Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12596 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ugyanolyakkora a forgó tömeg? Kend át metabond zsírral.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mennyire kell konnyen forognia egy xts hatso agynak? amikor gurulok a cangaval, meg mindig ugy erzem, hogy vhol csont van a rendszerben, es vmi visszafogja, konnyen veszit a lenduletebol... gyari allapotaban meg sokkal rosszabb volt (egyik oldalon alig volt zsir, a masikba meg femforgacs). atkentem, beallitottam, de ennel tobbet nem tudtam kihozni belole (most kb 800km van benne). teszt keppen melle allitottam a cirka 15 eves alivios agyas kereket (azt meg elobb is porgettem meg). bocs a szar minosegert, mobil.

a tomitesek miatt porog szarabbul?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

kizart dolog

Ezt már csak biztos-ami-zicher alapon kérdeztem, mert látszólag nyolcas is van az elsõ kerékben, de az abroncs egyenes, csak a gumin vannak apróbb "egyenetlenségek" (menetközben olyan a látvány, mintha nyolcas lenne a kerékben, de megnéztük szerelõállványon, tényleg csak a gumi)

Visszamegyek vele, ez 1értelmû, csak azért tipródok itt ilyen apróságokon, mert kezd asztalborogatós hangulatom támadni és szeretném megelõzni, hogy ok nélkül mondjak valami igen cziffrát a boltban erre az egész agyrémre. Valamint azt is szeretném megelõzni, hogy rábeszéljenek, hogy a hibás mûködés normális.
(ahogy majdnem rábeszéltek arra is, hogy normális, ha a középsõ tányérra téve a láncot, a lánc hozzáér az átdobóhoz :( )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A kérdés annyi volt, hogy normális dolog-e egy tárcsafékes kerék esetében, hogy nem középen van. A többi csak a sallang, jelentõsége nincs.

nem normalis dolog, ezert lett javasolva hogy vidd vissza a boltba

Centírozással annyi tapasztalatom van, hogy a kettõvel ezelõtti bringámról azért tettem le végleg, mert az általam kihúzott nyolcas után kezdtek töredezni a küllõk. Magyarán jobb, ha ilyet nem én csinálok. Az viszont vicc, hogy egy közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

senki sem vegez 100% tokeletes munkat, hibak elofordulnak. es nem neked kell centirozni, azt majd a boltosok megcsinaljak. es a kullok sem fognak toredezni, mivel alig hasznalt bringarol van szo.

B. kérdés: létezhet-e, hogy az abroncs a helyén van, csak a gumi van rosszul a helyére téve és ettõl áll ferdén az egész?
(Michelin grip'r 26x2.1 (54-559) a gumi felirata)

kizart dolog
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Minden gumin van a peremétõl felfelé kb 1 cmre egy vékony gumi csík ha az párhuzamosan fut a felnivel ,és látszik mindenhol,akkor jól van fent.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
B. kérdés: létezhet-e, hogy az abroncs a helyén van, csak a gumi van rosszul a helyére téve és ettõl áll ferdén az egész?
(Michelin grip'r 26x2.1 (54-559) a gumi felirata)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

...közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

Milyen bringa?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Most egyébként mi a kérdés? Megállapítottad/tuk, hogy nem fut középen az elsõkerék. Visszaviszed a boltba. Megmutatod nekik, hogy a gumi és a villa között az egyik oldalon X hely van a másik oldalon X+Y. Legyenek szívesek középre igazítani. Kb. 5perces meló. Egyik oldalt lazítod a küllõket másikon feszítesz. Természtesen mindegyiken ugyanannyit.

A kérdés annyi volt, hogy normális dolog-e egy tárcsafékes kerék esetében, hogy nem középen van. A többi csak a sallang, jelentõsége nincs.

