Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

akkor csak kereket mosunk :D
on: valakinek van tapasztalata a white eno excentric agyról? nem akar elmozdulni a vázban ha küldöm neki terepen? vagy kiállva tekeréskor?

Sajnos csak annyi tapaszatalatom van vele, hogy nem kaptam az USA-ban se, olyan boltban sem, aminek az online katalógusában egyébként szerepel...
Itthon megrendelheted attól a debreceni bandától aranyáron, de annyiért kapsz már egy csúszópapucsos vázat is...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ne vond vissza, országúti.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
az elsõ agy kevesebb koszt is kap általában, meg a hajtás se terheli annyira. de mivel gondolom tárcsafékes, így visszavonva az utóbbi.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Na, pont ez lett volna a következõ kérdésem, mert egy picit mintha már darabosabb lenne a forgása. Bár, most, hogy megtisztogattam, valamit javult, úgyhogy nem biztos, hogy a csapágyakkal volna gond. Az elsõ agy meg még mindig olyan, mint új korában.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Azt csak a szabadonfutó csapágycseréjénél használod, kb. soha
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Ma szétszedtem a Novatec hátsóagyat, illetve csak leszedtem a szabadonfutót. Jó értelemben primitív szerkezet. Viszont azt az 1-es vagy 1,5-es imbuszt továbbra se tudom, hogy mire való, mivel lejön anélkül is, hogy azt kicsavarnám.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
akkor csak kereket mosunk :D
on: valakinek van tapasztalata a white eno excentric agyról? nem akar elmozdulni a vázban ha küldöm neki terepen? vagy kiállva tekeréskor?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
ez lett a bringamosós topik új néven ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

engem nem, ellenben tényleg sokat árt a bringának.

Érdekes. Ezt valahogy nem tapasztaltam az elmúlt 10-15 évben.;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
engem nem, ellenben tényleg sokat árt a bringának.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jöo hat csapagyakra ugyelek en is, nem azert tiszta mert nem hazsnalom...
de ha mocskot kap lemosom mikor hazaerek, mostanaban en is slaggal meg rongyal, de sokat mostam regebben mosoval

mert vazat, felniket, fogsort lancot maceras mosni igy jobb, utana egy kis olaj a lancra es minden pimp

engem egyszeruen irrital ha piszkos

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mit esz rajta?

teleszkop tomiteseit nem szbad vele bantani.....
en utalom ha retkes a bicaj, nekem meg a kullok is tisztak ha megtakaritom

Annak tiszta mindig a bringája, aki nem használja...
Majd amikor beázik a monoblokkod vagy valamelyik agyad, esetleg tele megy a váz vízzel, akkor megváltozik a véleményed.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

régen én is szerettem a nagynyomásút. csak tényleg eszi az alkatrészeket. azóta csak tisztítószeres ronggyal törlöm a bicót. igaz hogy csak a nagyja dzsúszt szedi le, de a következõ tekerésnél úgyis legalább poros lesz a gép. (vagy csak én vagyok ilyen igénytelen)

mit esz rajta?

teleszkop tomiteseit nem szbad vele bantani.....
en utalom ha retkes a bicaj, nekem meg a kullok is tisztak ha megtakaritom

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem

Posted Image
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
régen én is szerettem a nagynyomásút. csak tényleg eszi az alkatrészeket. azóta csak tisztítószeres ronggyal törlöm a bicót. igaz hogy csak a nagyja dzsúszt szedi le, de a következõ tekerésnél úgyis legalább poros lesz a gép. (vagy csak én vagyok ilyen igénytelen)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát...nagynyomású után bármit melegen ajánlott szétszedni, újrazsírozni.

Egyébként iparis korménycsapágy, zárt monoblokk ide vagy oda én agyak, csapágyak környékén nem erõltetném a nagynyomásút.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 posts

Úgy kell szétszedni, ahogy tittyman írta + azt a pici imbuszt is ki kell tekerni.

http://www.novatec.c...=1162179404.pdf

Ennek az irgalmatlan meretu pdf-nek a vegen van egy szetszedesi utmutato a 2 ill 4 csapagyos agyakhoz, sajnos a kepek eleg kicsik, es rossz felbontasuak, en nem sokat latok beloluk.

Egyebkent az elmult napokban a szabadonfuto beszorulasa, es a lanc felkapasa valoban megszunt teljesen, igazabol rajottem, hogy a jelenseg kozvetlenul egy nagynyomasu-mosos tisztitas utan volt kb 1-2 napig. Valoszinu, hogy valamit belenyomott a mechanikaba ... ezert szoktam max. csak 1 evenete 1x nagynyomasu mosot hasznalni. Kerdes, hogy ezutan meg erdemes e nekiallni szetszedni, vagy hagyjam igy ?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ok tityman ez így korrekt :)

Igazad van, én nem erre gondoltam.
De csak elértem amit akartam, kiszedtem belõled, hogyan kell szétszedni :P

Ride everywhere.

.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
http://www.novatec.c...show.php?sid=51
Itt a robbantott ábra is...

DE! Visszatérve az AGA 10-es imbuszkulcsos történethez.
Azokat a szabadonfutókat amik "hagyományos Shimano" rendszerûek, a tengely a golyók és a maradék zsír eltávolítása után, kivesszük,az erre tervezett szerszámmal, a jobb oldali golyópályát, amely balos menettel rendelkezik.
Figyelem! A csésze alatt sok kis apró golyó van, vigyázzunk ne nagyon guruljanak messzire! :)
Ezek felfogására jó szolgálatot tehet egy direkt erre a célra odahelyezett puha nagyméretû rongy.
A csésze kivétele után le tudjuk húzni kazettatestet, igy láthatóvá válik a szabadonfutó mechanikája.
Kedves AGA szívesen segítek ha kell, és tudok, ugyanakkor nem vagyok tévedhetetlen
mert emberbõl vagyok én is mint te.
Szép estét mindenkinek. :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ilyenem van

http://www.novatec.c...show.php?sid=51

Úgy kell szétszedni, ahogy tittyman írta + azt a pici imbuszt is ki kell tekerni.

A sebesség mindent megold.