Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás

Nálad azért lehetett gond, mert azok a mûanyag/gumi felniszalagok elcsúszhatnak, míg ezek az öntapadósak elég stabilan állnak a helyükön.

Igen, a gyári felniszalag gumi volt és az volt a gond (végülis garanciában kicserélték egy normálisra), csak rávilágított arra a tényre, hogy a gyártók nem nagyon ismerik a sorjázás fogalmát :) Legalábbis ezeknél a relatíve olcsóbb fajtáknál, mondjuk azt az egy furatot már le tudom sorjázni, biztos, ami biztos.

Már csak egy (vagyis kettõ) jó külsõ kéne, ami nem túl drága, félterep, nem túl nehéz (600g körül) s van benne valami defektvédelem. Tudsz ajánlani valamit?
Dark Archon

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Az 5-ös képen látható felniszalag kihagyása a szelepnél mondjuk szerintem nem volt túl jó ötlet, tuti kiszúrja a belsõt a felni sorjája, majd oda még teszek valamit. Az elõzõ keréknél is elpusztítottam pár belsõt, mire rájöttem, hogy elmozdult a felniszalag és a küllõfurat gyilkolja szét.

a szelepnél vastagabb a gumi, nem hinném, hogy baja lenne - a tapasztalatok legalábbis azt mutatják. elõször én is aggódtam, hogy kicsípi, de már jóideje tart.
Nálad azért lehetett gond, mert azok a mûanyag/gumi felniszalagok elcsúszhatnak, míg ezek az öntapadósak elég stabilan állnak a helyükön.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dark Archon

Dark Archon

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
No, befûzettem a kerekeimet Gyapival, ahogy javasoltátok, nagyon szép lett, szépen pörögnek. A kipróbálás még várat magára a tetves idõjárás miatt, sajnálnám egybõl felismerhetetlenül összekoszolni s jobb szeretem a 10°C+ hõmérsékletet :)

A végleges alkatrészlista:
Elsõ agy: Novatec D351SB Light (32)
Hátsó agy: Novatec D042SB Light (32)
Felnik: Mavic XM317 Disc, fekete (32)
Küllõk: Mach1, fekete
Tárcsák: Shimano 160mm

Íme pár kép: 1 2 3 4 5
Elsõ kerék: 1100g. Hátsó kerék: 1580g.

Az 5-ös képen látható felniszalag kihagyása a szelepnél mondjuk szerintem nem volt túl jó ötlet, tuti kiszúrja a belsõt a felni sorjája, majd oda még teszek valamit. Az elõzõ keréknél is elpusztítottam pár belsõt, mire rájöttem, hogy elmozdult a felniszalag és a küllõfurat gyilkolja szét.
Dark Archon

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
OKés, kösz a válaszokat.
Azt hiszem nem variálok vele.
Elfogadom a tényt, hogy ez menthetetlen:))

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Köszi a válaszokat!
Jelenleg 3 keresztre van fûzve a kerekem dt evolutionnal de ha kiállok a fékpofa hozzáér a felnihez, ezért játszadoztam el a gondolattal ha aerolite lenne benne talán merevebb lenne.
Dt onix agyat lehet radiálba fûzni egyáltalán?
Bár az is igaz, hogy a sid team '05 nél nem is a kerék hanem inkább a teló csavarodik jobban.

Nekem is régi csirkelábú SID-ben volt 36db DT Comp húzott küllõvel radiálra fûzött elsõkerekem, ha kiálltam ugyanúgy súrolta a pofa a felnit...(Akkor kb. 68kg lehettem) 3hónap után el is adtam a p***ába, tehetsz bele DH kereket, a SID attól még kolbász marad.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Utolsó mondat: pont ezt akartam mondani. És az is lehet, hogy bár 3 keresztre van fûzve, az anyák nincsenek kellõ nyomatékkal meghúzva.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
v fék és elõre akkor vagy 2x, vagy radiál. a v-fékes bicajomon elöl nekem is 2x van de csak azért nem radiál lett, mert 2x hez passzoló küllõim pont voltak otthon. egyébként sztem jobban jársz a 2x-el, hacsak nem számít az a pár gramm a rövidebb küllõk miatt :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Big
én simán nyomnám radiálba a Te súlyod alá - revolution-nal :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Köszi a válaszokat!
Jelenleg 3 keresztre van fûzve a kerekem dt evolutionnal de ha kiállok a fékpofa hozzáér a felnihez, ezért játszadoztam el a gondolattal ha aerolite lenne benne talán merevebb lenne.
Dt onix agyat lehet radiálba fûzni egyáltalán?
Bár az is igaz, hogy a sid team '05 nél nem is a kerék hanem inkább a teló csavarodik jobban.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

v fékhez , bocsesz ez lemaradt.

