Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég

ha újat szeretnél hozzávetõleges számítás:

317 felni 7-8e
külllõzés ezüst dt 55ft sacc 4e
agypár 10-15e
+ fûzés kb 4e

Igen, ezt is néztem.
Agynak ez jó?
http://www.bikemarke...eszlet&tid=1725
http://www.bikemarke...eszlet&tid=5416

Vagy az xt agy megéri az árkülönbséget?

Szerettem volna fekete küllõket, de azok négyszeres áron vannak, és igy már olcsóbban jön ki a bike-components.de-rol a komplett kerék. (Bár ott meg úgy látom 30 EUR a szállítási költség)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
ha újat szeretnél hozzávetõleges számítás:

317 felni 7-8e
külllõzés ezüst dt 55ft sacc 4e
agypár 10-15e
+ fûzés kb 4e

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Elfogult vagyok, mert én hirdetem az American Classic kerékszettet. Versenyeztem vele. Nekem bevált.
De szerintem a 717-es kerékszett is jó lehet... azt nem írja, hogy kerámiás-e a felni, vagy nem, de az árból következtetve, nem hiszem, hogy az lenne.
A 317-es felni gyengébb szerintem, mint a 717-es, viszont új, és az agyak is újak benne.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Sziasztok

Az alábbi kerekeket nézegetem, melyiket kellene választanom?
Fõleg hosszabb túrákra használom a gépet, de azért nem szoktam kikerülni a nehezebb terepet sem.
Szóval fog kapni rendesen hideget-meleget.

1. http://piacter.bikem...t=272639&cat=83

2. http://piacter.bikem...t=272654&cat=83

3. http://www.bike-comp...aufradsatz.html

Amennyiben az elsõnek nincsen elkoptatva a fékfelülete jó vétel, felni árában kapod...

ha viszont elvan akkor az utóbbi jó választás!

Esetleg magad is összeállíthatsz... lehet azzal jársz a legjobban...

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég
Sziasztok

Az alábbi kerekeket nézegetem, melyiket kellene választanom?
Fõleg hosszabb túrákra használom a gépet, de azért nem szoktam kikerülni a nehezebb terepet sem.
Szóval fog kapni rendesen hideget-meleget.

1. http://piacter.bikem...t=272639&cat=83

2. http://piacter.bikem...t=272654&cat=83

3. http://www.bike-comp...aufradsatz.html

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszi! Tam: Nem emlékszel a súlyára köbö?
Én jövõre mindenféleképpen Ust-t szeretnék, ami hátráltat, az a pénz. Van egy olyan lehetõség, hogy 819-es felni, de még egy db nagykerárától is kerekedik a szemem, akkor arra 2 külsõ, akkor elõre új agyat kéne vennem, akkor már a küllõkön is könnyíteni kéne, a h. agy maradna csak, de így is közel 60 rugónál járok. A bolt ahol versenyzek Treket is forgalmaz, azt mondták majd felhívjuk a Trekeseket, hogy milyen Ust-s kerekük lenne, (mert ha már Trekkel megyek legyen Bontróger a kerék is :) ), vagy még lenne egy lehetõség, ez a Race Lite kerékszett, ez egy új bicóból ugrana ki. Szezonig még minden esetre van idõm, csak jó lenne letudni.

olyan 1800gramm korul van a ketto. az UST kompatibilitas az abbol all hogy elvileg jon hozza egy olyan felniszalag ami atalakitja a felnit [leszigeteli a kullofuratokat] meg van egy UST szelep hozza. a FORE technologias Mavic kerekek azert ennel komolyabb szintet kepviselnek, azert olyan draga az a XM819. ilyen atalakitos mokat a mostani kerekeiddel is lehetne jatszani ha talalsz atalakito szettet. A Bontragert is aruljak kulon pl. ezt csak ugy mondom.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ha jól tudom, akkor a küllõn metrikus a menet, egy 2-es menetmetszõ is segíthet.

Olyan épp nincs a sufniban, de végül is a munkahelyrõl tudnék kölcsönkérni...
A (te)rézanya az acél küllõkbe új menetet nem fog vágni, az bisztoss.

MJani, köszi neked is. Idõm a hétvégén még van, de aztán...
(A bótba zsöfiért idõnként elguruló Kisfeleség alatt lehet, hogy még a 3mm is eleget fog...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

...Kérdés, hogy most mit csináljak. Tépjem meg jól, aztán flexeljem le a kiálló végeket? ...

