Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a youtube-on [meglepo modon] vannak rola videok. kb ezer.

ha valaki ennyire nem bir magatol rajonni azt en nem tudom sajnalni. levegot venni is segiteni kell?

google youtube wikipedia megmondja barmilyen kerdesedre a valaszt. persze egyszerubb beirni a kerdest a forumba meg akkor is ha mar szazszor fel lett az teve, es varni hogy valaki szemelyesen csak nekunk megmondja a valaszt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szusza tam ;)
nem kell rögtön nekiesni az embernek.

azt ajánlom MindWorm hogy inkább leírásokból, ábrákból tanuld meg a fûzést.
aztán meg vizsgálj meg élõbe egy befûzött kereket és azon is látod hogy mi hogy hova stb....
nem sok esélyt látok rá hogy találsz errõl videót.

MindWorm

MindWorm

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Bocsánatot kérek, hogy ilyen kúltúráltatlanul mertem beleszólni a fórumba. Sajnálom, hogy bárkinek bármi problémát okoztam, elhúzom innen valami hosszúkás belsõszervem. Még egyszer bocsánat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem egy olvasas utan feltunt hogy csak szavak vannak osszedobalva veletlen sorrendben pont, vesszo stb nelkul. engem ezek utan meglep hogy iskolaba jarsz. mondd csak nyelvtan orad is van? lehet nem artana odafigyelni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MindWorm

MindWorm

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
ok...rájöttem hogy baromság amit irtam csak sajna már úton voltam suliban amikor megvilágosodtam:P
nemtud valaki valami jó videót amúgy a 3as kereszt fûzésének menetérõl mer csak 1et találtam de az nem adott túl sok segítséget:S és a bringaboltos megoldás kicsit luxus

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

ööö nem vágom annyira de annyit ki tok számolni hogyha 3mas keresztet akarsz akkor, hogy mind 2 oldalon egész számú kereszt legyen a lyukszámnak oszthatónak kell lennie 6al tehát szerintem a 32küllõ-3kereszt ötlet itt bukik meg:S javítsatok ki ha tévednék:S

ennek az eg vilagon semmi ertelme nincsen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

ööö nem vágom annyira de annyit ki tok számolni hogyha 3mas keresztet akarsz akkor, hogy mind 2 oldalon egész számú kereszt legyen a lyukszámnak oszthatónak kell lennie 6al tehát szerintem a 32küllõ-3kereszt ötlet itt bukik meg:S javítsatok ki ha tévednék:S

Ülj le MindWorm 1es.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MindWorm

MindWorm

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

Mavic XM 719 Disc felnik esetén 2008as centerlocko XT agyakkal, 32küllõvel, 12mm-es küllõanyákkal, 3keresztre fûzve milyen hosszú küllõk kellenek?

XC 717 Disc felni esetén a DT küllõhosszszámítója 262/264mm-t dobott ki, de az XM 719 tárcsás verzióban nincs benne az adatbázisukban. :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
independent bicycle dealer

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
inflammatory bowel disease
internet bandwith development
inverstor's business daily

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

meg nehogyma tamogassuk a ibdket.

Miket?

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg nehogyma tamogassuk a ibdket.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

vagy beviszed egy boltba, és mondod, hogy fûzzék össze.

az drága és snassz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha a Mavic 717es Disc felni magassága 18mm, a 719 Disc magassága 19,7mm, és nincs a felni anyagának vastagságában nagy különbség, akkor elvileg 2mm-rel kell rövidebb küllõ a 719hez mint a 717hez?

Ugye a teljes felniátmérõben nincs difi a két típus között?

Én is utánanéztem mind2 felni esetében az ERD-nek, de a Mavic pl. 717re 538at ad meg, a DT küllõszámoló progi pedig 542-vel számol, és azzal számolva a régi hátsókerekembe jó lett a küllõhossz.

vagy beviszed egy boltba, és mondod, hogy fûzzék össze.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha a Mavic 717es Disc felni magassága 18mm, a 719 Disc magassága 19,7mm, és nincs a felni anyagának vastagságában nagy különbség, akkor elvileg 2mm-rel kell rövidebb küllõ a 719hez mint a 717hez?

Én is utánanéztem mind2 felni esetében az ERD-nek, de a Mavic pl. 717re 538at ad meg, a DT küllõszámoló progi pedig 542-vel számol, és azzal számolva a régi hátsókerekembe jó lett a küllõhossz.

Legközelebb a halál segítsen neked. Kibányászom neked a Mavic Tech Doc-ok közül a kérdéses felnit, de te ennek ellenére nekiállsz mahinálni. További sportsikereket kívánok.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Részben más küllõ kell a 717-es és a 719-es felnihez. Ugyanarra az agyra számoltam mindkét felninél küllõhosszt és néhány küllõbõl rövidebb volt az ideális. De nem árt vigyázni az online programokkal, mert mindkét esetben 2 mm-rel hosszabb küllõ kellett mint amit a program számolt.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
"The SW-0 (black handle) is sized for 3.22mm (0.127") nipples and fits Wheelsmith®, Marwi® and DT®, Edco® as well as other brands of nipples."

Ott van a Park Tool oldalán.:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Asszem az utolsó fárasztó kérdésem idénre:

http://www.chainreac...x?ModelID=12340

Ebbõl melyik méret való a DT küllõanyákhoz?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mavic XM 719 Disc felnik esetén 2008as centerlocko XT agyakkal, 32küllõvel, 12mm-es küllõanyákkal, 3keresztre fûzve milyen hosszú küllõk kellenek?

XC 717 Disc felni esetén a DT küllõhosszszámítója 262/264mm-t dobott ki, de az XM 719 tárcsás verzióban nincs benne az adatbázisukban. :(

Mindegy, hogy tárcsa- vagy V-fékes, mert azonosak a szükséges adataik, de a DT oldalán sajnos még a régi változat adata található. A szükséges érték 536mm - beírhatod kézzel.