Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Mavic XM719 disc belsõ átmérõt tudna valaki mérni? Meg falvastagságot?

Majd' 1centis különbségeket találok neten...
ebike szerint 531mm, Mavic szerint 536mm (McGuywer szerint is .) de biztosra szeretnék menni) , DT szerint meg 540. hogy van ez? :(

én is igy voltam múltkor a single trackkel :D
nézegettem pár külföldi boltot,536ot írnak.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Mavic XM719 disc belsõ átmérõt tudna valaki mérni? Meg falvastagságot?

Majd' 1centis különbségeket találok neten...
ebike szerint 531mm, Mavic szerint 536mm (McGuywer szerint is .) de biztosra szeretnék menni) , DT szerint meg 540. hogy van ez? :(

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Vagy csak szimplán tele van zsírral. Ha nem akad, vagy nem túl nehezen jár, akkor semmi baja. Nem forog úgy, mint egy ipcs-s, fõleg nem újkorában. XT-rõl van szó ha jól sejtem.

Nekem az Lx hátsó agyam volt karbantartási szervízen nemrég, de utána csöndbe lett a szabadonfutó, plusz kicsit nagyobb ellenállással is forog mind a kerék, mind a szabadonfutó.

Ez is lehet, hogy a zsírtól?

Bár szerintem a szabadonfutó nem lett szétszedve.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igen, az van, amit irsz... nem rag, vagy akad (ezt elotte neztem, mielott beraktam), csak kicsit nehezen jar. az elozo alivioshoz kepest volt fura, de abban mar volt egy ~70km.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Vagy csak szimplán tele van zsírral. Ha nem akad, vagy nem túl nehezen jár, akkor semmi baja. Nem forog úgy, mint egy ipcs-s, fõleg nem újkorában. XT-rõl van szó ha jól sejtem.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha egy uj agy kicsit nehezen forog, csak szimplan szoros a konusz, vagy be fog kopni?
ill hatsoagynal fogaskoszoru bazirgalas nelkul be lehet allitani?

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Kellett, hogy valaki lásson belõle, mert elvileg itt van belõle.
Ker

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a gyarto altal kozolt sulyadatok altalaban elegge optimistak, azert ezt ne felejtsuk
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
de az is lehet hogy a magyar nagyker sem látott még belõle :D :D vagy nem mért...

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Az az érdekes, hogy a nem ezüstnek csak egy súlyadat van megadva, és az a 382g. Hacsak nem lapítanak a másik adatokról, mert a szinter szerintem vastagít, és nehezít eléggé.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a szinter nem tul vastag? arra is gondolni kell hogy a kullonek at kell fernie a kullolyukon, es eleg pici tolerancia van am ott
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
szinter elég vastag réteget képez szerintem...de végülis lehetséges

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

inkább ahoz kell fehérnál technológia, hogy mikor hajlik/nyulik a küllõ ne pattanjon meg a festék...ergo valami száradás után is rugalmas festéket kell alkalmazniuk....

mondjuk szinterezik (custom motoroknál pl igen)

a titok másik nyitja meg hogy a feketébõl gyártanak/eladnak évente kb 8 csilliót, fehérbõl/szinesbõl meg mondjuk 20 ezret. ráadásul itthon a fekete még leht oem, is....etc etc
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
inkább ahoz kell fehérnál technológia, hogy mikor hajlik/nyulik a küllõ ne pattanjon meg a festék...ergo valami száradás után is rugalmas festéket kell alkalmazniuk....amu tuti nem olcsó....ha jol tudom a fekete nem festett, hanem valami felületmódosító eljárás, de tuti nem festett

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Így azért már egészen más a leányzó fekvése. Nem gondoltam, hogy más a festés módja. Amúgy létezik, bár élõben még én sem nagyon láttam. Vagy csak nem tûnt fel.
DT Swiss - DT competition
Sebaj! Fehér Syncros DS23 felni, fekete Competition küllõ, és sárga Nuke Proof agyak. Így fog kinézni.
Am bringába szerintem tökéletes lesz. Már csak a Banseemet kell lefestetni fehér-zöldre, mert az alap szürkétõl hányni tudnék.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja en is azt akartam mondani hogy a fekete az ha jol tevedek akkor horganyzas? a feher meg gondolom valami festek. ami nagyon vekony reteg, de megis jol fed, es tartos. [nem kopik, es nem szinezodik el] na ha ezt mindet egyutt akarod, es raadasul nem nagy mennyisegben akkor eleg dragara jon ki az egy darab. plusz forgalmazo haszon, plusz kisker haszon.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Az a baj, hogy más technológiával csinálják a fehéret, mint a feketét, meg gondolom kisebb darabszámban is, ezért drágább jóval. Személy szerint még nem találkoztam fehér DT küllõvel, de azt tudom, hogy a fehér festést nagyon jól meg kell csinálni küllõn ahhoz, hogy ne jöjjön le. Gondolom ezért drága.

BTS nem csak nehéz, hanem nyúlik, csavarodik is, és bmxkerék fûzésénél leszakadt az egyik feje, még kb 90%os feszítettségnél.

Nekem a singlespeedben Novatec agyak vannak DT 2-1.8-2 fekete küllõkkel, fekete anyával és Singletrack felnivel. "Kicsit" nehezebb, mint amikkel eddig mentem, de brutál erõs.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
nekem is 543-nak jó az a single track, bár a fûzés miatt bajos a mérés.
Fehéret szeretnék leginkább amúgy. DT Competition. Azt pedig értem, hogy drágább, de engem a mértéke bosszant.
mondjuk ha a fekete 200 darapja, akkor mondjuk legyen 230-250 a fehér. De nem 600 mint ahogy azt a példa mutatja.
OK megnézem külföldön, de már az agyam is a CRC-rõl jön, és ott is szívok, de az egy külön történet. Beragadt, nem létezõ felni rendeltem, és ezzel egy hónapja vártam másikra, ami persze nem jött azóta sem. A pénz pedig már el lett utalva nekik. Inkább akkor tojok az egészre, lesz fekete.
BTS-t kihagynám én is. 2mm a küllõjük, és így nem könnyítés vele fûzni.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Te most milyen színût szeretnél igazából? A postodból ez nem nagyon derül ki.

A színes küllõ pedig mindig drágább, mint az ezüst. Mindenhol.

A BTS küllõ meg fos.

Nekem Singletrack van, jó lesz az az 543. Bár pontosan nem tudtam lemérni, mivel ugye be van fûzve :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Hali!

Venni akarok küllõket, bár a hosszát még nem számoltam ki, de nem is ez most a lényeg. DT competition-t néztem ki és a Revolutiont, mert 55 kiló vagyok csak. A lényeg, hogy a gyártó honlapján létezik belõle fehér és piros is a competitionból. Elkezdtem keresni, de hát inkább nem mondom, mekkora szivatás, csak azért mert nem fekete, már ha lehet kapni pár helyen. Fekete 200 Ft, a fehér az 600 Ft. Pirosat nem is találtam.
Tud valaki olyan helyet, ahol nem mûködik a "rasszizmus"? Igazából nem szívesen fizetnék plusz pénzt csak azért mert más a színe, vagy ha igen, az nem a háromszorosa lenne.

Kis hazánkban nincs rá lehetõséged, ez biztos... nézegess külföldi shopokat..., ha pedig olcsó fehér küllõt akarsz akkor marad a bts.... van belõle fehér és piros is!