Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
azért tegyük hozzá, hogy a revo szakitó szilárdsága megegyezik a sima 2mm championéval...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
105 kg vagyok nem biciklizek sokat de 185ös tárcsával használom a revos kerekem, osztán megvan mán lassan két éve....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én is nemrég fûzettem új kerekeket, nekem nem javasolták a revo küllõket tárcsafékes xc használatra, pedig én is 70 kiló vagyok, inkább 2-1,8-as comp-pal kértem, súlyban alig nehezebb szerintem, a hozzá járó réz nipliket meg beszámították a 12 mm-es alu felete anyák árába, így 200X64 Ft volt a küllõkkel.
A Dt agyak akciója meg szépen megszûnt, mikor mondták, hogy 120-125e lenne a kettõ db 240-es centerlockos agy(fehéret szerettem volna) néztem egy nagyot.:scared:
Viszont sikerült használtan vennem egy párat durván egy új elsõ 240-es áráért. Egy több, mint két kilós kerékszettem volt elõtte(alivio agyakkal:)), kíváncsi leszek rá, hogy tényleg annyit számít fél kiló mínusz a kerekeken.
http://picasaweb.goo...ke/UjKerekszett#

Mindig szeretem amikor olyanok javasolnak ilyen dolgokat akik alig bringáznak. Ha a sok felniszétverõ versenyzõ alatt bírják a revo küllõk akkor alattad is bírták volna.
Egyébként a revo több mint kétszer annyival könnyebb mint a comp, mint amennyivel könnyebb a comp a champion-nál.

A sebesség mindent megold.

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Én is nemrég fûzettem új kerekeket, nekem nem javasolták a revo küllõket tárcsafékes xc használatra, pedig én is 70 kiló vagyok, inkább 2-1,8-as comp-pal kértem, súlyban alig nehezebb szerintem, a hozzá járó réz nipliket meg beszámították a 12 mm-es alu felete anyák árába, így 200X64 Ft volt a küllõkkel.
A Dt agyak akciója meg szépen megszûnt, mikor mondták, hogy 120-125e lenne a kettõ db 240-es centerlockos agy(fehéret szerettem volna) néztem egy nagyot.:scared:
Viszont sikerült használtan vennem egy párat durván egy új elsõ 240-es áráért. Egy több, mint két kilós kerékszettem volt elõtte(alivio agyakkal:)), kíváncsi leszek rá, hogy tényleg annyit számít fél kiló mínusz a kerekeken.
http://picasaweb.goo...ke/UjKerekszett#

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Megtaláltam köszi!

Bakker ez nem semmi áremelkedés.......

megtalálhatod még mindig az olcsóbb verziót, ami az oem küllõje a dt-nek... ez meg nem az... ezért ennyi az ára...

http://mali.hu/alkatreszek/kullok

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Megtaláltam köszi!

Bakker ez nem semmi áremelkedés.......

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Honnan szedtétek ezt a 120 ftos DT küllõárat?

www.boneshaker.hu
DT árlista.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

nyugdíjba küldeném DT 6.1 felnijeimet,Mavic EN521-t néztem ki helyettünk:

http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2855
van valakinek,vagy ismerõsének tapasztalata vele aki aktívan használja?

kérdezted, de nekem mavic d5.1 felnijeim vannak. súlya ugyanennyi, de az ust-s. 5 éve használom õket a dh gépben, kiszolgált már 3 bringát. mondjuk sosem voltam kerékgyilkos, de eddig problémamentes. meg azért az 5 évbõl 3 nyugdíjas tempóban telt. idén valszeg ilyenbõl lesz egy pár 1800g alatti kerekem a dh bicóba:
http://www.notubes.c...products_id/471
470g darabja,és mentek ilyennel vk futamokon is.

aszondom,h magyar dh felhasználásra bármely nevesebb enduro felni/kerék bõven elég.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Honnan szedtétek ezt a 120 ftos DT küllõárat?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tárcsafékes 29er kereket mennyire okos dolog DT Revoval fûzni? 32küllõs kerékben gondolkodom és max. 70kg vagyok.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
nyugdíjba küldeném DT 6.1 felnijeimet,Mavic EN521-t néztem ki helyettünk:
Feltöltött kép
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=2855
van valakinek,vagy ismerõsének tapasztalata vele aki aktívan használja?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Úgy értettem hogy a DT forgalmazás változott, nem a nagyker. Bocs ha félreérthetõ volt.
Persze a Malinál is van, de ott többször is futottunk készletproblémába, meg a mali amugy is hmmm...

