Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lehet nincs köze hozzá, de az én Nova hátsó agyamnak egy mozdulattal lejön a szabadonfutója. És a tengely és akközött van egy kis csõ. Ha azt nem teszem rá, szorul rendesen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Hali!
Vettem egy használt Hope agyat, iszonyat szoros volt, alig forgott. Vettem bele laza illesztésû csapágyat, még mindig nem jó. Valami ötlet? Nem azt várom, hogy ha ránézek már forogjon, de azért egy Hope ne legyen már sza.abb, mint egy olcsóbb ipcs-s agy, mert most egy olcsóbb Novatectõl is messze van a futása.
labidani

én is hope ot nyúzok egy tõcsavaros hátsót.ha meghúzom a csavart szorul a szabadonfutó.de csak akkor.lehet neked sem a csapágyal van a baj.de pontosan milyen agy is ez?

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás
Hali!
Vettem egy használt Hope agyat, iszonyat szoros volt, alig forgott. Vettem bele laza illesztésû csapágyat, még mindig nem jó. Valami ötlet? Nem azt várom, hogy ha ránézek már forogjon, de azért egy Hope ne legyen már sza.abb, mint egy olcsóbb ipcs-s agy, mert most egy olcsóbb Novatectõl is messze van a futása.
labidani

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

Ez az összeállítás szerintetek jó?
agyak: Shimano xt 775 centerlock
felni: rigida taurus 2000 fehér
küllõ: DT 2mm fekete piros anyával

köszi

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hát akkor végülis nem vagyok elõrébb egy összerakott kerékkel (45-50bõl), mintha megveszem pl a fulcrum red metal 5 szettet. Súlyban (~1.8kg) és árban is ugyan ott van. (tálán kicsit kevesebb)
Ha könnyebbet meg jobbat akarok (amire nem feltétlenül van szükségem), és bírja is alattam az meg 60-70e alaphangon.
Úgy látom ez a pálya.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Esni nem estem vele komolyabbat 2 év alatt,( kopp-kopp) ebbõl a szempontból okés.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Icesahark talán, vagy Alex egyet esett vele, nem is nagyott ás kiszakadt a küllõ a felnibõl (Crossride)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Mondjuk az tény, hogy elpusztíthatatlan, de mást elõnyt én sem tudok felhozni a Crossride mellett.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Matuznál van gipiemme kenya tárcsafékes felni 8,5-ért, nekem voltak gipiemme cuccaim, de nem tudtam, hogy felnit is gyárt.

Vajon milyen minõséget képviselhet?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A Crossride bõ két kiló. Az általad összerakott kerék olcsóbb mint a mavic, vagy a fulcrum, de nem rosszabb. Nem olyan merev az igaz, de 2-300 grammal könnyebb is.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
számolgattam kicsit.
Sun Equalizer 23+dt champ+novatec agyak hozzávetõlegesen ~1.8kg gyári adatok alapján és ~44eFt
Ez jobb lenne mint egy crossride vagy red metal 5 szett? Mert árban arra jár. Súlyban is kb annyi mint az utóbbi

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Én nem vagyok benne biztos, hogy annyira kellene neked 717-es felni.

Én sem vagyok benne biztos, ezért érdeklõdöm itt :prosze:

Általánosságban jobb az iparis, de csak akkor ha szervizelhetõ és pótalkatrész is van hozzá.

Ez a novatec-ekre illetve bts-ekre igaz?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Én nem vagyok benne biztos, hogy annyira kellene neked 717-es felni. Egy Sun Equalizer 23 vagy egy Rigida Taurus is megtenné. Áruk kb. fele mint a 717, és talán sosem éreznéd meg a különbséget. Mindezt, úgy írom, hogy 717-es felnim van. Általánosságban jobb az iparis, de csak akkor ha szervizelhetõ és pótalkatrész is van hozzá. Kónuszosból csak Shimano van és szereti ha vigyáznak rá.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
én is a sima dt champ 2mm-es küllõre gondoltam
akkor 717 marad az alapterv
de a bts xc elite az túl drága...úgy tuti nem jön ki 60ból. akkor már inkább az olcsóbb novatec...

Kónuszos Vs. Zárt ipari csapágyas? <---erre vki?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Még nem most akarom megvenni, úh lehet Neked elõbb lesz tapasztalatod :D
Sima 2mm DT Championra gondoltam, vagy netán Competion... ezek vmivel erõsebbek a Revotól talán, annyi súlytöbblet nekem meg nem oszt nem szoroz, inkább erõs+tartós legyen. (85kg vagyok és 185ös tárcsa menne rá) 60-tól inkább jó lenne lefelé mennem :(

717 helyett még Sun ds2-xc-be is gondolkozom spórolás címszó alatt....

azon inkább ne spórólj, sokkal gagyibb felni

tárcsafékhez meg 80+ hoz meg inkább 2mm-es küllõ
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Melyik a nyerõbb?
Egy jó zárt ipari csapágyas agy (pl) vagy egy jó kónuszos (pl)?
Illetve mi szól ellene vagy mellette?

Eddig ezek az alternatívák merültek fel: (tárcsafékes!)
Mavic Crossride szett (~45e)
Fulcrum Red Metal 5 szett (~50e)
Mavic XC 717 + dt küllõkkel + vmi jobb agyak...(~60e)

Még vmi javaslat, jobb cucc ebben a kategóriában? :)

BTS XC Elite agyak, húzott DT küllõk és egy könnyû felni. Szerintem ez a legjobb választás. ~1600g körül meg lehet vele állni.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sima 2mm DT Championra gondoltam, vagy netán Competion... ezek vmivel erõsebbek a Revotól talán, annyi súlytöbblet nekem meg nem oszt nem szoroz, inkább erõs+tartós legyen. (85kg vagyok és 185ös tárcsa menne rá) 60-tól inkább jó lenne lefelé mennem :(

xt agyakat 16-18 körül megkapni, és azzal nehéz melléfogni

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Ha az utolsót választod akkor nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatokra, mert pont ilyet szeretnék én is a késõbbiekben.

A dt alatt dt revot értesz, akkor az agyakra kb 23k jut, amibõl a normál novatec light agyak kijönnek fûzéssel együtt.

Mondjuk ha 717 meg mondjuk revo, akkor lehet érdemes rámenni a legkönnyebb novatec agyakra (712 meg 711 a kódjuk asszem). Így kicsit 60 fölé menne.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Melyik a nyerõbb?
Egy jó zárt ipari csapágyas agy (pl) vagy egy jó kónuszos (pl)?
Illetve mi szól ellene vagy mellette?

Eddig ezek az alternatívák merültek fel: (tárcsafékes!)
Mavic Crossride szett (~45e)
Fulcrum Red Metal 5 szett (~50e)

utolsóra még egy szavazat.
én bts agyakba és revo küllõkkel fûztem egy kereket, 60 körül állt meg, 1600 gramm alatt lett valamivel
olvass vissza, írtam róla (grammos topicban vannak súlyadatok is)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

...

Ha az utolsót választod akkor nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatokra, mert pont ilyet szeretnék én is a késõbbiekben.

A dt alatt dt revot értesz, akkor az agyakra kb 23k jut, amibõl a normál novatec light agyak kijönnek fûzéssel együtt.

Mondjuk ha 717 meg mondjuk revo, akkor lehet érdemes rámenni a legkönnyebb novatec agyakra (712 meg 711 a kódjuk asszem). Így kicsit 60 fölé menne.