Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
VV lekéstem, de igy érthetöb számodra :)

Számomra is meghalt a márka, az emlitett kormányszár minösége miatt.
Azthiszem a Bike tesztelt kerékszetteket és egy 3 mast kapott a teszten (D28?)
Puha, se könnyü se nehéz, se jó se rossz, az árát nem éri meg. Valami ilyesmi volt vonala latt a szetröl.
AM, Enduro szekciot pecálta meg a Syncros üzlepolitikájuk, lehet azért, mert a Ritchey már a grammániásoknál bejött.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Köszönöm. Ezt nevezik kimerítõ tájékoztatásnak.:D

Utóbbi idõben sok gond van például az "általuk gyártott" agyakkal.
A fõ gond az a márkával, hogy sem teljesítményben, sem minõségben nem nyújt többet, mint az ún. kommersz márkák, és akkor az árazásáról még nem is beszéltünk.

Igazán nincs mit. Én is sokszor hallottam már, hogy a Syncros az igazából Ritchey már, de én is csak ma néztem utána.

Tehát túl van misztifikálva a márka? Megnéztem az webshopjukban pl az FL agyakat. Az elsõ agy $149.- Húzós. Itthon nem is forgalmaz agyakat a Boneshaker. Már majdnem DT árban van...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Köszönöm. Ezt nevezik kimerítõ tájékoztatásnak.:D

Utóbbi idõben sok gond van például az "általuk gyártott" agyakkal.
A fõ gond az a márkával, hogy sem teljesítményben, sem minõségben nem nyújt többet, mint az ún. kommersz márkák, és akkor az árazásáról még nem is beszéltünk.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Ezt a "Ritchey megvette dolgot" már nem elõször hallom. Hivatalos infó róla? Sajtóanyag, bejelentés, stb...?

"In order to broaden its product , in 2003 Ritchey Design acquired Canada-based Freeride brand: Syncros, which develops and markets products specifically for XC, All Mountain, Freeride and Downhill mountain bike enthusiasts under the Syncros brand."

Forrás: http://www.ritcheylo.../about_rd.phtml

"Q: Is syncros owned by Ritchey Design Inc?
A: Our parent company is Ritchey Design Inc., the well known, long time manufacturer of high-end bicycle components. Syncros is managed as a separate brand, catering to freeride, all-mountain and slopestyle riders. Syncros benefits from the 30 years plus engineering and design experience Ritchey brings to the table, but boasts its own R&D and product development."

Forrás: http://www.syncros.com/faq.htm

De akkor most mégis: azon felül, hogy túlárazott, jók ezek a kerekek? Objektív vélemény? Amúgy szerintem semmi bajuk, de mivel sokan szidják a márkát, gondoltam rákérdezek, hogy miért is? A nyergem is egy Syncros FL és nagyon bevált. Igaz ez ízlés és farpofa kérdése...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

legfeljebb nem fehérben

Hiába, drága a festék. És a divat.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Lehet mert a Syncrost a Ritchey vette meg és azóta nem stimmel a minöség?
Az én Syncros kormányszáramról is kezd egy picit lepörögni a festék.
Szóval nem "kult" minöségi termék többé.

Ezt a "Ritchey megvette dolgot" már nem elõször hallom. Hivatalos infó róla? Sajtóanyag, bejelentés, stb...?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sokan szidják az "új" Syncros termékeket és nem értem

Lehet mert a Syncrost a Ritchey vette meg és azóta nem stimmel a minöség?
Az én Syncros kormányszáramról is kezd egy picit lepörögni a festék.
Szóval nem "kult" minöségi termék többé.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A Syncros AM komplett kerekekrõl mi a véleményetek? Sokan szidják az "új" Syncros termékeket és nem értem miért.
Hátsó
Elsõ

mert az egykori nagy névre alapozva iszonzatosan túlárazott tucattermék

ezt a kerékszettet kb a felébõl ki tudod hozni ilyen agzakkal jobb felnikkel. legfeljebb nem fehérben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hello,
DHra a Sun MTX és az S-type közül melyiket érdemesebb venni? leginkább tartósság a szempont.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
A Syncros AM komplett kerekekrõl mi a véleményetek? Sokan szidják az "új" Syncros termékeket és nem értem miért.
Hátsó
Elsõ

