Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja meg nekem már több ember is mondta hogy jók ezek a szlovák meg egyéb kelet európai csapágyak is. és elöl nekem is ilyen van benne és köszöni szépen jól van.

ja még annyit delma hogy kérdezted hogy hogy jön ki a 4 csapágy.
kazettatest lebontás után kazettából 2 csapágy viszonylag egyszerüen kiüthetö. tengely kiüt akkor kimegy a tengelyröl is 1 csapi, 1 marad még az agytestbe. ahhoz okosba keresni kell vmit és az is kiüthetö ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én skf-et vettem anno a Trynity agyakba. Hát...nem bírta sokáig, pedig nem is kapott sokat. Csak azt akarom mondani ezzel, hogy lehet elég a legolcsóbb.

X

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
delma: a sima tengelyes nova agyakba (sima gyorszárasba elöre 2, hátra 4) 6001 es csapágy kell.
egészen pontosan: 6001 2RS (-> porvédös csapágyra utal)
szabványos csapágyak. elérhetö az összes csapágy gyártó palettáján.
nekem itt miskolcon FAG ot 820 ért SKF et 1000 fölött kínáltak (db-ját!!!)
így egy hátsó komplett csapágy csere 4500 be lenne :( :s

de szerencsére vannak olcsóbb (300-400 ft/db) szlovák, lengyel csapágyak (eu-roll meg flz meg ilyesmik...) is amik simán vannak olyanok mint a gyári kínai fos a nova agyakba....

CJ: rigida taurus 2000 jó felni. haveromnak van. bírja a strapát bár ö nem nagyon jár sokat. másik srácnak volt elöl-hátul ö rakta is neki rendesen terepen és neki is birta. 1 hátránya hogy sztem a maga ~490 g jával kicsit nehéz.
elönye viszont h olcsó és relative ki merem mondani h tartós.

ezt nem tudom pontosan h sun bol melyik v-fékes felni létezik fekete oldalfallal, de ez engem is érdekelne mert az aszfaltos bicajomba akarok 2 uj v-fékes kereket és fekete oldalfalú sun kéne.
agy valószinüleg XT lesz.

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Hogy lehet az, hogy a hegesztett single track Magyarországon 6000 Ft, ellenben CRC-n az illesztett kerül ennyibe, és a hegesztett 10000 Ft. Lehet, h nem is hegesztett?

van egy sanda gyanúm,hogy itthon vesznek palira és nem a crc-n...........:wtf:

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Hogy lehet az, hogy a hegesztett single track Magyarországon 6000 Ft, ellenben CRC-n az illesztett kerül ennyibe, és a hegesztett 10000 Ft. Lehet, h nem is hegesztett?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Rigida Taurus 2000-rel van valakinek tapasztalata?
http://www.bikemarke...keszlet&tid=619

Illetve, Sun CR18-ból van olyan oldalfalú, aminek fekete az oldalfala?

(el tudnám adni a kerekeim 20-ért, XT agy,(a 756-os ezüstbe párban 13ezer) 2-es DT, meg valami felni kellene)
Csak a keret max 25000.
Elõre is köszönöm.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

aha ok.
az uj aggyal kevesebb karbantartást kivánok a srácnak ;)

számból vetted ki a szót:)
egyébként egy 4 csapágyas nova hátsóagynál mennyire macerás a csapágycsere? lehetséges mindegyiket kicserélni?
a csapágyak szabványosak, van skf belõle?
edit: ha van akkor valami méret/típus számot ha tudtok írni megköszönöm

és az illesztett vs hegesztett felni pro, kontra

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Hi all! egy gyors kérdés: melyik felnit választanátaok egyhe dirt/street-re? felnik: DaBomb Da Rim felni ; Rodi DH Disc ? a helyes irásomat ne nagyon nézzétek xD

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Chris King agyak

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MR.YETI

MR.YETI

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!
Én is nemsokára épitek hátsót
agy:atomlab general issue ss vagy fireeye Excelerant RS10 SSP hátsó agy
felni:sun s-type
na az lenne a kérdésem hogy milyen küllõket rakjak bele illetve hogy birni fogja e a4x-t és a dh (nem dh versenyt,csak felmegyek a normafához és legurulok)ja és a dörtöt

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
aha ok.
egyébként tény h alattam se birt túl sokat a nova agy csapágy, de ha minöségi csapágyat rak bele az ember akkor sztem még havi 1500 km mellett is több honapot kellene kibirnia.
na mind1. az uj aggyal kevesebb karbantartást kivánok a srácnak ;)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

novatecböl tudtommal "csak" 4 csapágyas van.
de lehet h tévedek. melyik tipusa az 5 csapis?
nem tudom h pontosan mit értesz azon h lóg a csapágy de ha haverodnak tényelg csak 2 honapot bir akkor sztem ö vmit rosszul csinál....

Sajnos nem tudok pontos típust mondani.
Tulajdonképpen nem csinál semmit rosszul, hacsak azt nem, hogy használja, havonta 1500 km-t megy. De már lecserélte egy ONYX-ra.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
én is építenék hátsót a jövõ héten
agy: Novatec FO62SB (véleményt várok)
a felni Sun Equalizer 21, vagy Mach1 MX

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
novatecböl tudtommal "csak" 4 csapágyas van.
de lehet h tévedek. melyik tipusa az 5 csapis?
nem tudom h pontosan mit értesz azon h lóg a csapágy de ha haverodnak tényelg csak 2 honapot bir akkor sztem ö vmit rosszul csinál....

stellaz: kónusznak hivják azt a "vagy mit" ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
akkor azt hiszem marad az xt és nem kísérletezgetek iparis agyakkal :)

shimano agyakkal én is elégedett vagyok, csak kétszer volt/van gond kónuszos aggyal, az egyik shimanó agyban elgörbült a tengely, de menet közben nincs hatása, a másikaz egy campa record agy volt, bemarta magát mert túl lett húzva sajna, de sikerült szereznem bele eredeti record csészét vagy mit, és olyan lett mint az új :)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
XT agyat használok 3 éve, a kötelezõ karbantartáson kívûl nem kellett hozzányúlni, viszont hasonló árú B+ iparis agynak már másfél év alatt lógtak a csapágyai, a kazetta pedig olyan hangot adott, mint egy diódaráló.
Én nem bántam meg az XT-t.
Haverom használ 5 csapágyas Novatec-et, de valamelyik csapágy mindig lóg benne, kéthavonta csapágycsere.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

egy alap csapagyas agy semmikeppen nem jobb mint egy XT

köszi, lassan lassan tervezek majd agyat venni, és az xt ami nekem jó ár érték arányúnak tûnik

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy alap csapagyas agy semmikeppen nem jobb mint egy XT
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

xt agyak azért nem alapok,egyértelmûen,ha annál jobbat akarsz az többe is kerül

huh.. bocs, de ezt most nem értem

azt írtam, hogy az xt agy, ami egy közel csúcskategóriás kónuszos, mégis egy árban van egy bike+ vagy egyéb alap kategóriás iparis aggyal. tehát felmerült bennem, hogy az a kérdés, hogy egy 8000 ft-os elsõ ipari agy (mondjuk novatec, bike+, stb) jobb-e mint egy szintén 8000 ft-os xt agy?

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
xt agyak azért nem alapok,egyértelmûen,ha annál jobbat akarsz az többe is kerül