Ezek szerint a radiál erõsebb mint a 3 kereszt?

Csak agyban gondolkodtam el a dolgon, sokba fáj az a 32 db küllõ:(

v-fékhez mehet a radiál is...

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Ha már aero, én sugárra fûzném valami zsír aggyal ami bírja a radiált. Úgy is könnyû kereket építesz...
Nem erõsebb. (szerintem nem is gyengébb, elöl, ha van is különbség nem számít.)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
v fékhez , bocsesz ez lemaradt.

Ezek szerint a radiál erõsebb mint a 3 kereszt?

Csak agyban gondolkodtam el a dolgon, sokba fáj az a 32 db küllõ:(

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Szerintetek mtb elsõ keréknél mely fûzési módszerrel fog a felni kevésbé hajlongani oldalirányban?

Dt aerolite , sapim cx ray
radiális vagy 3 kereszt vagy 4 kereszt

Milyen fékrendszerhez?

4 kereszt nagyon rugalmas, 3 kereszt talán a legelterjedtebb, 2 keresztet szívesen kipróbálnám, radiál meg csak felnifékhez!

Ami szerintem neked kell az 2 vagy 3 kereszt lesz...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én a 3 keresztet ajánlom

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Szerintetek mtb elsõ keréknél mely fûzési módszerrel fog a felni kevésbé hajlongani oldalirányban?

Dt aerolite , sapim cx ray
radiális vagy 3 kereszt vagy 4 kereszt

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

De egy jó racsni nálam nem az Ody-nál kezdõdik, hanem a Monty-nál, ami nem olcsó. Azért nem szeretném azt venni, mert az még plusz pénz. Súly nem zavar. :)

hát igaz egy monty racsni kicsit komolyabb és egy fogaskoszorú/fogaskerék olcsóbb.akkor vedd ezt a kazettásat nem fog elcsúszni nekem a hope tõcsavaros nem csuszott el legalábbis

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
De egy jó racsni nálam nem az Ody-nál kezdõdik, hanem a Monty-nál, ami nem olcsó. Azért nem szeretném azt venni, mert az még plusz pénz. Súly nem zavar. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Január 26-27-e körül rendelünk CRC-rõl ha minden igaz.

http://www.chainreac...x?ModelID=26856

Akkor ez dörtölni sztrítelni jó lesz? Nem gáz az imbuszos rögzítés csúszópapucsos vázba?

nekem is imbuszos agy van csúszópapucsban és jól tart.viszont nem értem miért nem ss agyat veszel.a csúszópapucs arra enged következetetni engem hogy ss felállásban fogod használni.az ns meg nem emiatt az agya miatt közkedvelt.

(ezért a pénzért inkább ezt venném 290g mig a másik 440g és cserélhetõ a racsni)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Január 26-27-e körül rendelünk CRC-rõl ha minden igaz.

http://www.chainreac...x?ModelID=26856

Akkor ez dörtölni sztrítelni jó lesz? Nem gáz az imbuszos rögzítés csúszópapucsos vázba?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Igen, ezt is néztem.
Agynak ez jó?
http://www.bikemarke...eszlet&tid=1725
http://www.bikemarke...eszlet&tid=5416

Vagy az xt agy megéri az árkülönbséget?

Szerettem volna fekete küllõket, de azok négyszeres áron vannak, és igy már olcsóbban jön ki a bike-components.de-rol a komplett kerék. (Bár ott meg úgy látom 30 EUR a szállítási költség)

crc-rõl is rendelhetsz komplett kereket, otth 45e forinttól ingyenes a szállítás...

Vagy betársulsz valamelyik rendelésbe, és ott oszlik a költség...