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni, hogy ez mennyire veszélyes felállás:
28-as, 36 küllös kontrás kerék, lánckerék oldalán 2 kereszt, másik oldalon sugár? ilyenhez van fekete küllõm, nincs kedvem drága pénzért venni.....

köszi a véleményeket, nem csináltam még ilyen felemás fûzést..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
http://fixedgear.hu/spokecalc.html
Küllõhossz számítás részletesen.

Jani
muti képet az agyról, meg majd tapasztalatot is írj! :)

A 2007 augusztusi számban van róla kép (hbmz6), majdnem úgy néz ki, mint a hbmzr7 a www.sunrace.com -on, csak más színû). Ha akarod élõben is meg tudom mutatni, szinte minden nap jövök Veszprémbe. Csak májustól fogom használni, addig az edzõkerekek vannak bent.

A sebesség mindent megold.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
milyen 24 lyukas V-fékes mtb felnik vannak?mondjuk valami jobb minõségû érdekelne:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

az a 15 ös szám az ugye elírás?
ez ugye v-fékesnek a súlya?

Yasec féle hátsó agyban is csak 2 kalapács van. pont úgy elhelyezve, ahogy Jani is írta, kívül a kalapács, belül a fogak.
42-t reteszel egy körbefordulás alatt :)

Jani
muti képet az agyról, meg majd tapasztalatot is írj! :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

régi 16-os 18 as témát azt vágom, de azt hittem h ez a sunrace féle 5 kalapácsos "kattan" vagy 24-32 õt :)

A sok pici fog helyett kevés nagyott raktak bele, tartósnak tûnik a racsnimechanika, nem egyhamar fog elkopni (remélem :) ).

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Nem elírás, a shimano-k (kivéve az új xtr-t és xt-t) is csak 16-ot vagy 18-at reteszelnek. Olyan kialakítása van, hogy belül vannak a fogak, kívül pedig a kilincsek, pont fordítva, mint egy átlag agyban.
Tárcsafékes.

régi 16-os 18 as témát azt vágom, de azt hittem h ez a sunrace féle 5 kalapácsos "kattan" vagy 24-32 õt :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem elírás, a shimano-k (kivéve az új xtr-t és xt-t) is csak 16-ot vagy 18-at reteszelnek. Olyan kialakítása van, hogy belül vannak a fogak, kívül pedig a kilincsek, pont fordítva, mint egy átlag agyban.
Tárcsafékes.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Vettem egyet (régi xtr színût), 295,5g + 59g gyz, alu kazettatest, 5 kilincs (nagy ellenállás), 15 reteszelés/fordulat, könnyen szétszedhetõ, nehezebben összerakható :) , titán gyz. Ma olcsó volt 15e ft. (Vettem még egy sunrace alu tartóbakos fogsort (275g) 9e ft-ért.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Használ valaki sunrace hátsóagyat? Leginkább a csúcsmodell érdekelne. Úgy néz ki jövõhéten veszek egyet. (a 2008-09es aranyszínû)

Vettem egyet (régi xtr színût), 295,5g + 59g gyz, alu kazettatest, 5 kilincs (nagy ellenállás), 15 reteszelés/fordulat, könnyen szétszedhetõ, nehezebben összerakható :) , titán gyz. Ma olcsó volt 15e ft. (Vettem még egy sunrace alu tartóbakos fogsort (275g) 9e ft-ért.)

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

Egyrészt amit marton írt.
Másrészt milyen súlyú a bringád?
Akkor érdemes grammozni, ha mindenen grammozol.

A bringám súlyát még nem tudom. Most keresem hozzá az alkatrészeket. Egyenlõre szinte még csak a váz van meg. Egy Kona Kula Supreme :-)
Szeretnék kihozni belõle egy könnyû szettet, de a megbízhatóság rovására nem akarok könnyíteni.