Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
DT comp vagy supercomp kullot ajanlanek. meg kuldj egy emailt rob kolleganak, asszem van egy kituno allapotu fekete 32es Hope XC elso agy nala. szerintem olcson megszabadulna tole ha meg megvan neki, volt hasznalva vagy 3szor.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

Köszi! Tam: Nem emlékszel a súlyára köbö?
Én jövõre mindenféleképpen Ust-t szeretnék, ami hátráltat, az a pénz. Van egy olyan lehetõség, hogy 819-es felni, de még egy db nagykerárától is kerekedik a szemem, akkor arra 2 külsõ, akkor elõre új agyat kéne vennem, akkor már a küllõkön is könnyíteni kéne, a h. agy maradna csak, de így is közel 60 rugónál járok. A bolt ahol versenyzek Treket is forgalmaz, azt mondták majd felhívjuk a Trekeseket, hogy milyen Ust-s kerekük lenne, (mert ha már Trekkel megyek legyen Bontróger a kerék is :) ), vagy még lenne egy lehetõség, ez a Race Lite kerékszett, ez egy új bicóból ugrana ki. Szezonig még minden esetre van idõm, csak jó lenne letudni.

Meglett a megoldás: Rendeltünk egy 819-es felnit hátra, a mostani h. mavic felnim megy elõre, mostani elsõ kerekemet felteszem az apróba, annak az árából kijön kb. az agy.
Így a felállás: Hátul Novatec light agy-819-es felni, elöl 223-as felni és talán BTS agy.
A küllõkön filózok, hogy azok milyenek legyenek. Eddig 2-1,8-2-es DT-n gondolkodtam, bár azzal talán vagy 30g-ot spórolnék kerekenként, a 2-1,5-2 meg már talán túlzás lenne alám, egy tárcsás kerékbe.
Valami arany középutat nem tud valaki?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Nekem õk fûzték, semmi gond vele:) Amúgy én a fekete agy+fekete felnihez inkább ezüst színû küllõt javaslok, nekem ilyen, és nagyon jól néz így ki:)

szvsz elég ha a küllõanya ezüst(vagy ízlés dolga), eléggé meg tudja törni és nagyon mutatós... lásd xt kerékszett...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Nekem õk fûzték, semmi gond vele:) Amúgy én a fekete agy+fekete felnihez inkább ezüst színû küllõt javaslok, nekem ilyen, és nagyon jól néz így ki:)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

az eBike mogott egy fizikailag letezo bolt van [Ridebike talan? nem emlekszem] ahol mar egy jo ideje fuznek kereket. szal en nem aggodnek tulzottan.

Köszi!

Aggódni én sem aggódtam csak gondoltam hátha van vkinek vmi tapasztalata az online kerékfûzésrõl:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az eBike mogott egy fizikailag letezo bolt van [Ridebike talan? nem emlekszem] ahol mar egy jo ideje fuznek kereket. szal en nem aggodnek tulzottan.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem hiszem h baj lesz velük.....

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszi a válaszokat. Vkinek van tapasztalata eBike-on fûzött kerékrõl? Mert ha mindent onnan rendelek megcsinálják ingyen ezért érdekelne, hogy vki próbálta e már

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
boti, írtam privit elsõaggyal kapcsolatban.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az lehet. nem grammanias, de megbizhato. es a nem ragasztos el tud maszni, ez meg nem.

Jogos.

Sziasztok!

Új kereket szeretnék építeni az újonnan épülõ bringámba:).
Az agyakat már sikeresen kiválasztottam Novatec DO41SB Light, és DO42SB Light. BTS küllõkre gondoltam mindenképpen szeretnék fekete színût és a DT feketében egy más árkategória, így a BTS is megteszi sztem. A felniknél viszont nem tudtam dönteni vagy WTB LaserDisc CrossCountry vagy Mavic XM317 Disc.
Szerintetek melyik felni lenne a jobb választás az ára sznte egyforma mindkettõnek és ha a többi alkatrészrõl is van tapasztalatok akkor ne tartsátok magatokban. Elõre is köszi a segítséget.

Mavic. Jobb anyagból készül és megbízható márka.

A sebesség mindent megold.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

Új kereket szeretnék építeni az újonnan épülõ bringámba:).
Az agyakat már sikeresen kiválasztottam Novatec DO41SB Light, és DO42SB Light. BTS küllõkre gondoltam mindenképpen szeretnék fekete színût és a DT feketében egy más árkategória, így a BTS is megteszi sztem. A felniknél viszont nem tudtam dönteni vagy WTB LaserDisc CrossCountry vagy Mavic XM317 Disc.
Szerintetek melyik felni lenne a jobb választás az ára sznte egyforma mindkettõnek és ha a többi alkatrészrõl is van tapasztalatok akkor ne tartsátok magatokban. Elõre is köszi a segítséget.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az lehet. nem grammanias, de megbizhato. es a nem ragasztos el tud maszni, ez meg nem.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

de vannak olyan ragasztosok is amik gyarilag vannak lyukasztva. a velox pl az egyik legjobb amit valaha hasznaltam. de van itthon osregi continental is, es az is lyukas.

