Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Sztem is keress egy jó szervízt, mert jól befüzött kerék ritkán csinál ilyesmit.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
szerintem simán áttudják centrirozni füzni csak abban az esetben kell ha egyik oldalon (amerre elhuz a kerék) hosszabb a küllö és az hogy fellazultak az nem a te hibád általában füzés után pár száz km-el után kell huzatni ugyhogy csak hajrá de keress egy megbizható szerelöt a többiek majd ajánlanak valakit
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Sziasztok,

A hátsó kerekemet kb. 3 éve fûzték egy szervizben: Sunrims Ditch Witch felni, 2mm DT küllõk, Deore normál agy (36 küllõs). Már az elsõ pár héten belül lett benne apró 'nyolcas' (0 extrém használat mellett, gyakorlatilag csak aszfalton tekertem) a fékpofa pár helyen beleért ahol elõtte nem, plusz a 2.35-ös gumi is beleért emiatt a vázba. A küllõk eléggé lazák voltak két ujjal könnyedén tudtam õket 'feszíteni', persze a szervizbe azt mondták az én hibám. Azóta elég keveset tekertem vele és most döntöttem el hogy helyre akarom rakatni és ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést:

-Ha beleteszem a vázba, nincs középen. Gyakorlatilag sehol. A gumi miatt most ez nem számít mert 2.1-est használok de 2.35-ösnél könnyen beleérhet a vázba az egyik oldalt. Régen ezt úgy játszottam ki hogy a tengely bal oldalát pl. egy picit feljebb fogattam oda a gyorszárral, de ugye akkor nincs benne 'rendesen' a vázban. Ebbõl lehet baj? XC/könyebb freeride használat esetén.
-Simán centríroztassam ki, és a gyorszárral úgy fogassam oda hogy középen legyen vagy mindenképp próbáljam meg úgy centríroztatni hogy már alapból középen legyen?
-Ez megoldható egyáltalán centrírozással vagy a kerék átfûzése is szükséges hozzá? (A bal villához való legközelebbi helyen kb. 1 felniperem vastagsányit kellene 'mozgatni' az egészen, a legvészesebb helyen pedig 1,5-2.)

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Fûzesd középre a kereket, és rendesen fogasd be, mert ha félig van benne, abból csak baj lehet.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

a revolution küllõim jól vizsgáztak.
csavarodott a váltópapucs, tört a hátsó váltó, de a küllõknek semmi baja nem lett!
szóval annyira nem is gyengék, mint amennyire könnyû :)

Andris!
Mit csináltál, struccot játszottál?:)

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok,

A hátsó kerekemet kb. 3 éve fûzték egy szervizben: Sunrims Ditch Witch felni, 2mm DT küllõk, Deore normál agy (36 küllõs). Már az elsõ pár héten belül lett benne apró 'nyolcas' (0 extrém használat mellett, gyakorlatilag csak aszfalton tekertem) a fékpofa pár helyen beleért ahol elõtte nem, plusz a 2.35-ös gumi is beleért emiatt a vázba. A küllõk eléggé lazák voltak két ujjal könnyedén tudtam õket 'feszíteni', persze a szervizbe azt mondták az én hibám. Azóta elég keveset tekertem vele és most döntöttem el hogy helyre akarom rakatni és ezzel kapcsolatban szeretnék feltenni pár kérdést:

-Ha beleteszem a vázba, nincs középen. Gyakorlatilag sehol. A gumi miatt most ez nem számít mert 2.1-est használok de 2.35-ösnél könnyen beleérhet a vázba az egyik oldalt. Régen ezt úgy játszottam ki hogy a tengely bal oldalát pl. egy picit feljebb fogattam oda a gyorszárral, de ugye akkor nincs benne 'rendesen' a vázban. Ebbõl lehet baj? XC/könyebb freeride használat esetén.
-Simán centríroztassam ki, és a gyorszárral úgy fogassam oda hogy középen legyen vagy mindenképp próbáljam meg úgy centríroztatni hogy már alapból középen legyen?
-Ez megoldható egyáltalán centrírozással vagy a kerék átfûzése is szükséges hozzá? (A bal villához való legközelebbi helyen kb. 1 felniperem vastagsányit kellene 'mozgatni' az egészen, a legvészesebb helyen pedig 1,5-2.)

