Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ilyenem van

http://www.novatec.c...show.php?sid=51

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
A 4 ipari csapágyas Novatec agyak többségét két db 17mm es villáskulcsal lehet szétszedni. miután ezt megtetted kiveszed a tengelyt és eme mozdulattal már napvilágra is kerül a szabadonfutó, mivel azt a tengely tartja a helyén...
Ezen mozdulatsort végre lehet hajtani a :
D362SB, D042SB típusú agyaknál.
De ha nem így van fejezzél le könyörgöm :)
Itt megnézheted hogy is néz ki egy szabadonfutó:
http://neuzer.hu/hu-...?CategoryID=137
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Soha!

Asse tudom miaz a rocsne vagy mi.

Világosíts már fel légyszives!

De tényleg! Mire gondolsz, és azt hogyan kell?

Elejétõl a végéig!

És típus szerint!

Ride everywhere.

.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Ezek szerint nem csináltad még....
Egyébként még mindig csak karbantartani akarják a szabadonfutót nem leszedni, hanem szét szedni..

Oops most olvasom te ezt csinálod!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Hagyományos szabadonfutórendszerhez nem kell 10-es imbuszkulcs...

Mire is gondolsz?
A nem kazettás agynál külön szerszám kell ugye, egybe van a racsni a sorral, de neki nem az van, és az a legritkább esetben megy tönkre.

Az egysebis agyaknál is van olyan amelyik kazettás, ami sima racsnis, ott is egybe van a fogaskerékkel..

Nova az 90%-ban simanyó kompetábilis, tehát ugyanaz a racsni levétele, 10-es imbusszal.

Ride everywhere.

.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Linkeld már be milyened van.....

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem is Novatec agyam van, egyszer neki álltam szétszedni, de nem tudtam rájönni, hogy kell, a szabadonfutón van egy picike imbusz csavar, kiszedtem, de nem történt semmi. Ha valakinek sikerült már szétszednie, leírhatná részletesen, hogyan kell.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Hagyományos szabadonfutórendszerhez nem kell 10-es imbuszkulcs...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vagy szétszeded, és a szétszedési sorrendben lepakolod, aztán ugyanígy csak fordítva rakod össze (persze nem kell szétszórni), amúgy adja magát. nem egy bonyolult szerkezet.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ha meg nem ipari csapágyas akkor tengely ki, 10 imbuszt be, kiteker...

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elárulod, hogy hogy tartod karban ? Mennyire lehet szétszedni ? Esetleg hol találok errõl információt ... gyakorlatilag majdnem mindent volt már szerencsém szétszedni a bringán a szabadonfutót kivéve. köszi

Ha iparicsapágyas, akkor letekered a záróanyát és lehúzod a tengelyrõl, nem lehet elrontani.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A szóban forgó szabadonfutó egy kétkalapácsos Trinity volt,afféle öszvér megoldás: a tengelyen ipari csapik voltak, a szabadonfutó meg hagyományos kónuszos cucc volt. Asszem ott a csapágyat tartó csészét kellett kihajtani egy laposvassal, eztuán a kazettatest már lejött. Mpst LX van, eztmég nem szedtem szét, de biztos vagyok benne hogy elégé adja magát.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Ezt valószínûleg látni kellene. Nekem pl. mûködött már hibásan azért, mert karbantartás után túlságosan megtömtem zsírral.

Elárulod, hogy hogy tartod karban ? Mennyire lehet szétszedni ? Esetleg hol találok errõl információt ... gyakorlatilag majdnem mindent volt már szerencsém szétszedni a bringán a szabadonfutót kivéve. köszi

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ezt valószínûleg látni kellene. Nekem pl. mûködött már hibásan azért, mert karbantartás után túlságosan megtömtem zsírral.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Sziasztok, a Novatec hátsó agyam 2-3év változó intenzitású használat után egyszer csak elkezdte felkapni a láncot, magyarul a szabadonfutó gurulás közben továbbviszi a láncot, gondolom, míg a következõ kilincs oda nem ér ... a hangja is elég ronda volt ... viszont az az érdekes, hogy ezt egy alapos mosás-tisztítás után kezdte el, és 2 napra rá pedig a jelenség magától megszûnt ... lehetséges-e, hogy csak valami belement, amitõl beragadt, vagy mittudomén ... ha pedig komolyan kampec, akkor lehet-e valahogy javítani ? köszi

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

Azt olvastam, hogy az egyszeres csavarásnál 5mm-el hosszbb küllõkkel dolgoznak. ez itt kétszer van megcsavarva... remélem +10mm elég lesz.

Én is 5mm re emlékszem.
'95-96 ban volt ilyenem, mikor nem voltak még jó és olcsó triál kerekek.
-Én nem fûzném tárcsával max. cruiserben

(ha egy helyen kétszer keresztezed merev lessz mint állat, de nem bírja a nyomatékot amit a tárcsa adneki.
-ha csak egyesével keesztezed-"akasztod" õket rugalmas lessz=a felni fog meghalni a nymatéktól)

-Ezt h.keréken tapasztaltam enyhe emelkedõkön(és 65 kg vagyok)
Szóval csak elõre, felnifékkel érdemes v. fixire.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Azért a küllõhossz számításra is kíváncsi lennék!:)

Azt olvastam, hogy az egyszeres csavarásnál 5mm-el hosszbb küllõkkel dolgoznak. ez itt kétszer van megcsavarva... remélem +10mm elég lesz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
hasonló véfékes strapabíró elsõ agyat találok a novatec A021SB-n kívül?
/itthon elérhetõ érdekelne/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
haverom retro kuwahara everest xt-jén gyárilag ilyen a kerék. csak a külsõ kereszteknél van csavarva, és mûködik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
biztos elo lehetne turni valahonnan hogy mennyivel hosszabb kullo kell mint a kiszamitott ha csavargatni akarod a kulloket.

poennak jo, de gyakorlati haszna nem hiszem hogy lenne, talan merev villaval hasznalva ad egy kis extra rugalmassagot, no meg egyedin nez ki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F