Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

félig meddig off itt:
ha ennyi bajod van a bicóddal, vidd el a Luongoba, az a S-Whez közel van, vagy keress közeli boltot itt: -Budapesti bringaboltok listája- hogy rakják össze neked rendesen

Köszi, megnézem... bár már kinéztem egyet a közelben, akiknek relative jó a hírük. Csak az a gáz, hogy így esetleg bukom a garanciát. :(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

...

félig meddig off itt:
ha ennyi bajod van a bicóddal, vidd el a Luongoba, az a S-Whez közel van, vagy keress közeli boltot itt: -Budapesti bringaboltok listája- hogy rakják össze neked rendesen

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

bocs ember,én csak segíteni próbáltam!

Azzal, hogy gyakorlatilag lehülyézel?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

de ha legugolsz a bringa mögé és elnézel az elsõkerék felé akkor is lehet látni, ha nincs egyvonalban. Nem kell ehhez semmi spéci dolog sztem.

Sajnos úgy nem látszik/látszott... (próbáltam a kormányt, nyerget precizen beállítani, néztem, hogy minden egyvonalban legyen, de pusztán szemre nem lehet - pláne egyedül, mert letámasztva mindig ferdén áll valami)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
ez is benne van ,de szemmel nem vette észre,én a leírtakból arra következtettem!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
de ha legugolsz a bringa mögé és elnézel az elsõkerék felé akkor is lehet látni, ha nincs egyvonalban. Nem kell ehhez semmi spéci dolog sztem.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
bocs ember,én csak segíteni próbáltam!
mondjuk kajak nem vágom most mit vársz el?ha a boltban nem rakták össze rendesen ,ne minket hibáztass,vidd el egy másik boltba,ahol normálisan összerakják,nem tudom hol laksz,nem is érdekel,de remélem van másik bolt a környéken!

egy "okostojás"
ennyi

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Józan paraszti ész!Egy darab fa pálca vagy centi,vonalzó segítségével megtudtad volna csinálni bármikor,nem kell ehhez terepre menni,hogy lásd eltér-e a nyomvonal!

Biztos így van. Ha te mondod. Fõleg, hogy kb. aznap, mikor kérdeztem, leraktam a gépet és a mai napig nem nyúltam hozzá...
(úgy imádom, hogy kérdezek valamit, akkor rögtön jön pár okostojás, akik ahelyett, hogy segítenének, még engem baszogatnak, hogy mit miért nem... - bocs, hogy nem szaladtam le egy hete a boltba venni spárgát, egyéb eszközt a méricskéléshez... pláne, hogy egy egyhónapos bringáról van szó, amit nem én raktam össze, cserébe a boltban sem voltak képesek tisztességesen megcsinálni)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Azóta szerinted hol tudtam volna ellenõrizni a keréknyomot?

Józan paraszti ész!Egy darab fa pálca vagy centi,vonalzó segítségével megtudtad volna csinálni bármikor,nem kell ehhez terepre menni,hogy lásd eltér-e a nyomvonal!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

csak ugye ezt még aznap kérdezték és javasolták a keréknyom vizsgálatát...

Azóta szerinted hol tudtam volna ellenõrizni a keréknyomot? Folyamatosan esett az esõ, a házban meg ugye seggberúgnak, ha ilyesmivel kezdek kísérletezni a folyosón. ;)

szerk: Mondjuk most nem találom azt a társalgást, de akkor valami olyasmit emlegettek, hogy esetleg a váz van eldeformálódva, ezért javasolták a keréknyom ellenõrzését. És azt azzal zártuk le, hogy ha a váz lenne a bûnös, akkor állóhelyzetben nem billenne következetesen balra a kerék.

szerk2: mégis megvan, de...
"igaz, bocs ha tárcsás, akkor meg sem kérdezem, nem lettek-e ferdén a kerekek esetleg betéve..
valszeg elment a vázad cseppet " - nem erre céloztál véletlenül?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Szerinted miért vettem észre?

csak ugye ezt még aznap kérdezték és javasolták a keréknyom vizsgálatát...

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

vajon nincs összefüggés? :)

Szerinted miért vettem észre? Rohadtul idegesített, hogy félrehúz, keresgéltem, mi okozhatja (mert az üzlet tulajdonosa által is felvetett: "a bowdenek okozhatnak ilyet" kissé gyanúsnak tûnt). Ma vettem észre, hogy nem optikai csalódás volt a múltkor, hanem valóban rosszul áll a kerék. Õszintén szólva már ott tartok, hogy ha kellõképp erõszakosan tudnék fellépni, visszakérném a pénzem, mert erõs a gyanúm, hogy egy a minõségellenõrzésen megbukott darabot sóztak rám. Tetézve mindezt a boltbeliek hozzánemértésével vagy felületességével... :(
(lásd cm feketelista, mai bejegyzés)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Én is kérdezni jöttem: tárcsafékes elsõ kerék. A villa bal szárához majd' egy centivel közelebb van, mint a jobbhoz. Ez mennyire normális szerintetek?

Kellene egy kis segítség és nem találok igazán a témábavágó topic-ot: az a gondom, hogy a bringám kissé balra "húz". Szóval ha pl. a nyeregnél fogva, a talajra merõlegesen tartva próbálom tolni, akkor elõbb enyhén, majd egyre erõsebben balra akar fordulni. Ugyanezt érzem akkor is, ha rajta ülök. Mi minden okozhat ilyet?

vajon nincs összefüggés? :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
de, aszimmetrikusra kell. úgy hogy a felni középen fusson. :) Ez eltérõ küllõ-dõlés-szögeket jelent, fõként elöl.

Aztán hívhatjuk fûzésnek vagy centírozásnak (utóbbi számomra valamiféle fimombeállítást jelent); elkúrták, az a lényeg. ne hagyd annyiban.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Bocs, ha hülyeség amit írok, de a tárcsafékes kerekeket nem szokták eleve aszimmetrikusra fûzni? Szóval arra gondolok, hogy nem-e lehet-e, hogy egyszerûen rossz oldalra került a tárcsa és fordítva rakták fel a kereket?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

félrefûzték. nekem is volt ilyen. hamar megcsinálták

Szerintem csak félre centrírozták. :)

A sebesség mindent megold.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Urak!

Adott egy majdnem vatta új Crossmax Enduro kerékszett. A hátsónak van egy nagyon minimális kotyogása. Ez mennyire általános?

Én egy évig használtam ilyen kerékszettet és semennyit sem kottyant! (v-fékes verzió!)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
félrefûzték. nekem is volt ilyen. hamar megcsinálták

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Én is kérdezni jöttem: tárcsafékes elsõ kerék. A villa bal szárához majd' egy centivel közelebb van, mint a jobbhoz. Ez mennyire normális szerintetek?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Urak!

Adott egy majdnem vatta új Crossmax Enduro kerékszett. A hátsónak van egy nagyon minimális kotyogása. Ez mennyire általános?