Hallottam én is ilyet, hogy ami a Malinál van, az a DT sima tömegküllõje, amit az OEM bringákba visznek, de különbséget nem vettem észre a kettõ között sem szemre, sem fûzéskor.

Mali újabban elég korrekt volt, a készletét sajna most nem ismerem...

Mindenesetre furcsa a gyártótól is hogy ilyet megenged... legalább lehetne konkurencia, egy kis árleszorítással, csak sajna jól megosztották, ki mit forgalmazzon...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Úgy értettem hogy a DT forgalmazás változott, nem a nagyker. Bocs ha félreérthetõ volt.
Persze a Malinál is van, de ott többször is futottunk készletproblémába, meg a mali amugy is hmmm...

Hallottam én is ilyet, hogy ami a Malinál van, az a DT sima tömegküllõje, amit az OEM bringákba visznek, de különbséget nem vettem észre a kettõ között sem szemre, sem fûzéskor.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Csak azért mondtam, mert menetközben ugye Mali->Boneshaker változott, nekünk van 50 ft-os meg 120 ftos ezüst championunk is. És elvileg ugyanaz :)

Mali nem változott át Boneshaker-ré :D:D

Mindkettõ forgalmaz dt-t, a boneshakernél drágább a champion küllõ, mert az tényleg az... a malinál meg az alap rozsdamentes küllõ az amit árulnak...

nem tudom mi a különbség, de biztosan van....(leginkább teherbírásban szvsz)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Huhh, jól belementünk ebbe a küllõs témába.

Megnéztem én is az elérhetõ tömegadatokat. Labidani amit mondott, hogy 70g spórolás nagyjából megfelel a DT honlapon lévõ értéknek (79g), ez 264mm-es hosszra vonatkozik és 32 küllõre.

Te (Rémhörcsög) amit mondasz ha jól látom weightweenies-es és 36 küllõre vonatkozik 102g spórolás ugye 292 vs 298 hosszal. Érthetõ a difi, mert a 264 az a tartomány alján, míg a 292 a tartomány tetején van. Átszámolva 32 küllõre 91g jön ki. Ha ezt arányosan átszámoljuk a másik hosszra (264-re) akkor két grammon belül van a difi, szal mindkét mérés pontos.

Azt, hogy mekkora küllõvel fûzetném a kerekemet azt ugyan nem tudom, de a lényeg kiderült.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.357 hozzászólás
naon tudok! tényleg jó régi dologra válaszoltam:gafa:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Csak azért mondtam, mert menetközben ugye Mali->Boneshaker változott, nekünk van 50 ft-os meg 120 ftos ezüst championunk is. És elvileg ugyanaz :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vagy lehet hogy az olcso DT az ezust, a draga meg fekete
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

ebike honlapján van sima 40 forintos DT küllõ. Az miben különbözik az ugyanott DT championként jelölt 173 forintos küllõtõl? Esetleg utóbbit alu anyával szállítják? De akkor sem értem, mert az alu küllõanya 74 forintért van külön.

Jameg most, hogy írtátok 70g-ot lehet spórolni kerekenként revoval megvilágosodtam, hogy ha valamiért, akkor nekem ezért nem éri meg a revo.

Viszont a mostani kerekem sima réz küllõanyákkal van fûzve. Van valami hátránya az alunak azonkívül, hogy drágább?

Champion vs Revolution: 270 vs 168. (292mm vs 298mm, 36 db)
Ez nem tudom, hol 70 gramm, fõleh hogy ennél a mérésnél a revo a hosszabb.
Az alu anyából 33 gramm a 100 db, rézbõl pedig 99.

A Champion azért lehet különbözõ árral, mert különbözõ a beszerzési forrás.

És igen, az alu anya rohadhat, de vegyél prolock-osat, az nem annyira hajlamos rá.

Az meg hogy megéri... Szubjektív. Nyilván ha Revo küllõ, prolock anya van befûzve 3ezer ftos 5-600 grammos felnivel és deore aggyal, akkor annak nem sok értelme van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az alu anya egy olyan dolog, hogy ha van egy 390grammos felnid, ultrakonnyu agyak, 1.5-os kullok, akkor ne rezzel fuzzel mar.

de egy atlagos sulyu kerekbe leginkabb folosleges.

es igen, szeret rarohadni a kullore.

elony hogy konnyu, es szep. nekem csak azert van mert gyarilag ezzel jott a kerekszett, a csajom kerekszettjebe meg azert raktam, mert kulon ezt kerte [szep piros] de az agyak olyan nehezek [specialized stout ill 525-os deore] hogy gyakorlatilag nem beszelhetunk suly elonyrol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F