Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok! 8-as rendszerem van, de szeretnék vmi megbízhatóbb agyat venni hátra.Nyolcas rendszernél használhatok 9-es agyat?Deore és felette.lehet 8as fogassal használni 9es agyat?

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég

erõsebb
de akkor már miért nem mavic 521 avgy 325???
mavic anyagában erõsebb..

Javíts ki, ha tévedek, de asszem Mavic nem gyárt 24"-ost...:(
Akkor úgy tûnik marad Rigida Disc Bull 24"-os és majd kap szép fehér festést...és még simán 10 rugó alatt leszek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

mach1 mx. nálam ez van elöl deore val. 86 kg vagyok látott már sokmindent, nagyon jól bírja, és a fékezõfelülete is meglepõen tartós
490 gramm asszem
tudomásom szerint a mach1 és a mavic ugyan azokat a gépeket használja, csak anyagi minõségben külömböznek

egyébként meg elég biztos lehetsz benne hogy elég kevés közük van egymáshoz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

mach1 mx. nálam ez van elöl deore val. 86 kg vagyok látott már sokmindent, nagyon jól bírja, és a fékezõfelülete is meglepõen tartós
490 gramm asszem
tudomásom szerint a mach1 és a mavic ugyan azokat a gépeket használja, csak anyagi minõségben külömböznek

Az bõven elég, hogy a mach1 gyengébb anyagból van, nálam hátul a mach1 210-es a 480g-jával fele annyit sem bír mint a mavic x317-esem a ~400g-jával. A másik meg az, hogy elsõ keréken kb. mindegyik felni jól bírja, a szimplafalú B+ felnimet 7 év alatt 2szer kellett centírozni, de 2mm-nél nagyobb 8as abban sem volt, küllõtörésnél sem. Ennek a B+ felnimnek a hátsó párját fél év alatt nyírtam ki, 2 lépcsõrõl leugrástól 3centis 8as ugrott bele...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
490 gramm asszem

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Koszi CJ. Igazából nem egy drága felni, jó súlyban van, viszont hallottam róla jót-rosszat. Várok még picit, hátha lesznek alternatív javaslatok...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Ha egyenlõre v-fék, akkor talán (csak talán) CR18. Utána ha tárcsás lesz beruházol egy jobba. Szerintem bírja a 80 kg-odat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

Nova light: 188g és 354g gyorszár nélkül (bikemag aug. szám). Az új xt könnyebb.

Bizony. És olcsóbb. Köszi!

Akkor, ha nincs más ötlet az agy is eldõlt.

Felni-ötlet (V-fék)?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nova light: 188g és 354g gyorszár nélkül (bikemag aug. szám). Az új xt könnyebb.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

Novatec Light? Felnibe Mavic 717. Vagy Sun DS-2 XC. Bár õ lehet gyengébb.

Az agyat megtaláltam a probike-on (6990/16500). Jobban járok ezzel, mint az XT 08-al (utóbbi olcsóbb!)?

Felnit V-fékeset szeretnék egyelõre...

X

Edit: kódot tudsz a Nova agyakhoz? Neuzer honlapján nincs light agy, viszont jó lenne tudni a súlyt...

Köszi,
X

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Novatec Light? Felnibe Mavic 717. Vagy Sun DS-2 XC. Bár õ lehet gyengébb.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

tudod : "könnyû, olcsó, erõs. 2-t választhatsz belõle."

wtb agyak téyleg gázok. /AC/

nekem 100 kilóhoz is van húzott küllõs kerekem, köszöni szépen jól van.

Akkor ami költséghatékonynak tûnik az a DT Competition. Küllõ renben.

WTB, AC akkor kizárva. Már csak jó agy és felni kellene...Tárcsás agyat szeretnék a késõbbi upgrade végett. XT 08 jó választás? Vagy van jobb hasonló / alacsonyabb árban? Sunrims, vagy Mavic? Esetleg valami más?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

és 10-13 ezer forint:)

tudod : "könnyû, olcsó, erõs. 2-t választhatsz belõle."

Engem egyelõre V-fékes felni ( CR18? Mach4? Egyéb?), tárcsás agy (XT 08?) és az érdekelne, hogy bevállalhatok-e húzott küllõt 80 kg-mal. WTB agyakat lehúzták. Tudom, Testbike nem mérvadó, de nagyon egyöntetûen rossz vélemények voltak. B+-ról is hallani mindent. XT 08 árig, vagy az alatt lenne jó valami, ami lehetõleg könnyebb.

wtb agyak téyleg gázok. /AC/

nekem 100 kilóhoz is van húzott küllõs kerekem, köszöni szépen jól van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Engem egyelõre V-fékes felni ( CR18? Mach4? Egyéb?), tárcsás agy (XT 08?) és az érdekelne, hogy bevállalhatok-e húzott küllõt 80 kg-mal. WTB agyakat lehúzták. Tudom, Testbike nem mérvadó, de nagyon egyöntetûen rossz vélemények voltak. B+-ról is hallani mindent. XT 08 árig, vagy az alatt lenne jó valami, ami lehetõleg könnyebb.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

könnyû és súlyához képest kurva erõs....

és 10-13 ezer forint:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Szóval tárcsás kell , de sajnos kis hazánkban a menõ kereket nehéz megtalálni neten ( legalább is nekem nehezen megy). Persze alig tudom, hogy mit keressek!

Azért elmesélhetné valaki hogy ez a mavic xc 717 mit tud , mert miindeki sztárolja!

könnyû és súlyához képest kurva erõs....

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Ppeter, v-fékes vagy tárcsás kell? Felnibõl mindenképpen mavic xc717. Az agyat már úgyis eldöntötted. Egyébként mi a bajod a shimanoval, nem szereted a kónuszos agyakat?

Szóval tárcsás kell , de sajnos kis hazánkban a menõ kereket nehéz megtalálni neten ( legalább is nekem nehezen megy). Persze alig tudom, hogy mit keressek!

Azért elmesélhetné valaki hogy ez a mavic xc 717 mit tud , mert miindeki sztárolja!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
A 40 ft-os küllõ nem érdekes hanem dt 2mm-es

Amúgy több szervizes külön külön azt mondta hogy shimano agyat még véletlenül se vegyek ha jót akarok magamnak!
Állítólag a 10 éves xt agy még mindig bírja , de a mostaniak pfff.

Fontos!
Aki itt kérdezgeti , hogy mit vegyen az nem fog otthon szervizelni és annak jobb az iparis agy.
Szóval ezért nem ajánlom álltalában a shimanokat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ppeter, v-fékes vagy tárcsás kell? Felnibõl mindenképpen mavic xc717. Az agyat már úgyis eldöntötted. Egyébként mi a bajod a shimanoval, nem szereted a kónuszos agyakat?

A sebesség mindent megold.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Küllõk 1500, fûzetés 2000. Itt legalábbis.

a 40 forintos küllõk érdekesek lehetnek...
Nekem a Sapim leader-es 2.200-at kértek a küllõkért, plussz 2500 volt a fûzetés (ebben további 2 ingyen centír benn van) tudom hogy a legtöbb helyen olcsóbb, de ez volt a legközelebb