Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dt supercomp? annak nem lesz semmi baja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok! Tárcsás kereket fûzetnék, xc-re a ~90kg-hoz. Otthon van elfekvõben megfelelõ hosszúságú Dt 2.0-1.5 küllõm. Érdemes ezzel befûzetnem, vagy ezek már túl rugalmas kereket alkotnának a súlyom mellet, vagy esetleg a tárcsafék rövid idõ alatt "szétnyújtaná" a küllõket?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Laciklon: Megkaptam a privit, és benne a linket. Köszi ezúton is. Mivel nekem is nagyon tetszett a szett, ezért kicsit utánajártam az agyak, felnik és küllõk árának: Nos, az "összetevõket" 38.600 forintért lehetne most vadonatújan megvásárolni. Szóval a 45e forintos árat kissé túlzónak tartom... Igaz, hogy az elsõ esetben kellene költenem fûzésre is (vagy a Mattinak sörre:)), de akkor garantáltan új alkatrészeket kapok. Tehát marad a keréképítés, és nem kell vennem centerlock adaptert.

Tigga' & Konás:
Meggyõztetek arról, hogy Novatec agyakra van szükségem.:)
Mivel van belõlük néhány a webshopokban, hálás lennék, ha tudnátok vmi konkrétumot írni (modell- vagy típusszám, egyéb jellemzõk), hogy tényleg azt vegyem amire gondoltatok, amirõl mindketten ilyen jó véleménnyel vagytok. Köszi elõre is.

õszintén fogalmam sincs a típusszámról de a disc light nevû

de tán ez :

http://www.bikemarke...eszlet&tid=3342
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Laciklon: Megkaptam a privit, és benne a linket. Köszi ezúton is. Mivel nekem is nagyon tetszett a szett, ezért kicsit utánajártam az agyak, felnik és küllõk árának: Nos, az "összetevõket" 38.600 forintért lehetne most vadonatújan megvásárolni. Szóval a 45e forintos árat kissé túlzónak tartom... Igaz, hogy az elsõ esetben kellene költenem fûzésre is (vagy a Mattinak sörre:)), de akkor garantáltan új alkatrészeket kapok. Tehát marad a keréképítés, és nem kell vennem centerlock adaptert.

Tigga' & Konás:
Meggyõztetek arról, hogy Novatec agyakra van szükségem.:)
Mivel van belõlük néhány a webshopokban, hálás lennék, ha tudnátok vmi konkrétumot írni (modell- vagy típusszám, egyéb jellemzõk), hogy tényleg azt vegyem amire gondoltatok, amirõl mindketten ilyen jó véleménnyel vagytok. Köszi elõre is.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

nagyjabol minden felnit at lehet alakitani belsonelkulive, de kell hozza speci felniszalag. es persze UST gumi.

Nem kell UST gumi. UST-s feln kit, nem feltétel az UST gumi + jó löty. Van rá sok példa (nem itt)

Az UST szeria felni/szett nem jött be igazán. A felni nehezebb kell, hogy legyen és egy 720 Grammos 2.1-es Nobby Nic sem lehet a csúcs.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
DS-2 XC-t ajánlom.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Köszi!
Azért gondolkodom 36-ban,mert az agyak már adottak. Vagyis a kerék is csak perpill V fékes a felnim.Jobban tetszene egy disces felni hamár tárcsázom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minek 36? 70kilo maratonozni pont eleg a 32. meg 28 is eleg lenne

nagyjabol minden felnit at lehet alakitani belsonelkulive, de kell hozza speci felniszalag. es persze UST gumi.

nezzel inkabb sunt, vagy mavicot. jobbak, es ezek legalabb elerhetoek. de ha mindenkepp Mach 1 kell, akkor meg menj be egy bolta, es majd ok megrendelik neked.

vagy van valasztek pl ITT

syncros 1 s
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Lenne egy pár kérdésem. Maratonozós felnit keresek. Mach 1 MX disc-et néztem.
Mennyire strapabíró?70-75 kg vagyok.Hol lehet kapni?Nem nagyon találok magyar oldalakon róla semmit.Lehet ezt használni tömlõsen és annélkül is?
Néztem még a Syncross-t is,de nincs neki 36 lukas felnije.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Miért lehetne csak úgy?

Na jó, lehetne úgy is, hogy felfekszenek egymáson a küllõk, de akor már túl nagy mértékû lenne a hajlítás bennük, szóval "természetellenesen" állnának. Sajnos nem tudom értelmesebben megfogalmazni, és fényképekkel is csak hétvégén tudnám megerõsíteni a mondanivalóm helyességét.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Igen így gondoltam, mert 2 keresztes fûzésnél eleve csak így lehet fûzni, és úgy gondoltam, hogy esetleg 3 keresztnél is mûködik. Egyébként köszönöm a választ.

Miért lehetne csak úgy?

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Az agytól legtávolabb levõ keresztezõdésnél nem feszül egymásnak a két küllõ. Mint a gyári kerekeknél. Már fûztem így kereket, semmi gond nincs vele.

Igen így gondoltam, mert 2 keresztes fûzésnél eleve csak így lehet fûzni, és úgy gondoltam, hogy esetleg 3 keresztnél is mûködik. Egyébként köszönöm a választ.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az agytól legtávolabb levõ keresztezõdésnél nem feszül egymásnak a két küllõ. Mint a gyári kerekeknél. Már fûztem így kereket, semmi gond nincs vele.

A felnibõl 90 kg-hoz hegesztettet választanék, ami a drágább equalizer 23, DS XC-1. A többi illesztett.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

...
Ha esetleg 3 keresztre fûzetném, viszont a küllõk úgy mennének, hogy nem fekszenek fel egymáson...

ezt csak én nem értem.
magyarázd már el kérlek hogy milyen az a 3x, de nem "fekszenek fel egymáson" :chin:

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

Tárcsás elsõkereket fûzetnék, xc-re, ~90kg-hoz. Adott 4 alternatíva: Sun Equalizer 23, Sun ds2-xc, Sun ds1-xc, Mavic 317 disc. Melyik legyen? Ha esetleg 3 keresztre fûzetném, viszont a küllõk úgy mennének, hogy nem fekszenek fel egymáson, tehát merevebb lenne a kerék ezáltal, tárcsafék használata mellett okozhat valami bajt? A válaszokat elõre is köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
menj be a boltodba, es majd ok rendelnek neked a nagykerbol ha tudnak.

amugy kulfoldi boltokbol is lehet szerezni pl itt

RAUH-Welt
B E G R I F F

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Egyenes fejû küllõt lehet kapni valahol itthon?elsõ szériás crossmax hátsó kerékhez kellene vagy 5 db 275mm-es

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

American Classic kerekekrõl tapasztalat vkinek?

Melyik fajtára gondolsz? Nekem, az eddigi õszi/téli, néhol dzsuvás terepen bejött eddig(kb. 100km edzésen volt bent)... én csak versenyre fogom betenni, mert edzéshez(nekem) túl drága, meg hallottam itt több embertõl is, hogy "én ilyet nem vennék"... csapágy: szabvány... a többivel meg remélem nem lesz gond;) 40000,-Ft-ért meg ajándék volt(újonnan, V-fékes, eBike akcióban)... merthogy használtan 50 vagy 60000,-Ft-ért akarják/akarták eladni aprón...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

:wallbange elég nagy firkákat okozhatott akkor :(
pont az elsökerék pereg szét az ember alatt azért az elég necces

Hát, igen:

Feltöltött kép
Feltöltött kép

koca

koca