Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én adtam meg.
(Egy 590mm felniperem-átmérõjû felni, és egy bontott Maillard elsõagy, az ebikenak a kínálatában sincs, nemhogy az adatbázisában...) Mérni meg már csak tudok, ellenõriztem is, majd még keresem a bugot. Közben kiszámoltam magam is cosinus- meg Pithagorasz-tétellel, és nekem még hosszabb jött ki, úghogy inkább hallgatok...
(Mellesleg a ki tudja, honnan szalajtott, ezeréves agyat persze szétszedtem fûzés elõtt, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. De hibátlan volt, pedig ez nem egy spéci alkatrész, csak akkor még a "közlekedõs" bringákba is belerakták a normális minõséget.)

Ha megadod az adatokat én kiszámolom neked, aztán akkor megtudjuk, hogy mivel van a gond.

A sebesség mindent megold.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Én adtam meg.
(Egy 590mm felniperem-átmérõjû felni, és egy bontott Maillard elsõagy, az ebikenak a kínálatában sincs, nemhogy az adatbázisában...) Mérni meg már csak tudok, ellenõriztem is, majd még keresem a bugot. Közben kiszámoltam magam is cosinus- meg Pithagorasz-tétellel, és nekem még hosszabb jött ki, úghogy inkább hallgatok...
(Mellesleg a ki tudja, honnan szalajtott, ezeréves agyat persze szétszedtem fûzés elõtt, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. De hibátlan volt, pedig ez nem egy spéci alkatrész, csak akkor még a "közlekedõs" bringákba is belerakták a normális minõséget.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Srácok,

Próbálta már valaki az ebike-on lévõ küllõszámító programot? Használható eredményt adott?
Mert én most fûztem be egy kereket az általa megadott küllõhosszal, azán már jönnek ki a küllõvégek a niplibõl, és még nem feszült meg... (285,6-ot hozott ki a mért adatokkal, 284 mm-esekel fûztem.)
Szerencsére csak 7 szál küllõt + anyát vettem újonnan, a többi volt ithon bontottan (ez egy ilyen low-cost project), különben hangosan anyáznék. (Halkan így is anyázok, mert a belefektetett munka, ugye...)

Te adtad meg az adatokat vagy az õ adataikat használtad? Azért kérdezem, mert maga a program nem lehet rossz, egyszerû képlet az egész. Annyit viszont látok, hogy ez a program nem számol a küllõfurat átmérõjével, mondjuk ez csak kb 0,5mm-t jelent. Valószínû, hogy az adatok rosszak.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Srácok,

Próbálta már valaki az ebike-on lévõ küllõszámító programot? Használható eredményt adott?
Mert én most fûztem be egy kereket az általa megadott küllõhosszal, azán már jönnek ki a küllõvégek a niplibõl, és még nem feszült meg... (285,6-ot hozott ki a mért adatokkal, 284 mm-esekel fûztem.)
Szerencsére csak 7 szál küllõt + anyát vettem újonnan, a többi volt ithon bontottan (ez egy ilyen low-cost project), különben hangosan anyáznék. (Halkan így is anyázok, mert a belefektetett munka, ugye...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem volt Bontrager Race Lite kerekszett. nem tul konnyu, de eros, es Tubeless Ready

DT onyx/cerit agyak vannak benne

valami Trek vagy Gary Fisher bringabol ha bontanak egyet es olcson adjak akkor meg lehet venni, de a full kisker arat nem biztos hogy en kifizettem volna ertuk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A BTS agyakba nem lehet kapni csapágyat?

szerk: vagyis lehet benne cserélni?

Igen, lehet, az elsõben 100% (nemrég írtam ide a csapágy számát). De a hátsóban is biztos szabvány csapágy van, mert a gyártója azt szokott alkalmazni.

A novatec elsõagy azért jobban van tömítve, mint a bts.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Akartam is írni, hogy a Gi-gi által kalkulált 1500 grammhoz tegyen hozzá kb. 100 grammot és akkor jön ki a valós tömeg. Dt revolution küllõim vannak (csak nem dob 100 grammot a színes küllõanya :)), 440 grammos syncros felnikkel (ami kb. 2x40 grammal nehezebb, mint a 717), plusz Chris King agyakkal, amik tömegben pár gramm eltéréssel átfednek az említettekkel. A szettem így 1699 gramm.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
155 gr - bts elit elsõ
280 gr - bts elit hátsó
52 gr - gyz elsõ
57 gr - gyz hátsó

összeségében 1587 gr (revo, 717) + a gyorszárak

képet mindjárt tolok az arra kitalált oldalra

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Kié ez a Speci? Esetleg kép nincs róla?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Feltöltött kép

