Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12587 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Próbálkoztam a küllõhosszszámítással és a következõre jutottam,miután a sunn és a hope oldaláról leszedtem a pontos méreteket.
ERD=541mm, db=56mm, dj= 54mm , wb=20mm, wj= 33mm, 3 kereszttel szeretném fûzni és az jött ki,hogy k(bal)=257,1mm k(jobb)=258,9mm.
Ilyenkor mekkora küllõket kell válasszak? 256 és 258?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Érdekes, de nem vészes dolgot fedeztem ma fel a hátsó kerék mozgásában. Nem hiszem, hogy sokat tehetnék a jelenség ellen, tudok is vele élni, de azért "érdekes". Egy ideje feltûnt, hogy mintha nyolcas lenne az a tárcsában és folyton beleér hátul az egyik fékpofába a tárcsa. Ma nézem, a kerékben olyan 1,5 mm-nyi nyolcas van - hát gondoltam, kicentírozom. Forgatom a kereket, és látom ám, hogy nem, nem a kerékben van a nyolcas, hanem mintha a tengely lenne meghajolva és az agy (Shimano XT FH-M756) a tengelyen nyolcasokat ír le, ahogy forog körbe. Sõt, a nem túl régi, spórolásból az XT sor helyett downgrade-ként vett HG-61-es Shimano sor is nyolcast ír le közben.
Arról hallottam már, hogy a sima Deore agy + Deore sor "tud" ilyen nyolcast-írós trükköt, de hogy ez is!... Nem vészes amúgy, meg egye fene, sose' legyen nagyobb bajom, alapjában véve minden tökéletesen mûködik - csak hát akkor is! ;-)
(A hátsó agyon a régi kazetta test tönkre ment és cserélve lett újra golyóstól, mindenestõl, lehet, hogy ez okozhatja? Kotyogásnak, egyéb problémának szerencsére nyoma sincs, sehol, szóval, ahogy írtam, annyira azért nem zavaró.)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás

ha hozol agyat, küllõt, felnit összerakom neked ingyen

Hálám üldözzön halálodig! :D Na mindjárt zaklatlak privátban.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha hozol agyat, küllõt, felnit összerakom neked ingyen

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Ha már itt vagyok... Duna plaza környékén 13. kerületben ismertek valami jó szervízt, ahol jól és olcsón! fûznek kereket?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Köszöntem!
Azért kerül bele singletrack, mert ez van itthon elfekvõben, költségtakarékosság :P

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
xc1 nek:
nos nekem 120-115 kg mal a Sun DS2-XC felnim sima 2 es acél küllõkel zokszó nélkül bírta és bírja is.
8 nem volt benne egy kicsi tojás de az nem nálam került bele.
2.1 gumikal vígan mûködik és a nagyja erdõben. én ajánlani tudom.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Igen,ezeken a sun felniken gondolkodtam.A freddyke által ajánlottakról utána olvastam és hát tényleg ez lehet az a kategória ami nekem megfelelõ lehet az álítások alapján.Ezek a lapos küllõk tényleg jobbak mint kör keresztmetszetûek ?Köszönöm a segítséget!

Én 120kg-ra hátul rhyno lite-ot használok, elõl meg EQ27et.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Akkor visszavonom, csak az én fejemben nem passzolt össze. :) OFF: Maxxis Xenith-et ajánlok, nekem nagyon bevált.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
1.5 slick is simán áll rajta ;)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Singletrack nehéz (590g), 31mm széles, elég furán állnának rajta ezek a gumik, ha egyáltalán rajta marad. 2.25 alatti gumit meg sem próbálnék rátenni. 17mm-es belsõ szélességû felnikhez ajánlanak általában 1.0-tól 1.5-ig (szerk.: úgy értem ez a legkisebb méret, ami rá való).

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Sziasztok!

Singletrack illetve ditch witch felnire mi a legvékonyabb gumi amit rá lehet tenni? Városi rohangászós haszonkerékpárra kéne valami könnyû, slick jellegú, vékony haladós gumi, de ezekben nagyon nem vagyok otthon, ha valaki fel tudna homályosítani azt nagyon megköszönném :D én olyan 1.5 1.75re gondolok, bár az 1.5 már talán necces.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Én is xc 717-el nyomom, 100+ kilóval, nincs benn nyolcas, de érezhetõ a rugalmassága a singletrack után.

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Á,köszi-köszi a javaslatokat,már megijedtem ,hogy dh felnit kell beszereznem de amiket írtok tényleg jók és nem is drágák!
Amúgy meg mi a különbség a cc meg az enyhe xc között?:DHát mit tom én,csak láttam már ijet írva gondoltam ezzel okosat írok:)
De várj,íme másképp és lehet,hogy nem is az elõbbieket jelenti,lám:hobbi csapatás erdõben ahová városon keresztül jutok el,sajna.
Ha még mindig van opció nyugodtan írjátok csak meg,köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan kereket merevfarú bringába amit nem kell féltenie 1százkilós embernek?
Most rigida zac2000-es van de az gusztustalanul tekeredik.A súly nem annyira érdekel,inkább szeretném minél olcsóbban megúszni ha lehet!
CC és enyhe xc felhasználásra kellene de azt szeretném ha tényleg nem kellene félteni,hogy össze csukom mert volt már rá példa:P
Nem szeretnék elfogult választ ezért nem boltban érdeklõdöm mert félõ,hogy azt kínálnák amit elakarnak adni.
A segítséget elõre is köszönöm!

bármelyik normális minõságú 400 gramm feletti teljesen jó
xc 717 bõven elbírja, de hogy ne legyen annyira drága és masszivabb az xm 317 is tökéletes. vagy ha belefér akkor xm 719. teljesen fölösleges nehezéket venni.
küllõbõl meg pl a 2-es mach1 is teljesen jó.
(amúgz a cc és az enyhe xc felhasználás között mi a különbség ?)

voltam 110 is szal nem csak gondolom, amit mondok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Igen,ezeken a sun felniken gondolkodtam.A freddyke által ajánlottakról utána olvastam és hát tényleg ez lehet az a kategória ami nekem megfelelõ lehet az álítások alapján.Ezek a lapos küllõk tényleg jobbak mint kör keresztmetszetûek ?Köszönöm a segítséget!

DT vagy Sapim 2mm-es rozsdamentes acél küllõt használnék (kör keresztmetszetû).

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, így utólag is elnézést a láma kérdésért, kiszámoltam az ebike-os kalkulátorral: persze, hogy mások kellenek :)

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Az még DH-ra is sok.. Mavic EX sorozat (325, 721, 729), de ezekre minimum 2.3-as gumit ajánlanak vagy talán a 719, ami kimondott XC.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Mtx39 :)