Ha jól tudom, akkor a küllõn metrikus a menet, egy 2-es menetmetszõ is segíthet.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi, megvan a gond.
A gond az, hogy ezek a felnik gyárilag is egy kicsit tojglik. A másik, még fûzetlent is megmértem több helyen, és 2mm-nyi különbségek adódtak a belsõ átmérõben. Ezt meg, ami alapján számoltam, csak egy helyen mértem meg, a szeleplyuk, illetve az illesztés közeli küllõlyukak között (így volt ugyebár a legkönnyebb beazonosítani az egymással pont szemben lévõ külõfuratokat). Márpedig ennek az illesztésével is van egy kis gond, úgy éz ki...
A másik felnin mért adatok átlagával már csak 282-es küllõhossz jön ki, olyanom viszont csak 17 db van, az is anya nélkül... (vékonyabbak).
Kérdés, hogy most mit csináljak. Tépjem meg jól, aztán flexeljem le a kiálló végeket? Vagy fûzzem át 4 keresztesre? (Azt ugyan nem tudom, hogy hogyan kell, de majd rájövök. Igaz, ahhoz meg már 288 mm-eseket hozott ki a program...)
Mert ha minden küllõt újonnan kéne megvennem, egy ilyen kategóriájú komplett bicót kapnék csak a 72 küllõ + anya árából használtan...

Nehéz ügy.
Ha van idõd, próbáld meg a 4 keresztet, nagyon hasonló mint a 3 kereszt csak eggyel távolabbi küllõt is keresztez. Ha nem jön be (mert kevés menet fogja az anyában) vagy nincs idõd megpróbálhatod a hosszabb küllõket 3 keresztre, csak azzal legyilkolhatod az anyákban a menetet ha nagyon hosszú a küllõ (mondjuk ez meg attól függ, hogy hol kezdõdik az anyában a menet, a réz dt-ben 2mm-nél, az aluban 4mm-nél). Dönts ahogy akarsz (te látod mennyivel hosszabb). Még annyi hogy én azt tapasztaltam, hogy ha már 4mm fogja az anyában a küllõt akkor már nem lesz gond.

A sebesség mindent megold.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ha megadod az adatokat én kiszámolom neked, aztán akkor megtudjuk, hogy mivel van a gond.

Köszi, megvan a gond.
A gond az, hogy ezek a felnik gyárilag is egy kicsit tojglik. A másik, még fûzetlent is megmértem több helyen, és 2mm-nyi különbségek adódtak a belsõ átmérõben. Ezt meg, ami alapján számoltam, csak egy helyen mértem meg, a szeleplyuk, illetve az illesztés közeli küllõlyukak között (így volt ugyebár a legkönnyebb beazonosítani az egymással pont szemben lévõ külõfuratokat). Márpedig ennek az illesztésével is van egy kis gond, úgy éz ki...
A másik felnin mért adatok átlagával már csak 282-es küllõhossz jön ki, olyanom viszont csak 17 db van, az is anya nélkül... (vékonyabbak).
Kérdés, hogy most mit csináljak. Tépjem meg jól, aztán flexeljem le a kiálló végeket? Vagy fûzzem át 4 keresztesre? (Azt ugyan nem tudom, hogy hogyan kell, de majd rájövök. Igaz, ahhoz meg már 288 mm-eseket hozott ki a program...)
Mert ha minden küllõt újonnan kéne megvennem, egy ilyen kategóriájú komplett bicót kapnék csak a 72 küllõ + anya árából használtan...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

nekem volt Bontrager Race Lite kerekszett. nem tul konnyu, de eros, es Tubeless Ready

DT onyx/cerit agyak vannak benne

valami Trek vagy Gary Fisher bringabol ha bontanak egyet es olcson adjak akkor meg lehet venni, de a full kisker arat nem biztos hogy en kifizettem volna ertuk.

Köszi! Tam: Nem emlékszel a súlyára köbö?
Én jövõre mindenféleképpen Ust-t szeretnék, ami hátráltat, az a pénz. Van egy olyan lehetõség, hogy 819-es felni, de még egy db nagykerárától is kerekedik a szemem, akkor arra 2 külsõ, akkor elõre új agyat kéne vennem, akkor már a küllõkön is könnyíteni kéne, a h. agy maradna csak, de így is közel 60 rugónál járok. A bolt ahol versenyzek Treket is forgalmaz, azt mondták majd felhívjuk a Trekeseket, hogy milyen Ust-s kerekük lenne, (mert ha már Trekkel megyek legyen Bontróger a kerék is :) ), vagy még lenne egy lehetõség, ez a Race Lite kerékszett, ez egy új bicóból ugrana ki. Szezonig még minden esetre van idõm, csak jó lenne letudni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én adtam meg.
(Egy 590mm felniperem-átmérõjû felni, és egy bontott Maillard elsõagy, az ebikenak a kínálatában sincs, nemhogy az adatbázisában...) Mérni meg már csak tudok, ellenõriztem is, majd még keresem a bugot. Közben kiszámoltam magam is cosinus- meg Pithagorasz-tétellel, és nekem még hosszabb jött ki, úghogy inkább hallgatok...
(Mellesleg a ki tudja, honnan szalajtott, ezeréves agyat persze szétszedtem fûzés elõtt, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. De hibátlan volt, pedig ez nem egy spéci alkatrész, csak akkor még a "közlekedõs" bringákba is belerakták a normális minõséget.)