Errõl a specialized-ról egy egészalakost tudnál mutatni, tartok tõle, h nagyon szép bringa :P

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Bontrager Race Lite komplett kerékrõl valakinek van tapasztalata?
Amúgy nekem a BTS (elsõ) gyorszár kilazul, akármennyire is húzom meg. A BTS agyak amúgy nagyon szépen futnak, elõször kételkedtünk abban, hogy a tömítésük sz.r, de ismerõs mosta már patakban a kerót és elvileg nincs vele gondja azóta sem. Egy beázásról tudok, Szilváson adta meg magát az egyik de hát ott melyik nem? :). Amikrõl tudok itt Debiben azokkal nincs gond.
Az én Novatecem azt hiszem a Novatec DO42SB Light ami 300g körülinek mondtak, de a való életben én 332-t mértem persze gy.zár nélkül. Nincs vele gondom, Szilváson nekem is meghalt, de ebbe legalább lehet kapni csapágyat.

az 330-340 hivatalos adat szerint is!

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Amúgy nekem a BTS (elsõ) gyorszár kilazul, akármennyire is húzom meg. A BTS agyak amúgy nagyon szépen futnak, elõször kételkedtünk abban, hogy a tömítésük sz.r, de ismerõs mosta már patakban a kerót és elvileg nincs vele gondja azóta sem. Egy beázásról tudok, Szilváson adta meg magát az egyik de hát ott melyik nem? :). Amikrõl tudok itt Debiben azokkal nincs gond.
Az én Novatecem azt hiszem a Novatec DO42SB Light ami 300g körülinek mondtak, de a való életben én 332-t mértem persze gy.zár nélkül. Nincs vele gondom, Szilváson nekem is meghalt, de ebbe legalább lehet kapni csapágyat.

A BTS agyakba nem lehet kapni csapágyat?

szerk: vagyis lehet benne cserélni?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

nem én használom a bts agyakat, így nem lesz meg a várt nyúzó teszt :)
talán 2-3000 km-t fognak futni évente.

elõször pirosat akartunk mi is, de aztán arany lett, mert szerintem az jobban megy a piros vázhoz, mint az elox piros. szép ám az arany is. mindjárt keresek képet

mod
Feltöltött kép Feltöltött kép

Nagyon szépek!!

Amúgy súlyra mennyi jött ki, mert én is ilyen összeállításban szeretném (dt rev küllõk)?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Meg hát a piros bts nagyon vonz :D

A bts remélem van olyan jó mint a novatec.

Andris sztem majd várjuk a véleményedet az agyakról, legalábbis én kiváncsi vagyok milyenek hosszútávon. :)

nem én használom a bts agyakat, így nem lesz meg a várt nyúzó teszt :)
talán 2-3000 km-t fognak futni évente.

elõször pirosat akartunk mi is, de aztán arany lett, mert szerintem az jobban megy a piros vázhoz, mint az elox piros. szép ám az arany is. mindjárt keresek képet

mod
Feltöltött kép Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Én most vettem ilyeneket.
Menettapasztalatom még nincs de a súlya nekem 190 és 300 gramm.

Utóbbi szerintem a Novatec D812SB. Alu tengellyel ~300g, Cromoval ~360g.
http://www.novatec.c...how.php?sid=229

(olyan 190grammos elsõm van egy eladó)

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hmm

Ha a mostani kerékszettemet eltudnám adni 35 körül akkor jól kijönnék.

Meg hát a piros bts nagyon vonz :D

A bts remélem van olyan jó mint a novatec.

Andris sztem majd várjuk a véleményedet az agyakról, legalábbis én kiváncsi vagyok milyenek hosszútávon. :)

Fiúk, köszi az információkat!!

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás
Én most vettem ilyeneket.
Menettapasztalatom még nincs de a súlya nekem 190 és 300 gramm.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

nemtom pontosan mi a nevük, én ezekre gondoltam
http://ebike.hu/2009...ec-light-agyak/

bts agyak? kevés km van bennük, így nem tudok nyilatkozni róluk.
egyszert használtam én 40-50 km-en, terepen, addig jó volt :)

Most én is ezekre gondoltam, viszont a van egy másik páros is ami azért ennyire nem könnyû, de lightnak vannak mondva(189g+340g környéke)

Ezekni:

Novatec DO41SB Light + Novatec DO42SB Light

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Bts agyak hogy mûködnek?

(esetleg lehetne új novatech extra light agyakkal is építeni)

nemtom pontosan mi a nevük, én ezekre gondoltam
http://ebike.hu/2009...ec-light-agyak/

bts agyak? kevés km van bennük, így nem tudok nyilatkozni róluk.
egyszert használtam én 40-50 km-en, terepen, addig jó volt :)