Elõre is köszönöm a válaszokat!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ez meg már csak a fûzésen múlik - szerintem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
És olyan szempontból, hogy melyik hajladozik kevésbé hajtás közben?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A 32db 2-1,8-2, egyértelmûen.

A sebesség mindent megold.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Erõsebb úgy, hogy tovább bírná az általános felhasználást: Utóbbi.

Szerintem a húzott küllõ jobb anyagból is készül mint a sima, de lehet h. csak beképzelem...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Melyik volna erõsebb kerék: 28 2mm-es küllõ vagy 32 2-1.8-2?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a revolution küllõim jól vizsgáztak.
csavarodott a váltópapucs, tört a hátsó váltó, de a küllõknek semmi baja nem lett!
szóval annyira nem is gyengék, mint amennyire könnyû :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
A novatec hátsóagy (D362SB) amelyiknek 10mm-es a tengelye, olvastam valahol hogy nem megy valami könnyen a vázba? UMF Hardy1 TEAM-be lenne. Reszelni is kell, vagy csak bele kell erõltetni?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az agytestbe folosleges lenne 3-at rakni szerintem. altalaban ott csak 1-1 van oldalankent. bar mondjuk en a kazetta ala is max 2-t tennek, a Mavicokban meg csak 1 van es megis jok, de szerintem ott lesz a 3. de ez csak tipp
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
a b+ helium hátsó agyba hogy van az 5 db csapágy elrendezése?
2 a tengelyen és 3 a kazi alatt vagy fordítva? inkább a kazi alatt 2 ugye?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Az úgy egész korrekt. Gyorszár gondolom max olyan 55-60g lehet.
Errõl van szó(Novatec DO42SB Light): http://ebike.hu/imag...8e53fe244a5.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

;722314']Az alábbi hátsó agyak között vacilálok:

Novatec DO42SB
Novatec DO42SB Light
Novatec D362SB
Ezekrõl valaki tudna nekem mondani nem gyári hanem valós mért súlyadatot?
(Gyorszárastól)

A hasonló kategóriás B+-okat is nézegetem, de a novatec szimpatikusabb.
Elsõ agynak a Novatec DO41SB Light-ot néztem ki.

Mavic XM 719 Disc felnibe lennének fûzve. Felhasználási terület: AM
Elöl 185-ös tárcsa lesz hátul 160-as
~80kg vagyok +3-4kg

ha a középsõ a disc light néven emlegetett az 332g gysz nélkül....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Az alábbi hátsó agyak között vacilálok:

Novatec DO42SB
Novatec DO42SB Light
Novatec D362SB
Ezekrõl valaki tudna nekem mondani nem gyári hanem valós mért súlyadatot?
(Gyorszárastól)

A hasonló kategóriás B+-okat is nézegetem, de a novatec szimpatikusabb.
Elsõ agynak a Novatec DO41SB Light-ot néztem ki.

Mavic XM 719 Disc felnibe lennének fûzve. Felhasználási terület: AM
Elöl 185-ös tárcsa lesz hátul 160-as
~80kg vagyok +3-4kg

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Szóval ProBike... :) thx!

Amúgy BikePositive rozsdamentes fekete küllõ 85Ftért? Sztetek Ridebikokban jól fûznek kereket? Valakinek valami tapasztalat?

hat, amit a recseyben levo ridebikeban fuztek nekem, azt elegge lehuztak itt a forumon paran..
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a bikepozitív meg a mach1 küllõ ugyanaz

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

térképes segítség:

http://maps.google.c...42&ie=UTF8&z=16

(ugye 13?)

Szóval ProBike... :) thx!

Amúgy BikePositive rozsdamentes fekete küllõ 85Ftért? Sztetek Ridebikokban jól fûznek kereket? Valakinek valami tapasztalat?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06