Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

Agyak (csapágyak) állapota; iparisoknál: szabványos csapággyal szerelik-e. A felni állapota V-féknél fontosabb, szerintem nem árt ha beszerelve meg tudod pörgetni, s nem valamelyik aluljáróban veszed át. Stainless küllõ (ez biztosan egyértelmû).

X

Ha nem is aluljáróban, de biztosan nem tudom bringában megnézni, mivel ki van már szerelve. Róla van szó egyébként. Ha minden ok vele, akkor jobban megéri mint egy zsír új Crossmax Enduro?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Agyak (csapágyak) állapota; iparisoknál: szabványos csapággyal szerelik-e. A felni állapota V-féknél fontosabb, szerintem nem árt ha beszerelve meg tudod pörgetni, s nem valamelyik aluljáróban veszed át. Stainless küllõ (ez biztosan egyértelmû).

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Sziasztok!
Egy kis tanácsra van szükségem.
Használt kerék vásárlásakor mire érdemes figyelni?

Lehet butaságnak hangzik, és másnak egyértelmû a válasz, de nekem még nem.:o

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Környezetemben többen használnak Mach IVet, pozitív tapasztalatokkal, igaz, nem 405 gramm, hanem kicsit nehezebb, de elég jól bírja a kiképzést, rosszat én még nem hallottam róla, pedig van olyan, ami már jó ideje egy 100 kilós rider alatt teljesít szolgálatot (DT 2mm-es küllõ, ballonos gumi).
Mavic x221rõl semmilyen közvetlen tapasztalatom nincs, de a kritériumoknak megfelel, és egy elég jónevû cég felnije, nem hiszem, hogy zûr lenne vele, ezért bátorkodtam ajánlani. Szintén 440 gramm körül van.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Igaz, nem írtam, V-fékes kell.
Az UFO-hoz én is soknak érzem magam!

Ambrosiot néztem, The Frog és Keba néven, a Keba alapmodell és nem könnyû, de outiba is alsóközép kat felnim van és szeretem nagyon. Ezért lenne jó valami tapasztalat!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem írta, h neki feltétlen V-fékes kell :) Én is szeretem a sun-t, tényleg puha, de legalább nem törik - a Mavic olcsóbb darabjaival nem jár jobban.
Mondjuk 75 kg már lehet sok merevgépben az UFO-hoz, fõleg, ha vadul megy az ember. De egy versenyzõ barátnõm alatt eddig jól bevált, igaz, õ nem ebben a súlyban van, de merevgépes, és csörtet :)

edit; melyik külsõ, melyik felnire? azért nem mind1 :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És mennyit használtál?
Nem osztom a véleményed, és ezt gyakorlati tapasztalat alapján (2 típus/4 változat) mondom.

Egyet sem. De te tárcsásat használsz, ott nem eszi meg az illesztés a fékpofát. A disc bull és a taurus biztos jó.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Rigidával az a bajom, hogy eddig csak borzalmasan illesztettet láttam belõle. Eddig 6 sun felnim volt és csak 2-t öltem meg, azokat is lépcsõsoron ugrálással. Nipli pecázásról tudnék mesélni. :)

És mennyit használtál?
Nem osztom a véleményed, és ezt gyakorlati tapasztalat alapján (2 típus/4 változat) mondom.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:D nyugi nem is igazi bicajos aki még nem játszott vele :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Rigidával az a bajom, hogy eddig csak borzalmasan illesztettet láttam belõle. Eddig 6 sun felnim volt és csak 2-t öltem meg, azokat is lépcsõsoron ugrálással. Nipli pecázásról tudnék mesélni. :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ezt a nehezen megy fel a külsö dolgot is sokan mondják. biztos van benne valami, de nekem a sun DS2-XC re például semmivel nem nehezebb feltenni mint egy mavicra vagy bármi más eddigi felnimre.
(lehet h sokaknak csak meg kéne tanulni rendesen használni a gumiszerelö szerszámokat ;))

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sun Mach4 tapasztalat: 405 helyett 440g (4400 HUF) és nehezen megy rá a külsõ. Ugyanezt hallottam a CR18-ról is. Tartósteszt 80 kg-mal késõbb. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
rigidával sincs sztem semmi baj, de a sun se olyan rossz mint ahogyan páran leirják.
meg hogy miért lenne nehéz füzni ezt végképp nem értem... füztem már sok máson kivül sun-t is. különbség nincs köztük. (a syncrost könnyebb azért mert nem tud fal közé becsuszni a nipli.)

egyébként ezüst is és nem könehéz és olcso: mach1 !
nekem az aszfaltos montiba hátul van mach1 210. 480g elvileg. (valójában 500at surolja.) olyan ~4 rongy körül volt ;)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Pedig hidd el, nem "rossz" boltban voltam...
Te tudsz valamit arról az X221es Mavicról?
SUNból Te melyiket ajánlanád? UFO bírná merev gépben a 75kg-mat? (3 kereszt DT2mm).

Az igazság, hogy egy nagyonrégi médinusa Sun felnim volt, az kifogástalanul mûködött, de elkopott.

Ambrosio felniket ki forgalmazza itthon? Most fûzettem fixibe és eddig nagyon tetszik, esetleg monti felnikben van tapasztalat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Sun helyett rigida? A boltos sem gondolhatta komolyan... Ha jó felnit akarsz akkor hegesztett mavic, de az már 10e fölött van. Ha nem szánsz rá annyit akkor sun.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
A SUNról nem nyilatkozott elismerõen a boltos, ahol érdeklõdtem. Azt mondta puha, rossz fûzni is, mászik össze-vissza. Õ Rigidát ajánlott helyette, ebben viszont nincs 32 lyukas, vagy pedig nem ezüst.

Az X221 mikori felni, csak mert nem találom a Mavic oldalán. Kerestem képet meg véleményeket, az szimpi.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Ha ragaszkodsz az ezüst színhez, akkor mavic X221.
Ha nem, akkor SUN Mach IV.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Kis segítséget plííz!

Mondjatok egy jó felnit!
-XC felhasználásra (merev bringa, 75kg-os rájder)
-32 lyukas
-ezüst színû
-bírja a strapát (nem kell kifejezetten könnyû, csak ne legyen indokolatlanul nehéz)
-5-8e Ft

Nos?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
óóó kedves Tigris
köszönöm hogy ezt a rengeteg infót rámzúdítottad :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

American Classic kerékszettek mennyire jók/drágák?

tudom hogy a régebbi agyaik nem voltak túl fényesek, legalábbis nem mind, de javult ez a helyzet vajon?

próbáld ki,

legalább lesz a forúmról vkinek tapasztalata vele

ha szopás van vele akkor így jártál :)

amúgy meg. könnyû, erõs, olcsó........tudod
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való