Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
na meg úgyis am-re használnád. nem baj az a plusz pár grammocska.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Szerintem simán visszaküldheted, hogy nem kell. Csomagküldésnél alap és a tájékoztatás sem volt jó.

Nincs jogomban visszaküldeni, az eladó a honlapon hirdetett adatokat irta le, de már kezdek beletörödni.
Vadi új sosem használt szett, számla januári, 5 év garancia, relativ olcsón.

Itt egy öregebb teszten is kitünöen szerepelt. (Bontrager)
http://www.dk-conten...raeder_1104.pdf

Ma olvastan egy Trek bringa tesztét (5999 Eus bike), amiben ez a szett van épitve. Ott is jól szuperált.
Szóval kaphat egy esélyt :)
http://www.fun-corne...product=A002350

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Na megérkezett..... elsö sokk :scared:
nem 1522, hanem 1622 gramm lett, mire ideért.
Szóval igy lett 1732 Gramm a szett a kiszámolt 1580 helyett.
Hát felb@sz a dolog....

Szerintem simán visszaküldheted, hogy nem kell. Csomagküldésnél alap és a tájékoztatás sem volt jó.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Az igaz, hogy számít, hogy ki van-e egyensúlyozva a kerék? És ha igen, hogy kell csinálni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, de 2-1,5-2-vel.
Majd Vinyén megmutatom.

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Jani
revolution küllõkkel fûzted? (1,8-1,5-1,8:p)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Úgy néz ki meggyilkoltam egy mavic xc717-et. A hajtásoldali szegecseknél repedések jelentek meg. Tavaly egész szezonban ezt a hátsó kereket használtam, egyszer egy kicsit felütöttem, de simán ki lehetett egyenesíteni. Februárban a takarításnál nem láttam repedéseket, ma bringamosás közben figyeltem fel rá. Lehet túl merev lett a kerék a 2-1,8-2es küllõkkel. Az alu anyák jobban bírják, mint a felni. Az idei versenykerekem már könnyebb küllõkkel van fûzve.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ez tényleg bûn... :D én szívesen átveszem egy ezresért a szettet

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Na meglett az új szett, egy Bontrager Race X lite lett, 28 x amiben 240s agyak és 19mm (belsö méretü) felnik vannak. Sulya 1520 gr + az eredeti UST felni szallag (25-30 gr/kerék), + Titán gyorzárak.
A döntéhez még hozzájázszott az 5 év garancia és a nem megszabott max. suly! Merészen AM re használom majd, 66-68 kg val, ösztelósban.

Még nem ért ide, de majd tapasztalatot lökök.

Na megérkezett..... elsö sokk :scared:

nem 1522, hanem 1622 gramm lett, mire ideért.
A neten Bontrager 1522 ir, mire kibogoztam celterlook verzióra gondolnak (arra meg ugye + a center dolog) az enyém 6 csavaros.
Mehetünk tovább. A 30 Grammos UST szallag ( Bontrager oldal szerint)lemérve 60 gr/kerék lett + a 2 UST ventil.

Szóval igy lett 1732 Gramm a szett a kiszámolt 1580 helyett.

Hát felb@sz a dolog....

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ez tetszik: "Novatec szinten mozognak." És ezt távérzékelés útján megállapítottad...:hahaha: Nagyon jó.
Egyébként meg a DaBomb is ugyan olyan tajvani tömegcucc.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts

FireEye, Atomlab - www.bemp.hu

Köszi! Viszont ezek nagyjából Novatec szinten mozognak, úgyhogy..

..Beszéltem a Da Bomb-osokkal: május 20-a környékén hozzák be a jobbféle cuccokat, a Piston és a Relic agyakat. Valószínûleg ezek közül kerül ki a sajátom is, megoldódott a kérdés. Bár igaz, az eredeti kérdésem eleve kizárta õket a fél-horror áruk miatt.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Rebell: Én nem hasomlítanám össze az XTR-t az XT szabadonfutóval mivel már-már botrányosan nem közel egy minõséget képviselnek....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

shimano agyak kónuszosak ugyebár. krédés h miylen idõközönként érdemes pucolni kenni õket? (WHM-505) más hallgatóztam és jól hallottam h csak 16-ot reteszel a hátsó agyam?

hmm.. most én is megpörgettem a kereket, és szintén 16 kattanást számoltam(FHM-585).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,681 posts

Azt hittem ez a shimano racsni hiba dolog ismertebb..
No:
A simanyó irdatlan rég óta vacak ragadós zsírt használ mindenhova, így az elsõ dolog amit kell az összes alkatrészükkel tenni, hogy ki kell mosni az eredeti ragacsot, és megkenni valami normális zsírral.*A racsnit a tizes imbuszal nem kell teljesen kitekerni csak egy picit, és mondjuk wd40 vagy valami hasonlóval be kell fújni a résen. ezután nem fog kattanni.

Végre, 1 Shimanológus is erre tévedt !:)
Remélem igazad lesz. Megteszem, amit javasoltál, minél elõbb.
Köszi !
Marci

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
shimano agyak kónuszosak ugyebár. krédés h miylen idõközönként érdemes pucolni kenni õket? (WHM-505) más hallgatóztam és jól hallottam h csak 16-ot reteszel a hátsó agyam?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Azt hittem ez a shimano racsni hiba dolog ismertebb..
No:
A simanyó irdatlan rég óta vacak ragadós zsírt használ mindenhova, így az elsõ dolog amit kell az összes alkatrészükkel tenni, hogy ki kell mosni az eredeti ragacsot, és megkenni valami normális zsírral.*A racsnit a tizes imbuszal nem kell teljesen kitekerni csak egy picit, és mondjuk wd40 vagy valami hasonlóval be kell fújni a résen. ezután nem fog kattanni.

Ride everywhere.

.

Ores

Ores

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello, a városi gépemen (régi verseny bicaj 622-es kerékkel) haldoklik a hátsó kerekem (B+ trekking...szükség megoldás volt).
Mivel limitált a rászánt keret ezért a következõ kombinációt találtam:

Shimano 2200 (FH-2000) + vuelta airline (36lyuk)

Viszont az agyról sehol nem találok tapasztalatokat, szóval ha ismeri vki esetleg használja is, az írhatna róla infót.
Kb 200-250 km-t megyek vele hetente és általában sietek (ezért is járok bicajjal:) szóval bírnia kéne a terhelést.
a boltokban ahol kérdezõsködtem nem nagyon volt más választási lehetõség

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
12ezerert az a hope lesz a nyero sztem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
hali!

elsõ agyat keresek,20mm verzióban,6 csavaros,36 lyukas kivitelben,nem horrorárban,kishazánkban elérhetõ legyen,olcsó,megbizható,dh-ra kellene,bike+,novatech,zoggie kilõve a csapágyak gyengesége miatt

más gyártók agyairól van valakinek tapasztalata?
-atomlab
-dabomb
-fireEye
-funn
-hope,ez elég jó árban van,de bírná is?
-prodigy

ezek az agyak árban már igencsak a felsõ határt surolják az elképzeléseimnek,de ha tényleg jók(jobbak mint a bike+,novatech,zoggie,akkor beújítom valamelyiket)

thx

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,681 posts

most akkor ebböl kiderült, hogy mi kattog és mért nem reteszel? :chin:

Sajnos nem. Mivel én is ezt kérdezem már régen, csak elméleti találgatások folynak. De talán még mindig a "túl sok zsír a kalapácsoknál" verzió a legesélyesebb.
Marci