Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12596 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A novatec vagy bts xc agyaknál, amik szuper könnyûek (hátsó 285gr) mennyire kell komolyan venni az ajánlott xc felhasználást?
Úgy értem bírnák ezek az agyak az AM-t is? Nem vagyok egy freerider, de azért szeretek ugratgatni, letöréseket kihasználni meg sziklás helyeken menni, és idén kijutok Alpokba, magas hegyekbe is. Felni az pl. mavic 719 lenne, dt 2-1.8 küllõkkel. Keresek valami agyat, ami könnyû és erõs de nem dt.
köszi elõre is!

novatec simán sztem

de én megnézném ezt :

http://piacter.bikem...t=278505&cat=83
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 hozzászólás
A novatec vagy bts xc agyaknál, amik szuper könnyûek (hátsó 285gr) mennyire kell komolyan venni az ajánlott xc felhasználást?
Úgy értem bírnák ezek az agyak az AM-t is? Nem vagyok egy freerider, de azért szeretek ugratgatni, letöréseket kihasználni meg sziklás helyeken menni, és idén kijutok Alpokba, magas hegyekbe is. Felni az pl. mavic 719 lenne, dt 2-1.8 küllõkkel. Keresek valami agyat, ami könnyû és erõs de nem dt.
köszi elõre is!
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Kicsit hajlott küllõperemmel be lehet még fûzni az agyat? Vagy vissza kell csinálni valahogy?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Haver esett vele (mavic crossride) tavaly. Szerencsére neki nem lett baja :) Mondjuk egy ilyet semmilyen felni nem szeretett volna asszem.

"kirántjuk":D

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Icesahark talán, vagy Alex egyet esett vele, nem is nagyott ás kiszakadt a küllõ a felnibõl (Crossride)

Esni nem estem vele komolyabbat 2 év alatt,( kopp-kopp) ebbõl a szempontból okés.

Haver esett vele (mavic crossride) tavaly. Szerencsére neki nem lett baja :) Mondjuk egy ilyet semmilyen felni nem szeretett volna asszem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Mavic Crossmax elsõ kerék agyát át lehet-e alakítani, hogy jó legyen egy Fox F-100rlc 15QR telóhoz?Külföldön egész "olcsón" adják õket, csak nem tudom jó-e a kerekmhez.Köszi!

az idei st-k pl már alapból qr15-esek, a gyszhoz van adapter, meg az slr-bõl is van olyan.

régeibbek sztem nem vagy többe kerülne mintha ideit vennél, -tavalyira meg nem emléxem-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Mavic Crossmax elsõ kerék agyát át lehet-e alakítani, hogy jó legyen egy Fox F-100rlc 15QR telóhoz?Külföldön egész "olcsón" adják õket, csak nem tudom jó-e a kerekmhez.Köszi!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Nyugi Dani, ha mást nem, beteszem hátsó fixiagynak!
Ugyanis elsõ agyról van szó.A vicc pedig az, hogy a csapágyillesztés mínusz 2század az agyban, +2,5 század a tengelyen.Így szorul a szerencsétlen csapágy.Nesze neked céencé.
Egy e3n-nel is beillesztek egy csapágyat.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lehet nincs köze hozzá, de az én Nova hátsó agyamnak egy mozdulattal lejön a szabadonfutója. És a tengely és akközött van egy kis csõ. Ha azt nem teszem rá, szorul rendesen.

Szinte mindig ilyen okok okozzák, hogy szorul egy csapágy meghúzásra, hiányzik egy távtartó vagy alátét esetleg iszonyatosan elb@sszták a tervezést. Vagy még az is lehet, hogy nincs a helyén a csapágy.
( Pl. A mavic kerekeknél volt olyan, hogy ha meghúztad akkor szorult, ha meg nem akkor lelazult. Ezt egy tömegesen kihagyott alátét okozta.)

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lehet nincs köze hozzá, de az én Nova hátsó agyamnak egy mozdulattal lejön a szabadonfutója. És a tengely és akközött van egy kis csõ. Ha azt nem teszem rá, szorul rendesen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Hali!
Vettem egy használt Hope agyat, iszonyat szoros volt, alig forgott. Vettem bele laza illesztésû csapágyat, még mindig nem jó. Valami ötlet? Nem azt várom, hogy ha ránézek már forogjon, de azért egy Hope ne legyen már sza.abb, mint egy olcsóbb ipcs-s agy, mert most egy olcsóbb Novatectõl is messze van a futása.
labidani

én is hope ot nyúzok egy tõcsavaros hátsót.ha meghúzom a csavart szorul a szabadonfutó.de csak akkor.lehet neked sem a csapágyal van a baj.de pontosan milyen agy is ez?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali!
Vettem egy használt Hope agyat, iszonyat szoros volt, alig forgott. Vettem bele laza illesztésû csapágyat, még mindig nem jó. Valami ötlet? Nem azt várom, hogy ha ránézek már forogjon, de azért egy Hope ne legyen már sza.abb, mint egy olcsóbb ipcs-s agy, mert most egy olcsóbb Novatectõl is messze van a futása.
labidani

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

Ez az összeállítás szerintetek jó?
agyak: Shimano xt 775 centerlock
felni: rigida taurus 2000 fehér
küllõ: DT 2mm fekete piros anyával

köszi

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hát akkor végülis nem vagyok elõrébb egy összerakott kerékkel (45-50bõl), mintha megveszem pl a fulcrum red metal 5 szettet. Súlyban (~1.8kg) és árban is ugyan ott van. (tálán kicsit kevesebb)
Ha könnyebbet meg jobbat akarok (amire nem feltétlenül van szükségem), és bírja is alattam az meg 60-70e alaphangon.
Úgy látom ez a pálya.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Esni nem estem vele komolyabbat 2 év alatt,( kopp-kopp) ebbõl a szempontból okés.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Icesahark talán, vagy Alex egyet esett vele, nem is nagyott ás kiszakadt a küllõ a felnibõl (Crossride)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mondjuk az tény, hogy elpusztíthatatlan, de mást elõnyt én sem tudok felhozni a Crossride mellett.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Matuznál van gipiemme kenya tárcsafékes felni 8,5-ért, nekem voltak gipiemme cuccaim, de nem tudtam, hogy felnit is gyárt.

Vajon milyen minõséget képviselhet?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A Crossride bõ két kiló. Az általad összerakott kerék olcsóbb mint a mavic, vagy a fulcrum, de nem rosszabb. Nem olyan merev az igaz, de 2-300 grammal könnyebb is.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
számolgattam kicsit.
Sun Equalizer 23+dt champ+novatec agyak hozzávetõlegesen ~1.8kg gyári adatok alapján és ~44eFt
Ez jobb lenne mint egy crossride vagy red metal 5 szett? Mert árban arra jár. Súlyban is kb annyi mint az utóbbi