Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Keréképítés

- - - - -

• Please log in to reply
12587 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
...ha kónuszt cserél,cseréljen már golyót is...
Az itt a budai hegyekben az közelebbrõl mi?:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szétszed, tengely racsni felöli oldalát összekontráz izomból
kipucol
megtöm zsirral, esetleg kónuszt cserél
összerak
örül

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Adott egy 2008-as, kb. 7000 km-t futott XT hátsó agy. Az mennyire rossz (elõ?)jel, hogy reggel a fejre állított bicaj hátsó kerekét megmozgatva éreztem, enyhén mintha valami szorulna az agyban? Aztán mentem egy 37 km-es havas kört itt a Budai-hegyekben, és mire hazaértem, nos, konkrétan szorul az egész... Próbáltam a gyorszárat kioldani és lazítani a kónuszt is szorító csavaron, de semmi. Szorul, és ilyen darabosan, ütemesen teszi ezt, saccra kb. 30-40 fokos fordulásonként... :-<

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

Ne veszõdj vele, úgyis pang a szervíz, ha összejön az agy meg a felni kombó (nem az én kerekem lesz) majd elmatekolok vele, rám fér valami agymunka!

Karesz: fûztem már crow's footot is, az is nagyon állat.... annyi a más az oldalon levõ képhez képest, hogy a radiált belül kell vinni, a keresztes párt meg kívül.

A varjúháj/hollóláb:D minta is szóba jött (meg B. Tibinél is láttam már), de összképben itt a csoportok jobban elkülönülnek, így ránézésre jobban tetszik.
Majd sorra kerül az is...;)

You can never have "enough" bikes.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Az általános küllõszámító képletbe kell "csak" átírni a szögeket. Vagy fel kell rajzolni és megnézni, hogy melyik küllõ milyen szöget zár be, aztán onnantól már nem annyira bonyolult.
Ha annyira nem sürgõs akkor holnap reggelre csinálok rá egy képletet (mindenképpen írok egyet, mert érdekel :) ) és ha megadod az adatokat akkor ki is számolom.

Ne veszõdj vele, úgyis pang a szervíz, ha összejön az agy meg a felni kombó (nem az én kerekem lesz) majd elmatekolok vele, rám fér valami agymunka!

Karesz: fûztem már crow's footot is, az is nagyon állat.... annyi a más az oldalon levõ képhez képest, hogy a radiált belül kell vinni, a keresztes párt meg kívül.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts

a "3leading 3 trainling" teljesen használható akár keresztezve, akár nem, Barátosnõm fixi kereke egy éve fut keresztezve a leggagyibb küllõkkel, kapja rendesen, ugyanis bikepolo kapus...egy sem tört eddig belõle, néha ugrálunk a bicajával (mert kissebb mint a mienk...:D) de se 8-as, se tojás.

Igen-igen, ott láttam elõször tényleg, egy videóban, csak azóta már más extrém minta is (az általad linkelt oldalról) a fejembe fészkelte magát és így elfelejtettem, hogy téged kérdezzelek. De mindenképpem köszi, így már biztos, hogy megcsinálom.

(B.Ú.É.K.)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Radiál fûzésnél még igen, de a végeredmény 2 vagy 3 kereszt kell majd, hogy legyen.
Vagy van valami képlet amivel összehozható?

Az általános küllõszámító képletbe kell "csak" átírni a szögeket. Vagy fel kell rajzolni és megnézni, hogy melyik küllõ milyen szöget zár be, aztán onnantól már nem annyira bonyolult.
Ha annyira nem sürgõs akkor holnap reggelre csinálok rá egy képletet (mindenképpen írok egyet, mert érdekel :) ) és ha megadod az adatokat akkor ki is számolom.

A sebesség mindent megold.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Radiál fûzésnél még igen, de a végeredmény 2 vagy 3 kereszt kell majd, hogy legyen.
Vagy van valami képlet amivel összehozható?

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Más: 36 lyukas agyat szeretnék összehozni 32 lyukas felnivel. Tisztában vagyok vele hogy kb 4 küllõméret kell hozzá, azt kérdezném, a kezdeti mérésekhez elég összedobni a kereket radiálban oldalanként 2 db küllõvel? kb úgy sejtem, annyitól már megáll a kerék addig, amíg méricskélek.