Ha megadod az adatokat én kiszámolom neked, aztán akkor megtudjuk, hogy mivel van a gond.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Én adtam meg.
(Egy 590mm felniperem-átmérõjû felni, és egy bontott Maillard elsõagy, az ebikenak a kínálatában sincs, nemhogy az adatbázisában...) Mérni meg már csak tudok, ellenõriztem is, majd még keresem a bugot. Közben kiszámoltam magam is cosinus- meg Pithagorasz-tétellel, és nekem még hosszabb jött ki, úghogy inkább hallgatok...
(Mellesleg a ki tudja, honnan szalajtott, ezeréves agyat persze szétszedtem fûzés elõtt, hogy egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni. De hibátlan volt, pedig ez nem egy spéci alkatrész, csak akkor még a "közlekedõs" bringákba is belerakták a normális minõséget.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Srácok,

Próbálta már valaki az ebike-on lévõ küllõszámító programot? Használható eredményt adott?
Mert én most fûztem be egy kereket az általa megadott küllõhosszal, azán már jönnek ki a küllõvégek a niplibõl, és még nem feszült meg... (285,6-ot hozott ki a mért adatokkal, 284 mm-esekel fûztem.)
Szerencsére csak 7 szál küllõt + anyát vettem újonnan, a többi volt ithon bontottan (ez egy ilyen low-cost project), különben hangosan anyáznék. (Halkan így is anyázok, mert a belefektetett munka, ugye...)

Te adtad meg az adatokat vagy az õ adataikat használtad? Azért kérdezem, mert maga a program nem lehet rossz, egyszerû képlet az egész. Annyit viszont látok, hogy ez a program nem számol a küllõfurat átmérõjével, mondjuk ez csak kb 0,5mm-t jelent. Valószínû, hogy az adatok rosszak.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Srácok,

Próbálta már valaki az ebike-on lévõ küllõszámító programot? Használható eredményt adott?
Mert én most fûztem be egy kereket az általa megadott küllõhosszal, azán már jönnek ki a küllõvégek a niplibõl, és még nem feszült meg... (285,6-ot hozott ki a mért adatokkal, 284 mm-esekel fûztem.)
Szerencsére csak 7 szál küllõt + anyát vettem újonnan, a többi volt ithon bontottan (ez egy ilyen low-cost project), különben hangosan anyáznék. (Halkan így is anyázok, mert a belefektetett munka, ugye...)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem volt Bontrager Race Lite kerekszett. nem tul konnyu, de eros, es Tubeless Ready

DT onyx/cerit agyak vannak benne

valami Trek vagy Gary Fisher bringabol ha bontanak egyet es olcson adjak akkor meg lehet venni, de a full kisker arat nem biztos hogy en kifizettem volna ertuk.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A BTS agyakba nem lehet kapni csapágyat?

szerk: vagyis lehet benne cserélni?

Igen, lehet, az elsõben 100% (nemrég írtam ide a csapágy számát). De a hátsóban is biztos szabvány csapágy van, mert a gyártója azt szokott alkalmazni.

A novatec elsõagy azért jobban van tömítve, mint a bts.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Akartam is írni, hogy a Gi-gi által kalkulált 1500 grammhoz tegyen hozzá kb. 100 grammot és akkor jön ki a valós tömeg. Dt revolution küllõim vannak (csak nem dob 100 grammot a színes küllõanya :)), 440 grammos syncros felnikkel (ami kb. 2x40 grammal nehezebb, mint a 717), plusz Chris King agyakkal, amik tömegben pár gramm eltéréssel átfednek az említettekkel. A szettem így 1699 gramm.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
155 gr - bts elit elsõ
280 gr - bts elit hátsó
52 gr - gyz elsõ
57 gr - gyz hátsó

összeségében 1587 gr (revo, 717) + a gyorszárak

képet mindjárt tolok az arra kitalált oldalra