szokott felmerülni, hogy kissé puha a DT felnik anyaga, de ha nem DH-zol (és szerintem így lesz:)), akkor ez a tény figyelmen kívül hagyható.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
VV is mintha ilyen dt kerékszettet szeretett volna.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

van ket versenyzõ

Mavic CrossMax ST illetve DT EX1750. a Mavic 100grammal konnyebb, de hallottam panaszokat a racsnimechanizmusra. A DT kerekben 240S agyak vannak, azokra sose lesz panasz :)

jöhet mas ötlet is 1700gramm körüli elöl 20mm-s kerékszettre.

részemrõl mavic

az st-ben nincs sok, de az xl-be már teketem azért. nekem nincs vele gondom, pedig azért súlyom is van hozzá
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
van ket versenyzõ

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Mavic CrossMax ST illetve DT EX1750. a Mavic 100grammal konnyebb, de hallottam panaszokat a racsnimechanizmusra. A DT kerekben 240S agyak vannak, azokra sose lesz panasz :)

jöhet mas ötlet is 1700gramm körüli elöl 20mm-s kerékszettre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
az a könnyebb az, ami a végén ottartja a kart.
ha nem nyomod be oda, akkor a rá ható erõ kinyithatja, ill elállhat a bringától, ami szintén nem feltétlen egészséges.

abcd2k5

abcd2k5

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Nem is az h. tönkremegy vagy sem, egyszerûen nem képes rendesen megfogni a kereket :S pedig rendesen ráhúzom én.

Jah ezzel kapcsolatban 1 kérdés: ráhúzom. totál be kell hajlítani amíg tudom, vagy nem teljesen? Mert ahogy érzem 1 pont után könnyeben beugrik, és gondolom akkor már kevésbé fog mintha 1 kicsit kijebb lenne.

tudnátok esetleg ajánlani 1 ilyen gyzárat(konkrét típus)? vagy a shimano ilyeneket gyárt alapból?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Kb. ennyi, int az elõttem szólok mondták.
Ha ez nem egy versenybringa, akkor tökmindegy, hogy csõtengely van benne - ami "gyengébb" - vagy sem. Úgysem teszed tönkre.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
És húzd rá rendesen!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Vegyél egy jófajta shimano belsõ mechanikás gyzárat :) Azt nem fordítja ki semmi ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

abcd2k5

abcd2k5

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Üdvözlet,

Nekem olyan kérdésem lenne, h. van 1 gepida agyas elsõ kerekem, gyorszáras, t-fékes, és szeretném gyorszár mentesíteni. Azaz kidobni belõle az eredeti csõtengelyt és helyére vmi hagyományos acél,alu tengelyt tenni, h. erõsebb, masszívabb legyen, és hogy megfogja rendesen a villa(manitou black elite) a kereket. Teleszkópos totyikba már írtam ezzel kapcsolatban h. folyton kifordítja az elsõmet a 160-as t-fék. Gondoltam akkor kidobom az eredeti gyorszárat és a gyorszáras tengelyt is, és hagyományosra váltok, mert minek nekem a gyorszár (úgyis ritkán szedem ki kereket, meg amúgy is gyengébb). tök feleslegesnek érzem ezt a gyorszárat, mijez versenybringa? nem, akkor meg mind1 h. kézzel vagy kulccsal nyitom ki. A merevség annál fontosabb nekem.

Szóval a kérdés az lenne, hogy megoldható ilyesféle tuning? Még nem szedtem szét az agyat, szóval sajna nem tudom milyen alkatrészekbõl van összerakva, de ha jól tudom 2 ipari csapágyas. Neten leírás miért is lenne, elvégre magyar termék vagy mifene. Elvileg ha le esztergáltatok hozzá tengelyt, akkor mûködhet a dolog? Alu vagy acél legyen?

bikemag.hu-n láttam agytuning névvel ilyesfajta átalakítást amire én gondolok, így esélyt látok rá. :)

köszi a segítséget elõre is.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
így van :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ja, túl könnyen összerakta, s most elüti az idõt vmivel. ;)