Ez nagyon nehéz, egy súlyban van a nem ragasztósokkal.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de vannak olyan ragasztosok is amik gyarilag vannak lyukasztva. a velox pl az egyik legjobb amit valaha hasznaltam. de van itthon osregi continental is, es az is lyukas.

Posted Image

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Az 5-ös képen látható felniszalag kihagyása a szelepnél mondjuk szerintem nem volt túl jó ötlet, tuti kiszúrja a belsõt a felni sorjája, majd oda még teszek valamit.

Szövetszalagnál alap, hogy minden furat szélén le kell sorjázni. A felniszalagot érdemes minkét végével pár centit átvezetni a szelepnál. A lyukasztás egy irodai lyukasztóval tudod megoldani.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a comp az a kategoria hogy draga, de konnyebb es erosebb mint a champ.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
e.agy: formula dhl91 180g
h.agy: novatec d812sb 300g
felnik: rigida taurus 510g
küllõk: dt champion ~430g

mavic 719disc asszem nem most lesz. drága. nekem. inkább a maradék pénzt utazásra költöm. fórumtalira is jó lenne eljutni. síelni is jó lenne idén nem egy napra, hanem ottalvósra. jakesz azt mondta volt kinn a taurussal mariborban, semmeringen és kibírta. igaz nem egy dh felni. én azért messze nem megyek úgy, mint õ. szélességre ugyanaz mint a 719disc. igaz az hegesztett. de ebbe meg kicsit több anyag van és három kamrás. szóval szerintem jó lesz...
húzott küllõre meg szintén nincs keret. competition szerintem nem is éri meg. revoval meg lehet nem kéne durvulni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Matt

Végül milyen kerekeid lesznek a Giantben?
Kicsit vizsgálódtam énis, hogy egy könnyû ss hátsóagy (340g körül) húzött 2-1,8 küllõkkel meg valami 430-450 grammos felnivel plusz 100g körüli belsõvell nem keveset tudnék ledobni. Csak mindez úgy 30kval könnyítene rajtam is ami nem kevés.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

No, befûzettem a kerekeimet Gyapival, ahogy javasoltátok, nagyon szép lett, szépen pörögnek. A kipróbálás még várat magára a tetves idõjárás miatt, sajnálnám egybõl felismerhetetlenül összekoszolni s jobb szeretem a 10°C+ hõmérsékletet :)

A végleges alkatrészlista:
Elsõ agy: Novatec D351SB Light (32)
Hátsó agy: Novatec D042SB Light (32)
Felnik: Mavic XM317 Disc, fekete (32)
Küllõk: Mach1, fekete
Tárcsák: Shimano 160mm

Íme pár kép: 1 2 3 4 5
Elsõ kerék: 1100g. Hátsó kerék: 1580g.

Az 5-ös képen látható felniszalag kihagyása a szelepnél mondjuk szerintem nem volt túl jó ötlet, tuti kiszúrja a belsõt a felni sorjája, majd oda még teszek valamit. Az elõzõ keréknél is elpusztítottam pár belsõt, mire rájöttem, hogy elmozdult a felniszalag és a küllõfurat gyilkolja szét.

Én minden lukra vágtam ilye szürke erõsített ragasztószalagból (amivel a krokodilok száját is beragasztják :D ), + körben egy réteg szigszalag, hogy tuti elcsúszásbiztos legyen. A szelepnél csavarhúzó végével simán eltûntethetõ a lyuk éle, nem kell mással trükközni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Már csak egy (vagyis kettõ) jó külsõ kéne, ami nem túl drága, félterep, nem túl nehéz (600g körül) s van benne valami defektvédelem. Tudsz ajánlani valamit?

menj be a kedvenc bringaboltodba és válaszd ki, amelyik szimpatikus.
600 grammig rengeteg féle gumit találsz, felesleges lenne ajánlani akármit is...
majd jönnek az érdekeltek és mondják, hogy vegyél schwalbet, mert az milyen jó, meg lesz aki a continentalt ajánlja, nekem a maxxis a szimpatikus...
ezért is mondom, hogy menj be a boltba és válassz ott. nem egy olyan nagy tétel, amit érdemes lenne keresgélni, mert valaki ajánlott valamit...
:)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu