Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12576 hozzászólás a témában

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Sziasztok!

Singletrack illetve ditch witch felnire mi a legvékonyabb gumi amit rá lehet tenni? Városi rohangászós haszonkerékpárra kéne valami könnyû, slick jellegú, vékony haladós gumi, de ezekben nagyon nem vagyok otthon, ha valaki fel tudna homályosítani azt nagyon megköszönném :D én olyan 1.5 1.75re gondolok, bár az 1.5 már talán necces.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Én is xc 717-el nyomom, 100+ kilóval, nincs benn nyolcas, de érezhetõ a rugalmassága a singletrack után.

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Á,köszi-köszi a javaslatokat,már megijedtem ,hogy dh felnit kell beszereznem de amiket írtok tényleg jók és nem is drágák!
Amúgy meg mi a különbség a cc meg az enyhe xc között?:DHát mit tom én,csak láttam már ijet írva gondoltam ezzel okosat írok:)
De várj,íme másképp és lehet,hogy nem is az elõbbieket jelenti,lám:hobbi csapatás erdõben ahová városon keresztül jutok el,sajna.
Ha még mindig van opció nyugodtan írjátok csak meg,köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan kereket merevfarú bringába amit nem kell féltenie 1százkilós embernek?
Most rigida zac2000-es van de az gusztustalanul tekeredik.A súly nem annyira érdekel,inkább szeretném minél olcsóbban megúszni ha lehet!
CC és enyhe xc felhasználásra kellene de azt szeretném ha tényleg nem kellene félteni,hogy össze csukom mert volt már rá példa:P
Nem szeretnék elfogult választ ezért nem boltban érdeklõdöm mert félõ,hogy azt kínálnák amit elakarnak adni.
A segítséget elõre is köszönöm!

bármelyik normális minõságú 400 gramm feletti teljesen jó
xc 717 bõven elbírja, de hogy ne legyen annyira drága és masszivabb az xm 317 is tökéletes. vagy ha belefér akkor xm 719. teljesen fölösleges nehezéket venni.
küllõbõl meg pl a 2-es mach1 is teljesen jó.
(amúgz a cc és az enyhe xc felhasználás között mi a különbség ?)

voltam 110 is szal nem csak gondolom, amit mondok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen,ezeken a sun felniken gondolkodtam.A freddyke által ajánlottakról utána olvastam és hát tényleg ez lehet az a kategória ami nekem megfelelõ lehet az álítások alapján.Ezek a lapos küllõk tényleg jobbak mint kör keresztmetszetûek ?Köszönöm a segítséget!

DT vagy Sapim 2mm-es rozsdamentes acél küllõt használnék (kör keresztmetszetû).

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, így utólag is elnézést a láma kérdésért, kiszámoltam az ebike-os kalkulátorral: persze, hogy mások kellenek :)

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Igen,ezeken a sun felniken gondolkodtam.A freddyke által ajánlottakról utána olvastam és hát tényleg ez lehet az a kategória ami nekem megfelelõ lehet az álítások alapján.Ezek a lapos küllõk tényleg jobbak mint kör keresztmetszetûek ?Köszönöm a segítséget!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Az még DH-ra is sok.. Mavic EX sorozat (325, 721, 729), de ezekre minimum 2.3-as gumit ajánlanak vagy talán a 719, ami kimondott XC.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Mtx39 :)

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan kereket merevfarú bringába amit nem kell féltenie 1százkilós embernek?
Most rigida zac2000-es van de az gusztustalanul tekeredik.A súly nem annyira érdekel,inkább szeretném minél olcsóbban megúszni ha lehet!
CC és enyhe xc felhasználásra kellene de azt szeretném ha tényleg nem kellene félteni,hogy össze csukom mert volt már rá példa:P
Nem szeretnék elfogult választ ezért nem boltban érdeklõdöm mert félõ,hogy azt kínálnák amit elakarnak adni.
A segítséget elõre is köszönöm!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ebike küllõhossz kalkulátorát próbáld, lehet neki hinni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jó lenne hosszban az egyáltalán? a spyder ha jól rémlik aero stílusú. nem lesznek rövidek azok a küllõk az excursionba?

ha a google nem csal akkor 20mm különbség van belsõ átmérõben, szóval egy centivel hosszabb küllõk kellenének, ha agyat nem cserélsz.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Sziasztok! Le szeretném cserélni a felnijeimet, Altrix Spyder -> Ambrosio Excursion. Mennyire ajánljátok a régi küllõvel való újrafûzést? Egy 600-700 km-t ment csak eddig a kerék. Csinált már valaki ilyet? Thx, Ádám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...

ahol veszed a felnit/agyat fognak tudni segíteni - szerintem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
hali

amatõr kérdéseim lennének
adott egy Sun DS2-XC felni 32 likas és abba megy egy Novatec D351SB Light 32L agy a kérdés milyen küllõk kellenek bele?
a progikat néztem de nem jutottam dûlõre velük.
egyik gond: a felni belsõ átmérõje a neten találtam hogy ITT ez azt írja 546 mm a felnire 669x23 mm van írva ez a külsõ méret nagyjából mérve nekem meg 550mm jött (ez nem halál pontos).

a másik a agynál van valahol a perem szélét kérdezik kintrõl valahol meg a középvonaltól való távolságát meg a vastagságát.

légyszi aki profi benn segítsen mert vagy túl komplikálom vagy simán hülye vagyok hozzá :-D
az egész azért lenne fontos mert egy körben akarom a vételt intézni mert a kerék használva van és csak addig állna míg küllõznék és szerelnék

kösz elõre is ha valaki érti a problémám :-D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem két kéz elég a kónusz állításhoz.

valszeg, mivel nekem sincs tobb :D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sisqo nagyon pöpecül megcsinálta a kerekem. :) Jó lett a küllõhossz is, MJani köszönöm az útbaigazítást mégegyszer.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az RS10 és az MT65 is szoros volt. De át fogom zsírozni a Freddyke XT elsõ agyát, hogy nyugodtan aludjatok. Szerintem két kéz elég a kónusz állításhoz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szomorú, hogy egy új agynál ezzel kell számolni. Egy darabig elgurulok vele (500-1000km) a gyári zsírral és meglátom. Sisqo csinálja a kerekem, megkértem, hogy állítsa be a kónuszát is. Én is be tudom, de nekem ehhez három kéz kellene vagy több gyakorlat. :)

a gyari shimano kerekszetteknel allitolag rendesen megcsinaljak.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

min allitsd be az agyat, de szerintem jobb ha szet is szeded es atzsirozod magad. az utobbi ket agynal nalam nagyon ramatyul voltak zsirozva, beallitva. teljesen mashogy forgott utana a kerek.

Szomorú, hogy egy új agynál ezzel kell számolni. Egy darabig elgurulok vele (500-1000km) a gyári zsírral és meglátom. Sisqo csinálja a kerekem, megkértem, hogy állítsa be a kónuszát is. Én is be tudom, de nekem ehhez három kéz kellene vagy több gyakorlat. :)