Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Hülye kérdés lessz : Ma odacsaptam két küllöm ...kb 3 mm behajlott igy V alakban 6-8 cm-en hosszan a kerékhez közel
itthon kiegyenesitettem a felni (mavic) tized-mm-re jó.. nincs 8-as
kiszakadhat e késõbb ? esetleg kicseréljem ? ...köszi

"just chillin killin"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Mi volt a probléma?

folyamatos felütéses defekt. se elõtte, se utána nem volt. de azzal a kerékkel állandóan. valahogy nem volt jó, na elõtte mach1 felni volt, utána sun ds1xc eddig talán két alkalommal sikerült felütni kereket, de azok is a rossz minõségû belsõnek köszönhetõek, mindkettõ anyaghibánál szakadt szét.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
az a novatec d61sb/a az zsír ugyanaz, mint a formulám :) csak ennek elox piros a széle .p

edit: amúgy nekem is csak azért lett 1800g alatt mert az egyik felni csak 450g .)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Kafa.
Nálam Novatec D61SB/A elsõ-, Novatec DO42SB Light hátsóagy lesz, ugyanilyen felnikkel, 2 mm-es küllõkkel és még nem tudom milyen anyákkal, de talán megáll a 2 kg alatt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Formula DHL91 20mm, 180gramm
Novatec D811SB, 305gramm
DT competition 2-1.8-2 260mm, 262mm
DT Alu anyák
Cseke zsír :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

1795g gyorszár nélkül:
http://img534.images...90/pict4703.jpg

bocs a képminõségért.

Kerékagyak? Küllõk?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
1795g gyorszár nélkül:
http://img534.images...90/pict4703.jpg

bocs a képminõségért.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

én a 819-cel szívtam folyamatosan

Mi volt a probléma?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

én a 719-est venném. (illetve ha belefétr akkor 819. erõsségben súlyban kb ua csak ust)

Köszi. Egyelõre hagyományos kerék lenne, úgyhogy a 719 lesz.

Trance

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

én a 819-cel szívtam folyamatosan. xc717 inkább. az xtr viszont jau. esetleg ringlé, hope, ha találsz olyan árban.

717 kevés lesz sztem -mondjuk az említett dt is-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

XTR DT 400 vagy. Nova Light 819? Mindegyik DT Comp küllõkkel, alu anyákkal.

én a 819-cel szívtam folyamatosan. xc717 inkább. az xtr viszont jau. esetleg ringlé, hope, ha találsz olyan árban.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Bocs a kicsit offért, de nem találtam (meg) a kerekes topikot, ha van ilyen...

Fulcrum Red Metal 10-zel van valakinek tapasztalata? (ismerem a speckóit, csak érdekelne, hogy próbálta-e már valaki élõben is... ? )

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ismét aktuális a keréképítési tervem és a lehetséges felnik körét leszûkítettem a Mavic XM719 Disc, XC 717 és a DT Swiss XR 4.2d-re. A mostani Mavic XM 117 lenne lecserélve. Szerintem ennél mindhárom jobb. A felnik közül a DT tetszik jobban, de félek, hogy a 400 g-os tömegével XC/AM célokra (meg a nem kimondott apró testemhez) kevés lesz, ill. felhasználói vélemények között több helyen is olvastam, hogy puha az anyaga.
A DT kínálatában van picit nehezebb (több anyag ~ erõsebb) hegesztett illesztésû tárcsafékes felni?. Én nem találtam.
A Mavic elõnyei között ott van az, hogy erõs alapanyagból van, ami számomra azt jelenti, hogy pl. a DT-vel azonos súlyban lévõ Mavic 717-es is jobb lenne.
Csak kérdés, hogy elég erõs-e a nekem.

én a 719-est venném. (illetve ha belefétr akkor 819. erõsségben súlyban kb ua csak ust)

xtr/819 el
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Ismét aktuális a keréképítési tervem és a lehetséges felnik körét leszûkítettem a Mavic XM719 Disc, XC 717 és a DT Swiss XR 4.2d-re. A mostani Mavic XM 117 lenne lecserélve. Szerintem ennél mindhárom jobb. A felnik közül a DT tetszik jobban, de félek, hogy a 400 g-os tömegével XC/AM célokra (meg a nem kimondott apró testemhez) kevés lesz, ill. felhasználói vélemények között több helyen is olvastam, hogy puha az anyaga.
A DT kínálatában van picit nehezebb (több anyag ~ erõsebb) hegesztett illesztésû tárcsafékes felni?. Én nem találtam.
A Mavic elõnyei között ott van az, hogy erõs alapanyagból van, ami számomra azt jelenti, hogy pl. a DT-vel azonos súlyban lévõ Mavic 717-es is jobb lenne.
Csak kérdés, hogy elég erõs-e a nekem.

Trance

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sapimék a Sheldon-féle kerekítsünk felfelé a legközelebbi elérhetõ nagyobb mérethez technikát alkalmazzák, úgy látszik:
elsõ: bal 264, jobb 266
hátsó bal: 266, jobb 264
No, akkor bal elõl 264, maradék 266 lesz. :)

Fûzéssel azonban azt hiszem megbízok valami szakmabelit (termelõdjön a GDP), mert sem bíbelõdni nem akarok vele, sem tapasztalt nem vagyok (meg béna is:D). Szóval az már ésszerûtlen olcsósítás volna részemrõl, ha összedobok egy takony kereket, de legalább ingyen. xD

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Elõre vegyél bal oldalra 264, jobb oldalra 266, hátra mk. oldalra 266 mm-est. Pár tized mm nem számít, fõleg egy viszonylag magas profilú felniben. Szerintem a Sapim oldalán levõ kalkulátor a legjobb, de az Ebike oldalán levõ sem rossz. Be is fûzöd?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
B+ Travel agyak (ezek adottak), Sun Single Track felnik, Sapim leader küllõk/anyák. Mint látszik, budget garnitúra lesz, ezért is nem boltban veszem a küllõket (mert egy sör árán is jólesik spórolni, eh), tehát nem volna baj, ha a _megfelelõ_ méreteket venném.

eBIKE küllõhossz-számítóját használtam (32 lyuk, 3 kereszt), ezt dobta a gép:

elsõ kerék:
bal: 264.2mm
jobb: 265.8 mm

hátsó kerék:
bal: 265.7 mm
jobb: 264.3 mm

Nyomatékosítják, hogy lefelé kell kerekíteni, szigor van. Jó lesz-e nekem mindenhova a 264 millis pálca (csak páros méretek vannak), vagy ez fals és jobb elõl és bal hátul biza 266-osokra van szükség?

Ha esetleg ezt már korábban leírtátok valakinek, szájbarágósan, akkor az is elég, ha toltok egy linket, akár privátban is.
Köszönöm

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
Mondjuk hogy all mountain felhasználásra kéne felni 80kg alá. Pihen a sarokban egy Rhyno lite. Van olyan felni, ami ennél könnyebb annyival, hogy megérje váltani, és azért eszi a 2.4-es gumikat is?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem 3