Centírozással annyi tapasztalatom van, hogy a kettõvel ezelõtti bringámról azért tettem le végleg, mert az általam kihúzott nyolcas után kezdtek töredezni a küllõk. Magyarán jobb, ha ilyet nem én csinálok. Az viszont vicc, hogy egy közel félmillás gépbe így szerelnek be egy kereket. :(

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Most egyébként mi a kérdés? Megállapítottad/tuk, hogy nem fut középen az elsõkerék. Visszaviszed a boltba. Megmutatod nekik, hogy a gumi és a villa között az egyik oldalon X hely van a másik oldalon X+Y. Legyenek szívesek középre igazítani. Kb. 5perces meló. Egyik oldalt lazítod a küllõket másikon feszítesz. Természtesen mindegyiken ugyanannyit.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

félig meddig off itt:
ha ennyi bajod van a bicóddal, vidd el a Luongoba, az a S-Whez közel van, vagy keress közeli boltot itt: -Budapesti bringaboltok listája- hogy rakják össze neked rendesen

Köszi, megnézem... bár már kinéztem egyet a közelben, akiknek relative jó a hírük. Csak az a gáz, hogy így esetleg bukom a garanciát. :(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

...

félig meddig off itt:
ha ennyi bajod van a bicóddal, vidd el a Luongoba, az a S-Whez közel van, vagy keress közeli boltot itt: -Budapesti bringaboltok listája- hogy rakják össze neked rendesen

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

bocs ember,én csak segíteni próbáltam!

Azzal, hogy gyakorlatilag lehülyézel?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

de ha legugolsz a bringa mögé és elnézel az elsõkerék felé akkor is lehet látni, ha nincs egyvonalban. Nem kell ehhez semmi spéci dolog sztem.

Sajnos úgy nem látszik/látszott... (próbáltam a kormányt, nyerget precizen beállítani, néztem, hogy minden egyvonalban legyen, de pusztán szemre nem lehet - pláne egyedül, mert letámasztva mindig ferdén áll valami)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
ez is benne van ,de szemmel nem vette észre,én a leírtakból arra következtettem!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
de ha legugolsz a bringa mögé és elnézel az elsõkerék felé akkor is lehet látni, ha nincs egyvonalban. Nem kell ehhez semmi spéci dolog sztem.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
bocs ember,én csak segíteni próbáltam!
mondjuk kajak nem vágom most mit vársz el?ha a boltban nem rakták össze rendesen ,ne minket hibáztass,vidd el egy másik boltba,ahol normálisan összerakják,nem tudom hol laksz,nem is érdekel,de remélem van másik bolt a környéken!

egy "okostojás"
ennyi

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Józan paraszti ész!Egy darab fa pálca vagy centi,vonalzó segítségével megtudtad volna csinálni bármikor,nem kell ehhez terepre menni,hogy lásd eltér-e a nyomvonal!

Biztos így van. Ha te mondod. Fõleg, hogy kb. aznap, mikor kérdeztem, leraktam a gépet és a mai napig nem nyúltam hozzá...
(úgy imádom, hogy kérdezek valamit, akkor rögtön jön pár okostojás, akik ahelyett, hogy segítenének, még engem baszogatnak, hogy mit miért nem... - bocs, hogy nem szaladtam le egy hete a boltba venni spárgát, egyéb eszközt a méricskéléshez... pláne, hogy egy egyhónapos bringáról van szó, amit nem én raktam össze, cserébe a boltban sem voltak képesek tisztességesen megcsinálni)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

Azóta szerinted hol tudtam volna ellenõrizni a keréknyomot?

Józan paraszti ész!Egy darab fa pálca vagy centi,vonalzó segítségével megtudtad volna csinálni bármikor,nem kell ehhez terepre menni,hogy lásd eltér-e a nyomvonal!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

csak ugye ezt még aznap kérdezték és javasolták a keréknyom vizsgálatát...

Azóta szerinted hol tudtam volna ellenõrizni a keréknyomot? Folyamatosan esett az esõ, a házban meg ugye seggberúgnak, ha ilyesmivel kezdek kísérletezni a folyosón. ;)

szerk: Mondjuk most nem találom azt a társalgást, de akkor valami olyasmit emlegettek, hogy esetleg a váz van eldeformálódva, ezért javasolták a keréknyom ellenõrzését. És azt azzal zártuk le, hogy ha a váz lenne a bûnös, akkor állóhelyzetben nem billenne következetesen balra a kerék.

szerk2: mégis megvan, de...
"igaz, bocs ha tárcsás, akkor meg sem kérdezem, nem lettek-e ferdén a kerekek esetleg betéve..
valszeg elment a vázad cseppet " - nem erre céloztál véletlenül?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Szerinted miért vettem észre?

csak ugye ezt még aznap kérdezték és javasolták a keréknyom vizsgálatát...