Ki tudod számolni elõre is, nem kell befûzni hozzá.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Hi,

fehér DT küllõket lehet vhol kapni/rendelni?
Kb. mennyiért fûznek át egy kereket?

Köszi.

A fehér dt olyan 600 körül van darabonként ha jól emlékszem...azzal magyarázzák, hogy a rozsdamentes küllõt nehéz tartós festékbevonattal ellátni. Szóval javallom inkább a bts-t, vagy a szintereztetést, az kicsivel kifizetõdõbb..

Más: 36 lyukas agyat szeretnék összehozni 32 lyukas felnivel. Tisztában vagyok vele hogy kb 4 küllõméret kell hozzá, azt kérdezném, a kezdeti mérésekhez elég összedobni a kereket radiálban oldalanként 2 db küllõvel? kb úgy sejtem, annyitól már megáll a kerék addig, amíg méricskélek.

a "3leading 3 trainling" teljesen használható akár keresztezve, akár nem, Barátosnõm fixi kereke egy éve fut keresztezve a leggagyibb küllõkkel, kapja rendesen, ugyanis bikepolo kapus...egy sem tört eddig belõle, néha ugrálunk a bicajával (mert kissebb mint a mienk...:D) de se 8-as, se tojás.

szerk: fehér dt. jól emlékeztem...

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,931 posts
Köszi.

Nem látom okát, hogy miért ne. A küllõ meg az agy között van szög bõven.
(Én a küllõk "fûzését" sem erõltetném, attól hogy görbe egy küllõ, nem lesz erõsebb.)

Bár ez a csalán meg a másé tipikus esete. :)

Igen, én sem akarom keresztezni, aláfûzni. Attól lenne rugalmasabb a kerék, így meg merevebb lesz elvileg.

Nem is.
Utcsó küllõt nem szoktam keresztezni.
Már közel 20 kereket fûztem ilyen módon,ugrálgatós srácoknál jobba is bírja.

Jaja, a fixim kerekeit is így fûztem, ez volt az elsõ, eddig jól megy, és elég merev is.

Elméletben a centrírozás is ugyanolyan lesz, bár a küllõ-felni szög egyenetlenebbül oszlik el, mint mondjuk egy 3x-es fûzésnél, esetleg ez okozhat nehézséget...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Pontosabban, ki tudja centrírozni rendesen.

igen, igen
rosszul írtam, köszi

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem mindegy, hogy befûzés nélkül áll csálén a földön vagy amikor már befûzted lazán a küllõket és úgy.
elõbbi esetben elég gáz, utóbbiban simán csak szarul fûzted be, nem egyenletesen ;) ha majd kézbeveszi egy szaki, aki ért hozzá, simán be tudja fûzni jóra

Pontosabban, ki tudja centrírozni rendesen.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

így van.eddig azt hittem,gyárilag minden kerék teljesen hibamentes,de úgy látszik nem jól gondoltam:)most fûztem kereket elõször,de centríroztatni inkább elviszem szervízbe,nem akarok rontani a helyzeten

nem mindegy, hogy befûzés nélkül áll csálén a földön vagy amikor már befûzted lazán a küllõket és úgy.
elõbbi esetben elég gáz, utóbbiban simán csak szarul fûzted be, nem egyenletesen ;) ha majd kézbeveszi egy szaki, aki ért hozzá, simán be tudja fûzni jóra

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
hát ez konkrétan ritchey wcs.2-õt rendeltem,az egyik tökéletes,a másikban van nyolcas

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
a nevesebb gyártók felnijei általában jobban hasonlítanak a kör alakhoz ;)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
így van.eddig azt hittem,gyárilag minden kerék teljesen hibamentes,de úgy látszik nem jól gondoltam:)most fûztem kereket elõször,de centríroztatni inkább elviszem szervízbe,nem akarok rontani a helyzeten

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

az mennyire para,ha egy vadonat új felniben fûzés elõtt van egy 1-1,5cm-es nyolcas?

azt hogy látod, hogy fûzés elõtt 8as van benne?
leteszed a földre és nem fekszik fel minden pontja?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Nem para, ki kell centrírozni.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
az mennyire para,ha egy vadonat új felniben fûzés elõtt van egy 1-1,5cm-es nyolcas?