Érdekes, de nem vészes dolgot fedeztem ma fel a hátsó kerék mozgásában. Nem hiszem, hogy sokat tehetnék a jelenség ellen, tudok is vele élni, de azért "érdekes". Egy ideje feltûnt, hogy mintha nyolcas lenne az a tárcsában és folyton beleér hátul az egyik fékpofába a tárcsa. Ma nézem, a kerékben olyan 1,5 mm-nyi nyolcas van - hát gondoltam, kicentírozom. Forgatom a kereket, és látom ám, hogy nem, nem a kerékben van a nyolcas, hanem mintha a tengely lenne meghajolva és az agy (Shimano XT FH-M756) a tengelyen nyolcasokat ír le, ahogy forog körbe. Sõt, a nem túl régi, spórolásból az XT sor helyett downgrade-ként vett HG-61-es Shimano sor is nyolcast ír le közben.
Arról hallottam már, hogy a sima Deore agy + Deore sor "tud" ilyen nyolcast-írós trükköt, de hogy ez is!... Nem vészes amúgy, meg egye fene, sose' legyen nagyobb bajom, alapjában véve minden tökéletesen mûködik - csak hát akkor is! ;-)
(A hátsó agyon a régi kazetta test tönkre ment és cserélve lett újra golyóstól, mindenestõl, lehet, hogy ez okozhatja? Kotyogásnak, egyéb problémának szerencsére nyoma sincs, sehol, szóval, ahogy írtam, annyira azért nem zavaró.)